Sunday , December 11 2016
Home / Gossip Panas / Fazura dan Tunku Mahkota Johor di Universal Studio, Singapore (3 gambar)

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

86 comments

  1. sempoi je diorg… i like..

  2. jam dorg same…

  3. so sweet fazura n TMJ…

    • Macam real2 je bgi statement nak kurang berlakon sebab mak tak suka konon..ye lah sgt! Ke orang lain yg tak suke?? Asal duit masuk tak pe lah kan nak retire awal2. Whatever lah..tengah cintan2 ni semuenye indah dan sanggup korban ape saje..kite tengoklah sejauh mane hubungan ni…jangan mengharap sangat sudah..sape2 nak betting ramal kesudahan nye nanti? Dengar cite Fazura bakal berlakun filem baru..dia jadi heroin tapi heronye anak orang berada tapi kuat cemburu..sape2 yang cuba rapat atau layan dgn aweknye, dihantarnye body guard cari orang tu siap belasah..tak kira orang tu sape atau anak sape..sebab dia ingat dunia ni, dia yang punye…Tapi kan, kalau hero, nape nak hantar body guard lak yg belasah?? Nape tak gentlemen cari sendiri..one by one lah baru hero sejati kan??? Pelik gak watak hero macam ni…

      • ko pehal..? dengki sgt dgn kebahagiaan org lain.. xleh ckp benda2 yg membina ke..? dengki ..

        • entah dengki ape salah…..dorg punye hal kite xpayah masuk,cume doakan yg terbaik tuk dorg sudah lah…

  4. so sweet..as rakyat johor suka sangatt..

  5. jam dorang sama lor

  6. mmg sweet sekurang2 nya fazura bukan perampas suami orang ken 🙂

  7. bersedia ke org2 Johor menerima "kaki gaduh"@disko sbg Permaisuri??

    • jeles la tu maknon

    • itu hal die dulu…mana tau lepas kawen die berubah..jgan la nak mendoakan keburukan org lain babe…doakan yg terbaik utk sesama umat kita..kan bagus…bersedia atau tidak..kalau sudah jodoh..kita terima dgn hati yg terbuka..

    • itu sejarah lama dia…oh kalau artis jer nmpak je kesalahannya…dan senang2 jer ko ni mnghukum fiza..abis kita ni manusia biasa tak akan tak ada perangai buruk…bezanya dia artis kita senang nmpak keburukkannya…adushhh…akal positif lh ckit..

      • ntahnye…bg aku…kesalahan yg lepas buat ape nak ungkit2…yg lepas bia lepas…

        x perlu nak hukum seseorg dgn kesalahan yang lampau..kalau jadi kat diri kita, mst sedey kan??mcm tu la orang lain..be positive la skittt!!!!!!!!!

        • so sedar lah diri tu ckit,TMJ sape fazura ni sape.mayb slps ni institusi diraja akn disamakn dgn dunia selebriti.so lps ni kerabat Johor akn jd cover dpn mjlh urtv,mangga,media hiburan..xpelah faz klu jdoh u xde pon at least u dh dpt ap yg u maukan?msia akn tercipta sjrh lg 1st selebriti akn ditabalkan Permaisuri Johor n Permaisuri Agong..wau nmpk nye makin demand lah artis2 msia nk mnta kat istana..makin byklah gelaran dato,tan sri,tun bg kat artis,i pon nk jd artis la pas ni nk mnta gelaran Tun kat Permaisuri Fazura..hakhak

          • Cinta xkenal pangkat darjat..Ko ingat ko kaya, ko kene kawin ngn org kaya?aku rasa ko xyah la susah ati tgk kebahgian org len..And buat pengetahuan u, C faz tuh anak org kaya, bukan anak org sengkek..So mmg serasi, just beza, dia bukan kerabat.Karabat ker, tak kerabat ker, darah semua sama, warna merah!nanti mati, kain kapan sama, keranda sama,xnya, kain kapan kalor kuning, keranda ada cop diraja!Reti? Dah2 la nak ckp org xsesuai or perk, soal jodoh, padan tak padan, bukan urusan kita,Tuh urusan Tuhan! Jodoh tuh rahsia Allah, so kene terima, jgn sibuk sangat nak ckp org tuh sesuai, org nie tak sesuai!

