Saturday , December 3 2016
Home / Gossip Panas / Akhil Hayy menghina wanita

Akhil Hayy menghina wanita

1SEJAK berita pernikahan penceramah bebas, Akhil Hayy dengan penyanyi dan pelakon, Waheeda disiarkan semua akhbar utama Isnin lalu, macam-macam cerita yang SS dengar. Baik teman di pejabat, pembaca yang membuat panggilan dan juga mereka yang bergosip di Internet.

Malah nasib program yang dikendalikan Akhil Hayy juga dikenali dengan gelaran Ustaz Rock, Kafe Akhil Hayy juga menjadi bualan mereka. Rata-rata mahukan program yang disiarkan di Astro Oasis itu ditamatkan saja kerana tidak sukakan kehadiran Akhil Hayy.

Seorang pembaca wanita menghubungi teman SS meluahkan rasa geramnya kerana rakan sepejabat yang bukan Islam menjadikan isu itu sebagai topik untuk menyindirnya dan rakan lain.

Kata mereka, cakap ustaz pun tidak boleh dipakai. Ustaz juga ikut suka hati saja kahwin cerai.

Tidak cukup dengan itu, kata pembaca itu, dia cukup geram membaca kenyataan Akhil Hayy mengatakan bekas isterinya, Maizawati Zainal, masih dalam tempoh edah dan tidak seharusnya keluar rumah berhias cantik-cantik apatah lagi menjadi model.

Katanya, kenyataan Akhil Hayy itu bukan saja menyinggung perasaan bekas isterinya malah menghina wanita di negara ini. Alasan pembaca itu, mengapa Akhil Hayy masih terus kawal bekas isterinya selepas dilepaskan?

Malah wanita itu siap cabar rakan SS supaya paparkan dalam akhbar ini mengenai cerita pasangan itu sebenarnya yang dikatakan sudah menikah di Thailand sebelum ini. Apabila rakan SS minta bukti, wanita itu mengakui memang susah untuk membuktikannya kecuali empunya diri yang mengakuinya.

Peminat itu juga memuji Datuk Siti Nurhaliza yang berhadapan dengan dugaan lebih hebat ketika hendak berkahwin dengan ahli perniagaan Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa atau Datuk K.

Katanya, macam-macam tohmahan orang lemparkan kepada Siti, tetapi dia tetap tenang dan tidak tunjuk kepada semua orang. Tapi berbeza dengan Waheeda yang dikenali dengan imej Muslimah, namun itu cuma penampilan luaran saja. Apa saja komen dan kritikan orang, sebagai selebriti SS harap Akhil dan Waheeda kena tabah menghadapi ujian. Inilah harga perlu dibayar apabila berada dalam dunia glamor.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

hp-ayda-jebat-dirampas-mediamalaya

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

18 comments

  1. tu laa..setuju mcm situ tu..dia tau peminat takkan suka dia ngan datuk K tapi sekurang2nya dia mengaku..mcm si wahida ni dh la gaya muslimah..tergedik2 kata TAK..last2 kahwin..klu mengaku dari dulu kan senang..takkan la takde apa2 tapi terus terima akhil sebagai suami..suma HIPOKRIT…wahida GEDIKSSS

  2. Aku blaja agama lu bab2 munakahad mmg isteri lam tempoh edah itulah syaratnye, tu psl ble rujuk and xperlu akad nikah cam biasa otherwise rujuk selepas edah. And org lelaki plak, bkn stakat ari ni cerai sok nikah, dlm beristeri pun leh nikah lai max 4 accumulate… so xde aaa rase terhina ke apa kang over2 plak ble effect akidah sbb mempersoalkan undang2 syariah Islam. Anyway dlm kes diorg ni, yg paaaaaaaaaaaaaaaling aku geeeeeeeeeeeeeeram sesgt bile diorg sungguh2 nafi… ngaku je apa salahnye… soal hati mmg unpredictable. kureng tol diorg ni. Hampeh!

  3. Sekesian aku kat Maiza ekceli aku laaaaaaaaaaaagi le kecian ngan Tg Zawiyah (ex-Datuk K). Wpun dah lama cerai tp kes diorg psl tuntutan harta sepencarian still in process masa Datuk K kawin ari tu… and aku rasa dia laaaaaaaaaaaaagi terluka, klu tak, takan le smpi bwk diri ke oversea, ironinye, anak2 ikut dia plak masa tu hmmm… maybe cian kat mak ye kot. Nk wak gane, dok mesia sakit ati gak masa tu, berminggu ade siaran sblm siaran langsung tu, cover2 majalah seme2 kua gambo ye.. nk wak gane, CT nk grand, klu tak peminat xble tgk ye kawin so dia langsung x peduli hati org lain… ye aaa peminat dia ramai, wak pe nk jaga hati seorg ppuan lain then kecewakan beribu2 peminat…. To all.. semoga berbahagia….

