Friday , November 21 2014
Home / Gossip Panas / AC Mizal menuduh bekas isterinya hubungan sejenis

AC Mizal menuduh bekas isterinya hubungan sejenis

Dalam rancangan Melodi pada hari Ahad yang lepas, AC Mizal akhirnya muncul di’temuramah oleh wartawan Melodi berkaitan isunya bersama bekas isterinya, Shafnie berikutan tuntutan nafkah sebanyak RM50 ribu oleh bekas isterinya itu. Selain memberikan keterangan secara panjang lebar, AC Mizal sudah tidak tahan lagi dengan sikap bekas isterinya lalu mengaibkan bekas isterinya itu dengan menunjukkan gambar bekas isterinya di’apit oleh seorang pengkid.

19

27

35

Tagged with:

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

47 comments

  1. Masya Allah..duniawi duniawi…bertaubatla…sementara pintu masih terbuka

  2. kepada bro Ac Mizal… Bersabarlah…..

  3. bdoh btul AC..tu gmbr je la ngok..
    xd pape mkne pun..
    aku knal pompuan cm pengkid tu.org klantan…

    syafnie tu baek.diorg knal mse mude2 ag..
    ak pun dh bnyk kali jmpe diorg ni..xd nmpk cam lesbo pun..

    ac mmg nk cari hal ..pdhal xnk byar nafkah anak2..
    AC mmg bdoh…!!

  4. teroksnya si AC nih..xda cr laen ke nak lawan balek..nampak sgt dayus n xde idea2 yg bernas nak lawan balek x-wife dia tuh..last resort la tuh kononnya…

  5. diorang kawan je kot…

  6. konon AC nie taknak cakap lebih2 ngan wartawan..kang ader kena
    tambah saman pasal tuduh org lesbian,baru padan muka..Ilek la bro..

  7. hek…..ala…..smpai camtu sekali….pesal nak babitkan gambor2 tu…ni psl hak anak2 bukan psl hal2 lain…kite tnya yg empunya badan baru kite tahu betul ke tidak skrg kite jgn percaya yg mane2…biar mahkamah yg tentukan dulu…..percaya pada yang maha esa kerana dia akan menolong orang2 yg teraniaya baik ac mizal atau isterinya…hanya dia yg tahu sape yg salah sape yg benar….

    sekian….

  8. Ac mizal u tak ngaku yang u tak bayar nafkah anak. Slip bank yg u tunjuk kat melodi tempoh hari yg u dakwa dah masukkan duit RM8000 pada tahun 2008 untuk simpanan anak saja nak cover line u dan isteri yg new, sedangkan kes nafkah anak u yang tertunggak RM50,000, tak payah tipulah, u bagi je tunjuk apa yang mahkamah minta(slip gaji-pendapatan) lawyer tak bodoh nak sumbat u masuk penjara. macam-macam je yang u nak cakap merapu-rapu.kalau i shafine i dakwa u sebab mengaibkan kata shafine lesbian.

  9. AC ni bkn la glamor mna pun.. muka takde,kualiti hampeh.teknik pengacaraan pun teruk!

  10. Sorry dude, but the Melodi shit has rosakkan imej lu sikit and you pulak tu carry the imej of AF. Kalau beginilah keadaannya, sampai bila pun orang akan cakap Aznil is the best and what can you say lah kan, memang Aznil has proven to be the best and plus, he has a fuckin clean image and all you know..

    kredit http://akubimbo.blogspot.com/..

    p/s:- aku sokong.. dia babitkan TV3 p kecoh rumahtangga.. kalau dia ni berdiam pun, at least janganlah p sebut kat melodi tu.. apa benda la, kasi bikin hura hara..fuck u ac mizal..

  11. apa la yg AC ni nak buat?gambar apa sgt yg menunjukkan Shafnie tu lesbian?setakat gambar tersengih ngan pompuan ramai2 tu maksudnyer lesbian ke?tak abis2 nak cari salah orang pasal salah sendiri satu Malaysia dah tahu..bertaubatlah AC.menfitnah dosanya mcm berzina tau tak??

