Friday , April 25 2014
Home / Dunia Artis / Flashback: Fesyen Hari Raya 1989

Flashback: Fesyen Hari Raya 1989

awie-ramlahram-wann-edika

Pada bulan Mei 1989, artis-artis seperti Ramlah Ram, Awie, Wann, Edika dan Salwa (kini bergelar Datuk) telah menggayakan pakaian fesyen Raya ketika itu.

Kurus juga ya Ramlah Ram ketika itu, masih tidak nampak lagi kemontokkan nyum nyumnya seperti sekarang. Haha! Wow! Awie bersongkok sambil berambut panjang?! Pastinya ketika itu masih lagi mengikuti trend. Edika Yusof yang ketika itu mantap bergaya, biasalah asalnya seorang model sebelum ke dunia filem (lihat wajahnya sekarang, dah botak tapi masih hensem). Wann, dulunya seksi & cantik. Kemana agaknya dia sekarang, ya? Salwa pula, Opss!! Datuk Salwa lah! You taktau ke I dah bergelar Datuk? I`m sorry Datuk! Lihat pada gambar kedua.. Tak banyak beza dengan sekarang, cuma sekarang kedutan di muka dan badan dah lebih banyak. Hahaha!

salwa-edika-awie

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

11 comments

  1. takde ke gambar terbaru wan rindu sangat ler nak tengok dia dan kalau boleh mazuin hamzah…….tolong yer carikan….tq

  2. sekali macam ali baba daa…sengal sungguh fesyen dulu dulu….

  3. hahhah !! aku ade bace URTV nih… bese aa zaman dolu2..
    lelain majalah lama dah dispose, yg ade scrap book yg aku buat dr zaman skolah lu.. heheh kipas susah mati awie wings katekan…
    gambo ye ngan awek ye (kisah sembilu tu)aku pun ade se.. heheh simpan lai smpi la ni…

  4. poyo arr ko ewiezz sampe wat sekerap book bagai pasei artis2….buang mase jer la….penat lg…artis2 tuh de kesah kan ko ke ewiezz….hahaaaaaa…jgn marah aaa ewiezz..

    • bese aa bdk2.. drpd aku dok melepak tak tentu hala better aa aku dok umah wak keje tampal menampal… mmg aa aku penah pk lu xde pekdah smpi aku nk buang tp bile critically thinking, majoriti gambo ngan artikel tu kekwn aku yg bg, aku x jadi buang sbb ia tetiba jadi x ternilai bile aku tgk satu gambo, aku teringat member aku yg bg gambo berkenaan… DAN yg paling bestnye, ade gak gegambo yg diberi oleh seseorg yg penah aku suke, ala cinte monyet time skolah lu hehehe.. ade sentimental value wpun org nmpk menda tu just article artis je….

    • hahaha..btl tu..xde keje nk wt sume tu..xde faedah lgsg nk simpan gambo2 artis..plz la..buang mase je..

      • ko tgk ceh jahat.. die bukan suke kutuk artis, die suke kutuk ewiez sekali.. menci kau..

        • LOL small matter aaa. Bile teringat blk seronok aaa zaman bdk2 aku lu. Aku stop buat seme2 tu lepas further study aaa bile kebzian melanda xde mase aa nk wak menda x berpekdah tu hehehe. keje lagi aaa. aku bace majalah hiburan pun masa g salon rambut sambil wak treatment rambut. La ni lagi senang, seme cite2 artis ade lam internet, melambak blog2 psl artis nih. siap ble komen lai wah! Org skarang lagi aa fanatik psl artis, sanggup kuar duit monthly atau annually byr server sbb wak website utk artis kesayangan… sama aa ngan blog erk. Aku lu recycle je, buku lelama yg ade kosong2 tu aa jadi mangsa aku hehehe…

  5. Mana agaknye Edika Yusof skarang yerk?….dulu dia dari bintang iklan bedak Dishing jer…..

counter statistics