Sunday , December 11 2016
Home / Gossip Panas / Abby Abadi digelar ratu Propa oleh pihak wartawan hiburan

Abby Abadi digelar ratu Propa oleh pihak wartawan hiburan

Melalui petikan Joyah di akhbar Utusan Malaysia. Sekumpulan wartawan hiburan telah menggelar Abby Abadi sebagai Ratu Propa kerana bermasalah dan sentiasa berperangai pelik. Walaupun petikan tersebut tidak mention sebarang nama, namun jelas ianya ditujukan kepadanya. Antara petikan menyebut, Abby Abadi pandai bermuka-muka dan meminta simpati dengan cerita cintanya yang baru putus itu.

Antara punca mereka menggelarnya sebegitu kerana apabila seorang wartawan hiburan mengeluarkan cerita putus cinta antara dia dan pasangannya, Abby telah menafikan kata-kata yang keluar di akhbar tersebut dan menuduh wartawan tersebut mereka cerita. Penafian itu telah dibuat di fanpage Facebooknya beberapa minggu lepas.

Mujurlah rakaman ada dibuat dan bile dikongsi bersama beberapa wartawan hiburan yang lain, sah Abby menipu peminatnya sendiri. Malah pihak wartawan hiburan ini mengalu-alukan Abby memburukkan mereka di fanpage Facebooknya apabila artikel ini keluar hari ini kerana mereka sudah cukup “kenal” perangainya.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

32 comments

  1. menyampah tengok wartawan malaysia……saya baca tulisan wartawn itu dan saya bandingkan apa yg abby tulis di fanpage minggu lalu. saya dapati bahasa joyah sangat teruk….tak perlulah nak mengungkit hal-hal lain, sampai kaitkan dgn wartawan hiburan lain…seolaholah joyah busuk hati betul. dah tu tuduh zul anak ikan abby…ramai selebriti dan artis malaysia yg berpasangan dan malah berkahwin dgn orang yg jauh lebih muda spr rita n zakuan, dll…so, mereka ni semua anak ikanke? sebenarnya, banyak kes lain yg wartawan kutuk artis…wartawan tak professional ..

    • Wartawan hiburan banyak yg bapok….perangai bapok mmg haram jadah.yg original pompuan pun terikut sekali bila banyak berkawan dgn bapok….bapok ni mmg kaki putar alam,propa,sembang tinggi,gossip palsu,cari pasal dll…

      • Setuju.. paling aku benci wartawan BH, mcm bagus jer.. artis tak tegur dia terus dikata sombong (sian Nurul), artis tak jemput wedding melenting giler2, pegi wedding tak dapat tempat duduk (esp yang tak jemput dia) pun melenting, buat baik tak ikhlas (tlg acha dapat mkn ikan patin kat kuantan pun nak kecoh satu malaya) aku benci betul gemok ni…. dalam kes abby, makcik ni gersang…sianlah kat dia….

  2. btol tu siti khadijah..abby menafikan sb x smua yg wartawan tu tulis adalah bto.abby cuma menafikan apa yg x btol tu je..

  3. Mcm2 la..lantak ko la abby gedik oii

  4. gedik ke??? xpunnnn. tapi kalo org lain nampak gedik pun die ibu yg baek. bf die pun bujang bukan laki org….die x amik laki org nih…hehehe

  5. apa apa aje la…Masukkan teks di sini!:o

  6. SUPPORT ABBY ABADI…CHAIYOK2.. WARTAWAN YG PROPA KATE ORG PROPA PLAK.. BLAH LA…

  7. akak sokong abby7..dulu masa akak kena raba dgn mat bangla kt lif jam 2 .00 pagi, ketua block kata akak yang gatal..akak sumpah biar ketua blok tu kena raba dgn mak minah nasi lemak yg gemok tu..

  8. yg geramnya …,fans kak abby pon die nk kutuk ..dh kata pon fans …,msti la nk support kak abby dlm ssh n sng …asal plk nk kutuk fans kak abby ..ko nk tgk ke fans kak abby ni banned paper ko tu …igt fans kak abby ni ckit2 ke …damn u joyah n pancaindera ..

  9. wartawan dgn artis sama saja bengong n bangang….

    • Hahha..btl2..aku eran nape rmi sgt konon abby sume btl n sokong je?? Sbb cian die kne tgl dgn norman ke? Kes aniaye la konon..cet..mmgla sian..tp tu bkn alsn sume die wt korg sokong je..tahpepe..mau nye x gedik..dlm fb pn tls gedik2..plz la..haha

  10. Kan dh stat meroyan si Abby ni…bila dah terdesak gersang, mcm2lah perangai timbul..sebab tu Zul malas nak layan perangai org tua ni..baik couple dengan si Dara manis muda…Zul sekarang dah couple dgn tutttt….org2 tertentu je yg tahu what happen! Hahahaha…fans Abby, lu dh kena main lahhhh..

