Sunday , September 25 2016
Home / Dunia Artis / Black juarai Mentor musim 3

Black juarai Mentor musim 3

83F9F4EB20EA4089AD45ED802043A634

Dipetik dari Gua. (— Penulis tidak minat Mentor)

Berbaloi juga lah Black dirotan mentornya, Mas Idayu. Segala kesakitan yang dialami pasti terubat dengan wang tunai RM100,000 yang dimenangi termasuk sebuah kereta Kia Spectra 5. Buat Mas Idayu, tak sia-sia segala masa dan usaha yang telah dilaburkan ke atas protegenya itu yang berjaya membanggakannya malam ini serta membolehkannya memenangi wang tunai RM100,000. 

Gelaran pemenang sememangnya milik Black yang berjaya menonjolkan bakat nyanyiannya bukan saja pada malam ini tetapi sepanjang tempoh pertandingan. Walaupun ketika duetnya bersama Mus (May) dan Shamrin (Fotograf) untuk medley lagu “Alam Fana Cinta” dan “Sinar”, suaranya ditenggelami vokal kedua-dua otai tersebut, namun secara keseluruhannya, pretasinya nyata lebih baik berbanding Fira (mengikut komen juri, dia seharusnya memberi pengkuhususan pada satu genre muzik yang ingin ditampilkan) dan Chaq (jelas kedengaran kelemahan dan kebatasan vokalnya pada persembahan malam ini).

Kemenangan Black juga sekaligus membuktikan akhirnya rakyat Malaysia dapat menilai bakat seseorang itu bukan hanya berdasarkan pada kecantikan rupa fizikal. Diharapkan selepas ini penonton tidak akan terlupa kata-kata Zainal Abidin, selaku juri malam ini – “Orang tak lawa macam kita yang boleh menyanyi sebenarnya.”

Ada ketika itu bimbang juga jika Black gagal meraih kemenangan apabila juri awam memberikan Chaq markah tertinggi, sebanyak 19 markah sementara Black dan Fira masing-masing hanya mendapat 14 dan 13 markah. Namun, bila diambil kira keputusan juri (50%) dan undian SMS (30%), Black memperolehi keputusan cemerlang dengan markah keseluruhan sebanyak 75.0 menewaskan Chaq dengan markah 52.8 dan Fira, 35.6.

Walaupun tewas, Chaq dan Fira tidak pulang dengan tangan kosong. Masing-masing membawa pulang wang tunai sebanyak RM20,000 dan RM10,000, begitu juga mentor mereka.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

03-instagram-umie-aida-digodam-mediamalaya

Giliran Instagram Umie Aida Pula Digodam (4 Gambar)

Dah semacam trend pula selepas akaun Instagram seorang selebriti digodam, ia berturut kepada selebriti lain. ...

31 comments

  1. tak best mana pun, tak tahu apa yang dicari program mentor nie…….membosankan….suara biasa2 jer……besh lagi shamrin……..

  2. minat la kt die..best

  3. black..!

    lu cam artis lain gak..

    cume gua agak senag bile tgk lu kena rotan..

    rupe x de x pe black..

    hati mesti mau baik..

    jgn hati pun black..

    *hahah ajai kalah..!

    muke nak kerek..

    bajet meng lah 2..

    x sedar muke cam buah binjai..!

    wawawawa ajai kalah..!! yes2yes!!!!

  4. die nei mmg calon fav….good luck

  5. black bagus…………i love u black…..teruskan usaha black

  6. ala mentor ni x kemane pn..tgk aje juara2 dlu tah kemane..hahahah..buang ms n duit jer..xde popular mane pn..senyap mcm tu jer

  7. Starchat bersama BLACK-Juara Mentor3 & Mas Idayu. Hari Ini. LIVE webcam. 3.30 ptg di <a href="http://www.gua.com.my/starchat” target=”_blank”>www.gua.com.my/starchat

  8. hahaha..siap ade promosi gua lg dkt sni..

