Tuesday , December 6 2016
Home / Dunia Artis / Abby Abadi menjadi ahli PAS (3 gambar)

Abby Abadi menjadi ahli PAS (3 gambar)

Gambar menunjukkan Abby Abadi sedang menyerahkan borang keahlian untuk menjadi anggota parti politik PAS di dalam satu majlis ceramah bersama YAB Tuan Guru dan Exco kanan kerajaan negeri, YB Dato Husam di Padang YIK Nilam Puri. Trend Malaysia, semakin ramai artis bertudung, semakin ramai artis join politik. Lagi gambar selepas ini.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

3-gegar-vaganza-3-akhir-mediamalaya

Azharina Juara Gegar Vaganza 3

Program yang berlangsung selama 8 minggu ini telah berakhir selepas Azharina telah dinobatkan sebagai juara ...

17 comments

  1. Abby la bkn Ababy….hehehehe..ape laaa….

  2. bravo abby abadi………tahniah

  3. alhamdulillah, terbuka jgak hatinye..

  4. Yg BAIK datang dari ALLAH, yang BURUK dari diri kita sendiri….

  5. Top 5 artis popular kat dlm web ni tak brubah ker? Takkan neelofa no 1 sepanjang tahun? Abby kot yg popular lately ni…

  6. Jadi penganut PAS.

  7. elokla masuk pas dr umno yg tahpepe tu..hidup PAS!!

  8. oooooOOOOoooo

  9. salam abby..thaniah dr saya peminag abby…mcm tak caya bila dpt tahu abby bertukar haluan. semoga Allah memberi kekuatan didalam jiwa abby menghadapi cabaran yg mendatang

  10. ini bertudung sb politik. br bertudung 2 hari da brlagak mcm ustazah. puii ! klo ikhlas jgn la gebang. pergi blaja lg ttg ISLAM da tahu dulu jahil. blaja camna nk smbyg bkn camna nk sebar fitnah. ko igt ISLAM ni ape? kutip tepi jln? nk dkt PRU terus sarung tdung terus sebar fitnah psl UMNO haha ! ko igt rakyat n bodo taksub mcm juak2 PAS ke? aku fhm PAS byr ribu2 tp xde cr lain ke nk cr rezeki? sggup bg rezeki yg haram kt ank2 sndr. PAS itu bkn ISLAM tp fahaman sesat sama sperti syiah. xde bezany dgn ayh pin. bodo pny pmpn. hrp ko sedar la bkn ini caranya nk mndekati Allah. tp ko bkny x sedar. suma n ko wat dgn sngaja sb duit. bertaubatlah la pmpn oii

  11. biarkn la abby bt apa yg dia nk bt..kita tgk endingnya saja..

  12. abby awat la jadikan politik sbb tempat utk belajar ilmu agama secara mendalam…
    dan lagi satu kenapa nak perlu kecoh masuk mana2 politik…
    diam2 tak boleh ka….

  13. mana kau tau pot?niat die than je yang taw.kau tuhan??

  14. Abby, nk pergi kejln yg baik banyak dugaannya…semoga tabah menghadapi kerana Allah berada bersama2 golongan yg sabar…biarkan mereka berkata…itu hak mereka dan biar Allah yg menilainya…

  15. ooi pot..ketok kang ko ni..puuii

  16. nak belajar ilmu islam x perlu nak tunjuk politik

counter statistics