  12. apa lg shafnie…saman ac tu jgn tunggu2 lg..satu malaya dah tau cerita buruk dan busuk ac!!nk cover line fitnah bekas isteri..dgr citer kwn aku yg kenal rapat keluarga shafnie ni baik orgnya….jantan ni yg busuk!!!Astro buduh pi ambik die ni jd pengacara AF!!POYO,,LAWAK BODOH!!

  13. haah..mmg ac tu bodo,dayus nk mampos…eeeeeee ade gak laki cmnie..
    btl2..fitnah dosanyer cm bzina..sengal..agama xckup la tue..
    da la ko sblm ni byk dosa.jgn la tmbhkn lg ac ui…
    np la bengap sgt nie..
    le x b'pk ngan otak tu..
    ker otak da xbernas lg nie..
    aduiiii..wat malu jer la beb/…

  14. SAYA NAK ABG AZNIL HAJI NAWAWI JADI PENGACARA AKEDEMI FANTASIA MUSIM KE 7 NE.F AC MIZAL YG BAWA ACARA NE…TAK BEST LAH SUASANA AF.TAK MCM AF MUSIM2 YG LEPAS.MERIAH SESANGAT COZ ABG AZNIL HJ NAWAWI LAH PENGACARA YG TERBEST DAN TERBAIK.KICK OUT AC MIZAL WELCOME IN ABG AZNIL HAJI NAWAWI.

  15. ha saman ja ac ni..tak pun samak ja sekali new wife dia..nyampah aku tgk…..ada ka kata ex bini lesbian…yg new wife dia tu sundal..gro…dia tak tau..ari ari berkepit atas tilam dngan apek jual ayam….mcm mana la astro leh abik dia jadi pengacara af…kena suap ka….ac laki paling bodoh bengap..bangang….geng norman hakim….

  16. tk payah nak komen pasal umahtangga orang. Nanti umah tangga sendiri lintang pukang. Yang punya diri pandai2lah setel masalah.

  17. weh AH Cong Bangang! apa kes bawak personality x-wife dlm tuntutan tanggungan anak? lu otak kat mana? celah bedah bini karat ko tu ke?? patut lah bangang tak ingat!!

    NI KES NAFKAH ANAK LA DOL SIAL! BUKAN KES CERAI KO!! KO TU JANTAN MANI BERSEPAH LAGI MAU KUTUK ORANG!!SAMA LA DGN SI KARAT TALA PANTAT MERATA2 TU!!

    BACK TO THE TOPIC, NI KES NAFKAH, BUKAN KES CERAI KO!!!

  18. fitnah tuh sama mcm berzina? hellloo??? fitnah tu mcm MEMBUNUH okayyyy??

  19. owh yes Nuhara, sorry.fitnah dosa sama mcm membunuh.i ni jahil orangyer..tapi takla sejahil mcm AC bangang tu..binatang pun sayang kat anak2. tak abis2 mention 3,000 la, 300 la..if nak bagi 3000 pun apa salahnya?itu anak kau, bukan orang lain!!!

  20. Ala, Shafnie ni lebih-lebih.. I pernah kerja dengan dia together-together katt Company *****. Poyo la minah ni.. perasan bagus! Serious babe! First impression – PATUT LA AC TINGGALKAN DIA!

  21. AC Mizan ini seorang ayah yang tak bertnggungjawab kalau da cerai isteri anak2 tu adalah pewarisnya..maka tutntan nafkahnya wajib diberi….tak faham maksud AlQuran.

    Naik bengang istei kat rumah cabar dia, maka isu lain hal isteri
    bekas jandanya di bawa cerita lain. Itu hal peribadi dia lah dia na kawin dengan tukang sapu atau na main cinta dengan orang lain AC miza tak boleh campur….nafkah anak perlu diberi jangan tahu buat anak tetapi nak hulur makan padanya berkira. Ingat rezeki itu datangnya pemberian Allah jika dia na tutup pintu rezeki kerana meanayah anak2 dan mereka berhak berdoa pada Allah mohon pertolongan…janganlah disia2kan hartamu wahai AC…gunalah otak jangan ikut perasaan mengawal fikiran.

