Saturday , October 1 2016
Home / Dunia Artis / Akhil Hayy Sah nikah Waheeda

Akhil Hayy Sah nikah Waheeda

013441405

Tahniah Media Malaya ucapkan pada Akhil Hayy dan Waheeda yang selamat diijabkabulkan pagi tadi bertempat di Masjid Jamek Ar Rahimah, Kuala Kubu Baru, Selangor.

Waheeda menerima mas kahwin sebanyak RM80 dan tujuh dulang hantaran berbalas 11 buat pihak lelaki.

Turut hadir di majlis itu, dua anak sulung Akhil Hayy, Siti Numaisarah, 12 dan Sharif Hidayatullah, 11.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Bakal lahir anak pertama, Nad Zainal tayang baby bump (14 Gambar)

Nad Zainal akan menyambut kelahiran anaknya sekitar bulan Oktober. Berikut antara gambar-gambar baby bump Nad ...

110 comments

  1. hahaha..mcm tu deme ckp xde ape2? ceh..hipokrit
    tp bgs la dh kawen dr wt maksiat je

    • Mak wahida nangis sbb malu, ank die kawen duit hantaran pun xdo…..x pasal2 si akil dpt kawen free…..mas kawen pun 80 hengget je….ape la bodoh ko wahida….mcm xdo jantan lain ko nk kawen..

  2. belum edah abis dah dapat wahEDAH…..hehehehe
    lepas ni tunggu lah pulak dirampas…….
    yang untung laki gak….
    anak???? erm kesian……

  3. sial waheeda sial!!!!!

    dah kena guna2 si akil nie…

    fuck waheeda!!!

    hanjing!

  4. tahniah..tahniah…

  5. Takder pihak ketiga konon , penipu besar!

  6. ustaz hipokrit

    • Betul lahh… bleh rasa tak bersalah lah waheedah…. dasyat2 kagum kagum

      • dasar betina x tau maluuu…. nafi2 .. kawan je…aku dah agak mst cam nie jugak jd.. bini akil dah kasi green light aku tauuu… si betina nie x nak bermadu dia nak jantan tu sorang jeee…. issshhh betina perampas akuuu..mmg benciiiiiiiiiiii

  7. ya allah… bwk mngucap laa korg nie… korg dpt pe ktuk2 dorg bedua nie,
    udah2 laa 2.. juz doa kan kebhgian mereka.. biar kali nie kekal..
    yg buruk jd kn tauladan, yg baik jd kn sempandan…
    dri korg dok ktuk2, korg yg dpt dosa..mereka 2 dapat pahala…
    pe yg blaku nie sume de hikmah nyer…

    • yeee..mmg lah tp CARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA dia tuu.. tu yg buat orang marahhhh…

    • uiks.

      xsuke gosip.

      sekali salah da pepatah ko.

      bukan "yg buruk jd kn tauladan, yg baik jd kn sempandan".

      tapi, "yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan".

      ape yg nak dijadikan teladan kalau da buruk.

      adoiii~

      len kali check dulu sebelom komen.

      hikhikhik.

  8. btul tu..dah kutuk2 dpt apa je?

  9. exwife kuar bkerja dalm tempoh edah…. dikutuk….dikata,
    yg dia pegi kawin dlm tempoh edah….. selamber…..
    ape pun si ustaz yg x ustaz langsung ni….. mmg rase dia je yg betol. org lain semua salah.
    Waheedah……akhirnye di bukak pekongnye sdiri.
    :p

    • beb… komen tu jgn aa smpi jejaskan akidah. Mmg lam Islam org lelaki ble nikah wpun masih beristeri (kuota 4), yg edahnye isteri dia, bknnye dia…
      Aku pun 'ralat' gak sbb diorg ni hampeh tol dok nafi2… nyampah aku!!! Well, dahnikah tu kire alhamdulillah aaa sbb menda elok, dah jodoh ketentuan Allah. Klu diorg bercinta bagai nk raaaaaaaaak skalipun tp klu xde jodoh x jadi gak er… hmm selamat pengantin baru aaa

