Friday , September 30 2016
Home / Isu Semasa / Daging lembu tiruan rupanya daging babi

Daging lembu tiruan rupanya daging babi

Orang China ni bukan saje pandai buat telur tiruan malah depa ni dok pandai buat daging lembu tiruan jugak. Yang gelinye, menggunakan DAGING BABI!

Di sana, harga daging lembu dua kali lebih mahal daripada daging babi. Jadi mereka pakat tipu semua orang dengan menjadikan daging babi seolah-olah daging lembu. Dalam masa 90 minit saja, daging babi yang digoreng menjadi sesedap daging lembu.

Macam mana mereka buat? Mereka menggunakan “beef extract” yang dijual dalam bentuk botol dan berleluasa di sana. Mereka gaulkan daging babi dengan rempah tersebut, dan wallah! Daging babi yang dihidang rasanya seperti daging lembu.

Orang ramai pun tak dapat bezakan daging lembu tiruan tersebut. Dalam jangka masa panjang ia boleh menyebabkan cancer. Adakah teknologi ini sudah tiba di negara Malaysia? Anda tentukan.

Sumber dipetik: News 163

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

03-rakaman-kemalangan-maut-gokart-mediamalaya

Rakaman & Gambar Kemalangan Maut Go Kart EIMARACE 2016

Kejadian kemalangan maut ketika perlumbaan EIMARACE 2016 di Sukpa, Indera Mahkota, Kuantan.

22 comments

  1. shuck!!!!

  2. Rasa-rasa ada tak orang Malaysia yang pergi trip memborong termakan daging ini?

  3. mmg sungguh xbertanggung jawab…. xgune punye org china!!!!

  4. pasnie.. better kita berjaga2 dengan semua barangan dari China. khususnya makanan. sebab diaorg lebih pentingkan wang daripada nyawa pengguna… dunia semakin kejam dalam mengejar keuntungan….

  5. muntahhhh!!!!!

  6. gila..mau termuntah..aku baru balik dr beijing..

  7. Kat Malaysia memang dah ada beef extract tapi ianya tak dijual kat supermarket dan senang dibeli. Kena order thru companies yg jual beef extract tu la. Kat Malaysia ni org slalu guna beef extract utk biotech research, hanya researcher saja yg guna beef extract, itupun tak semua researcher la. tengok pada research diorg.

  8. kurang hajo punya orang buat mcm tu…!!

  9. Org cina mmg pengotor…taik n air kencing pun diorg mkn…Uweekk..Yg pntg kite umat Islam kena hati2…

  10. kuat tipu..mau untung je lebih..

  11. masaallah….subhanallah knp lah jdi bgi2?????? b'dose kalau dmkn…..ya allah….

  12. astrafirullahalazim….

    pew nk jd dh dgn dunia skunk…………

    bjge2 lah smue shabat2 ku….

  13. kurang ajar punya cina, 2lah orang melayu asyik tertipu aje ngan orang laknat 2…

  14. cilake punye babi nak jadi lembu..

  15. celaka punya orang cina memang bangsa yg kuat menipu…bangsat,sial,

  16. sial betol ar , e patot boikot je barang cina . mcm2 la dowg buat !! kadang2 ok tp kekadang mudarat jgk ee !!

  17. telur tiruan sbnr yew xde pon…tlur yg diperkatakan oleh persatuan pengguna p.pinang tu adalah telur gred rendah…utk keterangan lanjut silalah google yew..

    jgn lah bli daging disana atau made in china yew..haha..euuwww

  18. uwekkkkkkkkkkkk!!!!!! geli nk muntah!!!!

  19. para pembeli di luar sana,berhati2 la anda ketika ingin membeli daging..

  20. mmg susah skrg nak cari yang halal.

    banyak benda dah dicampurkan dengan unsur2 xhalal.

    makanan, benda2 kegunaan harian, perniagaan, pentadbiran, etc

    Ya Allah selamatkanlah kami dari benda2 camni..

counter statistics