Saturday , October 1 2016
Home / Dunia Artis / Elyana sambut Hari Ibu bersama keluarga (4 gambar)

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Bakal lahir anak pertama, Nad Zainal tayang baby bump (14 Gambar)

Nad Zainal akan menyambut kelahiran anaknya sekitar bulan Oktober. Berikut antara gambar-gambar baby bump Nad ...

11 comments

  1. man sewel dtg kl

    mcmna tu hari ibu diharamkan sambut…klu bg kek x aper ke…ada sesapa tauuuu

  2. SUDAHLAH KORG. TAK HABIS2 DGN HARAM. SAMBUT MOTHER'S DAY PUN NAK DIHARAMN. JGN JADI ISLAM YG HANYA TAHU MELIHAT KESALAHAN ORG LAIN.

    • Anti Sambut Pe2 je!

      Sambut Hari Ibu haram ke?? Then Birthday atau Anniversary camne?? Lebih kurang kan..potong2 kek gak! Itu haram ini haram..tak yah buat pe2! Elok gak..kte org lelaki ni sempoi je, tak de pun tak pe..save duit..buat dunno jek kan senang! Yg pmpuan2 je SIBUK bende2 ni…kalau tak buat atau lupa, bibir muncung pjg smpai leh ikat riben atau de yg meroyan2 megamuk2 smpai lari rumah. Haram je terus Birthday2 Anniversary2 ni terus..senang sikit kaum lelaki dri nk pikir2 belanja buat sambut2, beli hadiah berbagai, belanja makan2 dan nk special treatment…ishhhh. Nasib baik Valentine diharamkan…seppp bykikkkkkk tiap2 tahun.

  3. hari ibu haram? hahahahahahhaa…setahun sekali nak treat mak kita special pun haram? mana la korang belajar hari ibu tu haram… eh kalau ye pun hari ibu tu sama dengan virgin mary apa yang haram nya? after all virgin mary= mariam mak nabi isa… so tak payah la nak cakap halal haramnya nak sambut hari iby..orang bodo je keluarkan statement camtu.. and dalam al-quran ade cakap ke hari ibu tu haram? tsk tsk tu la orang melayu zaman sekarang ni….. lawakkkkk, memperbodohkan diri sendiri

  4. Kita sambut hari BULU…….

  5. memberi kenyataan

    fatwa mengatakan hari ibu haram tidak dipastikan lagi..sebab ahli ulama2 pon berdebat tentang perkara ini
    sama macam sukan olimpik..sejarah sukan olimpik : merupakan persembahan khas untuk dewa apa ntah (agama kristian rasanya) dan para2 ahli ulamak pon berdebat tentang tu jugak
    tapi ramai ahli ulamak , profesor ahli tafsir hadis & al-quran , ahli2 ulamak eropah menyatakan hari ibu TIDAK haram …lagipon untuk pengetahuan korang skrg dorang dah tak smbut hari ibu untuk dewa2 tu..aku tanya kawan aku yang beragama kristian ..dia kata hari ibu HANYA untuk ibunya sahaja !
    dan ahli2 ulamak ada menyatakan hari ibu harus disambut & janganlah sambut secara berlebihan serta jangan hari ibu sahaja kita menghargai ibu kita 🙂
    so, aku ikut kata-kata orang bijak pandai & majoriti ahli ulamak & ahli ulamak universiti al-azhar iaitu hari ibu boleh disambut

    • YANG STEATMENT (sama macam sukan olimpik..sejarah sukan olimpik : merupakan persembahan khas untuk dewa apa ntah (agama kristian rasanya)-
      ITU SALAH….
      OLIMPIK ITU ADALAH """ROME"" ADA FAHAM, TAHU APA ITU ZEUS, APOLLP, HERCELUS ( ITU DEWA ROME)
      ORANG KRISTIAN TIDAK ADA GUNA ISTILAH ""DEWA""

  6. sekadar berkongsi

    sila search berkenaan sejarah hari ibu.. tidak elok nk mempersendakan agama. dan klu alim ulamak serta ada fatwa yang mengatakan hari ibu haram, siapa kite untuk menafikannye. serta mempermainkn hukum,,?

    dan paling penting tak kan la 13mei je kot baru nk meraikan ibu,,, hari2 pn boleh, bl2 ada ms terluang…

  7. maaf la ye..nak menyampuk sekejap….perayaan yang disambut oleh org yahudi adalah HARAM bg umat islam untuk menyambutnya…cube pergi tanya mane2 ustaz o ustazah..tp lau ustaz o ustazah pon kate boley,xtau la dorang blaja dr mazhab mane…jd kite jgn la nak terikut2 sgt dgn perayaan ni sume..mayb bg kite hari ibu dgn hari bapa ni hari y special wat parents.tp kite xtau ape sejarah disebalik hari perayaan ni..knp timbulnya hari ibu dan ayah…setiap hari kite boley menyambut hari ibu dan ayah kan,,hari2 kite boley bg dorang hadiah..hari2 kite boley menghargai pengorbanan mereka…renung2kan la ye..sy bukan nak tunjuk baik kat sini..ape y sy tau,sy tegurkan…

  8. salam seeloknya kita buat kesyukuran…doa utk ibu kita beri kek tidak jd masalah yg pentig niat kita tu betul….kek tk salah…kalau nk beri pda ibu…sbgai tanda kita ingat pda dia jasa dia….jgn kerterlaluan….sama juga kita belikn dia nasi walaupon bkn hari ibu.niat kita nk bersama mkn bersama ibu…kn

counter statistics