Sunday , December 4 2016
Home / Gossip Panas / Abby Abadi mengaku putus cinta dengan Zul Ariffin di blognya

Abby Abadi mengaku putus cinta dengan Zul Ariffin di blognya

Tak pasti sama ada berita ini benar atau sekadar luahan perasaan seorang pasangan yang sedang bertengkar. Tapi ini snippet yang dikeluarkan di blog Abby Abadi sendiri semalam. Tuh la kak Abby, peminat dah warning tapi degil.

Sehingga ke saat Sy menaip utk entri ini, Sy mmg tak segan utk akui yg Sy mmg sayangkan dia. Sayanggg sgt2! huhu… Tp keadaan, masa, org2 tertentu, yg bweekk (:P) semualah…. nmpknya tak menyebelahi kami. Berat sgt Sy nk share kan hal ni sebenarnya, …. tp, takpelah….. Biar Zul happy dgn kehidupan dia skrg. Sebab apa kami tak buleh lg berdua, biar Sy simpan jer. Yg pasti, Sy tumpang gembira dgn apa yg dia ada 🙂 Mungkin dia tak sedar yg Sy ni selalu ada di sebelah dia selama ni. 🙁

Sy……… mmmm, di duga lagi…… Sedih mmg tak tergambar dgn kata2, tp Sy redha dgn ketentuan NYA….. Mungkin ada kesilapan Sy, yg Sy lakukan tanpa sedar sebelum ni, & skrg inilah balasan tuhan pd Sy. Sy terharu sebenarnya dgn doa dr semua yg mengharapkan kami bertemu jodoh sebelum ni, tp apakan daya……… Sy pun mengharap ‘sesuatu yg terbaik’ sebenarnya… tp INILAH TAKDIR SAYA 🙂

Sy sedih…….. sgt sedih utk terima ‘kehilangan’ ini………. tp Sy takde kuasa utk ubah keadaan. Sy cuma nk org yg Sy sayang bahagia dgn apa yg dia mahukan. Insyallah, masa susahpun buleh jer cari Sy. :,)

“SELAMAT ULANGTAHUN YG KE 25″

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

hp-ayda-jebat-dirampas-mediamalaya

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

18 comments

  1. mcm2 la…ade aku kisah? buuerkkk

  2. dh xde jodoh nak buat cmne..

    • Teringat akan kakak saya dulu.. bercerai dgn anak satu diusia 26th.sepjg 7th dia menjanda tu ramai anak bujang yg mengintai dan jatuh hati.tapi kakak saya buat2 tak paham..,tumpuan dia hanya pada anak . Akhirnya dia bertemu jodoh dgn sorg duda anak satu..itu pun setelah 4th duda tu menunggu dan di pujuk ayah.saya pun mengharapkan Abby begitu.jangan mudah meletak kan hati pada lelaki..sayangi diri.jangan biarkan hati dirosak org ..jaga lah anak2 itu yg harus di utamakan.InsyaAllah jodoh tetap akan datang dan bahagia akan dapat dikecapi bila kita ikhlas@sabar.

  3. ABBY U REALLY NEED HELP LAH…
    GI LAH JUMPA YG PAKAR DLM MENGUBAT
    SAKIT JIWA. GI LAH KE RAWATAN SYIFAA KE.
    U SICK. DULU DGN NORMAN MU MEROYAN
    LAH NI DGN ZUL PUN MU MEROYAN!
    SEGALA YG BERLAKU MUNGKIN PERINGATAN
    DARI ALLAH UTK KITA…
    DON’T BLAME ORANG LAIN SEPENUHNYA
    KERANA U PUN ADA SILAP JUGA.
    JADI RENUNGKAN2KAN LAH ABBY.
    KALO MASIH SIKAP YG BURUK..
    JGN KATA LAGI 2.. HINGGA BERLAKI 7
    PUN BLOM TAHU KEKAL. 🙁

  4. Banyak lagi lelaki lain Abby. Fikir positif, apa yang terjadi ni ada hikmah terbaik disebaliknya, dan Allah nak beri lelaki yg lebih baik daripada dia dan dia tu. Apa yang terjadi tu sebenarnya ujian daripada Allah, yang nak tengok sejauh mana kesabaran kita dan nak tingkatkan iman kita kepada-Nya.

    Ada baiknya sekarang ni Abby kembali pada Allah, banyakkan ibadat, solat sunat, baca al-Quran, tambah ilmu agama dan cuba perbaiki diri dan tingkatkan taraf hidup. Tak perlu la dah buang masa meratap hiba dgn kehilangan lelaki camni. Hilang Allah SWT dari dlm jiwa lagi bahaya, Abby.

  5. carilah exbf u dulu sblm kawin, dgr2nya still bujang, sampai tak btl time frust dgn u dulu, time tu dia student law ipt… sekarang dah succesful.. mana tau ada jodoh korang balik kan…. allahhu a'lam

  6. ksian abby …x pe2..psrah jx lha … tkdir hdup bha tu ..