      • mmg la yg edah nye bini die..tp cube la hormat xisteri dia yg tgh ber edah tu.. ni nmpk sgt pk diri sndiri.. dlm org len tgh bersedih lps diceraikan(istri n ank2 yg sedih), dia ni plak xsabar2 nk nikah..aiseh 3 bulan bkn lama pun nk tggu.. apepun jodoh itu ada 3(tgk syurga cinta)..semoga jodoh mereka di berkati ALLAH s.w.t

  10. Senyum lah wahai waheedah. Selagi ko boleh tersenyum. Aku compom…parents ko mesti malu….

  11. hahahaahahaa….wakakaakakaah………couple paling lawak.xD:p

  12. malu jugak aku sebagai orang islam seorang role model (ustaz konon) buat cam niie…. ikut lah contoh rasulullah (SAW)… walaupun ramai isteri dia x penah menzalimi kaum wanita… malah adil dan saksama…. aku rasa xde kot kat dunia nie….. buat cam rasulullah… yg ada ikut sunah nabi tu jelah ayat diorang tp laksananya HAMPEHHHH….

  13. pasangan yg paling hipokrit penah aku tgok….gmbirakah hatimu waheda stelah mghancurkan hati wanita lain????..stlh mnderita buatan org(kononnye)slma 3bln…pas nikah smlm…kate sakit tu bransur pulih…

  14. elokla tuh…waheeda yang selama ni nampak cam (tut.tut….) rupenyeer…(kurenggg..) bukanlah nak ngutuk ke apa…tapi sebagai manusia yg macam dia tu sepatutnyer lebih jujur dalam berkata2…kan ke awak tuh public figure..kenalah hati2…mulut orang xleh ditutup…kan ke senang klu dari dulu ngaku jer…sume mgkn bleh accept…tp bile apa yang dinafi sebenarnya kenyataan…mula la ramai yang mengata…apapun…kita hanya merancang namun Tuhan yang menentukan…semoga berbahagia ke anak cucu…kepada exwife Akhil…sabar itu separuh daripada iman kita….mgkin susah utk menerima..kpada waheeda..anda tlah menjadikan cerita anda sebagai tauladan & sempadan kepada semua! kpada akhil…malasla den nak cakap….meluat!

  15. SYUKUR ALHAMDULLILAH SELAMAT PENGANTIN BARU

  16. AKU DOAKAN SEMOGA MEREKA BAHAGIA SELAMA LAMANYA

  17. AKU BERHARAP AKHIL HAYY DAN WAHEEDA SEMOGA TAMBAH MENEMPUH SEGALA DUGAAN DAN PEDULIKAN APA CAKAP2 ORANG SEKELILING.

  18. YANG PENTING AKHIL HAYY DAN WAHEEDA SELAMAT BERNIKAH
    ORANG SEKELILING NAK KATA BIARKAN MEREKA YANG TANGGUNG DOSA KERING

  19. YANG ORANG LAIN NAK MARAH2 SI AKHILL HAYY DAN WAHEEDA TU KENAPA
    USTAZ TU MINTA DUIT KORANG SEMUA KE

  20. KORANG KESIAN SANGAT DGN MAIZA TU PI LAH TANGGUNG HIDUP DIA DAN ANAK2 DIA BARU BETUL PUNYA TOLONG

  21. AKU PULAK BENCI KAN MAIZA MUKA CAM POYO
    JE DALAM NASI LEMAK KOPI O KUTUK LAKI SENDIRI
    POMPUAN JENIS APA TU

  22. MENANGIS MINTA SIMPATI DENGAN RAKYAT
    AJAK SAMA2 KUTUK LAKI DIA

    • yg ko nak marah2 bengang2 ngan si maiza tu knapa..bukan main ko marah org kutuk2 si akhil n waheeda..ko pun sama gak kutuk org..relaks jer..semua takyah kutuk2..kan aman dunia nih..huhu

      • tu lew pasal.

        tah pape tah.

        paku dulang paku serpih, mengate org die yg lebih.

        adoiii~

        glamer2.

        pastu ko spam banyak byk2 komen ko sampai 8 komen straight.

        compile jadi 1 komen duda.

