Monday , December 5 2016
Home / Isu Semasa / Bawa PSY Oppa Gangnam ke Malaysia untuk RM2.3 Juta!

Bawa PSY Oppa Gangnam ke Malaysia untuk RM2.3 Juta!

Baru-baru ini, pihak pengurusan rapper popular Korea, PSY yang membawa lagu yang tengah trend masa kini iaitu Oppa Gangnam Style telah mengeluarkan quotation rasmi untuk konsert satu lagu di mana nilainye ialah USD 750 ribu.

Ini bersamaan dengan lebih kurang RM2.3 Juta jika di convert kepada matawang Malaysia. Itu baru satu lagu sahaja! Difahamkan, kalau mahu kurangkan harga tanpa tarian demam yang popular itu, bayaran sebanyak RM1.9 juta diperlukan.

Kononnye ade pihak yang cuba membawa masuk PSY ini untuk ber gangnam style sempena Hari Belia! Kalau ia berlaku, siapakah pihak penaja yang sanggup meleburkan RM2.3 Juta untuk ini?!

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

cuimb_mviaikcka

Aplikasi Razak menerima serangan “1 Bintang” di Google Play

Aplikasi Najib Razak baru sahaja diumumkan pada hari ini namun ia mendapat reaksi yang berbeza ...

20 comments

  1. membazir namanya.. bg org miskin duit juta2 tu lg byk pekdahnye. peace ^^

  2. kerajaan umnongok ni mmg GILAAAAAAAAAAAAAAAAAAA…

  3. rakyat kebuluran,xnk pikir,…sibuk nk jg negara konon..padahal senang2 je nk bazirkn duit rakyat,…umno mmg gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  4. No need invite PSY in Malaysia.. Banyak lagi artis Malaysia yg berbakat.. kita patut berbangga dgn produk kita sendiri. Negara luar pun tak pernah invite artis kita ke negara mereka.. Kalau ada pun cuma yg betul2 ada nama dan popular sahaja. .

    Lagi 1 tolong lah bersikap profesional, tolong lah jangan libatkan hal politik.. kalau kita tak suka dgn sesuatu parti xperlu nak bersikap emo sangat..

    Apa yg penting kebajikan rakyat perlu di utamakan dulu.. Nak sambut Hari Belia pun boleh disambut dengan pelbagai cara lain tak semestinya dengan berhibur dan menjemput artis luar sehingga pembaziran berlaku..

    • pembangkang kalu kerajaan buat benda baik, ckp benda betul tetap salah pada mata dia.. tula pada fikiranya sudah bersangka buruk. Ya Allah taubat la. kita nilaikan. yang baik nyatakan baik yang salah tetap salah. tak perlu nak emo dan taksub sangat.

  5. xyah la bawak benda2 yg xde pekdah dtg msia…bejuta plak tu…klu nk wat konsert sgt,bg je kat artis msia…ramai artis msia yg layak dpt projek 2j tu..bleh wat road tour g…

  6. mahal giler..elok buat belanja masjid lagi elok huhu

    :p :p

  7. mcm sial..dok bawak kapior laknat ni….buat konsert…

  8. sape lg kalo bkn bn nk perabehkn duit rakyat je tau..puii BN.. pru nnt bungkus la ko..wakakkaka

  9. benci umno: tak payah nak benci sangat la… ni la pembangkang… sikit2 politik…

  10. ape daa… udah udah la ngan korea nya.. bukan nya ramai pun tahun lepas… konsert seach n wings lagi penuh…
    tiba masanya untuk kbs kurangkan hiburan lebihkan kepada syurgawi…

  11. ADHA KU KAY SHAH ko JUTA2….

  12. duit rakyat tu…udah2lah tu undang kontroversi…lagi pun tak logik sungguh berjuta2 hanya untuk dengar beberapa minit telinga dengar …..duit sebanyak tu boleh buat mende yang lebih berfaedah kepada rakyat ..

  13. GANGNAM SABAH STYLE ADA BA..JEMPUT JA DURANG:D

  14. yg bayar artis2 luar negara yg datang ke Malaysia ni ialah penaja. penaja tu bukannya government. byk syarikat2 swasta yg besar2 suka menaja. apa la kepala otak asik nak fikir negatif saja. semuanya nak masuk politik. tak habis2 dgn duit rakyat. sempit sungguh fikiran korang ni.

  15. tak perlula membazir untuk hiburan yang tak bermanfaat, byk lagi yg memerlukan di malaysia nie.

  16. he just popular with that song…xbbaloi…

  17. Apa kata gantikan dengan Jamal Abdillah ker atau Siti Nurhaliza ker…Saleem ker….Search Vs Awie ker…. itukan Legend Malaysia…..ok tak?

  18. Mcm sial je komen pencacai…ko fikir yg bawak masuk parti UMNO ke?. fikir logik laaa….

  19. xpyh la klau hrga mcm tu skli..mkin bsar kpla artis2 lua ni nnti..
    artis kite nk g lua punye la pyh,,kite sng2 je bwk artis lua..

counter statistics