Monday , September 22 2014
Home / Dunia Artis / Eizlan Yusof & AC Mizal bakal mendapat Datuk, hadir reherseal anugerah di Pekan, Pahang (5 gambar)

Eizlan Yusof & AC Mizal bakal mendapat Datuk, hadir reherseal anugerah di Pekan, Pahang (5 gambar)

Gambar diambil ini menerusi laman sesawang isteri kepada Eizlan Yusof, Vie Shanti. Kelihatan Eizlan bersama AC Mizal bergambar bersama selepas mengadakan full reherseal di Istana Pekan, Pahang. Tercapai juga impian AC Mizal untuk bergelar Datuk, namun apalah sangat membeli gelaran dengan menyumbang kewangan kepada sesebuah negeri. Lagi best jika dianugerah gelaran Dato’ dari Sultan Johor. Sultan Ibrahim. O yea! Lagi gambar after the jump.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

55 comments

  1. so far x bangga pon klu artis ygdapat gelaran dato klu dri pahang..mmg btl gelaran dato blh dibeli dr negeri tersebut..pd ac jgn igt anda membeli "datuk" org bolh lupe kes penipuan ko..hnya org bodoh shj yg join bisness ko..

  2. Perangai huduh pun boleh dapat Datuk.

  3. bukn dlu AC dh dpt Datuk sbb jualan gelang kesihatn etc die laris ke?knetarik baik ke,pas2 ni nk dpt lagi..??kompius le

  4. errk..ape sumbangan diaorg nih???

  5. wakakaka..sng beno dpt datok beli ke oiii? takat belakon xde ape..eran aku sultan phg ni ,,gilos ke ape

  6. Terbaikk! Comey bini eizlan tuu.. :)

  7. selamat pagi,

    itu cuma gelaran didunia, di akhirat nanti tak panggil gelaran2 semua dipanggil dgn nama yg sebenar…….ingatlah dunia ni sementara je…..beramallah dgn sebanyak2nya.

  8. aku tak kisah la dia org nak dpt gelaran dato ke ape ker…yg peliknye berlakon pun tak la sampai ke peringkat antarabangsa…bisnes pun untung diri sendiri…setahu aku org kalo dpt pangkat dato nie byk bg sumbangan kat pembangunan rakyat…tapi tak kisah la sape dapat pun bkn aku yg dpt…tp nanti mesti akan timbul cite best lagi iaitu tuntutan nafkah anak2 dr xwife ac mizal…bape puluh ribu pulak nak dimintak lps ac dpt pangkat dato…kita tunggu n lihat n ac bg tak x wife dia duit yg x wife dia mintak…

  9. sultan pahang takde duit! sbb tu jual gelaran

    malu jadi rakyat pahang bersultankan dia!

  10. Saya bukan anak Pahang tp nak tegur sikitlah… Nak kritik Sultan tu berhati-2 sikit… Darah diraja ni masih mempunyai daulat tau…. takut nanti kerana pulut santan binasa kerana mulut……… errmmm (sekadar menegur…, maaf)

    • Tak de nye nak daulat deeee dia kalau raja pun dok tonggang arak…. judi tak pernah puas….

    • @hanya aku

      untuk pengetahuan kamu, Sultan Pahang ni bukanlah dari keturunan raja yang sebenar..takde susur galur dari Sultan Melaka pertama, Parameswara ( baca sejarah lagi) .Sultan Pahang sekarang hanyalah keturunan Bendahara yang berjaya mengulingkan keturunan raja sebenar.

      Dan untuk pengetahuan kamu juge, di Pahang, hanya 1 kawasan yang dia tak berani kacau, iaitu Kuala Lipis..di situ letaknya waris-waris keturunan raja Pahang yang sebenar

      memang takde daulat raja ni..jangan risau

    • saya terpaksa setuju dengan HANYA AKU, kita selagi bernama anak melayu dan beragama Islam mestilah ada rasa hormat kepada Raja dan setiap apa juga yg berlaku, pasti ada sebab2 yg kita tidak tahu… yg penting, jangan berprasangka tidak baik kerana ianya akan mengundang padah sebab dengan berperangai sedemikian, seolah olah kita menidak kan QADA dan QADAR yg telah ditentukan ALLLAH SWT ke atas hamba2nya… hati2 Cik Salmah…

    • so what?? sultan pun manusia…dowh!