          • celebritipun manusia jugak..ramai je celebrity dh kawen dgn kerabat ..tp xdepun hal2 mcm ni wujud…mmg dasar dengki n busukkkkkkkkkkkkkkkkkkk hatilah ko ni…

          • layak ke ko fiza oi nk mintak jadi artis..pastu lau jadi pn lom tentu ade kerabat nk kat kau..muka ko tu ntah2 mcm sampah..nk jeles sgt pehal? aku rakyat johor x kesah pn sape pn pilihan TMJ kot..jodoh tu atas tangan tuhan..biarlah die nk pilih sape pn..dah kalau org ade hati busuk ngan dengki mmg camtu la bunyiknye..nasiblah aku x tergolong org2 cm kau..kesian aku baca komen2 kau ni..kesian sgt…

          • nie bukan macam citer p.ramlee antara dua darjat tuh..zaman skg ni mana ada tengok tu semua..

        • slps ni klu bc sejarah keluarga diraja Johor YM Permaisuri Nur Fazura ditabalkan sebagai Sultanah Johor.Permaisuri Nur Fazura memulakan kerjaya sebagai pelakon dan lakonan pertama baginda bertajuk Bicara Hati.Permaisuri Fazura juga pernah menggemparkan negara apabila baginda pernah bergaduh di disko..hahaha..

          • selepas ni klu baca sejarah Sultanah Johor kita rase mcm bace Urtv la..mst bangga artis2 malaysia..Love lah Fazura menaikkan martabat artis2 malaysia ni..go girl..

          • Sudah sudah la tu fiza…tayah la jeles sama fazura…kalau nak jd artis sgt, g la..kami sume x kesah pun..mebi ko rasa ko lebih hebat dari fazura..silakan lah ye..hahahaha..

            yg pasti, tayah la nak kutuk org lain kalau dah x suke..kang ko plak dpt blasan org ramai yg x suke ko..cmne???huhuhuhu..

          • aku nk jeless same si hidung kembang ni??tolong ckit

          • aku xsuka kerabat johor..wlpn aku anak johor..diorg kerabat lanun..

          • ko layak ke jd artis?ni kes jealous kat fazura la ni.

        • mmg menjadi kebaisaan.. apabila sehelai kain putih ada titik hitam.. hanya titik hitam itu yang kelihatan.. kain puteh tidak kelihatan

    • crite lame tak payah diungkit la dik non…tak semestinya TMJ kawin dgn sedarjat tu bole perfect..saya as rakyat Johor sangat restu..

  8. lu org tgk ar, rilex je TMJ pakai selipar..

  9. fazura mmg cantik…sbg rakyat johor, saya restukan…ahaks!

  10. kes gaduh kt disco tu isu lama…lepas tu mana ada kontroversi or gossip yg x bagus pasal fazura ni. xde pun pakai sexy2. die bijak..die tahu dgn siapa die berkawan. sbb tu die pandai bawak diri

    • ye lah tuuuuu….uwekkkkkk

      • fazuri dengki x abeh2..hahaha

        • bukan dengkiii…..tapi itulah kenyataan klu da berubah dia takkan berpegang & berpeluk dengan yg bukan muhrim……fahammm

          • itu satu hal… lagi satu.. fazura ni.. adoiii tak dak kelas… tmj patot ikot putera william…
            fazura ni ada sarjana apa2 ka wei..
            ka spm ja…

          • Hee…jgn gadoh2 pasal org nak berkasih sayang. Biarkan…TMJ dan Fazura dah besau. Pandailah mereka jaga diri. Takanlah nak malu kan org tua mereka. Lagi2 TMJ tu. bukan sembarangan org. Fazura pun skrg ok. Lebih banyak ok dari Fasha Sandha. Sy org S’pore sokong kalu TMJ n Fazura ke jinjang pejamin. Sama cantik dan sepadan. Kalu jadi nanti Wow!! boleh kalahkan artis n anak raja lain. Bukan wedding of the year. Lebih dari tu!!! Fazura cantik, peramah, sweet n ada class kalau berbicara dan dlm fashion she has a gd taste. She very simple and hv a natural beauty.

    • setuju…..berubah kepada yg lebih baik

  11. fazura artis berprofile tggi..ade kelas tersendiri..sgt sesuai..

