Monday , December 5 2016
Home / Pelik / Apabila kayu sugi redesign sebagai berus gigi

Apabila kayu sugi redesign sebagai berus gigi

Ini adalah kayu sugi yang telah diredesign supaya tampak lebih menarik walhal bende ni dah digunakan sejak zaman Nabi lagi. Percaye tak, orang kite kalau tak redesign sesuatu benda yang lama, mesti diorang takkan pakai, old fashion katenye.Lagi banyak gambar after the jump.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

2-safee-sali-meninggal-dunia-mediamalaya

Pemain JDT, Safee Sali meninggal dunia itu palsu

Tiada angin tiada ribut, tiba-tiba nama pemain JDT Safee Sali menjadi kabut apabila terdapat sebuah ...

19 comments

  1. Buatan mana ni? Kalau negara Islam, baguslah sebab berjaya digantung dengan produk orang kafir, bukannya senang produk Islam nak tembus market internasionale. Ada saja halangannya…

    • Tak rasa benda tuh buatan syarikat kepunyaan islam, tapi baguslah ada kesedaran akan kegunaan kayu sugi.

    • guni tak baik menghina agama orang lain……………harap orang islam yamg lain tidak seperti guni perasan bagus

  2. klu la btul yg buat tu bukan org islam..sekurang2nya diorg dah tau kelebihan kayu sugi..org islam sendiri cmne..? nk guna kayu sugi pn tak reti agknye..kayu sugi pn letak dlm ubt gigi je.. sbg umat islam, kita kna la usaha mengamalkn sunnah nabi..stiap sunnah nabi tu mst ada hikmah n kebaiknnye..

  3. Baby,

    Ada ke dalam ayat aku menghina agama lain? Cuba kau analisis ayat aku tu setiap perkataan dan semantiknnya. Maksud aku berjaya digantung sebaris dengan produk orang bukan Islam. Bukan Islam, maknanya kafirlah.(rujuk Kamus Dewan). Produk Oral B dan Colgate tu memang setau aku memang bukan Islam yang punya company. Tak tau lah pulok kalau tauke besar produk ni dah masuk Islam hari ini atau esok-lusa, atau suatu hari nanti. Siapa perasan bagus? Tapi, kadang-kadang, kita perlu jugak perasan bagus.

  4. Keless jawapan hang Guni! Aku pun tak nampak kat mana hang hina agama lain. Orang kita macam tu lah Guni, baca tak mau berkali-kali dan paham betoi2, baca lebih kurang, dah jump to conclusion.

  5. Mana2 la ngko Guni…lantak la…yg pastinya ngko pun pengguna barangan org kafir jg kan…kan..kan….ahaks…….

  6. Gune + baby = failed!..

    becakap sila guna akal ye tuan2 dan puan2

  7. Gune,

    Memang lah aku guna sebab dari kecil sampai tua aku dibiasakan dengan berus gigi buatan orang kafir (di rumah, di sekolah, dalam iklan, dll). Cuba tok atau opah aku biasakan aku guna kayu sugi, mungkin aku guna sampai sekarang.

    Kau pun sama kan, kan, kan…HAHAHA!!!

  8. Gune vs Baby,

    Kau sorang lagi cakap biar terang (bak kata P. Ramlee). Cakap guna mulut. Fikir guna akal. Kasihannn… tak tau nak beza. Tak pe lah, aku maafkan kau, timba dan gali ilmu banyak-banyak lagi ye dik!

  9. Setelah meneliti semua fakta kes dan bahan bukti yang lain antara Guni, Baby dan Gune vs Baby, maka saya sebagai tuan hakim yang digelar oleh masyarakat Yang Arif Lagi Bijaksana (sebenarnya Allah lah yang Maha Bijaksana), memutuskan yang bersalah ialah Baby, sebab tak faham dan tak cuba memahami maksud yang disampaikan oleh Guni. Kalau tak faham, bertanya dan belajar sebelum buat kesimpulan. Hukuman yang dijatuhi: ketuk ketampi 100 kali.

    Kepada Gune vs Baby-jangan berperanan menjadi batu api. Hukuman yang dijatuhi: lompat katak 100 kali. Hukuman ini lebih penat daripada ketuk ketampi sebab orang yang jadi batu api lebih bahaya daripada api.

  10. hahaha..lawak lah korang semua ni..

  11. mmg byk kegunaan kayu sugi ni

  12. Hidup Tuan Hakim! Terbaikkkk…

  13. aik? aku hentam si Gune and si Baby..aku pulak kena marah??..pelik..

    hmmm…takpela…

    bile beckp ikot sedap MULUT tapi TAK guna AKAL..mcm ni la jadi…ape ckp org tua2?..BODOH SOMBONG..hmm yela kot..

    the whole day penat bekeja at least aku terhibur jugak tgk gelagat korg ni..

  14. Ala sorry la Gune vs Baby. Tersalah taip. Lain kali cari lah nama lain yang jauh daripada Gune. Ini kau guna Gune vs Baby. Tak pek den nak nolong dor…

    Mulut sedap ke? (Ada la dalam keadaan tertentu) Yang aku tau, makanan dan minuman je yang sedap. Lidah pulak yang menentukan kesedapan tu.

  15. alah……nak gaduh dlm pasal komen pula………………..

counter statistics