  22. Tak tujuklah Mizal..awak tiada kaitan dan hubngan denganya. Sekarang tunaikan amanah pada anak2 tu..isteri kamu bakal nak nikah tahun ni….mungkin!!? MIZAL anda kalau pandangan orang tua2..mungkin gila talak kerana tak senang hati dengan kekuatan ex isteri u menuntut hak anak2 nya….harus kamu bayar nafkah segera…jangan jadi ayah dayus…kenduket!!!, bahkil,nanti orang gelar kamu MIZAL AL BAHKIL !!!!

  23. bodoh betol ac mical nie…. x da isu lain ker nk bangkit.. budak darjah satu pun boleh pikir….

    kalo dah salah tue.. buat arr cara salah… bodoh betol.. xbini hang tue.. baik orng nye…

    geram akuuuuuuuuuuuuuu

  24. bg sy, biar tuhan saja yang tenteukan,
    mana yang betul, dan mana yang salah,
    bg yang salah, segeralah memperbetulkan kesalahan anda,
    dan bagi yang betul diharap dapat memaafkan kesalahan pihak lain..
    insyaAllAH

  25. Sengal lah si AC ni, dalam Melodi asyik cakap dia selama ni diam kan diri sebab tak nak aib kan orang and look what he's doing now. Kes tuntutan nafkah tertunggak bukan nya banyak pun RM200. On top of RM300 yg sepatutnya dia bayar, baru RM500. Tak kan tu pun tak mampu saudara? Buat majlis sambutan harijadi di hotel boleh pulak? Sengal tahap dewa lah ko jantan!

  26. pe yg dia nak,bg aje..korg kn kayo!! whatever~~

  27. adehlaa…skang ni pon chee makin sampah menyampah nengok ac neh…die buat la mcm mane pon..tuduh la ape pon…anak tu ko yg buat..jadik nye itu tanggungjawab ko yg menjage nyee..dan bg nafkah…xkan anak ko then org laen plak nak jage..ye dak??buakn byk pon..ko wat besday anak kat planet hollywood lagik…itu ko kate x mampu????sbenanye ko takot duet ko tu abes ke ex bini ko kan??pe kes nyah oii….

  28. mudah-mudahan bukan hanya fitnah semata2 utk menang kes,kalau benar moga allah pimpin bekas istri AC kejalan yng benar sebab fitnah akan dilaknat allah didunia dan di akhirat

  29. apela Ac nie….x de cara lein ke……nak lawan kes tue…..biarpn nak menaibkan bekas isteri …x patut ini caranyr..ko kena fikir pasal anak2 ko gan bekas isteri…fikirla sndiri Ac…ko x fikir ke apa akibatnyr…samala ko nak malukan anak2 ko…kan drg dh beso2…ape drg fikir nanti…ape kawan2 drg cakap nanti….ibu drg lesbian……ko x fikir ke smua tu….ko kena ambil tahu perasaan anak2…..mesti drg sedih… …inikah ayah yg sayangkan anak…ingatla wahai AC Mizal…SATU JE"KO DAH MENGAIBKAN BEKAS ISTERI KO..SAMALA KO DAH MEMALUKAN ANAK2 KO"

  30. ac mizal ni mmg bangang..ayah mcm celaka..bodoh sial ko nih…kotel je kecik

  31. hahahaha..buduhhh ya amat betoi si AC nie..
    aku mmg nyampah ngan AC ni dr dulu lagi..
    cam bagus sgt..
    wehh AC..klo dh x mampu nk bayor nafkah tu cakap je la…
    pesal..?takot jatuh maruah ke?
    harap jantan…wehhh..kasik potong lah ANU tuuuu…

  32. Oh please lah uolls…AC nie dah kekeringan idea dah…jantan haprak…dah x bole nak cari idea pasal hal nafkah tue, die buat lah citer macam2…nie plak tibe2 kuar citer isteri dier nagan pengkid…motif?…salah kah seseorang tue nak kawan ngan PENGKID? Pengkid pun manusia biaser gak…x payah lah nak diskriminasi…

  33. korang ni Ac dah cite mcm tu pon dok prejudis kat dia lagi. pekak ke korang ni?

