Tuesday , September 27 2016
Home / Gossip Panas / Amy Search menunjukkan lambang kumpulan Illuminati

Amy Search menunjukkan lambang kumpulan Illuminati

Apa motif Amy Search menunjukkan lambang kumpulan Illuminati semasa konsert DT di Johor Bahru tempoh hari? Kumpulan Illuminati merupakan kumpulan yang kebanyakkannya ahlinya terdiri daripada Yahudi yang ingin menguasai dunia melalui perjanjian New World Order. Malah lambang tersebut juga melambangkan simbol kepada Syaitan. Penulis tidak ingin menerangkan lebih lanjut mengenai Illuminati kerana pembaca sendiri boleh mencari bacaan-bacaan mengenai kumpulan ini menerusi Google.

Adakah Amy Search telah menyertai kumpulan ini? Baru buka perniagaan & tidak risau kes saman kerana ditaja kumpulan ini? Wallahualam.

Lambang berkaitan kumpulan Illuminati

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

ammar-alfian-aziz-nafi-tuduhan-mediamalaya

Ammar Alfian cabar Idris Khan buktikan dia penyebar video bogel

Nampaknya kita dah tahu suspek utama penyebaran gambar bogel Idris Khan dan Atikah Suhaime. Menurut ...

51 comments

  1. alahai… ntahhapehape je..!!

  2. tu la artis mesia..nk kate g haji ke..prangai same je x ubah2! bengong!!artis mesia xde maruah!!

  3. Itu logo kumpulan Search la mangkuk… adoyai.. memalukan je ko ni. Kalau xtau dont make a troll here la…

    Berapa rm ko dpt bila post gossip camni?
    Haram duit tu kalau ko buat fitnah.

    Anyway aku enjoy baca blog ni… just certain things je aku x puas hati.

  4. dia tak tau kot…

  5. Hahaha…penulis is a troll.

    Cari makan maybe..tu yg sanggup reka-reka gossip tu.
    Gain money from advert kan?

    xpe2.. aku faham.
    Cari duit poket pun cariklah, tapi biarlah bukan dari fitnah.

    Terima kasih.

  6. dah tu apesal nak mention dia buat aksi mcm tu kat konsert baru baru ni? apesal nak kaitkan pulak dgn citer dia punya business ada kaitan apa semua? why now? kenapa tidak beberapa tahun dahulu citer? dah logo Search mcm tu.. nak buat mcm mana? atau penulis baru terbaca tentang illuminati ni? baru nak nampak dunia? sememangnya logo-logo illuminati adalah sehina dan sekeji lambang salib. sepertimana juga terdapat banyak objek atau bentuk yang seakan akan lambang salib dalam kehidupan seharian kita. ianya bergantung bagaimana individu itu menafsirkanya. takkan kita nak haramkan huruf 't' sebab bentuknya seakan akan lambang salib? renungkan..

    • "sememangnya logo-logo illuminati adalah sehina dan sekeji lambang salib"

      betulkah lambang salib tu hina?

      • nampaknya awak ni berfikiran kolotlah hova
        no respect with another religion in malaysia…
        Illmunati tu adalh penyembah Tuhan matahari Amon-ra
        Nak berkata biar bertapis…I know this is blog…but you just cannot say
        something that can make another people in this country hurt lh…
        Do you wan I say something Bad about your religion…no kan
        So think before post something stupid comment…
        Research dulu baru post…jangan sedap pikiran dan tangan je nak cakap religion orang…
        Sorry to say lh kalau terkasar cakap…tq

    • Hina ke lambang salib 2??

  7. logo yg x berfaedah! ceh

  8. ntah le.. suratan atau kebetulan tuh..

  9. jgn la disensasikan benda ni….yg penting search tetap unggul…tak semestinya amy maksudkan lambang Illuminati, maybe dia nak teropong stail baru ke…kadang2 mau juga kelainan dlm persembahan……

  10. alahai penulis..lain kali kalu nak tulis tu siasat la dulu..kalau betul true peminat muzik tu jengah2 lah konsert artis2 lama macam Search tu.
    masa konsert Search di The Mines pada 29 Mei 2010..amy ada jelaskan maksud lambang yang dia buat tu dan dia ada nyatakan agar peminat jangan samakannya dengan lambang freemason..dah berpuluh tahun pun dia pakai lambang tu.

  11. alahai.. Amy dh jelaskan pon isu ni. motif/tema logo sama x semestinya bermaksud yg sama. budak2 sekolah teknik dok pakai compass set dgn protractor tu x pulak korang nk bising. lambang freemason jugak tu. owh lupee.. itu bukan artis.

