Sunday , December 11 2016
Home / Pelik / Cara terbaik perli kontraktor jalan di Malaysia

Cara terbaik perli kontraktor jalan di Malaysia

Jalanraya dekat Malaysia ni boleh dikategorikan sebagai macam haram. Ada kawan kami dulu masa kerja sebagai kontraktor cakap projek paling mudah dan paling kurang modal dan untung banyak ialah bila dapat projek turap jalan raya. Bila kami tengok jalanraya dekat Malaysia berlubang-lubang selepas sebulan diturap, kami faham maksudnya. Kualiti takde sebab masing-masing nak untung lebih.

Tapi dengan gambar-gambar macam ni kita boleh sindir kontraktor yang asal boleh ni turap jalan yang turap macam haram tu. Lagi gambo after le jump.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Pemain JDT, Safee Sali meninggal dunia itu palsu

Tiada angin tiada ribut, tiba-tiba nama pemain JDT Safee Sali menjadi kabut apabila terdapat sebuah ...

16 comments

  1. Ha3..Kelakar giler. Kreatif betul la diorang nnih.. mcam2 leh wat kt jalan raya ek

  2. Lopeh ni den nk buek demo cam gini la kek pojabat den. mano jalan bolubang tu den nk buek walk of fame. baghu stailo nak masuk tv.. cagho lamo guno manila kad tu elok dibuang ko laut yo la..

  3. kontraktor kita bukan lah dpt untung lebih…. yg dpt habuan tu kebanyakan nya ialah nyamuk2 dan lalat2 yg mengelilingi kontraktor tuh..! banyak nak bagi tu… sume mulut terbukak luas umpama mulut dinosor…. yg nk diberi makan…. hehehe.. aku kn dulu pnh keja ngan kontratktor…jadi x heran lah mutu pembuatan tidak baik disebabkan bnyk mulut nk diberi dot. dot. dot…

    • aku setuju beno dgn nonanina nei…bila kontraktor dapat projek,punyalah banyak "lalat2 terhormat" yg mengelilingi kontraktor nie.kalo lalat nie tak dibagi makan…mampuslah kontraktor2 kecik nie dia orang makan sampai tinggal tulang kontraktor nie……lalat2 terhormat ni dari dulu sampai sekarang ,tak penah 'mati' sampai bila2.. 😀

  4. betui setuju ngan nonanina… semua jabatan nk kena suap, kalu tak suap takder keje dapat, so hasilnya stadium runtuh, jalan lobang, jambatan retak…

  5. kalau jalan tu sentiasa elok je..takda projek lah depa..buat sekali je..pastu xyah buat lagi…bila buat mcm tu projek akan sentiasa masuk…this is how bisness it all about…

    sama macam kereta…kalau beli xpenah rosak..lingkop la kedai repair kereta..

  6. memang genius…hehehe

  7. pintar…..i like….hebat..perli cara paling bagus..

  8. apabila lebih mementingkan keuntungan mcm ni la jdnya..

  9. Hahahaha..

    terbaik! sangat creative!

  10. DAH LAMA DAH NK CKP YG JALAN KAT MSIA NI MMG TUTTTTTT..TAPI MAKLUMLA..ZAMAN SKGNI..KOMEN LEBEY SKET DA MASUK COURT…SYUKUR ADA GAK YG PRIHATIN

  11. hahaha…..sesuai sgt la lau stok nk kasi perli orang…..

  12. Vouge no 6 hahahhaha best giler kalau lah artist bt mmcm tue mkin banyak lah jalan keno tutup ngan tgn hahahahahah ala2 artist street hahahahhahahaha

  13. kang kena langgar ……………..jadi roti canai lah

counter statistics