Thursday , December 8 2016
Home / Gossip Panas / Apa motif Rita Rudaini heret kisah lama Zaquan Adha dan gadis misteri Melly?

Apa motif Rita Rudaini heret kisah lama Zaquan Adha dan gadis misteri Melly?

Rita Rudaini sekali lagi tampil mengeluarkan kenyataan di akhbar Metro Ahad semalam. Dalam kenyataannya, Rita mengheret Zaquan Adha dan gadis misteri bernama Melly yang pernah menggugurkan kandungan dipercayai hasil hubungan antara mereka berdua suatu ketika dulu.

Kami percaya, tindakan Rita yang sedang marah tambahan pula rumahtangganya bergolak yang katenye didalangi Zaquan dan isterinya, Ayu Raudhah telah membuatkannya tampil lagi  memberi kenyataan akhbar. Namun, tindakan itu dirasakan tidak elok kerana mengaibkan dua insan secara tidak langsung kerana menceritakan sejarah lama.

Pada pendapat kami, sikap Rita yang tidak melawat keluarga mentua yang dianggap kejam oleh iparnya adalah realiti di waktu ini, tetapi kenapa perlu di balas dengan mencerita keaiban kisah lama orang lain yang mana masing-masing sudah carry-on dengan kehidupan masing-masing.

Ape pun di sebelah Rita, kami hanya berharap dia banyak bersabar dengan dugaan yang diterima dan meruntuhkan rumahtangga orang lain atas sifat dendam adalah bukan satu penyelesaian. Betul ke orang kate, restu ibu bapa itu sangat penting untuk kebahagiaan rumahtangga? Wallahualam.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

hp-ayda-jebat-dirampas-mediamalaya

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

114 comments

  1. seksinye rita dlm gmbr tue….berbaik2 la anda berdua..tula keburukan jd selebriti..ksh dlm kain pun org tau..maluuuuuuu….

  2. buat si adik, sepatutnya yang si adik xyah la campur tangan urusan abang. kakak ipar nak balik ke? xnak balik ke? mak mertua sayang ke? mak mertua xsayang ke? patutnya yang si adik xyah la kecoh2. jaga bini awak tu elok2 kan kesayangan mak mertua so jaga la peribadi bini awak tu biar sampai akhir hayat mak awak sayang bini awak tu. yang awak sibuk ngan bini orang tu buat apa???

    buat kakak ipar, tau tengah marah ngan adik ipar sbb rosakkan rumah tangga awak tapi dengan buka aib lama adik ipar dapat ke bende tu menyatukan@memperbaiki balik rumah tangga awak??? luaskan pemikiran awak pegang kata2 ni. janji ALLAH itu pasti, tiap perbuatan baik@buruk pasti ada balasannya. sabar la jangan keruhkan lagi keadaan..,

    buat abang, come on la be a gentleman. jadilah lelaki bukan dayus yang tau nak lari jer bile masalah datang. lari x selesai ape2. tengok skang makin tambah masalah bukan selesai pon. come on la be a man!!!

  3. dua dua sama…terima balasannya nanti….

  4. zaquan sepatutnya jangan cmpur hal orang, sebab dia pun tak perfect. then bila orang mula balas balik pbuatan dia, pandai pulak dia marah. Biasa la tu. Kalau aku pun buat macam tu. Elok2 da rita dengan laki dia da berdamai. Jangan la kacau lagi.

  5. kalau kita tak nak org buka aib kita… jangan pula kita nak buka aib org… jadi tidak setuju dgn ayat ini "Pada pendapat kami, sikap Rita yang tidak melawat keluarga mentua yang dianggap kejam oleh iparnya adalah realiti di waktu ini, tetapi kenapa perlu di balas dengan mencerita keaiban kisah lama orang lain yang mana masing-masing sudah carry-on dengan kehidupan masing-masing."
    org yg sdg marah tdk akan menggunakan akal dgn sepenuhnya….. sama2 lah terima atas perbuatan masing2

  6. Jgn lempar batu kerumah org lain sekiranya rumah anda diperbuat drpd kaca…..renung2kan…

  7. Redha Allah terletak pada redha ibubapa, so jgn sesekali membelakangi ibubapa dalam apa2 hal termasuk perkahwinan, perkara yg berlaku ini bukanlah secara kebetulan ataupun isolated case, janji Allah swt itu adalah amat benar

  8. segala-galanya bermula dari zaquan yg busy body, bila dah kecoh ramai yg salahkan rita pula, yg tak guna tu suaminya aidil, bila timbul masalah terus tinggalkan anak dan isteri, kalau macam tu lah jenis laki, tak kahwin pun tak rugi apa …..