  4. wei aku dengo dato k dah kawen dgn rozita che wan btl ke? hahaha..tah la..mcm2 gosip plak..huhu..lantak la ustaz poyo ni..x layak d pggl ustaz..pangei mcm ape je..hipokrit!!

    • gossip je tu… dia loving caring yg amat kat CT tuh… takan le tergamak cari lain…. TAPI klu cari gak pun ekceli x heran le.. org lelaki ni mmg dah kejadian dr azali mmg x cukup ngan satu, ade bini lawa cun melecun pun cari lain gak (tu termsk aa yg kapel atas tuh, apa mslh diorg wallahualam)…. smpi lani aku x jupe lai gambo kawen waheeda tu yg ade seri pengantin… cam kureng je. aku ni bknnye kategori lawo sesgt tp gambo kawen aku aaa paling lawa klu nk dibandingkan ngan gambo2 aku yg lelain … bak kate org, seri pengantin ihiks!!… bkn aku je, majoriti pengantin mmg camtu aaa, kawen je automatik lawo cantik jelita… tu psl tang diorg ni aku weird sesgt…huhuhuhu

    • gossip je tu wei.. lom ade bukti kukuh.. gossip tu dah lame tu..

  5. aku ponnnmemang nyampah sesangat..kat wahida gediks tu dn laki baru konon nk benti sok2 lepas cerai nyanyi blik muka tak malu..

  6. sengih sampai ke idongggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!werkkkkkkkkkkk

  7. bulan pose sabar2 tuk mengomen..kehkehkeh

  8. UDAH2 LER TU BULAN RAMADHAN NI

  9. hmm…pasal statement akhil hay pasal ex-wife dia tu..ada betul…itu mmg hukum wanita dalam edah..aku ingat writer tu emosi masa buat ulasan tu…

  10. assalamualaikum..
    sy nie bkn lah ustazah…
    tp just umat muslim yg nak nasihat sesama muslim..
    kita manusia hanya lah pelakon di atas bumi allah ni…
    jadi cukp2 lah mangumpat kerana akibat mengumpat segala amalan kita yang baik2 akan sia2… malaikat di pintu langit pertama lagi dah tak terima amalan kita sebab kita mengumpat..
    wallhualam…
    =)
    jadi setiap org ada reasons sendiri kenapa perlu berbuat demikian… tak kena kat kita.. kita blh la kata org… cuba kena kat kita..
    so better kita mendoa kan kebaikan org drpd mengumpat yg tak dpt apa 2..
    =)

    pandang sesuatu perkara itu dr sudut positif.. jd segala2 nya akan menjadi terbaik..
    kita bukan sesiap yg nak menghukum sesama manusia…
    dr menjaga tepi kain org lebih baik jaga kain sendiri..
    =)

  11. biar le depa nak wat lagu mana pun asal x lari dari akidah..yg dok ngutuk n mengata tu kan ke dah jadi satu dosa…baik berdoa pada allah ampun kan dosa kita yg mangata org tu x tentu ujung pangkal..yg wat depa org media..ntah ye ntah tidak depa tulis tu..yg pembaca main setuju jer…renung2 lah diri…

  12. Hei…Mcmlah Ustaz Akhil dan Waheeda tu jahat sgt. Mrk pun manusia juga. Sering buat kesilapan. At least, mrk kahwin gak, bknnye b,zina. Ape slhnye…Sering kite slhkan mrk b2 je. Bgmane plak dgn si Maiza tu. Mgkn ade slp mane2 yg si Maiza tu lakukan yg buatkan die b,psh dgn Ust…Wallahualam…

  13. hai kawan2…jom jamu mata kat blog saye…macam2 ade murah sangat…aksesorii wanita, bunga telur, kasut dan macam2….jom http://qismea.blogspot.com

  14. SOOOO………..MAKE ME DISSAPOINTED..!!!
    NOBODY IS PERFECT IS TRUE WHEN
    HAVE PEOPLE LIKE THIS…..
    PLEASE TO TWO OF U..DONT MAKE A MISTAKE AGAIN
    BECAUSE IT CAN LOOK BITH OF U LIKE A FOOL…
    SORRY FOR SAYING THAT

  15. manusia semuanya sama tak kira ustaz or bkn ustaz…semuanya bt salah..klu ustz blh bt salah mcm mn kita ni plak yg bkn ustz lg teruk la kn…so renung2 kn la…jgn ashik mencari kesalahan org lain…yg pntg diri kita dulu….

counter statistics