Tuesday , December 6 2016
Home / Dunia Artis / Fizz Fairuz mempersendakan Tsunami di Jepun

Fizz Fairuz mempersendakan Tsunami di Jepun

Dalam keadaan huru-hara di Jepun buat masa ini akibat dek gempa bumi dan tsunami. Pelakon talented Malaysia, Fizz Fairuz sempat berlawak mengenai kejadian ini dengan menghantar tweet bertulis “Manalah ulraman n power ranger n doraemon dalam saat-saat genting tsunami di Jepun”. Agak-agak lawak ni boleh diterima ke?

Kami ada tweet untuk Fizz Fairuz, itu pun kalau rajin, “Manalah Fizz Fairuz dalam saat-saat genting tsunami di Jepun, oh die sibuk tweet lawak donkey di Twitter”.

Teguran peminat di jawab dengan selamba dan kasar after the jump.

[hr]Teguran Peminat #1[hr]

Dia sempat menjawab “wat ever” tanpa rasa gentar.

[hr]Teguran Peminat #2[hr]

Dia melawan tanpa rasa ragu.

[hr]Teguran Peminat #3[hr]

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

3-gegar-vaganza-3-akhir-mediamalaya

Azharina Juara Gegar Vaganza 3

Program yang berlangsung selama 8 minggu ini telah berakhir selepas Azharina telah dinobatkan sebagai juara ...

75 comments

  1. hmmmmm…..elok anta dia g sukarelawan tsunami…

    baru dia sadis n perikemanusiaan….

  2. kalo dah kena kat diri sendiri, ataupun family, baru terasa..

    memang takde manners aaa..

    pentingkan diri…

    sedih kan tengok keadaan di Jepun..

    teringat masa tsunami melanda Acheh dulu tu

  3. bodoh punya pelakon!!!!!

  4. Tak mempunyai simpati langsung…aduhai pelakon yang kurang bijak!

  5. bengongnya fizz ni…mcm xde belas kasihan langsung…takpe, len kali kalo dier kena musibah kita lawakkan kat dier plak sambil kate whatever…ni la contoh artis yg xde perikemanusiaan…

  6. sebab tak kena kat batang hidung sendiri…kalau kena baru tau langit tu tinggi ke rendah…

  7. ini contoh artis kurang ilmu..

  8. dia ni mcm lupe tsunami penah kena kat penang hari tuh…cube la keluarga2 mangsa tsunami yg terduhulu bc tweet fizz ni…sedih nyer…

    • korang nilah….jangan lh terlalu emotional…xkan benda kecik mcm tu pun nk jd gaduh dan isu…aduhai..

  9. ini lah yg terjd bila artis ada otak tp letak kat lutut.. xde ilmu punya org..

  10. Assalamualaikum,

    Saya ke aceh 2 kali (banyak entri blog saya cerita pasal pengalaman di Aceh). Walaupun dah 7 tahun tsunami di Aceh berlalu…sesiapa yang pernah sampai Aceh akan tahu betapa tak mampu digambarkan dek akal manusia kemusnahan akibat tsunami tersebut.

    Walaupun Aceh lebih membangun dan aman berbanding sebelum tsunami…mampukah nak nafikan betapa dahsyat bencana itu bila kita berdiri di atas kapal apung yang beratus tan itu, tiba-tiba terdampar meranapkan 2 buah rumah. Di dasarnya mayat mangsa berkubur tanpa mampu disemadikan secara sepatutnya.

    Kalau bencana sedahsyat begini dijadikan bahan gurauan, artis sebeginikah patut kita respek? kita puja? kita puji?

    • Bangang nye korang…nak cerita pasal kesian tap korang lag teruk asyik mengutuk Dan memburukkan Nama orang dal am social network….korang Lebih baik berdoa…..biarlah dia nak buatlawak…korang susah ke…balk sembahyang Dan do a…bukanlah just nak cakap dal am social…korang yang patut di tsunamikan…..amin

      • Nampaknya "orang bodoh" lebih bangang – macam fizz fairuz jugak!

        • "Org Bodoh" how stupid can you BE?? OH WAIT…i forget you just called your self 'Org Bodoh".

          Patut Lah…comment awak…is just a piece of S*it!!

          We here…post this comment because of "HE" FIZZ, making fun of something that not suppose to Making FUN OF!!

          Making Fun of something that related to Disaster ker , Kematian Ker… is just STUPID and TIDAK BERPIKIRAN LANGSUNG!