    • aku setuju 500% ngan ko cempaka sari. sume ni dicetuskan oleh Zaquan n wife dia si mulut puaka tu!

    • da rita pun gedik nk kt aidil.so terima la baik buruk nya.jgn la nk yg baik je..kalo aku jd laki rita tu,dah lama aku ceraikan bini mcm ni.dah la mertua xreti nk hormat,dgn adik beradik laki pun nk crk pasal.kalo ko tu da baik st xkn smua org ade masalah dgn ko kan…

      • hey perawan..ko ni bukan ke jalang same ngn si ayu puaka tuh?ko xyah tunjuk baik kt sini..ko knal ke fmly 2bangkai tu ha?eh ko same je kolot..guna santau la pe sebb tu keluarga derang mcm neraka??mak zaquan tuh muka syaitan bpk dier plak saka jahanam ..sanggup santau aidil sampai lupe ank bini..sekarang sape yg dendam??!ko jwb la barai oi ..jgn rase ko perawan sgt…

        • Ko ni rita ker? Hahaha…nk tgelak aku.aku sama mcm ko kot..hahaha

          • ai perawan lahanat..ko berambus ler dr forum ni..nyemak jerk..ko sokong la si zakuan tuh..ayu tu mcm bapuk sbb tu la dier nk..sbb si zakuan memantat je ngn pondan..bapuk pon dier gasak..xlame ko yg perawan buraiii pon kene la nyonyot ngn zaquan tu..eii geli siot gay boy ..n perawan buraii mcm ko xlame kene AIDS..mampos cepat

        • mmg i sokong..rse si aidil tu dh kne bomoh dgn makbpk dia supaya tinggalkna rita n ank2..pastu plk si aidil ikut jer apa kta si ayu poyos n adik dia yg jahat perangai tu…

  9. semuanya salah diri sendiri. yang dok bagi statement xtentu psl nape. yg dok cmpur tgn dlm hal family org kenapa. xphmla dgn mslh dorng ni. semua keras kepala. xnk mgaku salah.
    http://qielalurve.blogspot.com/2011/12/kek-coklat

  10. apapun zaquan yg start dulu.

    • betul tu jojo. zaquan start dulu, dihasut oleh bini dia yang perasan cun tu!

      • kalo x tahu jgn bt fitnah.mana awk tau bini zaquan yg hasut?awk ker yg brada dlm situasi ni?yg tahu kebenaran hya mereka yg terlibat.yg dok komen sape salah tu,dok diam2.baca je…nnti xpasal pasal dpt dosa free…

        • perawan ko tau ke hal yg sbenar???kalo ko xtau mkne nya ko pun dpt dosa free gak…huhuhu…tah2 ko ni balaci zakuan kot!

        • hey perawan yg barai..ko yg fitnah ..ko igt ko knal derang..ha..aku nehh lebih knal derang??ko nk jumpe aku kalo brani!??ko la same je syaitan..yg mnghasut org ramai dlm ni pecaya citer bodoh ko..ntah2 ko ni kaka taik lalat besaq kembaq toyol tu x…sanggup tutup mulut wlpun adik ko ngn dungkan ank dara org!

          • Hahaha…nmpk nyer aku knal ko ni sape..ayat puaka mcm ni xde sape blh lawan la…kesian ko kn.ade laki ntah ke mna

        • a ah la perawan ..ni mcm sedare kerabat zaquan je nii..halooo kengkawan..MARII KIITERR TENDANG SI PERAWANN KEPARATT ñï keluaaaarr!? Dier ni kakak zaquan yg mulut cem anu kecut…laki diooorrr..lerrr puiiii…

  11. dalam banyak banyak gambar rita rudaini yang elok.. mengapakah gambar kat ni jugak yang media malaya pilih.. media malaya benci rita ke??

  12. apa2 pon suami kena la gentelmen,, adoiyai…… ada masalah je main lari je baik ko cerai terus.
    Apparrrraaaaaaa…… nabi pon dah ckp bila klu ada masalh rumah tangga ke, isteri bersikap kasar ke, berleter ke, suke naik angin ke…. kte sbagai suami kena BERSABAR….. insyallah, bahagia.
    Cuma kita kenang kembali jikalau lah seburuk2 isteri kita, pasti ada baik nye, jgn la dok pandang yg buruk saja……. alahai, org lain pon ada juga bergaduh suami isteri tp yg penting kena BERSABAR la bro.
    Klu kes2 mcm ni sebaik2nye jgn cepat2 dok mengadu kpd ibu bapa atau saudara terdekat, cuba kita selesaikan dulu. Bila dh jd mcm ni nk ckp pon x guna,, si adik pon satu lebih sudu dari kuah,, yg biras plak dok jadi nasi tambah dan akhirnya puuuuunggaaahhhh…..

