Wednesday , September 28 2016
Home / Gossip Panas / Azwan Ali meroyan di twitter, gelar Didie Alias sebagai cimpanzi

Azwan Ali meroyan di twitter, gelar Didie Alias sebagai cimpanzi



Pergaduhan antara Azwan Ali dengan pengacara Didie Alias di laman twitter bermula sejak dua hari lepas. Difahamkan pergaduhan ini bermula apabila pengacara berlagak diva yang kini sudah tidak popular, Azwan Ali telah mengeluarkan kata-kata hinaan dengan menggelar Didie Alias sebagai Chimpanzi ketika mengacarakan sebuah rancangan.

Gambar dan berita lanjut after the jump.

Ia kemudian di balas oleh Didie Alias dengan sopan tanpa perlu mengeluarkan kata-kata yang tidak elok.




Azwan Ali yang seperti perempuan menopos telah membalas lagi dengan kata-kata hinaan seperti chimpanzi mengamuk, ahli neraka ke-7 dan anjing tersepit.



Sumber dipetik: Forum CARI

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

02-remy-ishak-pasang-bodyguard-mediamalaya

Remy Ishak kini dikawal pengawal peribadi selepas terima ugutan bunuh (7 Gambar)

Pada bulan lepas, kami ada memaparkan berita dimana pelakon, Remy Ishak menerima ugutan bunuh gara-gara ...

39 comments

  1. ni mesti cerita kalau berani 1 vs 0…geli aku tgok azwan ali nie…

    • aiyo sedapnye ngata org…punca2 gaduh ni gara2 mulut jahat juga ni…baik diam dr bckp…xhabis2 top up dosa bru…

    • dua dua bodoh!

      • betul3….dua2 tak baik…aku tak sokong didie sebab aku menyampah cara dia berpakaian..tak melambangkan muslimah…tapi aku menyampah gak dgn AA ni yg perasan mcm dirinya perfect seolah2 dialah makhluk pilihan Allah yg terbaik…nak mengata orang ahli neraka ke 7 la…mintak Allah tolong bagi hidayah la…abih tu, profile pic dia tu apa? bukan tanda ahli neraka ke 7 ke? kata2 dia yg menghina tu bukan kata2 ahli neraka ke 7 ke? setahu aku, kata2 kesat dan kotor hanyalah percakapan ahli neraka…nauzubillahhh

        • hinggat aku kisah

          ya saya sokong statement nie…betul2..

        • ye betul..dua-dua pun bukan baik sangat kut..Didie Alias aritu pakai bra di luar baju dlm rancangan dia dengan enot tu..tak sopan langsung, malu tengok.

          AA lagi laa..suka anggap diri sendiri perfect..

          T T

        • itu antara dia dgn tuhan lah kan…kita sendiri pon tak tau nasib kita lagi walau sembahyang tunggang langgang..sekarang ni pemasalahan dia,siapa yg cari pasal dulu…dalam hal ni bagi aku azwan ali lah yg buat hal dan cari pasal..didie tak kacau org pon

  2. bukan hari2 azwan cakap dia dah taubat but why still talk yg tak elok?

  3. over lha azwan ali, lantak didie alias lha, nak buat apa dia suka. kau fikir kau tu bagus sangat ke? nampak sangat nak cari publisti murahan.

    • Memang dia dah tak laku pun sebab tu buat hal cari publisiti murah2. Hakkk puihhh kat nyah AA tu hahaha

  4. dia memeg x laku pun…didie alias x kacau dia,kurang ajar nak mengata didi alias haiwan…sesiapapun jgn sokong atau beli produk dia jual biskut raya skarg,sepatutnye buln puasa nie dia beramal baik…..xsedar diri,agaknye tension xkawen2 lagi mane x nye,tingkah laku pun ade iras2 2alam skit..da le pakai beg tangan perempuan..tgklh skrg,muka dia mane da kuar kat TV,sape nak amek dia jadi pengacra,konon2 da bertaubat….poyo arrrr

