Thursday , September 29 2016
Home / Lawak Jenaka / Apabila bahasa rasmi negara dianggap remeh

Apabila bahasa rasmi negara dianggap remeh

Photo995

Ini yang terjadi bila bahasa kebangsaan dipandang remeh oleh sesetengah pihak. Sibuk dok nak belajar Bahasa Inggeris la, bahasa masing-masing lah sampai bahasa kebangsaan pun langsung tidak difahami. Kalau setakat salah tatabahasa boleh jugaklah terima kan, ini ejaan pun salah nak salahkan siapa tu? Lagi-lagi kes ni terjadi di stesen pam minyak Petronas. Buat malulah wei! Antara kesalahannya

Matikan mesin kendaraan yang sepatutnya Matikan enjin kenderaan

Matikan telepon genggam yang sepatutnya matikan telefon bimbit

Source: Ondscene.my

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

1-Artis-Sama-Tapi-MEDIAMALAYA

Super Lawak: Artis Sama Tapi Tak Serupa (7 Gambar)

Macam-macam idea peminat Malaysia ni apabila mencari pelanduk dua serupa artis kesayangan mereka. Tapi macam ...

15 comments

  1. 1st pn kecoh ke? hahaha
    bese la org skg ni asik2 ckp bahse rojak la katekan..hahahaha

  2. klu sign ni kat stesen minyak petronas seperti yg didakwa, agaknye yg tempah tu agaknye mat indon kot. klu tak takan le xde sape yg perasan sblm dipamerkan… weird nih..
    yg pasti kat indon mmg diorg panggil handphone tu telefon genggam and enjin kereta = mesin kendaraan. Kesimpulannye, sign tu x salah klu di Indonesia cuma yg jadi salahnye sbb berada di Malaysia.
    eeiii ingat lam tv ngan radio kite je yg dok suke putar lagu dan cite indon… smpikan kat stesen minyak kite pun sama gakkk aduuhhh!!!

  3. kat petronas mana ni?

  4. oit ko del komen aku ke? ampeh

  5. amaran oleh kerajaan malaysia: merokok membakar duit anda..

    silap tempat plak bagi kome, hahahahha..
    hrmmm, ini mgkn terjadi sbb tokeh dia org indon.

counter statistics