  13. media malaya bodoh

    memang media malaya poyoooo..mcm menyampah pulak baca statement celaka media malaya..otak kat kepala lutut

  14. aku rasa media malaya ni owner dia si zaquan yg suka masuk campur hal rumah tangga abg dia tapi ruma tangga sendiri tak tahu mcm mana ending dahla baru setahun jagung kahwin dah berlagak pandai nak kaypoh urusan rumah tangga orang ingatla zaquan hoiiii meruntukan rumah tangga orang umpama meruntuhkna masjid insaf2lah zaquan yg perangai mcm setennnnnn gi mampusss luuuuu uwekkkk 🙂 (baru puas hati aku)

    • sikap rita yg meruntuhkan rumah tangga sendiri…..janganlah tuduh orang setan…..bahasa kamu pun macam bahasa setan

      • rita sendiri yg runtuhkn masjid dier.xperlu salah kan org lain..blaja erima kesalahan sendiri…dulu rita menjanda sbb ape yer?nasib baik la aidil tu nk kawen dgn janda kan…kalo x,msti rita tu masih janda lg…hahahahaha

        • apa buruk sgt ke jd janda ?. rasanya lg baik pilih janda yg dah terang2 memang x org dr pilih anak dara yg belum tentu ada dara

        • aloo perawan jalang…ko mmg nak nahas ngn statemetn busuk ko same la anu ko yg busuk barai..rita menjanda sbb bcerai dgn org n9 jugak yg hati busuk mcm keturunan ko baraii oi..ai yg gedikk anu xpotong lagik da ajk rita gi kawen siam..ko igt rita heran ke aidil yg mentah mcm getah scrub tuh??rmai jntan kaya luar nk kat dier la..setakat dua monyet yg perasaan bagus tuh..balik nogori tanam je la mak bpk ko dlm lobang tikus..tanam idup2..bumi pon xlalu nk telan kerabat syaitan mcm fmly razak tuh..bpk dia pon kawin larii korang x taw keww???kakahhh ank ikot jejakk la weyyhh..

          • Tu la manusia.xreti nk cerminkn diri.tau nk cr slh org je.mcm rita tu je yg btol.laki2 dier je yg slh.aku stuju dgn perawan.wlaupun bhs dier kasar.tpi ade benarnya

  15. ramai betul penyokong Rita Rudaini dalam blog ni. Haha! <3

  16. rita rudaini ku tunggu janda mu

  17. aku rasa…mak si kembar nie poyo..woi ..dia orang dah kahwin lah…restu tak restu..Lu saper bai??? lu manusia biase..sedangkan nabi pon maafkan umat dia aper tah lah ko?? Alamak wei get a life lah…jangan ader ego sebesar biji sawi dalam hati..live goes on lah…Alamak lu rita..lu gie cari jantan yg ok sikit lah..mamat kembar nie hingusan lah…lu pon satu rita..nak yang muda2..lu tanggung lah sendiri bai…

    • sedangkan nabi ampun kan umat.masalah nyer kta bkn nabi.sifat nabi mmg terpuji…tpi org yg bg nasihat ni x cerminkn diri kot…nabi x baca gossip.tpi ko baca gossip..hahahahaha.shame on you

    • BAPAKKKK ZAQUAN n AIDILLLL PERNAH KAWinn llaRIIII……HAHAHA KENA LA BUKU NGN RUAS…TEMBELANG SUDAH PECAHH..TUHAN MAHA MENGETAHUI

