Tuesday , September 27 2016
Home / Gossip Panas / Gambar Shira (Adik Ekin Mawi) Terlampau

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

02-remy-ishak-pasang-bodyguard-mediamalaya

Remy Ishak kini dikawal pengawal peribadi selepas terima ugutan bunuh (7 Gambar)

Pada bulan lepas, kami ada memaparkan berita dimana pelakon, Remy Ishak menerima ugutan bunuh gara-gara ...

23 comments

  1. nak tanyer..btol ker gamba nih hak milik mutlak..buka dicurik dr sebuah forum terkenal ker???
    boleh kasik komen..sbb gamba nih asal mmg takde watermark..
    boleh tgk kat sini.. http://eforum3.cari.com.my/viewthread.php?tid=392

    so kalu dah tgk gamba kat link tuh..aper komen?? ader orng yg hebat boleh buang watermark MEDIA MALAYA nih ker???

    • gambar ini telah dimuatnaik ke dalam domain mediamalaya.com, maka ia adalah milik mediamalaya. sama juga konsep yang digunakan oleh user-user di forum cari, mereka tidak benarkan gambar dicuri dan mereka telah meletakkan watermark mereka dalam gambar. itu adalah maksud sebenar watermark mediamalaya diletakkan =)

      mengenai org yg hebat membuang watermark media malaya, ia pernah terjadi sebelum ini. dia telah memadam watermark media malaya menggunakan brush di perisian photoshop.

  2. mak aihh mcm pantat mak kau beb nak claim hak cipta terpelihara gambar segala…
    sah2 gambar2 nih di discover dulu kat forum cari from friendster bohsia tuh..
    senang2 kau claim ini hak cipta terpelihara kau segala…

    mcm la kau yg snap pics neh masa bohsia ni tgh bercium, dok peluk atas katil segala??

  3. budak2 zaman sekarang..derang ni cerdik IT atau buta IT. APsal ler letak gambar peribadi dalam internet…makbapak perlu pantau kegunaan pc kat rumah.

  4. hye admin.. kalu ye pun amik dari forum tu, salah ke letak source die..kasik la credit kt mna sumber yg hang amik..jgn la hang sorg ja dpt nama..

  5. hahahhaaah
    namoak sangatbler…
    keturunan si ikin nie mmg terok…
    hmmm dgr citer dia bohsia dulu …kat jb..
    semua adik bradik bohsia…
    btol keer?
    admin…tolong cari sumber…
    tq…

  6. @baby syiqin, insya-Allah..

  7. Assalamualaikum…..

    Saja la nak tambah penyedap (ajinomoto)….

    If… betul ni adik Ekin…tolooooooong la… dik u x yah la nak over sangat…. dah la aksi u tu dik…. tak betul… pas tu da terlepas kat umum tengok… ingat2 la sket… kalau pon tak sayang diri sendiri….. sayang la mak bapak u……

    Ni… Ekin…… pleaseeeeee la… awak tu dah jadi isteri orang…. tolong la aksi amik gambor tu… sopan la sket……. tak yah ler nak buat aksi seski…. seksi kat husband u jer dah la k……………………. Afterall hubby u tu org terkenal….

    LU PIKIR LA SENDIRI……..

    😐

  8. hmm,,, x taw ler..nmpk gmbar ekin mcm tue mmg liar..
    hmmm
    bukan calang3 org boleh pose nakal mcm tue,,
    huhhuh

  9. lawa gak ye adik dia.. wahahahaha

  10. admin.dapat sumber tak?
    huhuhu

  11. mak oi……………….. hang shira……….. kalah ank2 mak.. bt0l ke ni adik si ekin tu? MELETOP U'ALLS!!! EKIN PUN BOLEH TAHAN GAK KO YEK………. POSING MAUT ALA2 ZAMAN MAK MASA DULU2.. SEXXXXXXXXXXXXXYYYYYY GITU…….. FROM: BOHSIA_BAPOK

  12. buat malu la …
    insaf la…
    apsal la mawi kawin ekin da tau ekin adik beradik mcm tu..

    • pk sendirik..mawi yg alim cmtuh..leh kawen ppuan yang cmtu?mmg lah takdir..tp x yah la over sgt nak back up ppuan yg cmtuh..nak puji ppuan cmtu lebih2..ish!ade himah nya ayah mawi pergi dlu sbelom die kawen. kalo arwah ade lg,,mgkin kah pkara2 sbaliknya yg brlaku?pk la sndirik …

  13. Nauzubillah…dia org ingat balasan kat neraka pukul bontot ngan pembaris pendek ke? xtahut langsung balasan Allah. Pas ni suh Shira tu belajo agama ngan abang ipar dia(mawi kan bekas guru kafa) xsayang ayah ke? nanti ayah yang dapat bonus kat neraka kelak…Oh mawi, ko bawalah adik2 ipar ko ke jalan yg diredhai oleh Nya..

  14. korang jangan percaya gambar ada hak milik.. ko tanya media malaya punya tokeh.. ada bayar kat artis masa ambik gambar dia orang? berapa ribu dia bayar ? .. rosak .. dunia hiburan kita ni hancorr pasal dia orang .

  15. tu la korang ni banyak yang tak tau cakap je pandai,

    cuba baca kat terms laman mana sosial

    diorang ada cakap yang gambar2 yang korang upload kat internet

    merupakan gambar yang public,.

    jadi sebarang kerosakan , salah guna atau apa2

    bukan di bawah tanggunjawab penyedia laman web.

    so siapa2 pun boleh download kat komputer diorang gambar tu
    .

    bila korang letak watermark korang dan letak dalam server korang

    memang tak salah kalau korang nak claim yang tu gambar korang.

    sebab itu gambar kepunyaan korang , kalau korang nak bising2

    pergila sumber asal gambar tu dan download la sendiri letak watermaark korang.

    pokoknya ,

    bila korang dah letak apa2 gambar kat internet ni,

    terutaman kalau korang letak gambar kat free webiste ,

    segala hakcipta adalah umum.

    unless kalau korang ada subscribe copyright and put your own watermark yang memang original tu korang yang amik gambar tu

    ada paham?

    kalau tak paham BODO LA jawabnya

    hahahaha

  16. huhu…xabeh2 gaduh sal watermark…xkesah la gbr sape pye,tp info2 bergune camni mmg ptt dikongsi bersama…admin jgn la kedekut sgt gbr…biarlah dorg amik..bukan luak pun kan? bykkanlah lg gbr2 bru…dunia skang ni,sapa cpt dia lah yg hebat…so,cpt2 la upload gbr bru & latest…hehe…
    (admin cute la…bley kenalan…huhu)

  17. admin x kedekut gmbr,,cume admin kate jangan buang watermark,,tue jer,,
    huhuhh

  18. watermark??yg korang sibuk2 pasal watermark ni…adek aku ader watercolour..korang nak pinjam tak

  19. malaysia … they are full of restriction. SO BORING!

  20. pebenda la berebut hak cipta ni? yg admin ni pun satu, ngaku je la gambo2 tu ko cilok dr forum org lain..jgn la claim credit plak…aku x sebelah mana2…tapi dlm kes ni, nampak sgt lu cilok gambar ni…hishh..penyamun!

counter statistics