Thursday , September 29 2016
Home / Isu Semasa / "Ewwwww…" Bahasa kita budaya kita

"Ewwwww…" Bahasa kita budaya kita

Huhuhu..Video kat atas nie adelah untuk tontonan uolls kakak2, adik2 & brader2 yang slalu tulis kat Wall Fb, Ym n SMS pade orang.

Aduh pening gak nak membace kalau Mak Bedah dapat sms dari adik2 or org2 yang suke gune perkataan cenggini. Iyeee..Mak Bedah tau,dak2 zaman sekarang. Ishhh.. Agak2 kalau kite bagi test ejaan bahase melayu, dorang leh pass ke kalau slalu pratik tulis cenggitewwww. Hihihi..

Okeh. Sesape yang minat mamat buat video ni yang bername ‘ Anwar Hadi ‘. Leh jek ‘Like’ FB die ataupun follow Anwar hadi punye Twitter .

Tags

About Mak Bedah

Seorang wanita yang tampak introvert tapi liar di dalam, memburu gosip artis untuk dijadikan santapan tengah hari. Musuh ketat kepada Musalman.

Check Also

03-rakaman-kemalangan-maut-gokart-mediamalaya

Rakaman & Gambar Kemalangan Maut Go Kart EIMARACE 2016

Kejadian kemalangan maut ketika perlumbaan EIMARACE 2016 di Sukpa, Indera Mahkota, Kuantan.

21 comments

  1. poyo je mamat ni..sume same je..wakakkaa

  2. poyos je mamat ni… dia malaukan bahasa sendiri xsedar… bahasa bukan main rojak lagi… ape daaaaaaaaaaaa

  3. hahahhaha…
    lawak lawak….
    walaupun agak poyo, mesej yg disampaikan tu memang sampailah…
    sebab ramai juga yang tak perasan, bila kita guna penulisan begitu secara tak langsung menyebabkan penguasaan tatabahasa kita menjadi lemah. nak pula diamalkan setiap masa,setiap hari. terutama para pelajar.

    sekadar pandangan peribadi…

    ( saya tulis dengan ejaan penuh ni hahahah)

  4. this guy remind me KevJumba (tgk hasil kerja KevJumba dalam Youtube). Nak sma style dia dgn Kevin. tak best la tiru2….find ur own way la weiiiii!!!!

    • yup..agree wif u..

      • weh etpichan. biar la die…suke ati die la..die ade mase nak buat sume tu pn kre ok wat.? ala..klu tgk program tv kt media prima skrg ni ..byk ciplak dari luar..so, biar la…janji die gune muke die sendiri, duet die sendiri, mase die sendri…hish..!!!

  5. ye aku setuju..maybe dia nampak poyo..tapi apa dia nak sampaikan itewwww…(hahahha) adalah sangat betul sekali..syabas!

  6. haha… apa kehe mamat seorang ni.. bagus lagi layan awek sabah kat sini..

  7. Ceh.
    Kurabish sungguh mamat ni!

  8. korang ne mengatEWW jEWW pandai . hargai sajEWW la . diEWW cubEWW sampaikan mesej yang baik tu … ok laaa . HAHA

  9. seyhh..penyampaian agak melampau tpi kira oke gk r tuu….ada mksud dy smpaikan ada baiknya jgk c0z rmaja zman now agk ktrlaluan dlm pnulisan.gud job!

  10. besaqnya idung hang.

  11. hahaha lantak la korang nak kata dia poyo ke ape.. tapi rasenya ok la tuh.. at least dia da ingtkan kita.. hehehe thanks anwar hadi….

    tapi english dia best…hahahaa bahasa melayu dia.. utagha mari…. tu diaaaaa.. hehehe

    keep it up bro

  12. xyah tgk org..tgk isi mesej cukup ..kira okla tu..kkadang budak kcik pun kita bleh dgr nasihatnyakan…ikut cakap dia jgn ikut apeww dia buat…yewww kan??

  13. aku ske video die. besh. sempoi. korang ade? ade? ade? hahahaa

counter statistics