          And you "ORG BODOH" men'DOA kan ORANG "PATUT dTSUNAMIKAN" lagi menampakan Tidak mengunna OTAK! Ada kah patut, mendoakan org HIT By TSUNAMI?

          Di kurniakan AKAL PIKIRAN But STILL TIDAK DI GUNAKAN Dengan Betul!

          It shows that "YOU" yes… "YOU"-"YOUR" BRAIN is NOT FUNCTIONING WELL!!

          You Better Wisely sebelum BerDOA MemburukKAN dan MEnghendakkan orang di timpa TSUNAMI!!

          YOU JUST BEING SO FUCKING RETARDED!!

      • laa patutlah. bodoh rupanya. x yah layan org bodoh mcm ni.

        dah bodoh sombong plak. x perlu duduk dlm masyarakat. nyusahkan org

  11. bodo punye fizz…pak u!!!!!

  12. sekurang2nya buka mata dan ambil iktibar. betapa Allah maha berkuasa ke atas semua makhluk dan kehidupan dimuka bumi..x mustahil kita akan menghadapi perkara ni lagi…Fizz Fairuz hny berseloroh jgn hukum dia..

    • Yeap..there's no doubt about your statement, Bt 'Hukum Dia?" siapa hukum dia?

      People like that, who doesnt give a s*it about what had happened and make fun of it…, should get away just like that?

      Nowadays, if u let ppl like that to do stuff w/out thinking.., they will never learn and will make stupid decision sampai bila-bila!

      Open your eyes!! Sekurang-kurangnya RESPECT to the countries and ppl's yang di landa becana. Not MAKING FUN of IT!

      Don;t TRY to COVER SALAH ORG, JUST BECAUSE YOUR A FAN!

    • lu nak back up dia pehal..

  13. Takdelah melampau sangat pun Fizz Fairuz cakap camtu… memang betul pun, dia maksudkan ultraman, doraemon n power rangers yg jepun agung2 kan tu, tak dpt tolong dorg time tsunami tu… tuhan lebih berkuasa. bukankah itu satu peringatan..

    • bengapnye ko ni…jepun bt ultraman, doraemon tu smua utk hiburan je..xda kaitan dgn bencana alam. Dorang bangga pun takat utk hiburan je..org bukan nak kecoh atau melenting x tentu pasal ngan tweet c fizz..tp dah benda yg d tweet tu x betul, takkan x boleh nak tegur??? Hei….trus hilang rasa hormat dan minat ngan c fizz ni tau…artis xde perasaan!

  14. jgn gunakan ayt2 yg mkitkan hti manusia.. Nbi kita larang itu.. ALLAH LBIH MENGETAHUI ATAS SGLA SESUATU.. INSAF LA KITA BETAUBAT LA. LG D BAHAS LG MJADI NAFSU KITA. JGN IKUT NAFSU KETIKA MGUNAKAN JARI KRANA JARI AKAN JD BUKTI D AKHIRAT KELAK AMBIL IKTIBAR BG YG BERIMAN..

  15. dia ni mabuk todi ke??? xder perasaan laa.kalo dh sengal mmg camtu la pangai..

  16. APE2LH FIZZ FAIRUS NI..CKP MCM ORG X DE OTAK..X KN X PERNH TGK VIDEO TSUNAMI YG MELNDA ACHEH DULU..SUNGGUH DAHSYAT ,MENYEDIHKAN DAN MENYAYAT HATI..X DE PERASAAN LANSUNG..ALLAH TU MAHA BERKUASA BILA2 MS AJE BOLEH BERLAKU LAGI BENCANA X DIDUGA NI..MOGA2 MALAYSIA DI JAUHKN DARI BENCANA

  17. salam, maaf mencelah, pada yang melawak, mungkin beliau tak de niat nak mentertawa kan keadaan orang dalam kesengsaraan.. anggap saja beliau melawak tidak kene pada tempat nya, tapi, pada yang mengkomen, jangan la terlampau emo,maaf kalau saya tak patut menyelit sama…

  18. bullshit…!!1 now he's showing his true colours…!!!

    no manners at all…!!!