  23. AKU SOKONG AKHILL HAYY TERIMA WAHEEDA SEBAGAI ISTERI
    KESIAN DIA DOK KENA KUTUK ORANG SEKELILING
    KEPUTUSAN YANG PALING BAIK DAN PALING BERAT
    SEMOGA DIPANJANGKAN JODOH HINGGA KE AKHIR HAYAT:)

  24. SEKURANG2NYA AKHILL HAYY ADA YANG JAGA MAKAN DAN MINUM SEMASA BULAN RAMADHAN….AMIN SELAMAT BERBAHAGIA HENDAKNYA

  25. AKU SOKONG AKHILL HAYY TERIMA WAHEEDA SEBAGAI ISTERI

    • hahahaha..wow kemain ko ek glamer…bior jele deme dh kawen dr wt maksiat jer..ex akhil pn dlm edah lg xyah la nk tnjk sane sni sgt..aku pn xsuke akhil n waheda ni..mls nk ambik tau.,,artis sume same..cm xde maruah je! HIPOKRIT!!

  26. SI MAIZA TU NAK JADI ORANG GLAMER KAN DAH DAPAT APA KEHENDAK DI HATI DIA

  27. DAH GLAMER DAN JADI MODEL
    LEPAS INI DAPATLAH TANGKAP DATO'

  28. BOLEH DATO' TANGGUNG ANAK2 MAIZA
    YANG BERLAINAN LAKI

  29. salam… wahai pengkomen semua.. maaf la nak mencelah… saya x berapa setuju bila orang marah bila mengutuk perbuataan yang salah.. mmg la kawin x salah tapi cara mendapatkan sebuah perkahwinan tu salah. " Penah dengar ker? Matlamat tidak menghalalkan cara…bila ditegur cakap mengutuk.. itu teguran.. ada teguran yang perlu kejam ckit ahh supaya perbuatan tu tidak diulangi.. jangan lah membina kebahagian atas kesengsaraan orang lain.. lagi terang mahu bersuluh.. fikirlah.

  30. letih pulak aku dok bace respon org ramai pasal pasangan nieh..ade yg bengg bile diorg kawen..bengg tahap cipan ngn si waheeda tuh…n ade pulak yg bengg ngn si maiza????senang citer cmnie laa…kite juz pandai maki2 jek..tp xtau la ape perasaan diorg nieh kann…letak this situation on our life marrige..mungkin ade sebbnyer Y si maiza tuh sampai bawak kes nie sampai media..die dah lame dngr gosip mereka nieh..tp mls nk layan..but!!!bile dh bulan2 xblk umah….dapat tau lak husband g holiday ngn popuan tu even ade org lain..still mesra cm becinta…..???xsakit hati ker?pastu husband lak penah menyuarakan untuk kawen lg????leh sabar ker????waheeda lak wat keterangn jgn cabar kesabaran die untuk bgtau media sape maiza sebnr sampai akhil wt perangai cmtu????lu sape beb???nk ugut2 org???so0,nmpak sangt akhil nie dh bercerite lu pasal wife die kat minah nie..pelik2…….pastu paste gambar waheeda besar2 kat metro sambil nangis…nafi sane nafi snie….last2????KAWEN!!!???????JUJUR kan senang…………dunie2….bju tudung labuh???hati???

  31. aku rasa glamer nie mst kaum kerabat waheeda nie hehehehhe….

  32. GLAMER X KENA MENGENA LANGSUNG DGN KAUM KERABAT ATAU SUKU SAKAT MAIZA….

  33. CUMA GLAMER KESIAN DGN AKHILL HAYY DAN WAHEEDA DICEMUH DIMAKI DIHAMUN CAM TIADA LANGSUNG PERASAAN BELAS KERANA MENYOKONG SI MAIZA YG BELUM TENTU BAIK SEBAB KITA BUKAN SAUDARA MARA DIA TERUS KENAL HATI BUDI DIA. BELUM TENTU SI MAIZA TU BAIK KALAU BAIK TAK LAH KAHWIN SAMPAI DUA KALI DAN MENJANDA SAMPAI DUA KALI.

    • sudah la ko..ko sedare die la tu..dh deme salah mmg la org dok marah2..dh die buat umah tangga akhil hancur..ape la..ko tu giler kot..hahaha

    • abis tu waheeda tu baik sgt plakkk????

    • maiza belom tentu baek?

      dah tu, waheeda ngn akill baek?

      baek sebab yg sorg nyanyi lagu nasyid, yg sorg tu plak ustaz?

      adoiii~

      aku xsokong sape2.

      mane aku rase xbetol aku cakap je.