  18. zakuan & ayu hdp dlm kepura-puraan.hdp dowg sebenarnye bkn bahagia.zakuan tu sbnrnye ttp aib c ayu gatal tu.dh kene tebuk tupai awl konpem r malu.zaquan bodoh igt ayu tu virgin…hahahaha..dh abis kene jilat la wei.sbb tu boob die besr x hengat..kene gomol ngn mane2 hero die berlAkon la..
    dh la fake kan die gugur.mmg ank haram betui la.
    zakuan law ko ske kat rita ckp je x yah nk runtuhkan masjid org paham!!!!!
    ayu bodoh & gatal aku taw ko ske kat suami c rita kan.dr dulu lg,sbb rita kawen die ko skit hati ngn rita.law x nape ko ske sgt api kan suami dayus ko tu utk runtuh kan masjd kembar poyo die tu..
    harap muka je lawa,tp perangai mcm setan.ko tggu balasan ko..ko igt sowg ke ank dara laki ko tdowkan???/rmai derr….suami ko tu dh abskn duit die utk ttp mulut ank2 dara yg die dh rosak kan.
    wake la suami rita.sape yg ko ptt ikit.dulu ko terhegeh2 nak kawen rita & now ko main ikut je telunjuk owg????fmly c kembar dayus ni dh kne bg mkn nasi kangkang c ayu ni la….minah ni setaakt gne susuk mmg terer..ni kn nasi kangkang..puihhhh
    to fmly twin…buka hati & mate tu…jgn smpi terpesong,

    • hidup susah nak bahagia kalau tiada restu ibu bapa..ibu bapa mertua juga wajib kita layan mcm ibu bapa sendiri. taat seorg isteri adalah dgn menjaga maruah seorg suami termasuk lah ahli keluarga nya.. pd sy rita ke zaquan ke dua2 sama sahaja tak matang. buka aib ahli keluarga sendiri.. sy tidak berada dlm situasi mereka mahupun ahli keluarga jika sy sekadar mengambil pengajaran. berkata tanpa mengetahui hal sebenar dh jaruh hukum sbg fitnah..dosa menfitnah lebih teruk dr membunuh. waallahualam..

      • mmg le ko xde kt tmpat deerang..so ko diam2je xyah nyemak nyampok kt sini..gua nk bgtaw lu..si rita mmg da buat smua tggungjawab dier to her husband and bpk n mak mentua dier yg mcm gampang tuh..tapi keluarga derang yg hati bangsaat ni xpenah hargai pooonn…yg deorang tahu nk bg aidil n rita bceraii…ko taw x cerita ni daisy n perawan baraii???ko bodoh jee bace paper tp xphm..ko patut pg skolah la balikk..skolah pondok2..rita tu dah ikot smua ckp aidil..tp aidil buat apew..?ank2 pon xsuke dier…tp berangan nk ank kejadah apeww! Ank tyol pon xingin nk jd ank keturunan korang lahh..

        • Padan muka..ko maki hamun la.ko ingat aku kisah?…

          • padan muka si aidil dayuss la..xder anu..ader anu pon pinjam dkt bapak dier yg same dayusss…berani dari jauuhh jew…ceh ..jantan pengecut..!keturunan zioniss! Zaquan ade bini sundal…si aiidill bodoh nyundall laa ngn saka rozita che wan apew dekat rumah zakuan…bile la tuhan nak jatuh kan bala utk dua ekor kambing kene cucuk hidung oleh saka bapak derangg….kesiaannnn sioot…

    • sokong 500%. aku pon menciiii ayu rodhoh yang dah kena rodok

    • beb..gua sgt setuju ngn ko..mmg bapak dua berok mak yehh tu pon kawin lariii siott! Ini mmg sahih! Gua cabar mane2 wartawan pegi terjah tanyeer la pak razakk sendiri…mmg la memalukan..bile ank lu ikot jejak luu larikan ank org kawin larii…gua rasela keturunan derang ni..asl dari golokkk kottt…goda pmpuan bwk larii…cishh mmg keturunan saka puaka …

  19. saya sokong kenyataan media malaya 100%. orang yg komen di sini janganlah nak salahkan ibubapa zakuan jika tak tahu cerita sebenar tentang sikap rita rudaini ni, mereka yg melalui nya …so mereka tahu apa yg sebenarnya sikap rita ini…mereka ada enam anak menantu yg lain, orang2 biasa saja…tetapi kenapa tak ada konflik? kerana minat pd Rita,jgnlah sampai melemparkan tuduhan kpd ibubapa aidil tu…esok ibu-bapa kamu atau diri kamu sendiri akan dibalas dgn dapat menantu spr Rita ni…tindakan zakuan membalas twitter rita adalah normal kerana untuk defend ibunya dan sebenarnya kerana dah tak larat dgn sikap rita terhadap family dia dari sebelum kawin hingga beranak dua..kenapalah Rita ni berhasad dengki sangat pd ayu dan zakuan,,,dr mereka belum kawin sampai sekarang..apa pun masalah nak dikaitkan dgn mereka…

    • Mari lah kita bersama mendoakan kebahagian kepada mereka, moga dilapangkan lah dada mereka semua semoga bersatu semula sebagai satu keluarga yang bahagia di dunia dan akhirat, Amin

    • poyo je ko

    • i agree with u….rita tu mmg rude,kalau i d tempat zakuan i pon bengang tulis mcm tu kat twitter…rita mmg stupid,dh tau mertua x syg duk diam2 la…aidil syg cukup la.lagi nk kecoh..