  19. alah…..melawak ja tuuu…jgn la amik serius sgt…klu kita kat jepun pn kita takut jugak la….sendai…kwn aku bru kata lg td….nma tmpat ja sendai….tp xsendai pn ayaq leh masuk….kami support fiz pairuz….yg mana paham amik la…

  20. Jom register di *remove by Poyo Ganaz, please contact us for more information* . . .website sosial malaysia . .law anda berminat nk jadi admin . .ikuti syarat mudah yg dsediakan k .. =)

  21. There's a LIMIT! C'mon..that just STUPID! How can "HE" post something that stupid and expect others will not come and bashing on him!

    Making FUN on something like TSUNAMI and doesn't think what others are suffering from that effect, shows that the person is just STUPID and A**-hole!.

    people should be UNITED at this time and pray for the world that we lived in. That doesn't count what religion you are.

    So,mari lah kita berdoa what the best for Japan and protect the other Countries.

    For the people who have the same mind-set as the mentioned artis above, should pause a minute and imagine what does it feel if tsunami hits you?? whould you not be pissed-off if someone make that stupid comment or status?

  22. bg aku mmg x ptut.nak cari pablict jgn cara cmnie kwn.nak poplr pn jgn senggog prsaan org.doremon kesmua tu kan cuma hiburn nape nak samakn dgn kuasa tuhan.ptutnya kita rasa simpati atas apa yg tejdi nak menyumbg duit jauh skli.x de hati la ko nie fizz

  23. Memang patut Jepun terima balasan mcm tu dgn apa dia buat di tanah air kita dulu !!!

  24. bg aku mmg dia slh gk comment mcm 2… mmg xptt…. tp at d same time btl gak ckp Ray72, mmg jepun ptt pun trima apa yg dorng kna skrg..

  25. sabar buat semua..selami tag line Media Malaya..bukankah berantakan dengan apa yang anda semua komen..boleh jadi sang editor sedang tersengih melihat keletah kita semua..

  26. If dia tengah buat lawak, obviously dia takkan kata "Wat ever", "awak pun sama bodo" and pretended as though he's innocent when the pretty Lisa tweeted. Asshole.

  27. Kepada Fizz, to long sensitif sikit kepada keadaan sekeliling dan kesengsaraan orang. Joke you tak sesuai – tak ken a tempat. Think before u write.

  28. Kalau dak sekolah darjah 1 yg ckp cam tu lain kira, tp ini bencana alam yg Allah jadikan dan punyai hikmahnya tersendiri. Mengapa manusia yg dkurniakan akal dan pk ran zaman sekarang boleh persendakan kejadian spt yg berlaku di Jepun tu.. Wahai fizz buat la mohon maaf terbuka dan jgn pandang ringan dgn apa yg terjadi… tidak dipinta oleh sape2 nk jadi cam tu.. jgn jadikan lawak itu sbg satu kepuasan diri…

  29. udah2 la tue kome sume ngutuk die, mmg die salah, x payah, kite lak nak tambah dosa maki2 die, abaikan je die, tue hak die bersuara, tp nanti bile kena btg hidung sendiri, padan muke same die sbb duk habaq lagu tue, and plus, mmg kite kena kesian dan bersyukur atas ape yg kite ader skrg…tp satu benda korang kena ingat, kenapa jepun selalu kena musibah mcmtue….korang x ingat tanah melayu dulu sape yg jajah?sape yg bunuh org2 malaya….?sape yg serang pearl habour?bunuh ramai org, jepun nie pun bkn betul sgt, mgkin inilah pembalasan atas ape yg diorang dah lakukan dulu..mgkin ok..?aku hanya org biase, x berani nak ckp lebih2..anyway, kite patut bersimpati atas ape yg berlaku….pape pun…. LU ORANG PIKIR LA SENDIRI!!!…..

  30. inilah yang dikatakan pelakon BODOH SOMBONG

  31. Pasni jangan support lakonan dia lagi!! Bongok punya pelakon

  32. nak melawak pun biar kene dengan situasi le. nk kata bodo, artis. nk kata bangang, artis juga.

  33. contoh manusia yg mengabaikan ilmu dunia dan akhirat.