  34. DAN TAK ADA KENA MENGENA ATAU KAUM KERABAT WAHEEDA ATAU AKHIL HAYY HANYALAH INSAN BIASA

  35. bangga nyer si waheeda nie yer..dpt kawin ngan ustaz (yg x serupa ustaz)…punya la dulu menafikan yg ada hubungan ngan ustaz nie..nmpak sngt la si waheeda nie xnk b'madu…ermmmmm…nie dakwah yg nk ditonjolkan..

  36. Lepas ni, kuar lah statement dari pengantin baru ni, "kami bernikah untuk elakkan fitnah & salah satu cara yg kami pikir baik untuk pulihkan "sihir" tersebut"

    Podahhhh….

    • camne ko bleh pikir dulu statement tu

      sebelom diorg wat statement?

      style ah ko.

      memang berpikiran jauh.

      haha.

  37. aku harap ada datuk, tan sri, or kerabat yg bujang trang tang tang masuk meminang Maiza secepat mungkin. So Maiza ada juga tempat bergantung harapan untuk membesarkan anak2 nya tu….
    Muka jambu mcm Maiza, petik 10 mali woooo…..
    If Waheeda ni, lambat sket lah…da tak laku sebab tu terkejarkan suami orang……ooops, ex suami orang

    • just harap2 dato'2 atau tansri2 kerabat2 tu betul betullllllll bujang.. jgn le plak yg 'bujang 3 atau atau 'bujang 2' atau 'bujang 1' cbuk nk enterframe…. Maiza tu kan cantik.. hmmm sure ade yg akan take advantagenye.. harap2 gak Maiza jgn le plak amik laki org pasni… ramai lai kan yg bujang tu… Pilihlah dgn bijak…(peh cam iklan Pengguna plak heheh)… Maiza dah rasa hak milik dia dikebas so takan le dia tergamak nk wak menda yg sama kpd kaun sejenis pasni plak….

  38. whatever….

  39. hmmm… kita tidak tahu apa yg berlaku di antara mereka bertiga. sebagai manusia biasa semua org ada kesilapan masing2. jadi mana yg baik jadikan sebagai panduan… isteri yg baik dan taat tidak akan menceritakan/memburukkan tentang suami sendiri.. maka jadilah isteri yg soleha.. dan suami pula jadilah suami yg penyayang, adil, jujur, bertanggung jawab dan beriman.. jika mampu memberi mkn minum dan bimbingan agama tidak salah utk berpoligami. YG PENTING ADIL BANGGGG.

    to waheeda and akhil SELAMAT PENGANTIN BARU. PEDULIKAN KUTUKAN ORG. ERATKAN HUBUNGAN DAN JADILAH ISTERI YG BERIMAN DAN SOLEHAH…

    • kenapa bila isteri minta keadilan, dilabelkan isteri tak taat, menceritakan keburukan suami.. awk nie x uupdate ker… minta keadilan.. bukan memburukkan suami.. dah suami buat dono jer.. dari bulan 2 x blik umah.. merajuk x dapat kawin waheeda,,,

    • stuju ngn ko lessa.

      adoiii~

  40. betol,.betol,.betol

  41. korang ni,.doakan mereka semua dan diri kita mendapat hidayah dan syukur dengan kurniaan nyer,. semua ni telah tertulis oleh-NYA.

  42. jgn salahkan title die ustaz,.
    mak aku slalu pesan,.
    buat ape yang cikgu suruh,.
    jgn buat aper yang cikgu buat,.
    contohnya,.cikgu tue merokok
    tp dier nasihat kat anak murid die,.JGN MEROKOK
    so,buatlah aper yang dia suroh

  43. Pada pandangan saya Akhil tu mungkin nak jadikan waheeda isteri kedua tapi si Maiza tu tak nak malah sanggup bercerai …..Tapi kan cuba kaji dulu kenapa suami sapa2 la kan nak kawin lain ….Kadang2 kita jangan salahkan satu pihak je tau …Tak salah kalau lelaki nak berpoligami …Kalau isteri merelakan …dapat masuk syurtga dengan mudahnya …itu satu pengorbanan .

