Tuesday , September 27 2016
Home / Advertorial / Cik Syasya dah langsing pada hari raya!

Cik Syasya dah langsing pada hari raya!

Ok, hari ini saya nak cakap mengenai cik Syasya. Cik Syasya ni comel orangnya. Dengan beratnya 85kg, dia nak kuruskan badan. Beliau di sarankan oleh rakan baik untuk mengambil jus menguruskan badan masa berpuasa ni. Harga dalam RM 250 begitu yang perlu dihabiskan dalam sebulan. Tapi Cik Syasya suka sangat makan, kalau berbuka tak tambah nasi tu, bukan Syasha lah namanya..

Bersenam apa tah lagi, ‘rajin’ sangat.. tiap-tiap petang sebelum berbuka, dia ‘rajin bersenam’ atas katil sambil membaca novel. Dan setelah 1 bulan mengambil jus kurus tu, ternyata beliau telah turun 25 kg.. wahhhh gembiranya Cik Syasha.Badannya kini meliuk lentik!

Cik Syasya beraya dengan seronok, bentuk badannya yang baru itu mendapat pujian ramai. baju kebaya, mini kurung, semuanya muat. Ramai lelaki pun mula la cuba-cuba nak berkenalan dengan Syasya ni.

Beliau pun stop mengambil jus tadi, masih mengekalkan kehidupan seperti biasa. Lepas Raya, berat Cik Syasya naik jadi 105kg..

Cik Syasya kecewa kembali. Dan Syasya perlu keluarkan lagi RM 250 untuk membeli jus tadi kembali.

Agak-agak andalah, ada tak caranya kalau nak elakkan anda terkena macam Syasya ni?

jadi kurus, kemudian gemuk kembali adalah mimpi ngeri bagi anda yang mahu bentuk badan yang ideal.

Dalam kes Cik Syasya, mental Cik Syasya tidak mengubah tabiatnya, beliau masih makan dengan banyak, beliau masih tidak bersenam..

Dan paling menakutkan, beliau kembali gemuk.. Malah lebih gemuk daripada sebelumnya.

Di sini, sahabat saya; Bro Ben, juga mengalami cerita yang sama dengan cik syasya. Tapi beliau mempunyai cara nak elakkan dirinya dari menjadi gemuk semula selepas raya.

Ternyata cara yang beliau lakukan ni membantu ramai orang terutamanya yang masih gemuk.

Nak tengok cara en Ben, cuba rujuk sini http://bit.ly/senangkurus,

Nak kuruskan badan, mental harus diubah ye.. Lakukan senaman setiap hari akan mengubah tabiat. Makan makanan seimbang setiap hari akan mengubah tabiat. Dan yang paling best sekali, anda akan mendapat result yang kekal seumur hidup. Anda akan menjadi semakin sihat.

Untuk membantu anda lebih langsing pada hari raya dengan cara yang mudah, murah dan sihat,En. Ben ada menguruskan program kuruskan badan, melalui pemantauan secara Online yang pertama di Malaysia di
http://www.facebook.com/infoSIHAT

Cuba lihat hasil dari mereka yang en ben dah bantu di http://bit.ly/senangkurus

Mungkin beliau dapat membantu anda pula selepas ini.. mana tahu.. yang penting ada usaha, ada kejayaan 😉

jangan terlepas peluang ini. Klik Sekarang ya http://bit.ly/senangkurus

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Pertandingan Jom Kurus – Hadiah RM1000

Saya bermula sebagai orang yang biasa sebelum berubah kepada individu yang menjadi perhatian ramai. Sebelum ...

13 comments

  1. makan, jadi kurus. bila stop, jadi gemuk balik. not good enough.

    konsisten dgn senaman dan pengamalan makanan sihat pun boleh kurus.

    tak percaya? baca blog Kevin Zahri. ada banyak inspirasi.

