Wednesday , September 28 2016
Home / Gossip Panas / Erma Fatima sindir Rebecca Islam tidak terima bayaran dan Al-Quran (3 Gambar)

Erma Fatima sindir Rebecca Islam tidak terima bayaran dan Al-Quran (3 Gambar)

Berita kes menang saman mahkamah Rebbeca Islam terhadap pengarah, Erma Fatima menjadi topik hangat baru-baru ini. Kisah bermula apabila Erma Fatima yang bertindak membayar denda sebanyak RM11,200 kepada Rebbeca dalam bentuk 5 sen serta senaskah Al-Quran.

Rebecca bertindak membuat laporan akhbar mengenai tindakan yang dilakukan Erma sebagai suatu cara yang tidak patut dan ada unsur tidak puas hati dengan kekalahannya di mahkamah, tempoh hari.

Kemudian, semalam melalui laman peribadi Insta milik Erma, dia telah memuat naik beberapa keping gambar dengan satu sindiran buat Rebecca yang sengaja mensensasikan bayaran denda berupa syiling 5 sen dan senaskah Al-Quran. Apakah kesudahan perang antara Erma Fatima dan Rebecca Islam ini, apakah pendapat anda mengenai kes ini? Sila nyatakan di ruang komen di bawah.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

02-remy-ishak-pasang-bodyguard-mediamalaya

Remy Ishak kini dikawal pengawal peribadi selepas terima ugutan bunuh (7 Gambar)

Pada bulan lepas, kami ada memaparkan berita dimana pelakon, Remy Ishak menerima ugutan bunuh gara-gara ...

18 comments

  1. dah kalah bayor ajerla kak ema…nak kecoh2 apa..ingat u pun ok ke .sama 2 x aje

  2. bayar je la..walau kau kata si rebecca ni amik duit haram..sebab x wat keje tapi amik bayaran..
    kau tu pun salah..kau dah ikat kontrak dgn dia..
    Dia ikat kontrak dgn kau maksudnyer dia amik job lain sbb nak habiskan kontrak dgn kau
    FIKIRLA sikit…
    bila kau rasa kau x suka dia..kau terminate dia tanpa apa2 notis atau surat..
    kau sendiri layan org lain mcm org tu bodoh..
    Pastu ingat diri sendiri betul…HALAL la HARAM la…kau pulak confident nak jatuh hukum pd org.
    Kalau aku..aku pun SAMAN kau..
    Kau tu baca al-quran tu sekali…
    Apa maksud perjanjian..islam pun ada hukum dan cara dlm perjanjian dan ganti rugi.

  3. Umur dah nk masuk 4 series pon nk berperangai kebudak budakkan…
    u tu baru baru je dpt award best director ape ? sorry i tak update sangat pasal orang yg i tak suke nih…
    But actually you memalukan diri saje…
    Ok fine…kalau pon u TETAP nk cover sebab malu Pihak Rabecca menang pon its ok…
    Because ini semua mmg sudah dijangkakan…
    Tp please you…perangai you dgn pembawakkan u tuh…
    Ibarat menconteng arang ke muke sendiri…
    Hitam sangat…

  4. maruah tu penting

    serius, erma fatima.. xsesuai langsung nk berperangai camtu.. sangat2 xsesuai.. awak sudah menjatuhkan maruah awak sendiri sebagai seorg muslimah..

  5. humm….amek jelaa duit 2..duit gak..ade nilai..ape susah gi bank tuka, kan sng…xyah nk kecoh2..

  6. kau bagi Al-quran dekat adik kau sekali

  7. Hahaha….betul tu mimimin saya setuju dgn komen anda, org dah bayar ambik je la pegi bank tukar la duit tu, walaupun 5 sen jumlah ttp RM11,200 kan….

  8. Duq2 pon xnk mngqLqh cm ni r jdnYe,,

  9. memang itu tepat sekali pada muka si rebecca tu.kalu dia terima nilai 11k dgn hati terbuka sama ada koin atau nota kertas tapi nilainya sama x salah.tinggi sgt ke darjat dia sampai duit 5 sen tu pon dia tolak?? nama pon ringgit MALAYSIA sah diperlakukan dgn nilai ok. ermmm memang itu makan dia.

    • Makcik erma tu yg x dpt menerima kkalahn dia.klu aku pun aku reject.ini bkn ttg 5 sen,tp sbb perangai TAK MATANG dia.dah kalah byr jelah SECARA BERHEMAH.bkn je rebecca yg patut bc quran,dia sdr pun patut bc quran.org yg briman xkan bdendam & takkan mbesar2n benda yg kecik wkupun dia x salah.tak payahlah terus2an memalukan diri awak Makcik oi!!!

  10. ish…. aku xpaham betul ngn diaorg ni,islam sama islam mcm ni punya pangai pon ada? erma tu dh ibarat mak kpd rebecca.. aduhai. bg jela duit kertas xpyh nk tiru samsung baya saman kat apple.

  11. buat main2 jer alquran tu.. baik ko sedekah kat masjid macik erma weih..dah ternyata ko salah bukan aku cakap tp mahkamah yg cakap ko pi la kasi quran kat majesterit tu skali…

    ko hajak geng2 retis ko tu pi bantu mangsa banjir pon baguih…

  12. Erma pun jenis tak mau kalah. Patut lebih matang. Nak tarbiah rebecca. Insan sekeliling pun masih tak tutup surat. Erma sndiri wat drama pun tak menjurus ke islamik sgt pun.lelaki perempuan bkn muhrim suka hati ja pegang tgn dlm drama erma. Hmm…. diri sendiri pun bnyk tak betul. So tak yah nak ckp pasal halal haram sgt la. sama ja 2 × 5.

  13. Eleh…si Erma ni pun satu…bayar aje le duit tu dalam bentuk rm kertas…yang kau bersusah payah bagi syiling 5 sen tu buat apa?…barangkali kau memang sakit hati kat dia…aku x tahu la siapa salah siapa betul dalam kes kau org ni…tapi dalam kes lain memang nampak yang si Erma ni ego x tentu pasal…satu lagi persan jugak diri tu warak…dalam warak2 pun ada jugak perangai x senonoh yang ditunjuk…satu lagi pulak kalau buat drama tu macam syok sendiri aje…kadang2 cerita pun hampir2 sama aje…biasalah cerita melayu…huhuhu…

  14. Tk pyh la erma nk tegak kn benang basah….bg quran kat org mcm la dia baik sgt menghayati al quran….tengok perangai pn dh tau….

  15. As salam..kita sesama Islam wajib membaca Al Quran..

  16. Kak erma SAMSUNG.. Rebecca APPLE..

counter statistics