    • benci mulut jahat..

      apalah jahat sangat mulut..ingat kalau janda mesti gersang saja ke…itulah mentaliti lelaki, kalau janda gersang…what if your mother or sisters menjanda…nak kata gersang juga ke?…biarlah zul nak couple dgn orang lain pun…tak semestinya berkawan, mesti kahwin…spr irma & nabil, mawi dgn bekas tunang, & ramai lain lagi…

      • Hello..sape yg sebut janda gersang makcik oiiii..lu je yg sebut. Gua sebut terdesak gersang..bini org atau anak dara (konon) lum kawen pun leh gersang tauuuu!! Kalau tak lama tak kena belaian, pun leh meroyan pe…org lelaki leh meroyan sebab air dah naik kepala sebab tak dapat buang, org pmpuan lak meroyan sebab gersang lah..dah lama kemarau..gua tak tahan sebab ex-wife gua ni dah tua tapi berlagak manja2 gedik2 konon masih budak2 sekolah..bercinta dengan anak ikan tak kisah tapi act ur age…memey walau muda tapi matang, anggun dan de bomm..

        • gedik tak apa, yg penting tak runtuhkan rumahtangga orang. kalau u sokong memey(matang, anggun, de bomm)…nampak sangatlah kenapa u benci abby..lebih muliakah memey yang sanggup membuat seorang suami curang kpd isteri yang sedang sarat mengandung dan kemudian dlm pantang? adakah ini dikatakan matang?..mungkin memey tu yg gersang sebab sanggup tidur di ofis norman. norman,tapi u lebih minat memey , anak dara (konon) yg gersang…drpd isteri sendiri yg dah bersusahpayah menguruskan rumahtangga dan anak2. tak tahukah bagaimana perasaan dan deritanya seorang isteri yg mengandung di lakukan begitu? norman, norman…..

          • sokong pe u cakapkan tu…laki besalh yg muda je agung2kan…dia xtau bini yg tua tu yg paling stia brkorban ape je ntuk prtahankan rmh tngga sggup abaikan keselesaan diri untuk family..tp syng dpt laki yg miang nk cri muda xtau hargai pe yg da dpn mata…insaflh weiiii!

  11. xsuke ngn abyy kadang2 ….. over je lbh 🙁

  12. suka abby, ibu yg penyayang…dia tak gedik tapi memang suka guna bahasa yg manja-manja. kadang-kadang sebagai ibu yg mempunyai anak2 kecik memang terbawa2 dgn bahasa yg manja2 gitu(bukan gedik tau)…

    • manja ckit ckp gedik..bl kasar ckp ganas..heran jg ngan manusia ni dr segi pe gi nk nilai org serba tak kena……pkir lu r ye xsume org perfect lam dunia ni..abby pun manusia besa da hak nk manja2 ke nk gedik2 ke..k.

  13. reporter ni selalu nye ayat2 diorg cam nk ugut org je ak tgk…mentang2 kuasa menulis di tgn diorg…kalo aku jd retis pon nk naik antu…kalo org x salam or tegur pon da nk ugut2…agak2 la kan

  14. wartawan hiburan malaysia makan duit haram = makan babi panggang

  15. wlpun aku bkn fans abby n xdela minat sgt dgn dia tp aku fhm prsaan dia sbgai pmpuan yg kena tinggal n ibu tunggal…n aku rase tindakan reporter hiburan skrg ni mmg byk dh melampau etika….menulis bkn pakai otak tp pakai emosi….aku syorkan syarikat2 penerbitan lepasni kalau nk cari reporter tolong uji dulu tahap iq n tahap mental b4 amek bekerja…takut tersalah amek reporter gila or sawan babi mcm kebanyyakan reporter hibuaran yg ade skrg ni!!! oh pleaseeeee…………

  16. memey2 gedik…rampas laki org xmalu ker..?memey2 lar gersang,bkn abby yg gersang…lau memey2 baek xler sampai maen kat ofics…ceh buat malu kaum hawa jek…xper sabor ler abbay…tuhan skg bayar chash…mane ler taw terkena kat memey plak kn….norman pon satu gatal mengeyam yg g layan minah rewang itam nape?nk kate lawa x ler lawa sggt itam jek bedak jek lebih…jauh bandig abby….

  17. entah ler xpaham ler aku gan dunia skrg nie mcm2 hal…fitnah sana sini…sabor ler kak abby ku yg cantik,,,yg rampas suami org xde lar kene fitnah…dah ler si memey2 maen gan laki org…mintak2 berulat ler burik ko2….lau suler gan besi panas kn bagos….bior dier taw langit 2 tinggi ker rendah…ahask2…

  18. sabarlah kak abby, hanya org yg mengenali dirimu akan memahami..;-)

  19. sabo ler abby abadi…dah keje dieorg wartawan..cari mkn memfitnah org nk wat cam mne….bkan snang nk bg laku paper..kena la propa.alah bisa tegal biasa,,,,manusia ttp manusia..sama2 ade ksilapn..pesnan utk abby bila nk kuar statemnt…brigt wartawan ni ade nk menjahanamkn artis..so bg jawapan save je k..
    😉

counter statistics