    • apa salahnya kalau diorang dapat datuk, kau jeles ke?

    • DATUK BELI YOO....

      burit ko laaa..darah sultan ke ape ke ada aku kesah…. beli datuk dari pahang…

  11. betul tu..kenapa nk meghina sultan.. ikut budi bicara bagindalah nk bagi gelaran tu kat sape2 yang dia bekenan..macam ayah kita kalau bagi apa2 kat kita, ape hak jiran kita nk pertikai..hohoho.. buang lah PHD tu..tak baik.

  12. mcm mana la malaysia ni nak aman…tunggak negara sendiri yang x betul…sebagai sultan mestilah bertindak sebagai ketua agama bukan ketua hiburan..mcm mana org nak hormat???

  13. apahal plak nak komen sultan yang bagi gelaran tu..??
    hak die kot, die punye suke la..
    cakap main sembur macam CIRIT la korang ni..

  14. MAAF BERTANYA… DARI MANA

    ASALNYA DATANG SULTAN NI…?

    SAYA KERAP MENDENGAR..

    ORANG KATA SULTAN2 RAJA2 DARI

    KETURUNAN LANUN.. YA KE?

    TENGOK AJE CERITER TUAN BADUL

    “SELAMAT PAGI TOK NUN, TOK JA,

    TOK LU…. ”

    :-p

    TITLE DATO DARI PAHANG TAK HERAN LAH..

    ORANG BESAR SANA MEMANG FAV ARTIS..

    SITI TU ORANG PAHANG BUAT JASA UTK

    NEGARA MEMANG LAYAK DAPAT..

    YG DUA “EKOR” NI BUKAN ORANG PAHANG

    JASA APER YG DORANG BUAT SAMPAI

    DAPAT GELARAN…?

    BELI KE?

  15. hak sultan nk bg tk perlulah kita pertikaikan TP ac dn eizlan ni tgk lah diri tu kt cermin, nilai btl2 samada layak atau tdk anda pakai gelaran tu……

  16. jangan gaduh lah gasaklah

  17. beraninye pertikaikn hak raja2…dh pkir pnjg ke nk komen camni…

  18. sy rasakan sepatuttnya golongn cendekiawan, researcher2, saintis2, profesor2 yg dh buat byk research dan mmebrikan sumbangan pada negara dan rakyat je yg layak dpr title Datuk..

  19. memang gelaran dato tu blh ble lg2 dr sultan pahang klu x silap rm40000

    • memang betul pun. i've known someone yg beli dari pahang. rm40k. ini ceruta lama yang benar sahih. bukan PHD.

  20. buat dosa kering la korang ni…mengata yang bukan bukan…
    itu rezeki diaorang…biarlah…

  21. barhonda….BETUL2 BETUL2….

  22. raja klu nk berjiwa rakyat pon jgnlah smpi jd bodoh smpi xtau nk bezakan mane yg btl@salah..cube cite ape sumbngan dorang ni pda negara??dh terang si mankok ayon ac ni penipu,mcm manepenipu blh dpt gelaran pula??baik sultan pahang ni bggelaran tan sri pada mona fendy.@ayah pin.fazley asmara pon dpt dato gak kan?dr penipu yg mmbli gelaran dr skrg beli glran dato pla..miskin benar ke sultan pahang ni??kerajaan please do something..hanya johor yg btl2 menilai sblm mmbri gelaran pada seseorg..respect sultan johor..ada duit semua blh jalan,dh x exclusive lg title dato from pahang..