    • memandang kan ko jiran aidil,ko tlg kirim slm maut dekat keluarga dier..kerana xlame la malaikat maut akn dtg ..cari mak bpk dier yg suke berlakonn sakit tenatt…ko jiran dier xpnah ke ziarah si razak kutuk tuh?tlg tanye kenape sakit tenat tapi xmati mati pon lagikk..?dpn aidil bolehla bpk dier blakon sakit..buat muke kesiann sbb xnk aidil ade kt rumah rita n ank2..tokwan xguna mcm razak neh elok mati dlm azab jer..keluarga sial derang yg kejammmm…tp tuduh si rita yg xbuat ape2 pd derang..fuck u all lahh keluarga razakk! Neraka tunggu ko..susah nk mati sebab ko ade saka..jgn2 si razak dah bg saka dlm keluarga rita..utk pecah belahkan aidil n rita..laknatla keturunan razak..zaquan mmg ank syaitan..

  20. Bg aku anak dh kawen terima je lah…x yh heboh pertikai kawen mane ke…kalo ko terime x de la ank kawen lari…yg ank laen jgn masuk cmpr siap tmbh grm lada…tula pasal keadaan makin hot…

  21. tu lah hidup jgn sk cmpr hl umahtngga org. cte nih dah mkn pnjang dan hot,,, cte macam2 pon kluar,,,, jd cite korek mgorek,,, BISMILLAHIALAIKUM,,,,,

  22. nape kite perlu bertekak pasal diorg ni…buat rita,aidil,zaquan,ayu n fmly nye..lu pikirla sendiri….

  23. aidil zakwan yg mula dulu kenapa nak sibuk 2 . Diri dia tu bukanya baik sangat pun. Kalau betul pun rita tak menjengok ibu mertuanya. Itu urusan dia dengan ibu mertua. Tak perlu lah zakwan nak busy body menyampuk je. Kalau ye pun tak puas hati dengan rita bukan itu caranya dengan menghentam dan bercakaran di twiteer. Apatah lagi di tempat orang semua boleh baca dan tahu. Tengok tu rita pun dah hilang sabar dgn kau. Sudah tentu dia tertekan ter amat sangat. Sampai dia mendedahkan cerita lampau kau dgn seorang gadis. Tak malu ke kau zakwan?

  24. pd rita, jgn lah mengata zakuan ni..dot.dot… cuba telek balek diri sendrik…. kalu x, takkan kelam kabut kawen kat thailand…!!
    kisah ini jadikan lah tauladan pd kite sume…. doa restu org tua mmg berdaulat…

    • betul tu…..nape dia kwin kat thai?mengandung dulu ke??????????hahaha

      • kalau x ada bukti jgnlah nak memfitnah
        dosa fitnah nie lebih buruk tau
        x terampun dosa bila nak mati nanti kalau x sempat mintak maaf
        kan baik kalau doakan yg baik2 je utk mereka2 nie

      • pompuan bodoh mane yg sengal buat komen nehh?rita tu kawin kt thai sbb keluarga kimakk aidil la yg tentang hubungan deorang..ko tau apew betina wehh..kalo ko cinta terhalang..mau ko gantung diri ko dlm jamban ???!bodohh ko ni satu lemah matematik or sains..kalo rita mgandung awl..ank dier bkn umo sekarang nehh bodoh lembu..ank keparat sape ha si meera alisha neh..hahaha sham on u…stupid

    • hahaha aku pon x heran juak la..bapak aidil mmg kawin lari dulu…aku pon lupe nk bgtahu korang…so percayaaalahhhhh……..! Maaf la perawan n minah2 sengal…bapak derang mmg kawin lariii..bangkai xdpt nk tutup lelama…bau busuk keluarga mereka semakin lame semakin nashuuuuummmm…..