  44. rasanta glmer ni sukar nak terima hakikat.. kebenaran luas depan mata masih nak dipertikaikan.. atilia ni rasa x update citer diorng kot,, waheeda yang x nak bermadu la.. bukan maiza.. yang penting sekarang lelaki bernama akil tu untung arr

  45. SI MAIZA DAH MINTA CERAI
    MAKA SUDAH BERCERAI PUN DIA

    MAKA HANYA YG BOLEH KITA LAKUKAN
    HANYALAH DOAKAN SEMOGA
    MEREKA BERTIGA MENDAPAT HIDAYAH DARI ALLAH

    HENTIKANLAH MAKI HAMUN DAN CACI MEREKA
    HANYA YG KITA DAPAT IALAH DOSA KERING

    TIDAK LAMA LAGI KITA AKAN BERPUASA
    LEBIH BAIK KITA BUAT AMAL DALAM BULAN RAMADHAN
    YANG MULIA INI
    DARI KITA MAKI DAN HAMUN MEREKA

    SEMOGA AKHILL HAYY DAN WAHEEDA
    BERBAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT
    JAGA SUAMI TU BAIK2

  46. ustaz apa???kalu rambut panjang!!!!!…….
    cuba la korang pikir????

    kalau dia betul dia xbuat la isteri dia mcm 2…yg si waheeda 2 kononnya imej alim la….alim apa mcm 2….
    buat malu kaum perempuan yng pakai tudung nak kahwin pun…kahwin la…xkisah…tapi cara 2….xkena n x betul….

  47. glamer , kau mmg suke, sbb kau tu jantan. nafsu lebih,

  48. ape cer la knnnn…kalau tul xde pape dari dulu..nafi yg tah pape..bg alasan x masuk akal….tup2 kawen????memg xsalah akhil tu nk kawen ngn waheeda..but!!!y mesti si maiza tu dalam edah lg????atleast hormat la ckit ngn family maiza ngn maruah anak2…sori to say..nmpak sangt cm waheeda memg tggu saat2 maiza di ceraikan..n die trus ngap!!!si akhillll…….kot ye pon memg sah dh lame becinta…cover2 la ckit tunjuk perasaan membuak-buak antara korg tu nak kawennnn…kan2??…huhu

  49. so beringat2lah sendiri. jaga le isteri suami sendiri baik2. takut karang jadi lebih teruk dari kes ni. huhhh.. mana2 pengomen kat sini yg blm kahwin lu org ambil sebagai peringatan. asik komen kutuk org je nanti sendiri punya hidup lagi teruk…

  50. YE mama MEMANG Glamer SUKA
    SEBAB SEKURANG2NYA DIA DAH NIKAH SECARA SAH
    ITULAH JODOH DARI ALLAH

    SEBELUM MEREKA DI FITNAH
    KAHWIN KAT SIAM
    TERNYATA SALAH

    SEMOGA BERBAHAGIA
    AKHIR/WAHEEDA

  51. SEKURANG2NYA USTAZ
    ADA ORANG JAGA MAKAN DAN MINUM DIA
    SEMASA BULAN RAMADHAN
    RENUNG2KAN SELAMAT BERAMAL<3

  52. ALHAMDULILLAH
    MAK DAN AYAH AKHIL PUN
    MENERIMA WAHEEDA SEBAGAI MENANTI MEREKA

  53. ALHAMDULILLAH
    MAK DAN AYAH AKHIL PUN
    MENERIMA WAHEEDA
    SEBAGAI MENANTU MEREKA<3<3

  54. Akhil tu nak kawen 4 pun org tak heran. Yg buat org menyampah sikap diorang berdua sebelum ni menafi2kan sekeras2nya. Fitnahlah konon. menipu sungguh2 utk coverline. Yg buat lagi org meluat psl diorang ni pandai ajer keluar dr mulot psl agama tp sikap tak menunjukkan apa yg dikata. iIu yg buat org meluat. Sesungguhnya perbuatan diorang berdua ni jadi iktibar dan pengajaran bagi kita semua dan juga para2 penceramah agama.

    • tol tu…lantak aa ye nk berbini ramai pun erk… aku pun geraaaaaaaaaam bila diorg cbuk menafikan lu… klu ngaku pun x kisah aa… apa leh wak soal hati, klu dah suke.. lain le plak kisahnye….

