Sunday , September 21 2014
Home / Gossip Panas / (AFMASUK) Sah! Aril masuk kembali

(AFMASUK) Sah! Aril masuk kembali

111

Konsert Akademi Fantasia musim ke-7 minggu ke-9 sebentar tadi mengumumkan bahawa tiada penyingkiran yang dibuat antara keempat-empat pelajar yang masih tinggal iaitu Hafiz, Isma, Yazid dan Akim. Namun, AC Mizal sebagai host rancangan tersebut telah mengumumkan kemasukan Aril melalui AFMASUK yang di’pakai oleh pengetua Akademi Fantasia ke-7, Tiara Jacqueline pada konset minggu ke-8 yang lepas.

Bertambah lagi keyakinan penulis serta penonton-penonton bahawa sememangnya rancangan musim ini telah dirancang pihak Astro. Merujuk kepada entri “Penyingkiran Aishah dan Claudia sudah dirancang!“, walaupun Aril berperangai degik dan poyo di’dalam diari tapi dia juga merupakan salah satu anak emas Astro sebab itu ramai dapat menjangka kemasukan Aril melalui AFMASUK.

Kepada penonton yang sibuk membuat undian SMS diluar sana. Walaupun, minggu hadapan merupakan kemuncaknya konsert Akademi Fantasia, kita sudah menjangka siapa yang juara. Hentikan undian SMS anda, jangan merugikan duit anda. Di’bawah adalah ramalan penulis untuk konsert pada minggu hadapan, jika ramalan penulis ini benar maka penulis akan menyampah untuk menonton Akademi Fantasia pada musim yang seterusnya. Transformasi! Transformasi punggung saya.

  1. Hafiz
  2. Isma
  3. Aril
  4. Yazid
  5. Akim

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

37 comments

  1. cita sebenarnya gini, skrg kan kegawatan ekonomi. nak tak nak, astro kena la kuarkan si aril tuh dan masukkan balik… kononnye afmasuk. padahal hal nak menghabiskan kredit rakyat. tambahkan kekayaan dorang

  2. x kisahla..janji aril masuk..kalo dia de xbest..akim pon best gak..ingtkn akim terkuar td..dh la yazid xbest..bg konsert yg best mnggu ke-9.
    1.akim(pakej dh ada)
    2.hafiz(nmpk muka x matured)
    3.isma(ai..ank2 cane?)
    4.yazid(nk ckp pon xblh..)

    • the moon, di'manakah kedudukan aril? ke-5? ini komen saya pula..

      1. hafiz mungkin tidak menjadi juara kerana tidak matured dan kurang tinggi. hehe..

      2.isma? tak boleh jadi juara kerana sudah berkomitmen (anak, suami dan tanggungjawab sbg isteri)

      3. yazid, cukup pakej tapi sayangnye seperti sengal2, pemalu dan agak gagap bila bersuara.

      4. akim, ini tidak bole menjadi juara kerana dia seorang yang berlagak dalam segala hal.

      5. aril? punggung saya.. paling tinggi dia boleh pergi ialah tempat ke-3

      • Ape la ko nie..puji aril melebih2..ko gile kat aril tu ke??
        aril tu ade pakej untuk jd hos rancangan tv je…kalo srh nyanyi,tak keluar dia punye suara..sendat kat burit(buntut)..hahaha..mmg tak adil kalo aril jd juara..x de suara..makin nyanyi low note,makin tak keluar…

        • Aril ?? Okay bha jugak dia 2.. y kmu sibuk mngutuk nie pehal ?? Teda keje lain ke?? HuHuu..

      • act yg tue bg konsert yg ke 9. aril mana ada perform. So, xkan nk letak gak..x relevan la. okey

    • akim ko kt best? bute ke ape..common la.. hafiz da great la beb..akim tuh berlagak je lebey dgn gitar..men kejap je..buat semak!!! yazid bkn la teruk sgt pon td..at least attitude die ok drp akim yg berlagak tuh..aduyai..laenlah ko nih..nsb ko xpuji aril..klu x lg la..geli..!!!