    • ramai jugak yang dapat… aku baca dekat 150 org yg dapat dlm bidang masing2 cuma dorang tu artis, highlight lebihlah sikit…. lagipun, bukan senang2 nak dapat sebab aku dengar tapisan kaw2 siap kena check kat Bukit Aman lagi… mesti clean and clear….

    • stuju..skali pun ni Datuk beli at least tapis la dulu history applicant sblum granted.

  23. christian kurniawan

    bukan dengki atau PHD tapi itu luahan hati rakyat negeri.dari saye kecil sehingga sekarang dah biasa didengar "nak dato 20k jer kat pahang" ataupun individu yang background yang sangat meragukan siap orang boley cakap "mesti dari pahang" sebagai rakyat negeri rasa malu bukan kepalang bile begitu rendahnye nilai kesultanan negeri pahang sesuatu perlu dilakukan.

  24. pas srh sultan pahang bagi dato kat mat rempit,kaki dadah,penyamun,perompak baru dorg insaf kot

  25. Apa nak heran. Ini kan Datuk beli. RM25K…kalau anda ada pun sejumlah tu bleh apply juga…permohonan hanya bleh dibuat di Pahang saja ye…heh heh heh

  26. HUHUHUHU X TERKEJUT AKAN DATANG DENGAR STACY, LEINA HANGAT, ADAM AF, ATAUPUN SEMUA LA ARTIS MALAYSIA AKAN DAPAT DATO' KURNIA PAHANG… JADI KLU NAK DAPAT DATO JADILAH ARTIS KAT M'SIA NI….

  27. senang sgt dapat dato' nyeee

  28. memang betulpun beli. beli pun majlis penerimaan anugerahnya tetap ada. kalau dapat dari pahang memang tak respect lah. dah banyak kali dah berlaku kat pahang ni.

  29. saya nak komen tentang hak sultan nak beri geleran kepada sesorang dan hak rakyat untuk mempertikaikan.
    Memang hak itu tak dinafikan sepenuhnya hak sultan. tetapi kita hidup ditentukan Ilahi bermasyarakat, yang tunggaknya ialah tiang agama. di sini lah letak nya kepentingan perpaduan yang khalifah nya diamanatkan Allah untuk menjaga keamanan dan kebajikan masyarakat khususnya dan islam amnya.
    oleh itu hak macamanapun, taip tindakan seseorang itu akan ada kesan dan implikasi terhadap masyarakat tersebut. kalau takde kesan, biarkan saja orang gila bawak kreta laju2 kereta ferari mahal dia tu sebab itu hak dia sebagai pemunya dan pemandu. adakah gitu?
    Pendek crita, hak mutlak Allah jer yang ada. yang lain kalau sultan bagi tapi merendahkan darjat orang lain, memang patut ramai datuk2 lain menyuarakan rasa kesal..

  30. sultan pahang poyo je lebih..pui!

  31. Assalamualaikum,amat kecil perasaan org yg nak title ni,sanggup bayar dgn byk,hnya nak banga diri,cuba bershukor dan ketahui yg tingi tu Allah,riak takbur tu bukan sifat kita yg beriman kpda yg satu,Allah swt.di dlm kubur dan di akhirat kelak,title tu akan mungkin kena belasah,sebab nak show off ,title tu,Walau pon telah bersedekah,sedekahkan lagi ,kerna itu lah bekal kita bila mati,tak da munkar nangkir ooh dato ni,hormat sikit ,merendah diri yg baik,title yg boleh kita hormati adalah bukan artist atau sesiapa yg membeli nya yg di rancang,dan biasa,cina,india jual roti canai pon boleh dapat dato,byr ,urus contact,is a done case,kalau seseorg tu di anugrahkan dato dari kerajaan atau pon raja kerna jasanya kpda bangsa n negara,tu barulah kita hormat walaupon yg terima tu fakir miskin yg dah tua,di kenang kerna budu nya,jasa nya,artist dah almost all dah dpt gelaran ,every one can ve it,if u get a title tht u paid for ,is mean nothing,u dont issue title base on nothing,i find it so amazingly stupid,

counter statistics