  12. Aku ni peminat Search mmg dh lama.. aku tau pasal logo dia mmg sgt amat menggambarkan salah satu lambang illuminati. Tapi kalau korang tgk sejarah, memang gerakan illuminati ni kontrol semua big players industri2 hiburan dunia sejak dulu lg. Aku rasa mungkin juga pada zaman 80an atau 90an dulu, ada pihak yg cuba memperalatkan mereka dgn memberikan logo tersebut (pandai la diorang goreng ckp bentuk mata tu maksud pencarian – search bla bla bla..).

    Bila isu dibangkitkan awal tahun ni, Amy pun menafikannya tentang kaitan kumpulan mereka dan illuminati. Tapi sejak keluar gambar dari konsert di JB ni, aku pun dh agak musykil juga, sebab kalau korang search video2 youtube, mmg lambang yg macam Amy buat tu lah yg diorang selalu tunjukkan. Aku agak hairan sbb nk dikatakan Amy tak prihatin, baru je lg diajukan persoalan, takkan dh lupa. Takkan tak sensitif. Ni bukan isu main2.. Hmmmm…

  13. lagu apa dia nyanyi masa tu..tgk makna lagu tu..apa kaitannya…org akan buat satu2 yg berkait…

  14. bodonye koranggg nieeeeeeeeeeeeeeeee.!!!!!!!!! dalam islamic art pon byk di gunakan tiga segi ni la.. kalo korang belajar dalam sikit apa konsep al quran.. ada nye konsep tiga segi ni.. AL QURAN secara am yg kita belajar dari kecik dulua adalah kitab.. tapi konsep sebenarnye ialah..–> Allah – Manusia (sebagai Khalifah) – dunia/bumi ( yg di beri tanggungjawap oleh allah utk mentadbir ). ketiga2 perkara ini hubungannye berpandukan oleh kitab yg terakhir diturun kepada Rasullah S.A.W.. ini bahasa mudah yg aku bagi.. kalo korang yg sesat akal ni nak tau pegi dig lagi mana2 org2 atau alim ulama yg pandai..ruangan sini terhad takde masa aku nak detail kat sini.. satu lagi aku nak tanya kepada korang semua.. kalo bentuk shape bulat plak..salah jugak laa.. pasal budism, taoise etc pakai utk melambang kan kesimbangan.. dalam islam pun ada konsept seni bulat ni.. iaitu simbolik kepala Allah tu tiada permulaan n tiada perakhiran.. kekal selama2 nye… ape punya banggang laa orang tulis artikel n komen tak dig betul2.. nak cite pasal yahudi agama sendiri byk kurang lagi… selamba je ko fitnah org tak tentu pasal kan???? wasallam

  15. wanthanaporn bapak ko lah ko baru tahu ke kumpulan search ini semua nya pengkhianat agama…….aku x sangka amy search (kalau btl lah) aku kesal jadi peminat amy search…….pengkhianat…..kalau btl amy search bukan ilmuniti ,tolong jelaskan pada peminat….kami sayangkan kumpulan ini….

    • betul tu,im also one of his fan.kesal juga bila tahu berita ne.well to amy search u tahu dh benda tu salah,kena la berubah.dah orang tegur tu,jangan lah asyik kata kebetulan jer.walaupun amy tak tahu tentang illuminati,tapi kena la ubah lambang tu.if u dont even know what illuminati is,ambil tahu.and hindari.if rasa difitnah,then change the logo..memang la sekarang baru kita notice logo search,sedangkan search use logo tu lama dh.cuma,baru2 ne illuminati kena expose.so kita jdi more berhati2 thats y kita mula notice logo2 tu.if its true that amy tak salah,he will be willing to tukar logo tu. Mungkin amy tak salah,tapi logo tu melambang kan dajjal.dan amy dah tahu tentang maksud lambang tu,so no alasan lagi la.just tukar.btw len la hal nya dgn tanda segi tiga yg len.yg kat tepi jln tu ke.jgn la nak buat lawak nak sma2 kn dgn illuminati.jgn lah bfikiran terlampau.illuminati,hanya menguna kan lambang tu with satu mata in the middle of the triangle.it means all seeing eyes.if im not mistaken.so take action amy. Sekian.