      • yezzz!!! HAFIZ da BEST!!!..dia ade suara power oiii… semua dia leh buat..c akim tu kalo menari mmg keras bdn dia..mcm patong dancer..

  3. Sukenyeee…. terbaek wookkkk!!! Aku ni bknnye fanatik sesgt AF ni tp nk gak tgk industri kite ni berkembang. Seme2 finalis tu mmg ade future lam industri kite, in fact yg terkua tu klu diorg keje keras, disiplin tnggi maybe akan jadi somebody sok lam industri kite. Paling sayang Isma aaaa, dia tu mmg aaa berbakat besar, vokal mmg tip top, malangnye dia muncul lepas CT.. klu tak sure Isma dah jadi ikon. yg 4 org guys tu, bg aaa lagu apa pun, tinge aku best je layan…bab2 attitude, well boys, pandai2 aaa bwk diri erk..

  4. ERrrr alllaaahhh….sudah dijangka akan jadi macam ni pas kasi keluar kasi masuk semula…
    AF dah kurang peminat dah bab tu mamat poyo ni (Aril) jadi mangsa di keluarkan pastu AFUNDI MASUK semula supaya astro dapat tambah pendapatan…lagu lama lah macamni…Transformasi tahi kucing….

  5. Pi rAhhhhhhhhhhh…Popular hanya dalam 3 bulan ni jer pastu ntah kemana ntah…Tiara pandailah berlakon nak umumkan AF mAsuk konon…Kelentit dialah….

  6. macamana korang tak kenal orang secara personal korang dah kutuk habis-an….
    aril memang baik kat luar dan friendly sesangat…dia tak pernah membezakan tua muda dalam bersahabat…
    tak kenal maka tak cinta beb…….

    pilihan saya (bukan pilihan sesiapa) kalau boleh:-

    1. akim (cuba dengarkan kelainan suaranya)
    2. afiz (actually biasa saja – kalau nyanyi lagu indon suara dia macam mat indon, smlm lain plak suara dia bila nyanyi fly fly heheh- ada sebab kenapa tenaga pengajar x bape suka apis…diaorag lebih mengenali para pelajarnya…)
    3. aril (ok bila di atas stage…)
    4. isma (ada ke xder ke xde beza)
    5. yazid (tone suara ada tapi keras cam kayu tak merdu dan tiada lenggok suara….kesimpulan membosankan!)

    • i) mcm mane korang tau HAFIZ tu biasa je?? sdgkan korang tak kenal dia pun.. mmg bnyk org dengki kat hafiz bcoz he the best..kalo suara mcm mat indon lagi laku..remaja skarang nie mmg suka lagu indon drpd lagu m'sia..tak yah hafiz buang masa berlatih vokal cz dia punye vokal mmg dh perfect pun…

      ii)kalo ARIL tas stage asyik shuffle je keja dia..tak de idea lain ke??itu ko ckp ok?? dia tu publisiti cz dia punye abg izwan pilus…

      iii) ISMA pun okey jgak..

      iv) AKIM,suka jeling2 org..kalo menari mcm patong dancer.

      v) YAZID,babak..gagap..bebal..benda kecik pun nk buat bekali2 bru dpt buat…

  7. mat poyoh c aril tu mmg dah jangka AF masuk tu yg malas nk tgk..suara&atas stage biasa je..suara mcm dia tu dah berlambak kat Indon&malaysia nie….astro nie xde keja lain m'budus"kan pengundi yang sggp mengabiskan krdt je..tgk shin chan lg best..

  8. AKU X SUKE ARIL..POYO JE..DAH LA GEDIK..BAJET NK MENANG..BODO JE SAPE UNDI AF NI..DH TERAN2 DEME NIPU KITE..DHTU BUANG DUIT JE UNDI..KITE BKN TAU YG UNDI KITE TU DEME TERIMA IDAK..DEME BLEH ADJUST2..SO PK LA SNDR..JGN UNDI..HAHAHA..AKU XDE MASE NK UNDI..LG ADE WOK POYO NI..X ABEH2 WOK WOK..BLAH LA KO..BANGGE SGT DGN AYAT WOK TU..DH LA GEDIK!!!