  34. Sewaktu kita rakyat Malaysia membidas artis ni kerana mempersenda bencana di Jepun dengan mana perginya watak-watak anime, seluruh dunia Twitter (khususnya pengguna Barat) juga mengeluh ke mana perginya superman dan goku sewaktu kejadian ini tanpa dipandang sebagai 'tak sensitif'. nampaknya ada perbezaan budaya di sini

  35. Idiot. Rot it hell.

  36. BG pendpat aku la pulak, Erm Mungkin 1st, dia gurau2 jer.Dia tak sengaja.Dia tak berniat nak make fun dgn kejadian yg menimpa kat jepun tu.Kadang2, org terlepas ckp .Tapi,silap dia, dia tu pon satu.Sepatutnya, Fikir dahulu sebelum bercakap.Ini la yg org ckp..bercakap tak guna otak.Kerna mulut badan binasa.Kerna nila setitik rosak susu sebelangga.Dia kena sedar sensitiviti org sekeliling lagi2 negara yg dilanda bencana.Bg aku, Everyone tak pernah lari dari membuat kesilapan.sepatutnya, dia kena mintak maaaf.tapi dia x mintak maaf.Anyway,xpela kalau dia xnak mintak maaf pasal lawak bodoh dia tu, tapi aku just loss respect how dia Respond & Reply teguran fans fan dia.

    1st : Whatever

    2nd: awak pon sama bodo

    3rd: ada masalah ke cik lisa

    Wow………………My comment is, he supposed to know and realise that he's a public figure..any statement made by him can effect his reputation as an artist.

    Thats all

  37. lawak bodoh dari sorang yang takde ilmu

  38. fizz fairuz agak2la nk buat lawak pun..jaga sensitivity masyarakat dunia..peminat tegur tunjuk sombong pulak..atleast ckp kat peminat xde maksud nk tertawakan perkara mcmtu..cuma berseloroh n mintak maaf..ni nk tunjuk sombong dgn peminat..peminat yg angkat lu fairuz..jgn nk sombong2 dgn dunia yg hanya sementara ni..Adios

  39. tgk ar la dye x ke mane pon…t adalah tuhan tunjukkn jln pd dyer…

    bg statement bodo cm2, nmpk sgt dye pon bodo gler…

    same2 mndoakn yg trbaik kpd negara2 yg ditimpa musibah…

  40. ni la result artis xcukup pelajaran… soooo idiot!

  41. ini lah result artis malaysia yg xckup pelajaran…. haishh…sooo idiot!

  42. Laaa….korang baru tau ker dia nih mmg bangang terencat~?

  43. cara dia jawab teguran di tweeter tu menunjukkan tahap mentaliti dia. orang yang menggunakan otak, would just apologize and keep quiet. kesian dan sedih kan? dia jugak lah yang selalu keluar kat tv, orang yang mental nya macam….. itu. lepas tu budak2 jadikan idola…. 🙁

  44. rupa ada..smart ada..duit belambak..0tak ada..tapi akal b0do sangat ! x guna jadi pelak0n, kalau cakap cam 0rang sama xde 0tak ! k0t ye p0n nak melawak cik fizz fairuz, teng0k keadaan sama ! jangan jadi b0doh s0mbong !

  45. saya minta maaf bagi pihak artis..kemungkinan besar Gurauan dia tu tk kena tempat dan masa,mngkin tak bermaksud apa2,tetapi dah terlajak kata nak gostan balik dah tak boleh,nak mintak maaf takut jatuh standard itulah yg berlaku,kdg2 manusia ni buta kerana keegoaan dan jadi bodoh kerana kelalaian.sebagai manusia dan umat islam rasanya lebih afdal jika kita maaf memaafkan sesama sndr.mgkin saya juga telah mengguris perasaan diantara anda,bagi saya samalah kita berdoa bagi mengelakkan kejadian spt ini melarat dan merebak ke tempat lain,,,Nauzubillah hu min zalik..semoga Allh melindungi kita dari sebarang azab dab kezaliman..AMIN>

  46. Sedih bila kita lihat hari ini tahap Iman umat islam..iman kita makin hari makin nipis…umpama kulit bawang….

    Jika iman kuat, maka akhlak, muamalat, muasyarat akan jadi baik….ayuh kita ajak semua untuk amalkan agama islam ini secara sempurna dengan mengikut segala perintah Allah Subhanawataala sebagaimana yang ditunjukkan oleh Nabi Sallallahualaihi'wassalam.

  47. haisy~ people nowadays are so serious.

    relax. it's just a by pass statement. A lot of people make the same joke, yet they are still very much empathetic and sympathetic towards what is happening over there. Who knows, they might be the very one who are most active in helping those who need.

    However, I do AGREE that it is improper for him to reply the way he did to people who commented. Fizz, they are the people who make you who you are today. Be more courteous will you?

