Sunday , December 11 2016
Home / Isu Semasa / Cover Mastika tahun 1975

Cover Mastika tahun 1975

mastika-1975a

Sudahkah anda lahir pada tahun 1975? Satu ketika, penulis berasa seronok membaca isi-isi yang tertulis di dalam Mastika sehinggalah bermula pada tahun 2004 penulis telah berhenti membaca majalah ini kerana isinya yang semakin karut marut macam penulis Mastika itu juga. Cerita yang seakan-akan rekaan sendiri seolah-olah Malaysia ini tersangatlah teruk kebudayaannya.

mastika-1975

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Aplikasi Razak menerima serangan “1 Bintang” di Google Play

Aplikasi Najib Razak baru sahaja diumumkan pada hari ini namun ia mendapat reaksi yang berbeza ...

17 comments

  1. ning baizura ke tu??

  2. 1975…aku baru lahir tahun tuh

  3. bapak aku suka beli mastika waktu dulu-dulu

  4. hahahaha..dlu murah gle..skg mahei kemain..pastu skg ni asik cite psl misteri2 jer..seram2 je..nk bc pn takot

  5. ane cite seram da sgt
    malaysia skarang ni mmg teruk pun kebudayaannya
    knp??xpcye??
    mastika mmg over ckit
    tp bnd yg die cite tu
    over tu nak bg sedap cite je
    isu gay
    lesbian
    lubuk tupah
    parti liar
    murtad
    ilmu hitam
    yang paling aku respek mastika isu KENAPA KITA SEMAKIN KEJAM

  6. saya memang peminat mastika.. kerana mastika membantu saya membaiki kelemahan bahasa melayu saya.. saya minat ttg pengetahuan am.. terlalu minat. mastika pengubat minat saya.. namun kini… saya semakin meluat dan menyampah dan geli tgk mastika.. saya tau niat penerbit mulia mahu tunjuk situasi yang berlaku sekarang… tapi dah terlalu over… kini pengetahuan am yang ada diulang2 dari keluaran lepas. sampai bosan tahap cipan dah.. dah stop beli dah bila keluaran lubuk tupah tu…sekarang.. mana nak carik info pengetahuan am??

  7. haaaaaahaaaaaaaa..sekali tgk persis ning baizura….wahaaahaaa..de gak klon ning bzra ni ye..kalu nng tgk,,kompom dia fengsan….uiksss

  8. xde nye aku nk bazir2 duit nk bli1 mastika n..buang duit jerk..tah pape ah..boring bosan mak..asik2 citer2 tah ape2..sume yg di ulang2…pastu cm x masok akai…jaman dlu2 ble la…skang bkk jer laman sesawang cm mcm info korang leh dpt…lg skali aku nk gelak…persis ning bazOOka..kuang3

    • bezanye Ning Baizura, bibirnya lebih tebal menikam kalbu.. wakaka 😀

      • hahaha..,btl tu..ning mulot beso..huhu

        • hahahah…klu mulut kecik camne nk nyanyi 'wahohohoho' tuh… sebesar alam kena bukak mulut…
          kang bagus klu nyanyi lagu asli sbb sopan je time nyanyi…xyah buke mulut besar… try aaa klu x caye… sama gak cam mkn buah durian ngan apple.. lebih bersopan mkn buah durian… aku ingat lawak ni masa tgk SInaran Pasport Kegemilangan zaman dulu2

    • mmg la.. mudah dapat kat internet.. tapi info pengetahuan bercetak macam majalah atau berbentuk buku lagi feel nak baca…

  9. 1975… aku pun lum wujud lai… masih lai diawang awangan heheheh….
    mmg aa kabarnye Mastika best dulu2.. la ni je ntah apa2.. aku pun jarang bace, just bace time g salon cuci rambut hehehe….

  10. Tol aa..cam muke Ning… terkejut gak aku memula.. setahu aku Ning lahir tahun 1975 gak… kebetulan kot muke ye sebijik

  11. ade ke mastika kt saloon??cam x pnh jumpe plak…slalu mototrader yg blmabak…huhu pape pun mastika mmg mengarut..yg best pn tang cite lawak 2 je…

counter statistics