Friday , June 22 2018
Home / Dunia Artis / Elyana Merendah Diri

Elyana Merendah Diri

19

Sewaktu diumumkan memenangi kategori Artis Baru ketika itu, Elyana yang mesra membahasakan dirinya sebagai Nana tidak dapat hadir kerana datuknya meninggal dunia. Namun kali ini, selepas beberapa kali tidak dapat memeriahkan ABPBH, Elyana begitu teruja dan gembira untuk menyaksikan kegemilangan kemuncak malam itu nanti berterusan.

“Kali terakhir Nana tercalon dan menang pada 2002. Selepas itu nama Nana seperti tidak melekat sehinggalah pada anugerah tahun ini. Perasaan sudah lama tak terbabit cukup berlainan. Malahan Nana tidak berharap untuk pulang dengan trofi kedua. Saingan kali ini cukup hebat, lihat saja nama Datuk Siti Nurhaliza, Jaclyn Victor, Mila dan Stacy.

27

33

“Cukup sekadar berada dalam kelompok lima terbaik, tapi soal rezeki Nana sendiri tidak tahu nak cakap apa. Apa yang penting, Nana dapat sama-sama memeriahkan majlis dan memberi sokongan kepada ABPBH yang terus memartabatkan warisan seni kita dalam konteks popular,” katanya yang hadir ke Rafflesia, Park Royal, KL ditemani kekasih hatinya.

Profil Elyana

Nama Sebenar: Erneelya Elyana Emrizal

Usia: 21 tahun

Tarikh Lahir: 5 Julai 1987

Asal: Shah Alam, Selangor

Keluarga: Anak kedua daripada empat beradik

Kerjaya: Penyanyi dan pelakon

Mula Menyanyi: 14 tahun

Album: Satu, Segalanya, Bicara Mata Ini dan Jadi Diriku

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Johan As’ari minta Polis siasat rumah Tun M (3 Gambar)

Umum ramai ketahui, kini sedang rancak Pihak Berkuasa sedang menyiasat skandal kewangan yang melanda negara ...

counter statistics