Saturday , December 3 2016
Home / Isu Semasa / Anita Sarawak disamun, suami ditetak

Anita Sarawak disamun, suami ditetak

img_0641

Suami biduanita, Anita Sarawak, Mahathir Abdullah, cedera di kepala dan tangan akibat ditetak dengan parang panjang dalam kejadian samun ketika hendak ke majlis berbuka puasa anjuran Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas), semalam.

Dalam kejadian di hadapan rumah ibu tiri Anita, Datin Umi Kalsum di Taman Melawati di sini, kira-kira jam 5.30 petang itu, Mahathir bergelut dan sempat mencekak leher seorang perompak terbabit sebelum terkena parang yang dilibas rakan penyamun terbabit.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

cuimb_mviaikcka

Aplikasi Razak menerima serangan “1 Bintang” di Google Play

Aplikasi Najib Razak baru sahaja diumumkan pada hari ini namun ia mendapat reaksi yang berbeza ...

19 comments

  1. gila la orang tu.
    nasib baik mr mahathir ni dapat bertindak hero, kalau tidak tak tau lah apa akan jadi.

  2. sian mahathir..
    kalau lah..
    si anita yang kena tetak kat kepala..
    gerenti lepas tue pakai tudung..
    wawawawawawa
    dan kate lah anita nyawa tak panjang..
    (maaf cakap)
    rambut dia tue nak campak mane?

    ewiezz!
    komen le..
    ko kan motivater!
    wawawawawa

  3. wawawWAWAwa
    aku memng tunggu pandangn bernas die..
    macam segala die tahu…
    almaklumlah..
    awen ngn omputeh..
    x main lah budak2 melayu..
    tapi sayang omputeh jelai n9!
    wawawaawaawawwa

    • setahu sayala dari apa yg dia ckp, dia berkahwen dengan urang sarawak. xpasti samada urang iban atau melanau atau lain bangsa..

  4. Siot tol penjenayah ni… bulan2 pose pun samun org, siap cederakan org lai. Btul aaaa, nafsu ni lebih ganazzz… Harap2 depa tu kena tangkap, kang lepas bulan pose, seme2 setan free, double triple ganaz le diorg nih.. To all, just be alert.
    Weh! bos aku ade spread email antara taktik org merompak kat kwsn letak kereta. Diaorg letak kertas kat blakang cermin kete, biasanya kat viper. xdelah menghalang pandangan tp biasanye kite nmpk lepas msk lam kete. Polis nasihat, xyah aa kua blk g buang ke bace ke kertas tu, kua lu dr tempt tu sbb masa kite dok kua tu aa ade org2 yg berkenaan amik chance samun, sbb kekdg kete dah start terus dia amik kete kite, jahat2 pun diorg sure sempat wak lari beg ke notebook ke etc… SO just beware…

  5. dh kaye mmg penjenayah cri org2 mcm tu la..uhu..
    pasni ati2 la jgn eksen je lbh

  6. ya ampun.
    kesiannya,
    Salam takziah lah ye
    semoga after this semua kena careful..

  7. Pertama sekali, aku suspek penyamun ni org Melayu.. sbb bln Ramadhan + nk Raya kan.. sibuk la dorang cari duit lebih dgn cara haram.. lagipun aku ada pengalaman sendiri.. Kira-kira 2 thn lps, Ramadhan ke-10, cybercafe tempat aku keja dimasuki penyamun.. suspek minta wallet + handphone aku tp aku tak bagi.. dia terus libas parang, kena kt tapak tangan aku sbb aku tahan.. 25 jahitan gak aku kena..

    • cam tu skali isk isk isk. Cayalah ko !!! tp antara tips bile berdepan ngan penjenayah bersenjata, klu ble lari, larilah lu. klu tak bg je duit ke brg berharga, duit leh cari, nyawa yg penting. Ngeri tol aku dgr bab2 libas parang ni.
      Yg sedey, lam paper smlm, seorg makcik meninggal, dia dikelar di leher dan tgn, kes samun gak, eeii nk rompak, rompak le, jgn le di apa-apakan mangsa tuh, nauzubillah…Cian makcik tu, dia otw nk g antar juadah berbuka ke masjid, rutin dia tiap2 hari bulan ramadhan. sbb dia x mai aa org g umah ye cek. Terharu tol.
      Wahai penyamun, insaf le. Semoga xde dgr lai hal2 samun menyamun dibulan mulia ni..amin..

  8. Diorang ni bkn jenis puas la ewiezz.. coz penyamun tu da pun amik sume duit sale cybercafe tu.. tp jenis nafsu binatang, nk wallet + handphone aku plak.. tu 1st time aku berdepan dgn penyamun Melayu yang kemaruk sgt.. coz 3x aku da berdepan dgn penyamun, Melayu tak usik Melayu.. dorang nk kan duit sale je.. wallet + handphone org Melayu takkan disamun.. cmtu gk customer Melayu.. klu India + Cina mmg confirm kena samun..

  9. eeiii… teruk tol!!! dah le wak keje dibulan ramadhan. Nafsu manusia ni nmpknye dah nk sama level ngan setan..nauzubillah.

  10. Tula.. bila kita fikir balik, pesanan Syaitan menjelang bulan Ramadhan tu btol.. Jgn salahkan aku jika ada manusia yg buat kejahatan di bulan Ramadhan kerana aku telah diikat sewaktu itu..

  11. JIRAN CUNnnn pun kena parang gak rompak rantai leher

  12. samun pakai parang….

    zack

counter statistics