  9. ALA AJAI TOE MUKA BUDGET HAWT JE.MMG ELOK KALAH POWN.BLACK BESH SIOT.GO BLACK!!!

  10. Wa memeng suke Black menang…..Ajai tu belagak mcm bagus sangat ha…ha…ha…patut pun kalah….

  11. Black ok…cume ajai ngan protege die jer yg xbest!!poyo!!

  12. Best apa! aku tnggu live tu tp time black nyanyi je… yg lelain hehehe aku tuka cenel layan CSI..(wpun ulangan). Welcome to our industry, Black. mmg dia sore best, mantap. nyanyi lagu jeritan batinku, x pecah beb.. smooth je. si Chaq tu sengau aaa sore dia mlm ni, wase2 lam gangstartz ari tu best lai..bohong le xpenah nyanyo skali, bkn ke ari tu berminggu2 nyanyi live ngan stacy masa Evoke, gangstars..kat tv3 gak… lawak tol. Pesal le dia x flashback…
    Juri2 awam tu apa kes? ari tu 20 markah bg ke chaq… diorg tgk performance je kot, vocally, serah pada yg pakar…..

  13. hmm… nk lari dr tajuk sket…. until to date, aku tnggu gak mana2 blog post cite psl Natrah (tatau klu aku x jumpa)… tp apa leh wak, org lebey excited nk tahu psl MJ dr insan malang Natrah ni… Takziah dr aku, dia pun baru je meninggal akibat Leukimia….

    • err siapa Natrah tu ewiezz?

      • ala natrah tu..tah aku pn xtau..tibe2 je muncul psl die..tu zaman2 komunis dlu la..ni cite psl die blk sbb die br je meninggal dunia..die kacukan belanda n islam kan

        • Camni, ko g kat youtube search Remembering Natrah, ada 3 part. Ko tau lah sket2 psl dia. Yg pastinye kes ni smpi semua media2 barat kenal mesia masa tu tahun 1950. Bkn kacukan le ceh… dia keturunan Belanda. Dipendekan cite, yg org ingat sgt sbb dia ni sorg, ade rusuhan berlaku di Singapore, 18 org wasenye meninggal, pastu 200 lebey cedera. Aku tahu pun sbb mak aku cite, mak aku sebaya ngan dia, sama skolah mase kat Kemaman. Tu yg melekat sgt. Paling menyayat hati sbb dia dipaksa murtad…. ko baca knologi kisah ye lam website – ms.wikipedia.org/wiki/Natrah

          • eleh..xkisah la..aku x idop lg time tu..sbb tu aku xtau pepe..hahaha

          • aku pun lum idup lai. Tp bile mengenangkan kes2 murtad org melayu zaman skarang ni.. org2 kite cam wak dek je… Tp zaman tu, gara2 provokasi, org2 Islam protes beramai2 bila Natrah yg dibesarkan secara Islam tu dipaksa murtad wpun dia sendri x rela. Smpi la ni Natrah tu memberontak smpikan dia xmo jasabnye dikebumikan sebaliknye didermakan…. Generasi muda patut tau kisah dia so that xde lai yg akan jadi mangsa undang2, paksaan yg akhirnya jadi mangsa keadaan dan merana seumur hidup sbgmana yg Natrah alami…

  14. tahniah…

  15. black tu bkn xde rupa..cuma kulit j itam, jerawat..manis ttp de..tgk btul-btul???

  16. Enter text right here!
    HellO……..black.pe khbr.sy minat ler pd black,walau pOn black x hendsem tp sy kagum ngn kelebhan pd dqi black..sy ingin nk berkwn dengn black.2 pOn law lah laa…..suara black memng mantp gpOn black da gya tersnqi pd dqi black. pd persmbhan yg terakhir black da keyakinan untk memng tp pa pOn sy ucpkan thniah pd black.2 smua rezeki dqi tuhn, syukur la black…:) I LVE U……,BLACK.

    • Enter text right here!
      law black da msa reply la………kOmen sy.black da ank saudra kan kt KULIM, gpOn sy kenl ank saudra blacksy tertarik pd dqi black x da siapa yg leh bertnding ngn black kan….:) mmmmuuuuuaaaahhhh………………….cyunk black……

counter statistics