  25. kalau aku, dpt laki mcm laki rita ni..baik xpyh kawen. pndai buat anak..mau selesaikan problem rmh tangga face to face pun x pandai? xda otak ka? bgs potong ja "anu" dia tu, jd ppuan ja. dh tau bini dgn adik, ipar x ngam..jgn la cuba pcaya 1 pihak sj. ni bini lbh dibuat jd ppuan simpanan sj. xmatang lasung! zakuan & ayu ni~ jaga2 la rmh tangga sendiri. xpayah nak sibok hal rmh tangga org. meruntuhkan rumah tangga org, kau x takut ka rmh tangga kau di runtuhkan? mcm mana pun cara mrk kwen, mrk ttp dh kawen SAH. Cuba la belajar tuk menerima hakikat. Antara Rita & mertua dia, pndai2 la mrk berdamai. Xkemana juga. Dah nama mertua. Ni x. Di hasut sana, dihasut sini…PENAT tau~ RIMAS. Perangai mcm budak2 tadika ja.

  26. aii..napa la nak bukak aib keluarga sendiri ni..

  27. jgnlah aku dapat suami yg mcm aidil tu…ada masalah pastu lari..mcm budak2…..n sanggup tinggal anak bini….lelaki mcm tu memang x blh nak lindungi kuarga sendiri..

    • kesimpulannya: jangan kawin ngan bebudak hingusan, cerr tengok retis yg kawin ngan datuk2 tua, tansri2 tua, ok jek…

    • memang aidil ni budak2 lagi…..masa kawin umur 21 tahun, rita 33 tahun…kenapa rita masa tu tak pikir panjang …kalau masuk universiti pun baru tahun satu…walaupun sekarang umur dah 24 tahun tapi bagi orang lelaki masih lagi tidak matang …anak lelaki saya 29 dan 27 tahun pun masih banyak kena bimbing….walaupun suami lebih tua dari kita tetapi mereka kurang matang apatah lagi yg muda….jika sayang suami sayangilah keluarga dia…..

  28. tabah ye rita… allah ade bersama dgn org2 yg teraniaya….. ayu 2 mmg plastik same jgk dgn kakak dye yg tk serupa kakak 2…. tk natural langsung, klu mekap tebal 5 inci… rita ttp same dr dlu lg, simple n natural…. mak mertua syg ke @ tk itu bkn masaalh nye… ape2 yg terjd jgn sesekali minta cerai…. biar ape2 pn dri mult aidil tp bkn dr mult rita…. bkn rita sblm ni tk blh hdp sndri.. rita pn ade income sndri dan org yg jenis berdikari…. lambt laun aidil akan merindui jgk rita n ank2… mesti dye kembali jgk kepangkuan family mcm dlu… ape jua masaalh yg dtg kite kene sentiasa senyum jgn bermasm muka… sabar ye…

  29. rita ckp dia dgn mertua dh baik,cume dia xdtg ziarah je…aku rse 2 dh kre ok la,dia xdtg sbb xnk terserempak dgn ipr 2org 2 la..tp bl zaquan komen twitt rita 2 yg jd kecoh..rita pn mmg xsepatutnye ckp psl zaquan 2…so sme2 salah…yg si laki plak,xbertggjwb nye org…seb baik korg dh xmen dgn n9,klu xkne gak sokong…hahaha…

  30. rita ni mulut jahat…aidil balas kat twitter sbb nk defend his mom jew,thn rita buka aib org lain,nmpk sgt dia pon sama je,kawin kat thai…

    • si zakuan yg korang agung2 kan main romen with my housemate…ok.kaum sejenis..tapi bapok ler..kesian kawn i..hisk hiskk..kene jolok terokk ngn zaquan..ops

  31. kenapa rita mengungkit…kerana maruah diri dan keluarga di pijak..rumah tangga di jadi mainan orang…kisah dengan mertua dah ok..cuma belum masa tuk dia bertandang ke sana je…janji dah berbaik ok la 2…jng la di keruhkan lagi..zaquan patut diam..tapi dia curahkan minyak pada api dan akhirnya diri sendiri terbakar bila kisah buruk sendiri terdedah…kita patut renung diri dulu sebelum msk cmpr hal org lain… 🙂

  32. dah 30 tahun kawin..

    dapat isteri macam rita ni parah betul…mengaibkan adik ipar sendiri samalah dgn mengaibkan suami sendiri sebab sedarah daging. rita ni memang tak boleh tegur…rasa diri sendiri saja betul…sebab dgn suami pertama pun bercerai. kalau dapat suami terlalu muda pun janganlah terlalu nak uruskan laki tu…samaada tua atau muda tapi kalau sang isteri tak menyanyangi ahli keluarga suami, susahlah nak berumahtangga bahagia. tubuh badan orang boleh dikontrol tetapi jiwa orang mana boleh..kasih sayang darah daging tidak akan putus…so rita, jika nak hidup bahagia dgn aidil belajarlah menyanyangi ibu bapa mertua, ipar-duai dan biras2 tu…ini nasihat orang yg telah melalui asam garam berumahtangga.