  55. glamer …ko sedara mara dia ker….kau sedar x yg kau pun dah mengutk exbini dia….kau pun sama

  56. bkn nk back up ustaz akhil pn..tp rambut pnjg 2 x jd mslh pn kalo nk jd ustaz…zmn2 nabi pn ade yg rmbut pnjg..sblm sembur kt sini wat la research dlu…pape pn aku ttp sokong akhil sbb die ngn aku same..LELAKI!!!hehe…

  57. Korang… biarlah menda dah lepas… kite ni org luar, mana le kite tahu hal2 bebenornye…
    Jgn le cepat kite menghukum sapa salah sapa benar… ekceli bg aku 3 org tu semenye ade yg x betul… tp ade aa sbb2 yg diorg terpaksa sembunyikan, dose ooo buke aib org..
    Buat akil ngan waheda, gane2 pun dah tersurat korang ade jodoh… Maiza plak, insyaallah akan jumpe org yg terbaik utk dia oneday… just doakan the best for korang dan seme umat manusia seme… amin…

  58. nyampah nya aku ngan glamer..tah tah dia tu akill @ waheeda…

    ngutuk maiza,tapi tak sedar diri…

    aku nyampah kat glamer…bukannyampah kat akill @ waheeda..

    dia plak yg lebih2..

    POYO

  59. Tahniah, Akhirnya sah ustaz dah kahwin semoga berbahagia dunia dan Akhirat.

  60. untungla dapat dara! menyanyi wahida malam pertama. wakata wakata hadi haya dina. (lagu wasini):D

  61. SELAMAT BERPUASA 1 MALAYSIA

  62. Alahai glamer nie..
    ni mest kez sdara mara back up sdara mara..
    org lain komen skit je ko plak lebih2..
    da mmg btol pon..
    ckp xserupe bikin..
    nie sume da plan awal2 la kalo x xkn pas cerai tros kawin..
    ko ngan kenduri kawen mcm main masak2 ke..
    LU PK LA SDRI!!!

  63. weh GLAMER….aku rase ko ni akhil hayy lah…sbb tu ko benor2 bela diri ko ngn isteri baru yg tak berseri tu….sbb tu ko beriye kutuk2 si maiza ex-wife ko tu….pastu nasihat org…yg ko tu mengutuk tak sedor…akhil hayy kn perangai mcm tu…dok kutuk2 maiza pastu nasihat org jgn kutuk2 org….

  64. nickname pon GLAMER…sah2 lah akhil hayy ni…sbb akhil hayy kn suke nk jd glamer…yg aku tak paham tu tak bg maiza pakai make up tebal2 sbb still dlm edah…abis si waheeda yg pakai make up tebal2 mata da mcm mata burung hantu tu takpe lak…dahlah rambut panjang…ckp sunnah Nabi saw. teknik rebonding tu ape kejadahnye mengubah ciptaan Tuhan….so stupid….

  65. nk saman blogger konon…sabar je lah…sabar itu kn sebahagian drpd iman…sikit2 saman…nk duit lebih lah tu…yelah waheeda da tak menyanyi…cafe die kn da tutup…takde income lah…takpe maiza da jd business women bolehlah ko mintak wet sikit kt die…hehehe………

  66. tak berseri pun waheeda

  67. aku rasa kan dia ni rasa dia hebat sangat……….. maklumlah pengetahuan agama dia byk tau.. tapi hempessss

  68. jangan menilai sesuatu perkara tu dari kulitnya sahaja….

  69. Hehehehe Geli Hati
    Sah2 korang buat fitnah
    Ngata Glamer Akhill Hayy
    Aku pun x kenal Akhill Hay
    Cuma doakan sajer
    Kebahagiaan Perkahwinan dia dan Waheeda

  70. Cafe Akhil Hayy akan disambung
    ke Cafe Akhil Hayy 2

  71. ala,lantak aku la mau cakap apa kat sini..aku mau cakap si akhil memang sial la,itu yang konfom la..

    aku rasa si akhil ni rasanya blm lagi sampai tahap akal yang akhil baligh meskipun dirinya itu sudah baligh,dapat banyak anak lagi tu..

    apa la ni dasar nafsu kuda..janji sodap geng..sial ko akhil dan waheeda…babi..