  12. semoga dipanjangkan jodoh..amin..

  13. cepat2 lah kawin..

  14. kawin nnti jgn lupe wat majlis ntok rakyat johor gak. ahaks!

  15. Semoga bahagia selamanya…

  16. wah tengku mahkota pakai selipar jepun je.. mmg sempoi.. 🙂

  17. sepadan..smoga ke jnjg pelamin..

  18. semoge Fazura dpt berubah dan bantu suaminye jadi KETUA AGAMA negeri yang BAIK…

    semoga TMJ dpt menjadi contoh ketua agama yang baik..

  19. Wa..bgus2 mcm pinang dibelah dua..they're meant together..dua2 riak..dua2 kaki kutuk/ gaduh..padan sgt!!i ingat jgn ade sesiapa yg berani mengganggu tmj coz hnye fazura sj benar2 pdan utk dia..satu msia kecoh pasal diorg nie kaki kutuk..heran nape org msih x boleh nk bukak Mata..hadoi… "sokonglah insan bukan kerana nama tapi kerana perangai dn peradaban mereka"

    • wieee ko ckp org kaki kutuk..yg engkau tue tak ke kutuk org name nye..elek2 lah..diaorg yg bahagia ko sakit hati..cali alu jua eh..

  20. blh ke org kebanyakan kawin dgn pemangku sultan…seingat aku pemangku sultan sllnye kn kawin gan anak raja gak tuk jadikan mereka sultan nanti sllnye kalo org kebanyakan tak kira la artis atau org biasa hanya akan jd isteri no 2,3 atau 4…tp tak tau la kalo sultan johor tak kisah kan…apa2 pun semoga berbahagia lar…

    • bonda sultan johor bkn org melayu plak…so ko ckp pe ni?…mmg la seeloknye keturunan raja gak tp bape ramai je krabat sultan kt msia ni…pusing2 kt ctu je..bonda TMJ ank sultan s'gor..makcik TMJ dh khwn dgn TM pahang…sultan negri lain ank dh tua2…cucu kecik sgt …so pilihan cme de org kebykan je..soal peluk2 2,bkn sultan pn peluk2 gak…ia jd pd sume org…

  21. walaupon hidungku kembang ttp menjadi pujaan ank raja..ko adeee???komen fazura klu bca mm ni..haha

  22. ala.. kenapa fazura.. ambik la yang da class skit.. latar pendidikan hebat…biar pakej lengkap… baru la generasi johor hebat…tgk mcm dr sms.. dia ambik yang setaraf dengan pendidikan dia…ni ambik artis…adoiii…tgk william tu.. tak ambik artis pun.. ish ish ish…

  23. wow . . Rmai yg x hormat TMJ sbg golongan DiRaja . . Kita sbg rkyt jelata perlu lah hormat siapa pun pilihan dya . . Bkn dgn komen bkn2 ttg TMJ n FAZURA . . Td blog lg 1 trpksa dlete entry psal ne sbb hal2 yg tdk dpt d elakkan . . Rasanya sy trpksa tweet kan jga ttg blog ne kt TMJ n FAZURA . .

    • wah PA TMJ dah bersuara..Maafkan Patik ,TMJ inikah contoh yg TMJ tonjolkan?berlagak sprt suami isteri kot ye pon nak tnjkkan yg TMJ in Love xpyhlah nk over sgt,inikah cnth pewaris takhta Johor?Untk Fazura pon igtlah ckit ko tu berkwn ngn Pewaris sultan bkn selebriti murahan,jglah adAb tu ckit..nak romantik pon klu dah kawin lain cite,so lps ni jgn murkalah klu ade rkyat jhor yg x hrmat sultan klu pewaris sndiri x tnjukkan cntoh yg baik..harap Pihak Istana Johor @ kerajaan Johor dpt terangkan keadaan yg sbnr..malulah pewris mcm ni

      • fiza….jgn ko plak paku dulang paku serpih..ntah2 ko pon retis..jgn ko plak kne pukol dgn krabat pas ni suda..mulot ada jga cket la adeyy..

  24. i suka fazura….semoga mereka cepat bertemu jodoh…..la la la….

