Monday , December 5 2016
Home / Gossip Panas / Gambar Sharifah Sofea bermesra dengan anjing!

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

hp-ayda-jebat-dirampas-mediamalaya

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

8 comments

  1. jakim gan jais ni tidur ke.. makan gaji buta…

    ni dah ada bukti..kenapa x tangkap dia atau bagi rotan..

    orang islam kan haram, x boleh pegang atau sentuh anjing…

  2. dah terlalu biasa dah tgk scenario gini… well sendri mau ingat le..
    ari tu lagi le terkedu bile aku tgk awek (wase2 doc veterinar kot sbb dia pakai baju doc) bertudung litup comel gtu peluk mesra cik bab aka khinzir yg kiut pink kaler lai… tatau aa kot2 dia tu sedang menjalankan tugas sbb apa2 binatang pun termsk anjing babi kite xble aniaya dia tp xyah aaa posing2 mesra gtu…

  3. dah xdew sapew nak wat report kat downg…cmne downg nk wat kje…

  4. My POV (correct me if I'm wrong)
    Anjing ngn babi tuh haram kalo dimakan, najis disentuh dlm keadaan basah tanpa lapik..

    1) Haiwan nih najis mughollazah, maknannya najis berat, boleh disamak.. So, maknanya, kalo sentuh, kene samak, tp x berdosa..

    2) Sentuh pompuan/laki bukan muhrim tanpa lapik / dengan lapik, baru kira haram + berdosa.. tapi bukan najis

    3) Minum arak, kire najis + haram + berdosa

    Tara paham, tanya ustaz..

    Haram, Najis, Berdosa, lain maksud, tp related..

    • yup btul tu. tersentuh anjing babi leh samak tp klu bersentuhan lelaki ppuan bkn muhrin kena bertaubat…

  5. bese la artis kan ske wt mender haram..wkakakaka

  6. setuju ngan amir..

    binatang tu cuma najis aje tapi bukan maksudnya haram pegang. kalau ade anjing @ babi tersepit atau kelaparan nak mati kena selamatkan@bagi makan. ingat kisah pelacur yang bagi minum anjing..akhirnya dengan izin Allah masuk syurga…(kisah zaman sahabat).

    Kalo jadi dokter pun kena selamatkan makhluk allah tu..tak bolehla nak ngelak sebab itu tanggungjawab..pendek kata asal jangan makan sudah..kalau kena(sentuh) samakla…

    kadang-kadang kena tau beza antara mind frame org. islam (melayu) ngan hukum syariat…

    no. 3) (respon….)kalau pakaian terkena arak@alkohol basuh macam biasa..

    wallahu alam…

counter statistics