    dia dh kate pompuan tu mintak sampai 3000 sebulan atas nama dia. abis dia nk baya ke? 800 tu kira okla.. sebab itu minimum. kalau 3000 tu sampai mati korang tau. kalau dia dh tua kang… takkan nk baya 3000 gak kot? otak ada pakai la..

    pakai otak kalau fikir skit dh tau dah sapa yg betul sapa yg salah.. X bini dia ni mmg ada masalah…

    ac mizal dayus kepala hotak korang la. bodoh…

  34. korang ni Ac dah cite mcm tu pon dok prejudis kat dia lagi. pekak ke korang ni?

    dia dh kate pompuan tu mintak sampai 3000 sebulan atas nama dia. abis dia nk baya ke? 800 tu kira okla.. sebab itu minimum. kalau 3000 tu sampai mati korang tau. kalau dia dh tua kang… takkan nk baya 3000 gak kot? otak ada pakai la..

    pakai otak kalau fikir skit dh tau dah sapa yg betul sapa yg salah.. X bini dia ni mmg ada masalah…

    ac mizal dayus kepala hotak korang la. bodoh…

    <<<<< btol btol..sokong2..korang nih tau tgk gambar jer, cube dgr ape ac mizal ckp..dia dh masukkan kan duit utk ank dia, nape kene masuk kat akaun ex-wife plak.. dia tunjuk gmbr tu, bkn psl nafkah, kan AC ckp, dia nk tuntut balik hak jagaan ank.. jgn terpengaruh dgn tudung..dada pun xtutup, tgk betol2

  35. ac mizal dan wife dia skrg ni 2×5 jer..

  36. salam..
    berkenaan masalah mereka ni, tak payahlah kita bertekak sama sendiri.
    biar mahkamah yang tentukan. saya pun belajar bidang guaman syarie juga..insyaallah bakal peguam.
    kalau ikut kes ni, shafnie boleh komit ac ke penjara tapi ada sedikit kesilapan teknikal, kira nasib ac mujurlah. whatever pun kita tunggu keputusan mahkamah. itu yang sebenarnya dari duk kutuk mengutuk erk..

    pada AC,saya pesan selesaikan masalah ni dengan berhemah kerana tunggakan nafkah anak-anak dah lama AC tak bayar..so Ac memang bersalah. dari segi tuntutan mut'ah pulak memng Shafnie berhak tuntut kerana mereka pernah jadi suami isteri. mungkin permintaan shafnie dilihat banyak, tapi mahkamah yang akan menentukan banyak mana AC mampu bayar. kalau 1juta dia mampu,maka sejuta lah kena bayar..itu memng hak ex wife dia, dari segi undang-undang dan syarak.

    kalau AC tak mampu mungkin mahkamah akan tentukan jumlah berdasarkan kemampuan, begitu Juga dengan nafkah. mahkamah akan tentukan berdasarkan kemampuan si AYAH..

    harap AC jangan keluarkan kenyataan yang boleh merumitkan lagi keadaan..selesaikan cara baik.dan keputusan yang terbaik biar mahkamah tentukan. ok
    wassalam..

  37. tentang baik buruk orang, kita bukanlah selayaknya boleh menilai. tapi kita kena ingat juga, kadang2 dari personaliti, berpakaian, air muka kita pun orang boleh nilai sikap kita kan?
    AC tolonglah jadi ayah yang bertanggungjawab dan prihatin.

    kepada emylia rosnaida, sebagai isteri anda tolong nasihatkan AC dengan baik.
    TQ

  38. aper punya suami daa….

    ko nie dah ceraikan takyah la nak memalukan bini sendiri… bukan per wanita insan lemah so lelaki la yang kena pandi2 memenagi hati perempuan…. dah klu ko pun buka pekung masing2 buka pekung isk isk isk sama2 malu la.. lu artis so tunjukkanla yang lu leh biimbing isteri lu bukannya nak bukak pekung diaaa. paaaa daaaaa…

    pendapat aku jer laaaaa

  39. elo,knal sgt dgn ac ni..shafie pun kita kenal..budak convent carjunk..ac ni anak pegawai polis..anak datuk..kalau dia x mampu byr bapa dia pun boleh byrkan..datuk la..shafie ni memg ok,,ac ni agak poyo la..new wife dia jauh berbeza dgn shafie,,emilia ingat x apa ko wat kat hotel renaissance 101 palm garden..wat x ingat la tu..xpe mkn la hak anak selamat di dunia tapi di akhirat jwb la,,,nafkah anak jgn wat main2 k.la ni ALLAH byr cash…C.O.D..