  25. yang nak bertekak pasal TMJ & fazura nie knp….bkn di BAYAR pun>..jd biarlah die dengan kehidupan die…kain sendiri koyak x dijaga kain org lain sibuk nak jaga…nie org melayu memang suka menyibuk hal org lain….

  26. TMJ tu kalo jd salesman,agak2 Fazura nak ke??

    • aduhai meroyan..kalau TMJ jadi salesman mmglah Fazura x nak…coz Fazura mata duitan…that's wy watak dlm lakonan pun sama je dgn watak semulajadi…pisau cukur.kalu TMJ alim ulama lagilah Fazura lari..Fazura pernah ade koleksi porno ngan mat salleh…i know..i saw..

  27. wau..pndai fazura plih psngan ..nang antap …

  28. mgutuk org di lrg di sisi agama…knape masih buat jg….semoga hubungan ini berkekalan hingga ke akhir hayat..faz buat yg tbaik….

  29. gaduh la korg..yg penting fulus die masyuk.hahahahaha

  30. jangan dijadikan stok geli gelian ..sudah..buat secara halal..tinggalkan perkara yang haram..ingat Allah melihat apa yang anda buat..

  31. Dulu stok geli gelian kerabat Pahang..sampai berdating ke Ausie…sekrg kerabat Johor pulak…ikut suka..kalau rasa bahagia..umur macam ni dah wajib bernikah pun..senang je nikah…sekali lafaz je…

  32. bkn ke family fazura dr golongan org yg berada gak? mak sedara dia jd bini adik sultan brunei lg.

  33. Senang cerita, beginilah…. Orang macam Fazura ni bukan sorang, ramai. Dari pengamatan aku, selalunya berlaku di kalangan wanita dah nak masuk 30an. Memang akan mencari lelaki yang kewangan kukuh i.e banyak duit. Senang, terjamin masa depan, anak-anak tak susah, agak-agaknya lah. Kalau Fazura betul-betul nak 'ikat' TMJ dan settle down, penampilan kena ubah (aku dah nampak sikit, tapi kena usaha lagi); buang atau paling koman pun kurangkan aktiviti-aktiviti tak senonoh dulu dan pasang niat betul-betul. Dan kalau boleh, kurang2kanlahh pegang-pegang tangan, peluk lengan dengan TMJ. Jaga nama baik dia dan jaga nama baik diri sendiri. Kita tak boleh meramal secara tepat apa yang berlaku pada masa depan. Terima kasih.

  34. Aku suke fazura.semoga mereka bahagia.

  35. Faz ni berlagak je kaya, tumpang populariti aunty dia tu..arwah Bapak dia dah declared bankrupt pun.. Soooo… Bila dapat pancing ikan besar , apa lagi… Cha chinggg la!!!! Pandai anak mak pilih laki!
    Prince william yg kapiq tu pun tak de gambo peluk2 sblm kawin la!! Tak kelas langsung lah! Tak heran la sebab malaysia ni melambak TM , bukan mcm british ada satu keturunan diraja je, so lebih kelass!

    • Yes betul tu!!aku pun dengaq cite sama! Apa2 pun semoga berubah dah raja2 kita menjadi contoh yg bagus utk rakyat, especially dlm memilih bakal isteri! Hint! Hint!

  36. caya la fazura,senyap2 sambar bakal sultan,tak payah kecoh2…yg penting dpt restu ayah bonda

  37. nampaknya ,lepas ni artis pompuan malaywood berlumba2 la nk kawin org kaya..majlis kawin gilang gemilang…standard kena jaga maa…

  38. Sesuai lah tu.. Dua2 kaki disko, dua sua kaki gaduh… Sem0ga bahagia

  39. bkn rakyat johor

    kot ye pn jgn le over sgt bgambar tu.dh mcm org yg dh kawin je,jga le martabat kesultanan Johor yg agung di mata rakyat jelata.TMJ mmg disenangi oleh rakyat tp bla kuarnya gambar mcm ni apa reaksi rakyat n juga kerabat yg lain.apepe pun semoga berbahagia.klu jodoh mereka ada Faz bakal mencipta sejarah apabila menjadi artis pertama akan menaiki takhta sbg permaisuri!!!!

  40. ape-ape pon gosip2 bodoh yg datang … rakyat johor tetap restui TMJ

counter statistics