    • ialah tu….
      belum kena batang hidung sendiri bolehlah ckp
      kalau lelaki mungkin tahanlah kalau hari2 kena hina tp kalau pompuan nie rasa2nya ….. entah
      apa2 pun x payahlah sibuk2 nak bg komen2 yg mengapi2kan org. diri sendiri belum tentu betul pun

    • ala org tua,ko pn bru 3othn kawin.tah byk x ko bceraì berai haha ksian pengalaman ko xlaku kat sini! Ko tau ke rita da cube bebaik ngn fmly jahanam tu tapi ditendang mcm anjing!ko same nk jd anjing mcm keluarga zaquan.

  33. pada saya..aidil yg patut rapatkan rita dengan maknya juga ahli keluarga lain..takkan rita nak terhegeh2 pulak gi rumah sana kalau orang tak suka..aidil kan orang tengah antara bini dan mak..

    yang lain2 jangan la jadi petrol gi simbah bara api..kan dah terbakar..aidil pun dah beranak dua..beri la restu..kalau mak tak redha kan heret aidil ke neraka pulak..takkan nak anak masuk neraka..

  34. senang cite cerai jer la rita n aidil…tak pyh nak layan laki ko tu yg duk ikut ckp kembar dia n bini dia yg gemuk tu…ko pun blh idup sendiri kan…bela jer anak ko 2 org tu…biar lantak lar laki mcm nie…bini kene kutuk maki hamun dia blh lari…nak lari sgt baik cerai jer…abis citer…

  35. wahai wanita..pengajarannya di sini kalau nak bersuami, walaupun bakal suami anda itu muda biarlah akalnya matang. ada jugak lelaki muda yg matang. si kembar ni pun kite dah sedia maklum kan…dok main bola je blaja ntah ke mana…so akal pendek nafsu besar nilah jadinya…

  36. kalo ider budak hingusan,awk ni da jd taik hidung ker?hihihi………..

  37. moral of the story..sesiapa yg ci gampang same ngn keluarga zaquan..korang xkan terlepas azab neraka..menfitnah rita yg bersusah pyh besar kan ank2..lyn aidil yg nafsu budak2 tuh..jeles cam dier la raja..pastu xreti nk backup bini sndiri..tp aidil mmg sgt2 berubah..smua kerana emak si aidil dah byk bg aidil mkn benda2 kurafat..utk pisahkan aidil n rita..emak n bpk aidil mmg berdrama kalah si rita..buat2 sakit tenat..mati tidakk pon..one more things..si razak ni kawin lari..aidil ikot jejak nk melenting pulak..tuhan maha adil..nk takut apew..derang hantar saka..sbb itu si razak ni susah nk mati..for si zaquan yg xhabes2 menjalang dgn wanita diluar sana,masa ko akn tiba..ramai awek yg kene mkn ngn zaquan tgh berkumpul utk mkn ko balik..for ayu jalang..yg plastikk..ko akn menjanda n raselaa naseb yg same..aminn

    • zaquan bukan jer main pompuan..pondan pon dier lanyakk mcm bolaa..bola ayu rodokkk tu da lunyai sbb tu zaquan lanyak bola pondannn hahah kesian keluarga zaquan…ank nyeww nyundal kaum sejeniiss…

  38. rita rudaini manusian berhati binatang..sebab tu perkahwinan first fie gagal
    yang kedua pun
    sapa kata rita muke lembut
    muka binatang hati kering
    sedara mara rita laaaa yg menyamar dok pakai byk nick name dok defend dia
    sian rita
    mati la kau

    • haha kesian kakak si kembar taik lalat besarr…org kate sape ader taik lalat besarr lame2 bakal jadi canser..jage2 la taik lalat besar kat mulut si pompuan sundal..kakak2 aidil mmg suke nyundal…zaquan plak penyundal..dengki dgn aidil tak dpt rita.padahal zakuan xdapat ejas rita..maknenye keluarga taik lalat besar diorang..hatii binatang ciptaan syaitan…dari api neraka datangnyerr..nauzubillah..kakak diorang takde keje la cipta blog ni…nk kutuk rita..ko jgn harap la betina…ramai fan rita yg tguu nk sumpah korang..