  48. Fizz Fairuz Bodoh

    He's just stupid, nothing more n nothing less. kebanyakan public figure ni mudah lupe diri. tapi bukan semua la. for those who still remember their ground, alhamdulillah, those who is as stupid as an ass like this one, you'll not gonna lasts long. true, what japan did to malaya (dat time), bombing perl harbour, to china and other countries is wrong. but it was too long ago. korang yg ckp padan muka kat jepun ni, pakai gak barang buatan/teknologi/jenama jepun. ni pn satu gak bodoh. sembang lebih…kalo aku bg ticket n accomodation free to japan with all expenses paid for, nak gak. Allah turunkan sesuatu musibah tu bukan utk kite tertawakan, tu untuk kita ambik iktibar, betapa besarnya kekuasaan Allah. untuk kite beringat. if u think it deeply, tu semua adalah rahmat bagi orang yang tak kena & yg terselamat. bagi yg terkena n terselamat, kifarah dosa dan ujian. bagi yg tak terselamat tu, tu urusan dia dengan Allah. sape kite nak tertawakan dia? fizz, ko rase senonoh tak kalo ade orang yg membersendakan saudara mara engko yg dah meninggal? ape ko rase?

    kalo rahmat Allah ni kita tertawakan, umpama kita x bersyukur dengan rahmat Allah. orang bodoh jek yg buat camni. orang yg bodoh jek kufur dengan nikmat yg Allah bg. nak doakan dia supaya pg mampos, nnt kang dosa plak. so kite ambik iktibar jgn la kite buat keje bodoh cam si fizz fairuz ni. nnt kite same2 jadi bodoh. yg menyokong keje bodoh pn same bodoh. si bodoh jek yg sokong si bodoh. papehal pn, LISA SURIHANI tak bodoh and dats y i love her so much

    LISA SURIHANI….aku cinta padamuuuuuuu

    p/s LISA SURIHANI ni kalo pakai tudung ala ala hana tajima, mesti cun kaw kaw….adusss….n…fizz, FYI, kat jepun pn ramai orang islam. tapi ko bukan kesah kan?

  49. apa nak jadi dengan orang sekarang ini.. isk3..

  50. hahahaha…gaduh.sila la bergaduh sesama sendiri masing2 tanak kalah…hahaha..fizz fairuz salah sebab wat lawak camtuh dan tidak menerima teguran..sape2 yg kutuk,maki hamun dia pn salah sbb maki hamun dia..ingat maki hamun adalah salah..erm..sama2 la kita berdoa utk rakyat jepun dan juga rakyat malaysia dan rakyat2 len di sana agar selamat. dan agar bencana di sana tidak mengancam kita di sini..

  51. Memang artis tiada pelajaran……tak sekolah kot. biadap dan sombong. Jangan jadi artis, baik pergi kerja kilang kalau nk cakap macam tu. Orang tegur tidak terima…… berlakon pun bukannya bagus….lakonan mendatar sahaja….. dah lah muka tak de apa kelebihan pun. nak kata handsom pun tak….memang lepas ni dia ni akan jatuh merudum…..memang KURANG AJAR, BIADAP, SOMBONG…..

  52. ingat la wei,,,, nk melawak pown bertempat la…. lau nk lawk sgt , npe x msok raja lawk 2,,, ni isu jepun jgak ko nk msok kn

  53. fizzFairuz sampah ts

    pelakon plg sial dlm abab nie….pelakon tambahan jer dia nie..kalau bukan jd pelakon jgn2 dh jd penagih…..

  54. FizzSampah nie mmg sampah tsunami….

  55. dude..are ya serious??thousands of people died and you make fun of it?? okay, macam mane kalo negara kita kene tsunami.pastu orang cakap "Manalah cicakman n keluangman dalam saat-saat genting tsunami di Malaysia"

    hows your reaction??

    maybe we're not in the circle of the ring things, but we don't know god's power..besides, an actor supposed to be a role-model.shame on you fizz.shame on you..

  56. ini namanya BODOH tak boleh diajar. muka je harap hensem tp otak bengap! ape lah masalah ko agaknya Fizz??

  57. bia je…btol to ckp fizz..jepon bkn bk pown! seksa binatang no 1 ! shit jepun..! damn..wtf…

  58. hahaha macam2 artis nih..

  59. mmg patut pun jepun kena tsunami..dulu mereka jajah M'sia lagi ganaz drpd tsunami..balasan 'TUHAN'

  60. Tabaik fizz ckp cmtu.. tp aku mmg pecah perut la baca status dia.. haha

counter statistics