    • amboi smp ckp ba…ish xbaik la smp mcm tu..mmg la akhil ni poyo..x sedo diri tp xyah la sebot mender2 haram tu..uhu

      • ko ni janda dia ke?hahaha…atau ko patut y jd prampas..tp dpt kat waheeda lak..tu y ko marah tu..hahaha

  72. Dia tak tahu ke,penceraian di benci allah,tak sedar diri,nama ustaz konon,ustaz babi,sama ngan waheeda dia dah tak tahan gatal.bangsat sama taraf ngan bohsia.!

  73. ape yang anda semua dapat dari mengutuk dan mengeji di belakang macam ni? adakah Allah akan redha dengan semua kutukan anda semua yg jelas dan nyata…tiada bukti yang kukuh. Siapa yang salah, bukan hak kita untuk menentukan. Itu semua rahsia mereka.
    Siapakah kita untuk menilai?
    Siapakah kita untuk menjatuhkan hukuman?
    Adakah terpuji perbuatan kita ini yang menyebarkan fitnah tanpa sebarang bukti yang jelas dan nyata?
    Sekiranya Akhil, Waheeda atau pun Maiza sendiri ada berbuat salah, adakah menjejaskan kehidupan anda?
    Yang penting, sesiapa yang bersalah, mohonlah ampun kepada Allah. Perbaiki diri ke arah yang lebih sempurna.
    Perbuatan kita mengumpat dan mengutuk sebegini umpama memakan daging saudara sendiri.
    Jika kita sibuk menghina mereka (tidak kira Akhil, Waheeda atau Maiza), kita juga sama hina seperti mereka.
    Bagi anda yang sungguh bertenaga untuk mengumpat itu, simpan tenaga anda untuk beribadat dan bertaqwa.
    Sesungguhnya itu lebih baik.

    Wallahu'alam

  74. hehehe..rlly2 funny

  75. PK rasa, inilah yg dikatakan,"Membina kebahagian di atas penderitaan org lain," …. betul ke??????????

  76. Haaaaaaaaaaa macam kisah Siti ngn K misai. Sebijik tapi apsal Siti laku ?? Apsal Waheeda kena condemn? Sbb akhil ustaz kot .. ?? hurmmm tittle penting agaknya..
    Or maybe Siti x di komen sbb ramai peminat and waheeda x de peminat kot.. ??

  77. wahida 2 mmg xsdr dri ..ckp xsrupe bkin ckp xde pe2
    tp tup2 kawen gak ,,erm tdesak sgt ker?? heheh
    weh glamer ..ka niey sdare akhill ngan wahida ker??haha baik pyer backup

  78. Gua orang kampung dia, dia bukan la seteruk yang lu orang pernah dengar, ni nak bagi tau gua dapat info dari family die yang mak die lebih sayangkan menantu baru(Wahida)sebab buat masa nila kan pandai amik ati dia,rajin la masak kot, tak tau le teman benor ke tidak… yang pasti moh keGopeng cari rumah die… senang bebenor …

    Wassalam…
    Sape tak nak bini lawa…

  79. hahahha . cm keling .

  80. pandai die sorok tanduk dlm kopiah die.. wakakakka…

  81. lagi byk korang kutuk..lagi byk diorg dpt pahala…hahaha

  82. aduh korang nih, penat tol baca komen2 kat sini. tp best gak, dah jd mcm2 cerita dah. mana betul mana salah pon sama je. hehehe.
    pape pon, aku mang kureng ngan akhil hayy n waheeda strat timbul masalh durang tuh, tp kita pon tak tau yg sebenar2nya cerita asli lagik tulen antara diorang bertiga, so jgnla smpai maki2 n gadoh sesama sendiri. akhill sedap dpt main ngan waheeda, maiza lak bahagia cuz dah glamour, kita pae yg dpt?pnat taip komen pjng2,maki2 then jd pgaduhan dlm nih pulak. cool ye pmbaca semua. salam.

  83. hukuman tu biar Allah je yg laksanakan. kite manusia ni cume mampu mendoakan yg baik. jodoh ajal maut tu tak ke mane

counter statistics