  16. Salam… apelah korang ni nak merapu yang bukan2. itu semua adalah lambang bagi kumpulan SEARCH dari dulu lagi, ape yang korang dapat khususnya yang berfikiran negatif tu.
    nampak jer tiga segi korang marah n cakap bukan2. masa kita belajar kat sekolah takde pulak kerajaan haramkan benda yang berbentuk 3 segi seperti pembaris geometri, bentuk2 dalam matematik. takkan kita nak belajar bentuk tegak dan 4 segi jer tu. cubalah kembangkan ckit otak tu.
    Korang nampak je 3 segi samakan dengan freemason. lain x kalau nampak signboard berbentuk 3 segi je tepi jalan, glah tumbangkan. nampak lori ke kereta letak tanda 3 segi(kecemasan) tu korang g buanglah.
    Kita patut berbangga dengan kumpulan rocker2 seangkatan dengan dieorang terutama Search & Wings yang telah menjadi lagenda Rock untuk malaysia.

    Tidak elok kita menyebarkan fitnah yang bukan – bukan
    Salam///

    • logo yg dimaksudkan ialah segitiga dimana di dalamnye mempunyai satu mata. ape lagi signboard yg berbentuk segitiga di dalamnya ade 1 mata?

    • mmanglah 3segi tu banyak dgunakan.. tapi ni 3segi+mata… Knapa mata ada juga kalau ni kebetulan? KENAPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  17. Salam… itu hanya kebetulan di antara search ataupun freemason, yang punyai masalah adalah persepsi buruk di antara kita, jom renungkan dan buanglah persepsi2 ataupun tanggapan buruk itu dari dalam diri kita. itu yang paling penting.
    Biarkanlah kebenaran mengatasi kesesatan ataupun kejahilan…

  18. Kalau korang tgk album2 search yang dulu pon ada logo illuminati gak.
    Logo search sendiri mmg logo tu(segitiga dgn huruf S diganti sebagai mata). TRY korang google

  19. Tq sbb post bende2 cmni..dah sah la kita semua dah termasuk dlm perangkap dajjal laknatullah.bg yg susah nak terima tak perlu kt berhujah pjg2 dgn depa..kt pegang je amaran Baginda RASULULLAH SAW yg ujian terbesar bg seluruh umat manusia sejak ADAM AS dijadikan adalah dajjal..moga2 ALLAH kit antara umat MUHAMMAD yg takkan tertipu dgn tipudaya dajjal dan konco2nya..kpd semua sahabat2 jom kita tinggalkan perkara2 yg melalaikan kerana umur dunia ni dah tak panjang lg..tinggalkan muzik dan nyanyian yg melalaikan..assalamualaikum

  20. Well, nampaknya perancangan Freemason dan Iluminati sudah hampir berjaya, apabila manusia sudah biasa dan tidak terperanjat lagi dengan makhluk "mata satu" ni, time tu la Dajjal akan keluar dengan beraninya dan menyesatkan manusia. Apabila anak-anak kita tergelak tengok movie Monster Inc dan ntah apa-apa filem yang ada unsur Iluminati termasuk pengikut setia kumpulan Rock yang mati-mati menafikan unsur-unsur Iluminati dengan memberi pelbagai alasan, pada masa itulah Dajjal akan bersedia menonjolkan dirinya kerana manusia pada ketika itu tidak takut lagi dengan makhluk bermata satu ini, wallahualam….

  21. napa ckp cm mlysia xda kristian..sekeji lambang salib??? bkn ka lambang freemason @ syaitan tu salib terbalik?? anda xleh samakn lmbang salib ngn salib tbalik..sa blum pnah dgr lagi tmpat sa hina islam..tp cni terangan mgatakan begitu..bg kami manusia yg bgelar islam dan kristian adalh hamba kpd pencipta nya..sama2 mpunyai pencipta dan dunia akhir yang kekal(kpada yg patuh kpadaNya)..cuma bgaimana kita percaya akn kewujudan Nya yg bbeza..dan syaitan yg mcipta lmbang terblik itu bkan kristian..dia mncipta pengaruhnya sndiri, dgn mhina salib kristian, utk mbuatkan umat kristian tsesat dgn tidak mpercayai kewujudan pncipta mnusia dan dunia ini..samalah dgn apa yg dilakukan syaitan kpd umat islam..slma ini sa sgt mghormati islam kerna ajaran nya yg mbawa kbaikan (sa slalu mbaca mgenai islam, w/pun x sbanyak org2 islam diatas yg mengatakan salib kristian yg hina dan keji)..blum da yg sa dgr myuruh umatnya mgeluarkan kata bgni..salib adalah milik org kristian yg percaya akan pencipta dan jesus(isa) mnkala salib keji(terbalik) adalh milik freemason/iluminati..

