Tuesday , September 27 2016
Home / Dunia Artis / Gambar Aznil melawat kubur Din Beramboi

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

4-birthday-yana-samsudin-mediamalaya

Sekitar Majlis Ulangtahun Kelahiran Yana Samsudin ke-31 (7 Gambar)

Semalam merupakan majlis sambutan ulangtahun kelahiran Yana Samsudin yang ke-31. Majlis disambut bersama peminat-peminatnya, staf ...

7 comments

  1. syukur alhamdulillah….pemergian abang Din memang dirasai oleh semua orang…

  2. PAK NIL tu dah tak reti pakai songkok ke?? Tunjuk laa contoh yang baik pada generasi muda… Umur pun dah banyak tu.. Kalau tak, org tak panggil PAK NIL..

    • dalam Islam xde cakap pun wajib pakai songkok..

      inilah orang melayu sekarang bila Islam je mesti pakai songkok.. fikiran sempit..

      • Alah songkok bkn melambang sebenar agama.. yg penting doanyee…
        Anyhow… ok per sharing2 photo… dpt pahala bila ingat.. & bley arr sedekah2 fatihah…

  3. sorry arr kalau cakap nie. Bukan nak gaduh. Tapi kalau nak cakap pasal islam… Dalam islam pun takde cakap suruh pakai baju melayu. Kalau betul nak ikut islam dan sunnah rasulAllah, pakai jubah dan serban.

    Then, kita semua tahu, apabila mati anak adam itu, terputus hubungan dengan dunia kecuali 3 perkara. Sedekah jariah, ilmu yang bermanfaat (dan diamalkan) dan juga doa anak anak yang soleh dan solehah. So kalau betul nak cerita bab Islam, doa kawan kawan nie takde. Tapi, Allah maha pemurah. Mungkin dengan sebab doa kawan kawan, dapat melepaskan simati dari siksa kubur.

    Dan amalan pergi kekubur nie pun, adat kita jek. Kalau kita ke Makkah, kubur diorang biasa jek. Ada batu nisan. Takde kepok kepok utk kepong.

    Apa yang ditegur kpd pak nil (isu songkok) tu pun, bukan la nak kata ajaran islam yang suruh. Cuma kita tau, kalau pakai baju melayu, songkok adalah salah satu daripada "uniform" nye. So, apa salahnya menegur supaya dia pakai lengkap. Kan ke elok pakai lengkap.

    Sorry lah kalau ada sesapa terasa. Just bagi pendapat…

    • ek eleh, apa ko post tadi seolah2 mcm kalau pakai baju Melayu maka hukum wajib pakai songkok skali.
      kalau xpakai songkok tu tunjuk contoh xbaik kpd generasi muda…
      da mcm benda salah plak kalau xpakai songkok..
      sejak bila kalau nak pakai baju Melayu wajib pakai songkok?
      sdgkan pakai baju Melayu pun xwajib.
      memang la ko ckp apa salahnya kalau dia pakai lengkap.
      tapi salah ke kalau dia tak pakai lengkap? tak salah kan? sbb tak wajib pun.

      pakaian yg wajib adalah pakaian yg menutup aurat tak kira laki ke perempuan..
      rambut lelaki bukan aurat.
      apa la ko. autar je lebih.

  4. autar kepala hot lu???

    Lu kalau pegi meeting, pakai blazer, then tak pakai tie, kan tak kena tu. Tapi ada org kata wajib pakai tie ke?? Takde kan. Sendiri mau pikir laa. Kalau mau pakai, pakai laa lengkap. Aku tak kata aznil salah, tapi tunjuklah contoh yg baik. Tu jek.

counter statistics