  2. Zack New boys drug l

    Boleh nanti Abg Zack ex-new boys tgok awek2 bju sendat

  3. mende laa…try herbalife sudaa..kehkeh

  4. Yes. i agree with Audrey Hepburn! Salute u.
    Stop taking those nonsense supplement and dietry product. There are lots of negative impact end of the day. Jalankan aktiviti riadah & jaga pemakanan. Makan seperti biasa tapi kurangkan berlemak, berminyak dan lebihkan sayuran.

    Those enterprenuer nak promote product sbb tu kata berat turun tapi cara penurunan yang salah!
    See what happened after she stop consume the product? The perfect way as i told, jangan stop bersenam. Walaupun gemuk tapi bersenam boleh bantu stimulate metabolic rate dan avoiding the risk of penyakit jantung, kencing manis dan sbgnya.

    I have been going to gym since 2008 and my observation are as follows:-

    1) Masyarakat cina sgt mementingkan kesihatan…sebab itu gym dipenuhi sekurang2nya 80% masyarakat cina setiap hari ( maaf, bukan ada sikap perkauman tetapi berkongsi fakta disini )
    2) Rakyat malaysia beramai2 berkunjung kedai mamak & makan nasi lemak/kuey teow tgh malam ( with no exercise ) macamana tu…?

    Fikirkan lah sendiri. You are what you eat. Sayangi diri anda….
    Selamat Berpuasa & Menyambut Ramadhan

  5. join la Kelab Atkins Malaysia Facebook korang sure terkezut ngan penurunan depa… ai pong da turun 10kg in 2 months.. yg penting FREE woi FREE

  6. Sangat setuju dgn Audrey & Hazel.nak kurus hanya dgn exercise & correct diet.mmg kurang melayu di gym,selalu pagi2 penuh dgn Ah So & Ah Moi.kalau tak suka ke gym,byk lagi cara bersenam.sekarang di KL banyak swimming classes utk wanita Muslim.takde alasan lagi dah.

    Just nak share,saya pernah cuba slimming pill dari US,mmg energetic & increase metabolism,boleh exercise lebih 3 jam.tapi rupanya keluar circulation dari FDA,pill tersebut menyebabkan kidney failure dan dah ada satu kes kematian.also,pill tersebut menyebabkan orang terlebih exercise & ada kes serangan sakit jantung.julap2 & herba2 melayu ni toksah cakapla,sampai merah punggung ke tOilet.yg keluar bukan lemak,tapi mostly air je.

    Kesimpulannya,usaha & daya sendiri juga yg paling effektif.saya masih dlm proses menurunkan 25kg,but i'm in no rush 😉

  7. Sy pon prnah gak try satu produk. Padahal masa tu berat sy 50kg, tamak punya pasal, sy amik pil tu utk kurangkan spai 40 kg.. Akibatnya, berat sy semakin btambah, 70kg.. Menyesal x sudah. Skrg tgh usaha utk pg gym, lebih selamat bsenam + amalkan pmakanan sihat.. Now dh turun sikit, 5kg. Biar lmbt asal selamat..

  8. Cik Syasha langsing pada hari raya ja, lepas raya jadi "langsung" gemuk sebab makan kat open house tak hengat dunia.

  9. Sokong:Satu Juta Ratyat Malaysia Bantahan Seksyen 114A http://www.facebook.com/evidenceamendmentact

    Apa itu Seksyen 114A: http://stop114a.wordpress.com/ http://www.youtube.com/watch?v=YBWQHYO2BpI&fe

    This is what the web could look like under Seksyen 114A. http://paultan.org/2012/08/14/stop-section-114a-o

  10. aku amalakn pemakanan sehat
    malam x sentuh nasi.just roti 2 keping susu or oat
    memula peot mcm bunga api gak xbole..nak nasik jgk
    lelama ok
    amalkan apple ijo cmpur carrot blend sendiri
    bole kuruskan bdn tau..cuba la kekwn

  11. good article, keep writing yo…

  12. terbaiklah..teruskan usaha anda.. saya suka membacanya. Terima kasih.

counter statistics