1SEJAK berita pernikahan penceramah bebas, Akhil Hayy dengan penyanyi dan pelakon, Waheeda disiarkan semua akhbar utama Isnin lalu, macam-macam cerita yang SS dengar. Baik teman di pejabat, pembaca yang membuat panggilan dan juga mereka yang bergosip di Internet.

Malah nasib program yang dikendalikan Akhil Hayy juga dikenali dengan gelaran Ustaz Rock, Kafe Akhil Hayy juga menjadi bualan mereka. Rata-rata mahukan program yang disiarkan di Astro Oasis itu ditamatkan saja kerana tidak sukakan kehadiran Akhil Hayy.

Seorang pembaca wanita menghubungi teman SS meluahkan rasa geramnya kerana rakan sepejabat yang bukan Islam menjadikan isu itu sebagai topik untuk menyindirnya dan rakan lain.

Kata mereka, cakap ustaz pun tidak boleh dipakai. Ustaz juga ikut suka hati saja kahwin cerai.

Tidak cukup dengan itu, kata pembaca itu, dia cukup geram membaca kenyataan Akhil Hayy mengatakan bekas isterinya, Maizawati Zainal, masih dalam tempoh edah dan tidak seharusnya keluar rumah berhias cantik-cantik apatah lagi menjadi model.

Katanya, kenyataan Akhil Hayy itu bukan saja menyinggung perasaan bekas isterinya malah menghina wanita di negara ini. Alasan pembaca itu, mengapa Akhil Hayy masih terus kawal bekas isterinya selepas dilepaskan?

Malah wanita itu siap cabar rakan SS supaya paparkan dalam akhbar ini mengenai cerita pasangan itu sebenarnya yang dikatakan sudah menikah di Thailand sebelum ini. Apabila rakan SS minta bukti, wanita itu mengakui memang susah untuk membuktikannya kecuali empunya diri yang mengakuinya.

Peminat itu juga memuji Datuk Siti Nurhaliza yang berhadapan dengan dugaan lebih hebat ketika hendak berkahwin dengan ahli perniagaan Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa atau Datuk K.

Katanya, macam-macam tohmahan orang lemparkan kepada Siti, tetapi dia tetap tenang dan tidak tunjuk kepada semua orang. Tapi berbeza dengan Waheeda yang dikenali dengan imej Muslimah, namun itu cuma penampilan luaran saja. Apa saja komen dan kritikan orang, sebagai selebriti SS harap Akhil dan Waheeda kena tabah menghadapi ujian. Inilah harga perlu dibayar apabila berada dalam dunia glamor.