  5. Memalukan bila artis bergaduh di bulan yg mulia. Contoh yg sgt tidak baik utk masyarakat.

  6. putricahayabulan

    Ya Allah…nape la azwan ali nie x insaf2 lg… ingat kan dh pegi tanah suci mulut terhindar dari perkara keji…klu mcm nie pegi beratus kali pun amalan x akan di terima oleh Allah…sia-sia saje la… aku rase dia nie pg holiday jer la kt tanah suci..bukan untuk amal ibadat dan menginsafi diri… subahanallah…

  7. apa2 aje azwan ni. memalukan kaum lelaki je gamaknya.

  8. Didie best is to leave him be…as the saying goes, "do not argue with an IDIOT, people might not be able to tell which is which" ie let him mumble himself to kingdom come!!

    *May ALLAH bless u dear…amein 🙂

  9. ape laa bapok si azwan ni..insaf2 la..dh la rope pondan!! xtau malu!wakakka

  10. Eee…pegi buat umrah dah takbur camtu ye Azwan? Kau yg mula dulu panggil org cimpanzi, pastu kau nak marah pulak org tu kata kau hanjing. Apa ni. Dulu cakap dah insaf, apesal buat balik?

    Manusia yang baik, dia lebih banyak diam daripada bermulut lancang. Kau tu mulia sangat ke nak panggil org lain cimpanzi? walau macam mana pun org tu, biar la dia. Kau tu betulkan la diri kau dulu. Kau lagi BAAAAANYAAAKKKKKK tak betulnya.

    Dulu dah jadi bapuk, skarang dah jd lelaki tapi mcm tak cukup sifat. Aritu dalam Melodi pun masih sempat lagi nak takbut dengan cover iPad LV ye.

    Memanglah rezeki kau dapat pergi Mekah, tapi tak semestinya kau dapat pergi Mekah tu tandanya Allah sayangkan kau. Kalo Allah betul2 sayangkan kau, kau dah jadi hamba-Nya yang soleh sebab kau takut akan balasan-Nya di akhirat nanti. Dengan gaya mulut kau yang busuk mengalahkan bangkai, nampaknya kau masih tak insaf dan tak cukup takut pada Allah.

    Takbur pegi Mekah? Kau ingat ibadat kau diterima ke dgn sifat takbur kau tu? Insaf lah, Rumah kata pergi, kubur kata mari.

  11. azwan ali ni ada masalah mental… didie alias xpayah layan la… buat apa nak gaduh atau layan makhluk low life mcm ni… baik di bulan penuh keberkatan ni, kita bykkan amal…

  12. kucinghitamkakipanja

    patotlaaa semaking murah rezeki didie…. semoga aa berubah…. xelok mcm tu tauuu…

  13. aiseymen bro? ko pehal perangai macam ppuan meroyan.. malu beb kat kaum sendiri.. ppuan pulak cool.

  14. Azwan Ali ni bleh insaf ke? Mulut dia dari dulu sampai skrg bkn setakat mcm bau longkang tp dah mcm jamban. Mmg aq x pnh minat dia pun lbh2 lagi dgn kegedikan nya yg mcm nyah pencen tu.. eee geli gelemen mak..!!! wakaka opss lupe lak mak pose x leh kutuk2 lbh.

    Didie sabar je lah jgn dilayan Azwan Ali yg sakit mental tak bleh dirawat lg tu. Memang suka buat hal lah nyah pencen tu. Menci menci menci hahaha

  15. salam… pls azwan..kalo berkata2 pk2 kan la perasaan org lain.. sape yg x mgamuk bile digelar atau disamakan dgn haiwan.. kalo kene kt diri sndiri agaknye mgamuk n morayan tahap sadis…

    ingat la..buat la baik sesama manusia.. xyah la nk gado2 di bulan yg mulia ni… gaya mcm bangga sgt dh pi mekah..tp perangai x brubah… berubah la..bari org nmpak kesan pi mekah tu.. x yah nk mgata org.. kalo nk tegur cara didie tegur la cara baik..bkn maki hamun…

    thanks…

  16. same bodo!