  22. Ini menunjukkan betapa berjayanya Dajjal dlm perancangannya (konspirasi), dia telah berjaya menjajah dunia dan minda manusia seluruh dunia melalui org2 suruhannya yang menpengaruhi pemikiran manusia, hinggakan kebanyakan orang merasakan apa yg dilakukan bukan satu kesalahan, kdg2 dia lakukan secara sedar apatah lagi dilakukan secara tidak sedar (amy, search dan peminatnya – termasuk saya sebelum ini), INGATLAH: Syaitan adalah musuh kamu yang nyata. Carilah ilmu berkaitan (dlm buku2, kitab2, mahupun internet) dan tanyalah alim ulama, Jgn pandang sebelah mata- seperti Dajjal, hanya melihat duniawi tanpa melihat siapa tuhan dan hari akhirat. Wake Up – keluarlah dari jajahan Minda Dajjal!!!

  23. assalammualaikumm..

  24. begini sahabat smua,berdasarkan lambang gambar kedua di atas adalah berkaitan dgn (iLLuminati / freemasom),,berkenaan dgn gaya yg dilakukan amy search,kita serah saja pada beliau dan allah,,kerana beliau sahaja yg tahu niat sbenar kelakuan dan perbuatan itu…seandainya beliau tiada niat mnyempang kearah illuminati anda yg mnuduh sudah pasti mndapat dosa,seandainya juga benar beliau mnyimpang kearah illuminati sesungguhnya juga kita tdk berhak berkata2 dan mnjatuhkan hukum,,kerna ini urusan Allah..kerana kita dan amy adalah sama2 manusia yg tertakluk pd allah…allah yg mengadili semua umatnya,,oh ya,sbelom tu sy nk tanya pada anda smua,adakah anda smua tahu mksud sedalam-dalamnya APA ITU ILLUMINATI sebelom membuat ulasan…

  25. ni la baru di katakan tentera dajjal zaman moden,baru la rock..yeahhh!! FUCK to pengikut DAJJAL.

  26. logo illuminati dan syaitan tu la lame, sejak 1782 lagi. x puas hati? http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_of_Providence

    cakap ikut ilmu, bukan cakap ikut nafsu.

  27. Illuminati tu sejak firaun lagi lah Palui…teda kaitan dengan mana 2 agama…Palui…
    Ianya hanya menyembah Tuhan matahari lah palui!

  28. kalau dah tau bende tu syubhah nape nak teruskan? hanya bagi alasan je tau tapi tetap teruskan…

  29. kami sek org mude

    semue ini bkan secare kebetulanlah,,smuenye sdah trtulis dlm al-quran..kpde smue islam pembace..pk dulu sbelom bt..fremanson sdang brlluase di malaysia..(1 malaysia k ?)no komen

  30. x hairan rmai para2 artis trlibat dlm freemason…presiden2 pown trlibat dlm freemason…jgn kata 1malaysia trlbat dlm freemason…tpi 1dunia…semua negara…btw dorang nk join freemason ke blackmetal ke tu x jadi hal…smpai masa dpt azab siksaannya…dan kita x perlu hina agama lain…islam x mngajar kita untuk mnghina agama2 lain…

  31. saya rasa search patut ubah logo tu lah,sebab lambang mata dalam tiga segi tu seakan-akan lambang illuminati…search merupakan kumpulan rock yang berjaya…

  32. senang-senang tukar je lambang tu

  33. sy sokong…. tukar ajela lambang tu… mudah dan tiada perbalahan.. peace no war…

  34. tu lah tukar je

  35. bodo blake org komen dlm ni..x de faedah korang komen dlm ni…

  36. kalau betul pun si amy ni penyembah dajjal. xkan die nak mengaku. pikir la skit… kalau ditanye sampai sudah xmau ngaku.nama pun gerakan rahsia. aku sokong blog ni. amy dari aku kecik aku tengok lain macam. parents aku pun xbagi layan amy ni.. sampai la mase aku kaji sendri tntang logo yang die gune. wallahualam…

  37. ape kejadah dia buat logo mcm tu… segitiga+mata…… kalo dia dah tau logo mcm tu menyerupai iLLuminati / freemasom tukar jela… nk berdalih mende nyer… kalo segitiga sje xpe lg… sebab kan logo amy search korang bergaduh, bnyk gak la dosa amy search tu bleh… hmmmmmmmm… logo dia tu menimbulkan fitnah dan pergaduhan… hmmmmmmmm

counter statistics