  9. aril bodoh babi! aku tak suka kau.. menyemak.. gedik, poyo, gatal! setakat joget mcm monyet, adik aku kat sekolah menengah lagi hebat. tapi suara takde la hebat pun! bodoh tiara pun sama bodoh

  10. TAK..setakat nari shuffle adik aku umur 4 thn dh pandai buat..ARIL2…dh takde benda len ke nk d promote?? sape ckp muka aril tu hansem,macho??takde pon..aku pun tak minat..boleh tak korang tgok af final nanti korang ttp mata bila diaorg nyanyi..korang dgr suara hafiz dan aril..sape beh power??? cz af crik bakat nyanyi,bkn bakat nari shuffle..hahaha..
    sib baik aku tak pnh undi sapa..cz kalo rezeki,sape2 leh menang..

  11. JANGANLAH MENGUTUK ORANG SANGAT DENGAN BAHASA KESAT TU. MENGUNDI SAJALAH SIAPA YANG AWAK SUKA. JGN KUTUK TIARA, ARIL DAN PELAJAR PELAJAR AF DIA ORANG TAK KENAL KO RANG PUN….

  12. aku langsung tak tengok AF,boring…takde yg istimewa mcm dulu2 punya..layan cerekarama lagi bagus,…

  13. yg xske tu diam2 dah lar..klau korg kutuk2 pn
    bknnye dpt pape pon..dah2 lar tuh

    To all ARIL-LOVERS keep on voting for ARIL
    Lets make him the champion 4 diz season

    Lantak lar orang nak cakap ape pon..Haha~
    Terbaek Wokkk!!!

  14. Aril suruh di hisap kelentit lagi bagus weeeeiiii….

    • woi!lancau!apa la ko ni.ckp mcm setan.mgkin prngai ko pun mcm setan sdh tentu rupa ko pn mcm setan,

  15. macam kes MAWI jer nih….

  16. wei lancau ko tu ayat sopan la sket..bodo la..pangai ko mcm setan la!!..ko ni mesti gay!!ambik ko!!

  17. Suka hati aku la haha…bukan aku guna com emak engko ko pun…ko dgn aril sama jer jilatlah kelentit babi engko….

  18. Ish…hanj betul…mak dinch minat langsung jantan gay nie…dah lah cium dahi qhaud…pastue biler dah umum af masuk maser konsert arie tue bole plak jantan hanj nie peluk sakan ngan si qhaud…tolong lah…please…mak minat jantan str8 ajer k…muah…huhuh…lagi satu…astro nie PROPA ajer lebih…memang kemasukkan aril telah dirancang….sudahlah jantan hanj…ader aku kesah?????!!!!

  19. tul tu mulut puaka… ada ker nak sokong jantan gay tuh,….puuuutiuuuh.. uwueekkkkkk… aku x penah mengundi… wat per.. bagi jat tabung bersamamu lagi baguih

  20. hafiz bdk baik tp sayang FANS DIE GILERRRRRRRRRRRRR MEROYANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

  21. Naper ek korang marah sgt ngan Aril 2

  22. Glam nengok si Isma lagi la pulok nyanyi dan menari nak seksi tetapi nampak berat jer sebab dah beranak 5 orang beb! x kena npk gedik…

  23. akim the best!!!! I'M YOURS!!!!!!!!!!!!

  24. hei korang,ikut ska aril la dia gay ke nk pluk qhaud ke i2 dia pnya psl la
    yg korang cbuk nie apsal,

  25. jgn lupa tau…JANGAN undi AF…JANGAN bazir duit korang. bazir itu sifat syaitan ^__^ jadilah bangsa yg berilmu n berakal XD =) ^__^

counter statistics