Sunday , April 23 2017
Home / Lain-Lain / Budak 4 tahun yang nakal buang anak anjing

Budak 4 tahun yang nakal buang anak anjing

Sedang penulis membaca berita-berita dari luar negara, penulis terpanggil untuk berkongsi bersama mengenai kisah adik Daniel Blair yang berusia 4 tahun membuang anak anjing yang dihadiahkan kepadanya melalui lubang tandas atas sebab mahu memandikan anak anjing tersebut. Kasihan melihat anak anjing itu yang tersekat di’dalam saluran najis selama 4 jam dimana ia kelihatan lemah dan kakinya ke’atas. Walaubagaimanapun, ia masih hidup dan sempat diselamatkan oleh Dyno Rod, pakar bidang saluran paip. Berita lanjut sila layari Mirror News.

Apapun kita tidak boleh menyalahkan budak kecil tersebut kerana usianya baru sahaja 4 tahun. Maka, berhati-hatilah kepada ibu bapa yang mempunyai binatang peliharaan supaya diletak di’dalam sangkar jika anda mempunyai anak kecil. Dan lagi satu, jika anda tak boleh tahan dengan perangai binatang peliharaan anda, tolonglah jangan buang di’tepi jalan atau ditempat-tempat yang tidak mempunyai sumber makanan. Sedar atau tidak, tindakan itu juga berdosa kerana ia meyiksa binatang tersebut. Suka binatang jagalah dengan baik.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Latihan Asas Ketenteraan di sekolah-sekolah di Soviet (11 Gambar)

Pada tahun 1968, latihan asas ketenteraan telah diperkenal di semua sekolah di Soviet. Setiap sekolah ...

5 comments

  1. ciannye….

  2. cian puppy tu… sbg muslim mmg haram pegang anjing tp xble gak menganiayainye…tp bdk ni kecik lai…so parents aaa kena monitor

    • haram??? pgg bukan muhrim ye la haram.. anjing najis berat leh..kite bole samak…hukum die najis berat..wajib cuci.. bukan haram..

counter statistics