  17. EmiLiana Rosz Yon

    huhu mLas dh mau bca ke bwah … xda kja len kha… x abiz2 lha ini org.

  18. Kalian jadikkan aznil sebagai cth, takder gosip2 buruk, sebab tu bleh maintain no 1. Didie, tahniah job semakin banyak, perbanyakkan bsyukur. AA, perbanyakkan ibadah di tanah suci dan dalam bulan yg mulia.

  19. Sudah, sudah lah tu Azwan… Hidup di dunia ni bukannya lama. Allah bagi kita peluang bernafas sampai umur dah masuk lewat 40-an pun dah kira syukur nikmat. Buatlah yang baik-baik, kalau tak mampu buat yang terbaik.

  20. Azwan ni sah kolam sambilan Indah Water kot..pe yg kluar dri dia smuenye najis belaka!!! Bosan dgn bapok yg tak sedar sedar diri ni..dia ingat dia de ramai peminat ke??? PPPPPPPPPPP lah meroyan sorang2!! Ko ni kategori Jantan Tua Tak Ada Anu Pun Dlm Botol!!! Ko nk buat umrah agi? Ko thu ke maksud ke umrah tu??? Ko hina2 lah kawan2 Islam ko sbgai binatang, jgn lak nanti ko pulang org tgk ko dh betul2 merupai binatang lak kang!

  21. kalo dah bapok gemok tu..bapok gemok jugakla…sia-siala pegi umrah tertonggeng-tonggeng buat ibadat…balik mulut still macam loji kumbahan indahwater…baikla pegi siam join nyah kat sane jual bodi

  22. kepada h2o…azwan ali tu lelaki ke…dah macam babun pkai gaun je…

  23. dua2 bodoh tp yg sorang beradap sikit drpada yg sekor tu…

  24. APASAL LA SI JANTAN XMENGAKU BETINA TU (AZWAN ALI)….DIE MENGATA2 ORG KAN…TAPI DIRI SENDRI DIE TAK NAK TGK….ABIS DIE JADI MACAM TU…INGAT ALLH NK TERIMA DIE NNT KOT…DAHLA MULUT MACAM MAK JANDA TAK LAKU….EEE TAK MALU BETUL SI PROPA TU….GELII AKU NGAN SI AZWAN NI….SUDAH2LA MENGATA ORG NYAHHHHH..BAIK LA BERTAUBAT SELAGI TUHAN BAGI KAU BERNYAWA NI HA….

  25. BODOHNYA AZWAN ALI A.K.A BAPOK TUE GEMOK PENDEK NI. KO PUNYE MULUT R, MEMANG KALAH BONTOT LEMBU KO TW?? X ABES2 NK CARI PASAL!!! APSAL KO NI? MALAM DH X DAPAT JANTAN??

  26. hmmmm..pelik

  27. nape diaorang p bsukan Cm takwando,gusti bru syok tgok..gaduh2 d twitter bkn ada faedah.. p lah bsukan..bdan shat mnda pun crgas.

  28. adoi..sama je lah dua2 ni..si azwan ni mulut x ingat nak mati ni..

  29. bawok mengucap AA, rumah kata pergi kubur kata mari…hidup di dunia hanya pinjaman, jgn hidup bertongkat langit, jatuh tersungkur kita yg sakit sendiri, Sebenarnya ini berpunca dari 'cemburu' redalah, rezeki itu anugerah Illahi, Jauhkanlah perasaan irihati, cemburu, umpat-mengumpat, tak ke mananya kita, bawak-bawaklah mengucap dan beristighafar…moga2 hidup selalu dirahmatiNya. amin..

  30. Kisah zaman silam……zaman semasa Nabi ALLAH Lut A.S………………..ada lagi ya saki baki umat Nabi ALLAH Lut A.S!

counter statistics