Sunday , December 11 2016
Home / Isu Semasa / Cara penangkapan anjing liar di Kajang yang mendapat tentangan

Cara penangkapan anjing liar di Kajang yang mendapat tentangan

Video yang bakal anda lihat ini agak disturbing. Di mana di dalam video ini memperlihatkan bagaimana pihak berkuasa menangkap anjing-anjing liar yang berkeliaran.

Persoalannya sekarang, bagaimanakah anda ingin mengatasi masalah ini? Kalau dilihat oleh mereka yang cintai haiwan, mereka menganggap perkara ini tidak patut berlaku dan harus dilayan dengan lebih baik.

Tapi bagaimana pula jika kita di sebelah pihak berkuasa? Setiap hari pasti ada aduan anjing liar dan mereka akan ditugaskan menangkap. Anjing liar bukan seperti anjing-anjing biasa, ia mungkin membawa penyakit dan ia mungkin bertindak ganas.

Jadi, apakah solusi yang paling berkesan? Pada pendapat kami, jika anda ingin membela binatang, pastikan anda memandulkan haiwan itu dahulu jika anda tidak mampu untuk menerima pembiakan haiwan tersebut. Atau sebagai langkah kedua, pihak berkuasa boleh membuka satu iklan untuk sukarelawan bagi bersama-sama menangkap anjing-anjing liar ini.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Aplikasi Razak menerima serangan “1 Bintang” di Google Play

Aplikasi Najib Razak baru sahaja diumumkan pada hari ini namun ia mendapat reaksi yang berbeza ...

12 comments

  1. teruk2 sarawak selama yg aku tgk masa dok sini pun diaorg pakai sumpit pelali jer…..xler sampai cenggini

  2. bknmajlisperbandaran

    kalau anjing gigit budak2, nanti kata majlis perbandaran xbuat keje..tp bila dorang dah buat keje bising2 pulak. mgkn cara dorang tu salah tali tu dijerut sampai anjing tu keluar darah tp boleh tegur dgn cara baik kot. xperlu nak rakam atau tinggi suara smpi boleh cetus pergaduhan. orang yg rakam nk cari perhatian je. dia je btl, org terangkan sma dia kata salah. benda boleh bawa bincang.

  3. Mind your business bro, let them do their works. We don't actually know what is going on. Kalau tak puas hati pun don' t express your anger kat diaorang file a proper complain through a proper channel. Anyhow itu cuma binatang bukan orang in which deserve more respect than the dog.

    • abehtu wlpn binatang ko ptt ke wt smpi cmtu..bodoh btl ko ni..penduduk kajang yg bengong!!

    • seriously!!! ko bley ckp mcm tu, abih ko ingt binatang xde perasaan ke?? xde rase sakit?? bersyukur la sbb kite ni dilahirkan sbg manusia.

  4. eeee bodoh btl ah kau nie punya ayat..agak2 ah pe ko ingt binatang xda perasaan ke..bodoh nye manusia
    xda hati perut..:@:@

  5. aku x berani nak tgk dan x sampai hati nak tgk..
    dgn keadaan ekonomi skrang, mungkin ade pihak yg nak nak keluarkan duit utk beli ubat pelali..
    so haiwan yang jadi mangsa..

    • setuju sis.. x berani tgk.. bile otak manusia yg level lg bawah dr binatang mcm ni la jadinya.. setel bebaik boley kan tayah gunakan kekerasan mcm ni.. "syukurlah negara masih aman"

  6. i totally agree with the guy uploaded the video. there is other way to catch a dog. not by strangle and bleed them.first send invitation to the dog and roll red carpet to the truck.if the dog still dont come , sent other invitation with gift to the dog. for sure they come and one more thing if the dog chase or bite any kid to death , just it go la. we cannot beat dog

  7. daripada hanjing tu, budak atau lets say anak2 korang yang jadi mangsa digigit anjing,nanti kena sawan anjing gila pulak….pikirla nyawa manusia daripada nyawa haiwan….manusia ada akal dan perasaan,binatang macam hanjing ada perasaan aje…manenya makhluk mulia? pikir2kan pencinta binatang!!! kalau kat vietnam ,anjing kucing sume dah habis,goreng pun sodap…. no gado2 la…"bersyukurla kita ada di malaysia"

  8. dulu lagi ganas, pihak berkuasa pakai tembak je.

  9. Anjing liar mmg ganas..smpai msk kt koridor hstel aku kt ukm.mmber sebilik aku yg tgh pregnant x pasal2 kna kjar.ckp mmg sng.aku setuju ngn kata sorg pengomen kt ats ney.nyawa manusia lg pntg.tmbh2 kalo org tu tgh pregnant kn..mmg la syg haiwan.tp phk b'kuasa taw la apa yg diorg buat.ntah2 anjing2 tu mmg ganas.try korang jd diorg.jgn nk taw kata org je..

counter statistics