  7. sabar la..jaga je anak tu sampai jadi org berguna…itu lebih baik…jadikan camne didie alias jaga anak sampai berjaya…anak dah besar baru dia kawin…

  8. Cari lah lelaki bukan berdasarkan rupa tapi dari imannya….. Rupa tak kekal lama…. kehensomeman Norman dan Zul tu lagi susah nak jaga…. Cari yang beriman dan baik… insyaAllah akan kekal TAPI Abby pun kene jadi baik dulu DOA / Istikharah dan Tawakal…. kerana yang kekal hanyalah ALLAH

  9. Salam smua pngkritik d atas. Sy cme nk komen sdikit. SOAL HATI & PRSAAN bkn ssuatu yg blh dijangka mhupun dirncg. smua yg blaku pd abby tu adalah ketentuan ALLAH. jd tak prlu la ada yg ckp abby mnggatei ke,mroyan ke. Cbe ltk sdikit belas ihsan pd situasi abby tu sktika. Buka kan diri utk berperikemanusiaan, buka mulut dn maniskan kate2 sketika. Jgn sesuka nk menerjah dgn plbagai kate2 yg mgguris ht abby yg tgh sdih saat ni. Cbe kalian mnjadi mnusia yg ada skp BERPERIKEMANUSIAAN. tk prlu la nk srh abby cr ex la, jgn mngtal la dn slbihnya. Buka minda dn cuba sekali berada d stuasi org yg dlm kesedihan dn prlukan seseorg. Kte tkde hak nk ckp ssuatu yg blh myakitkan ht org lain yg tgh sakit. Jadi renungan sesama kte, MUDAH UNTUK KTE BKATA SSUATU YG KTE TK RASAI, TAPI RASAI LA SITUASI ORG YG TGH KELIRU MAHUPUN BERSEDIH. Utk k.abby, smuanya ktentuan ALLAH. mgkn ada jdoh akk ngan dia dn mgkn ngan org lain. cekalkan ht krn ALLAH mmberi akk amanah dn permata yg bhrga sramai 3 org tu utk akk hngga akhr nfs akk. pcayalah psti ada seorang bapa pd ank2 akk dn suami yg mithali utk akk. truskan berdoa pd DIA, cekalkan ht harungi khdupan di dunia ini dn sllu la beprasangka baik pada ALLAH wlpn adakalanya kte sbg mnusia kalah pd hasutan syaitan. Wasalam.

  10. Banyak ruangan super dalam ni… ada satu lagi yang super… SUPER PUKIMAKK: Media Malaya

  11. sabar abby….at least beliau berterusterang, mengaku buruk baik dirinya….mengakui apa yang berlaku pada dirinya.
    ramai orang lain yg lebih buruk kelakuan dari abby..spr orang yg curang, robohkan rumah tangga orang, tetapi tak mengaku atau tampil spr suci..
    bagi saya biar saya ada sahabat spr abby yg telus drpd orang hipokrit..
    memang patut dia 'meroyan ' pd norman sebab ketika norman curang dan ditangkap khalwat beliau masih dlm pantang.
    saya doa orang yg menghina abby akan merasa apa yg dilalui abby, kalau tidak diri sendiri, orang yg terdekat
    saya harap kamu abby akan temui kebahagiaan.

  12. org hanya boleh mengata itu ini,meroyan la,gatal la..tapi yg menghadapi setiap ujian ni abby,die jer yg tahu betapa sulit nak besarkan anak2 sebagai ibu tunggal..abby pon wania biasa yg perlukan kasih sayang dari seorg lelaki,cuma kebaikkan tak menyebelahi abby…walaupon org kate abby gatal ngan laki muda atau pape jer..tapi sesiapa saja yg pernah ikuti blog@fb abby..akan tahu betapa abby ni seorg yg penyayang pada anak2 die..tak penah skali pon abby melebihkan org lain lebih dari anak2 die…walaupon susah..bukan nak membela atau memuji kebaikkan abby…tapi,sesiapa saje yg ade kat tempat abby,rasenyer tak kuat untuk hadapi semua dugaan tu…suami curang dengan org lain,membesarkan anak2 seramai 3 org…semua tu perlukan pengobanan…hidup sebagai ibu tunggal tak semudah org sangka…tapi abby kuat,n dapat besarkan anak2 die dengar baik,sediakan setiap keperluan anak2 dengan sempurna n bg didikan agama yg cukup…cukuplah menghakimi perbuatan org lain,setiap manusia ade kelemahan sendiri…mengutuk,mencela org tak beri faedah atau kebaikan pon pada kite…

  13. abby.u kene tabah abby,u mesti buka minda u n luaskan sikit permandangan tu,mana tau zul bukan jodoh abby kan,cuba abby luaskan sikit minda,mana tau abby jumpe org yg betol2 nak kat abby dan betol2 nak jaga nak perlihara abby dan ank2..be though..sebab..tanpa lelaki,perempuan dpt hidup la b,cuma,jika ada seruan tu,nanti abby buat keputusan bila seru tu dtg kan…sabar byk2..saya sentiasa follow up cerita abby..abby ni tabah..saya suka..:)

  14. sape sape duk mencaci tu kalu yg pempua bakal rampas laki org@pun dh kawin ngan laki org pun.mcm memey.yg lelaki lak mcm norman kaki pempuan.hahaha.jgn peduli sabar je kak abby.anak2 lebih pentig dari segalanya tul x…sabar ok

counter statistics