  39. fuyoo,best betul blog ni,,aku pon kenal keluarga mangkuk dua ekor ni,wat ever it is ZAKUAN asalnye mmg syok kt rita,dier dengki ngn aidil thats y he fuck his brother like hell …aidil yg buta.Adik der yg kaki pmpuan rosakkan ank dara org pon aidil diam,sorang lagi subhat tutup mulut is kakak mak esah diorang yg sulung..aku xigt namenye,yup yg tahi lalat busuk tu la,,nk rahsiakan dr pak razak.hermm renung2kan la kezaliman dan kejahatan ahli keluarga si kembar alien ni..org bodoh jew yg percaya kate2 kakak syaitan diorang dlm laman ni..zakuan main pondan pon kakak dier tutup mulut kott..kene la HIV xlame lagi..fmly penyakit aneh..huhuhu

  40. aloo.rita da kol bapak aidil yg hati busuk ,mengadu masalah yg berlaku baru baru ini..tapi si bapak rita buat derkk jerw..mcm tu kew bapak mentua yg suci..najis lagi sucii la dari hati parent diorang.xde rase nk satu kan ank menantu pon..yg dia taw nk ank cucu sujud sembah kaki busuk diorang jer..boleh la buat mcmtu dah keluarga deorang smua kene nasi kangkang..mak dier yg tudung jer labuh..dalam tudung ade bangkai,,silap2 pkai rantai salib..iuuchh so scaryy

  41. Mengejutkan..kalah citer tentang dhia..

  42. Ayu raudhah nampak je cantik & lembut tapi hati busuk. Sanggup dia dgn zaquan bawa aidil tinggalkan rumah , isteri & anak 2. Dulu ayu raudhah bercinta dgn pekin. Plan nak tunang & kawin. Tapi sebab zaquan dia sanggup tinggalkan pekin. Kesian pekin merana disebabkan perempuan Yg bernama ayu raudhah

  43. Betul. Sebagai suami Aidil tak patut lari dpd masalah yg dihadapi. Tanya pd diri sendiri – kalau awak masih sayangkan bini & anak2 kena ambil keputusan positif – maafkan dan mulakan hidup baru. Kalau dah tak suka & tiada persefahaman lagi berpisah saje. Life must fo on. Be gentleman. Jgn dgar cakap orang. Tepuk dada tanya selera. Org hanya pandai bercakap saje tetapi kita yg menanggung dan menghadapinya. Good luck to both of you.

  44. knpa kita semua berbalah sesama islam.., marilah kita mendoakn semoga Allah membuka pintu hati mertua, adik beradik, ipar duai, keluarga dan suami si rita ni tuk terima keujudan insan bernama rita dan ank2nya kedalam keluarga mereka dan hargailah si rita ni walaupn sebesar kuman… klu nk gaduh cam ni sampai kiamat pn xabis…

  45. betul2..tiada yg diharapkan dari seorg isteri melainkan kasih syg dr suami n anak2….doakan yr tbaik n pasti ada hikmah yg tersembunyi.. sama2 muhasabah diri..smg kita semua di lindungi Allah…

  46. pokoknya…jgn ada cmpr tgn luar dlm umahtangga melainkan ia membawa kebaikan……klu ginile umahtangga yg suaminya tiada pendirian dan membiarkan isteri membela diri sndr….inile jadinya…klu suami dr awal menyokong isteri xkan mgkn isteri jd xtentu arah mencari tmpt bergantung sehingga tpaksa berhadapan dgn pelbagai masalah…..akhirnya tersilap langkah dgn membuka aib umahtangga…..x salahkan isteri krn dlm islam pn kata perempuan itu perlu dibimbing bkn ditinggalkan hny krn mengalami masalah bersama keluarga……semua ini berpunca dari SANG SUAMI YG TIADA PEGANGAN KUAT DAN SEUMPAMA LELAKI DAYUS……

  47. kak rita, sbg isteri tak perli nak buka pekung di dada. saye cume menasihati aje bukannya saye berlagak baik

    • to perempuan, mmg ko berlagak baik pun… 1 jari ko tuju kat rita.,, 4 jari ko tuju n kata kat ko sendiri ..

  48. rita ni kwn 1 kolej aku dlu mg die seorg y lembut.. xreti nk marah2.. skang ni jd cmni msti bsebab.. tol2!! family aidil y bodoh xtau nk satukan anak menantu!

  49. apepun zaquan y start dlu… kalo aku pn aku akan wt bnde y sme gk… malah lg teruk..

counter statistics