Tuesday , September 27 2016
Home / Dunia Artis / Aswad AF5 akhiri zaman solo

Aswad AF5 akhiri zaman solo

aswad-af

Dalam diam, seorang lagi bekas pelajar program realiti Akademi Fantasia, Aswad atau nama sebenarnya Muhammad Nur Aswad Jafar memilih Nur Ilina Hj. Mohd Tahir sebagai suri hidupnya. Majlis berlangsung di kediaman pengantin perempuan pada 6 Jun 2009 (Sabtu) bersamaan 12 Jamadil Akhir 1430 HiJrah di Bukit Mertajam, Pulang Pinang.

Majlis pernikahan mereka, Aswad turut membawa mas kahwin RM1001 beserta hantaran sebanyak RM9 ribu. Menurut Aswad, kenduri di rumah lelaki akan diberitahu kelak. Dia menginginkan sepasang cahaya mata dan merancang berbulan madu ke luar negara selepas selesai menjayakan persembahan Gempak Desa Astro.

aswad-af1

aswad-af2

Insya-Allah apabila menerima gambar perkahwinan mereka nanti, penulis akan update entri ini.

Kemaskini 9.6.09: Gambar perkahwinan sudah dimasukkan.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

zila-seeron-khairul-smule-bersama-mediamalaya

Zila Seeron kembali karaoke Smule dengan skandal dalam kereta?

Baru-baru ini, Zila Seeron baru sahaja muncul dalam satu rancangan A.M Live. Di dalam video ...

17 comments

  1. Bila lagi nak kaya!

    kesian aswad..die kawin langsung tiada liputan..

    • dh x pemes nk liputan ape nye..nape x hantaran mhl2 lg? xde duit ek..hehe..salu artis kemain berpuluh2 ribu

  2. ehhehe xde liputan ke saje xnk bg org wak liputan?

  3. takde coverage pun takpe…. yang penting kebahagiaan rumahtangga…

  4. aduh.. terdelete pulak.. die ckp mengenai kes plagiat gambar2 yang aku dpt ni.. katenye nak report kat SKMM sbb plagiat dari majalah.. die ni aku tau sape.. kaum kerabat blog hiburan yang pernah bergaduh dgn aku dulu..

  5. semoga bahagia je dia. đŸ™‚

  6. emm, tahniah.. saye tak kenal pun dia.. saje msuk blog ni

  7. alla…ciannye die tak de liputan ek?tu la klu nak idup dlm dunia artis nie kene la pndai b'fikir utk b'jaye dlm dunia hiburan…__nak belagak ensome je dah la playboy s'blum nie…__sume pmpuan die nak n usung ape jenis jantan tah la…__kawin nie pun duit pinjam je pa…?__hahahaha…__sory klu t'rasa…__tpi mmg btoi pun….__

  8. tanjung mali...

    weh….korg nak thu aswad kawin dgn belen kwn aku….
    aswad2 dah tak de pmpuan len ke ko nak kawin ke…?
    ade gf elok2 ko tggl kan die,buta je die kne dgn ko…
    ko buat la kat org skit kan ati org allah kan balas blk kat ko ape yg ko penah wat kat org…

  9. aswad perampas awek org mcm tak de pmpuan len ke ang nak wat bini,belen aku gak ang nak…
    wat malu je…
    ang igt ang pemes sgt ke…
    org pun tak knl ang la…

  10. perampas ngn tanjung mali..awat hng pnyibuk apasal??? dah jdoh dia nk wat camna…ely tu baik orgnya..hampa tau pa!!! sial!!~!

  11. hye aswad…wah kawin da…sorry2 ni aku rashid member sekolah ang dulu kat srk sg nibong….wakaka…aku cari ang lama da tp ang pindah….ang duk mana skang????

  12. weh elly ang igt ang bgus sgt ke…?
    ang igt aku x thu ke psl ang dgn bf ang still syg kan…?
    aswad dah pokai ke skrg…?
    hahahahaha………………

  13. http://adf.ly/PLGZE link lagu terbaru aswad…. lihatlah….

counter statistics