  40. euw… isteri u lesbo.. i mmg suke lessy2 nh. ingat senang ka nk jumpa pompuan lessy2 yg cun ala2 bini ko 2….

  41. ac bodo…pompoan kalo dgn kekwn mmg la rapat..aku kalo tgkp gmbr dgn kwn aku pun,aku dok rapat2..siap cium pipi lg..tp aku bukan lesbian pun..mcm adik-beradik…ac x der duit ke nak byr nafkah ha…smpi mcm tu skali kau fitnah ibu kpd anak2 kau…

  42. sbnarnya…?? ac tjukkan gambar tu sbab dia nak hak pjagaan anak,dan dia nak kita tahu siapa sbnarnya shafnie tu…..Dan kalau lah ac ni bapak yg tak bartanggungjawab kenape dia masih bagi nafkah kat anak 300 ratus ringgit!!! Ringgit tau bkan rubiah!!! kdang2 dia bagi lebih dari 300 yg patut dia byar…apa sbnarnya shafnie nak lagi dari ac??? aku rasa shafnie ni dah tak larat nak jaga anak2 sbab tu dia nak buat p'baharuan nafkah…dia tak nak 300 ratus dah,nak 3000 ribu $$$$$ sebulan,breti dia dah tak payah kerja dah…ckup makan duit ac. Klu shafnie org baik2 knapa laki dia 2 kali tinggalkan dia??? dia ni bkan X-wife dah XL-wife dah.. Cuba korang pikir baik2 klu ac nak fitnah shafnie,knape shafnie lari masa melodi kejar dia?????

  43. aku x sukalah cara x-wife ac tu!!! kalau dia x dengki dan cemburu dia x mungkin mintak ribu2,dia dah tutup buku dulu sekarang dia nak bukak balik.

  44. salam semua…dalam kes ini, pendapat saya, setelah mengambilkira korangnyer pandangan dan mengikuti perkembangan diorang dlm media, memang AC tak sepatutnya bawa isu yang melibatkan maruah isteri dia sbb mcm korang cakaplah, ini isu nafkah anak2, bukan isu permohonan cerai atau permohonan hak penjagaan anak2..AC tak sian ke dkt anak2 AC yang duk ngan Shafnie tu???klu AC seorang yang bertanggungjawab, AC akan selesaikan perkara ini dengan baik sbb saya tau AC seorang yang mampu…satu lagi, klu shafni tu seorang wanita yang tak baik, kenapa AC tak dapatkan hak penjagaan dari dia?yelah,bapa2 lain akan mempertahankan akhlak anak2 dia daripada wanita jahat(sebagaimana dakwaan AC)…

  45. munking dulu bekas isreri ac ni baik….. itu sebab dia dapat hak p'jagaan anak,dan munking ac tak nak pisahkan anak ngan bekas isteri dia…tak ke baik ac tu???? sebab kalau bekas isteri dia pisah ngan anak…bekas isteri dia akan sedih,biasalah pompuan??????tapi sekarang ac nak hak p'jagaan anak munking sebab bekas isteri dia dah tak baik macam dulu….bekas isteri ac harus tahu dan ingat!!!! ac dah ada anak jugak dan isteri dia ada hak utk masuk campur…. munking tuah isteri baru dan anak sekarang ac dapat rezeki lebih dari dulu.

  46. AC ni dah la tak bagi nafkah anak. Banyak pulak konar2 lagi. Tak kira la bekas bini dia macam mana pun, dia tetap takleh lari dari memberi nafkah anak. Pada AC, engko jangan la nak bukak cerita lain semata2 nak tutup cerita ko yang tak bagi nafkah anak.

counter statistics