Tuesday , December 6 2016
Home / Gossip Panas / Gaya hidup Azah Aziz di Montreal, Canada dipertikaikan (8 Gambar)

Gaya hidup Azah Aziz di Montreal, Canada dipertikaikan (8 Gambar)

Selepas mendirikan rumahtangga dengan seorang lelaki Perancis bernama Daud Leroy, Azah kini telah berhijrah dan menetap di Montreal, Canada. Kini namanya disebut-sebut di dalam forum terhangat forum Cari apabila beberapa forumer bertindak mempertikaikan gaya hidup Azah di sana.

Menurut mereka, kehidupan Azah yang ke arah kebaratan itu dipertikaikan kerana difahamkan pelakon tersebut berkahwin mengikut agama Islam. Mereka juga mengutuk lagak Azah Aziz berbikini di tepi pantai dan menyambut parti hari jadi di kelab bertemankan arak. Bagaimana pula pandangan anda?

Gambar penuh selepas ini.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

hp-ayda-jebat-dirampas-mediamalaya

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

96 comments

  1. Sapa dia ni ??

  2. org melayu suka ikut gaya org luar….tak tahu malu kl lawa tak pe juga dah la hitam..di kuda2 leh org putih je…bodoh…
    :$

  3. doa kn dia..semuga Allah mencampakkan hidayah pd nya..jgn kutuk dia..sama2 kita doa kn!!

  4. terpulang pada tuan punya badan la,coz dah tentu dia dah belajar & tau yg mn salah & yg mn betul, yg mn halal & yg mn haram…tuan punya badan dah besor pjg & dh blh buat penilaian sendri dgn tindakn yg telh dia buat itu.sm2 la kte doa kn agar dia cept2 bertaubat & kembali ke sisi allah taala…..amin….

  5. yang baik kita ikut… yang buruk kita jauhkan…

  6. aku baru teringat dier sejak 2 menjak ne…azah aziz pelakon 90 an yg popular…dulu cantik sgt manisss orgnya…tapi skg kesian tgk life dia yg ke hollywood…apappun yg berlaku semoga dia ingat berpuasa spt umat islam yg lain

    • Aik diri ko tak nak ingatkan ke? Sibuk jaga hal orang.

      • Really shame on you la,rooney. Cara you bercakap seperti tiada pegangan agama langsung. If you a muslim,i do hope that Allah swt guide your heart near to islam. Perkara yang haram tetap haram. We are nobody to compare with our creature,Allah swt. You know what, if you tak mahu ikut ajaran islam dan hukum-hukum islam, then stop breath using air that provided by Allah swt since you were born. Kita adalah hamba Allah since we were born until dead. Peringatan untuk you and me as well. Assalamualaikum (if you a muslim)

        • Anyway i am Islam. SO?

          • islam tu bukan setakat agama. it is a way of life. bila org nasihat kita dengar amik mana yg elok. silence is better when you have nothing good to say.

          • setuju juga !

          • Alhamdulillah, you are muslim which are same as me. I pray Allah swt will give you His taufiq and hidayah, so that you will know which is Haram and Halal. One more thing ya. Haram hukumnya tetap haram. It already stated in Quran. Please spent your time read it.

            p/s: You were also commented at Beautifulnara and again, it is about Azah. How funny you are. You are so 'loyal' to her ya. hiks.

          • orang nasihat tu dengar la..

          • Umat Islam punya tanggungjawab untuk menegur saudara Rooney…biarlah berkhutbah tepi jamban spt saudara katakan asalkan kita jalankan tanggungjawab kita menegur n mengingatkan….bukan sahaja dia berdosa bahkan kita yang melihat sahaja saudara seIslam kita juga turut mendapat habuannya di akhirat kelak….

          • siapa awak ni ya…oh mungkin saudara mara azah aziz kot…patut lah marah sgt org kutuk azah atau X boyfriend nya hahahahha

        • setujuuuu sgt2 cakap u !
          sedarlahhh

          kita sesama islam kena saling ingat mengigati ! tegur menegur

          kalau tuhan jatuh baleeee besar2 semua kena ! ko kena gak kannn soo ??

      • rooney aka si miskin yang baru dapat kontrek kerajaan

  7. prangai mcm jamban!! puiiihh

  8. kalau mak bapak dia tgok anak dia mcm ni mesti dorg sedih

  9. Rooney tu kapior agaknye sbb tu ckp mcm keling..xde otak..bangan..puiii!!!

  10. ni jenis tak sedor diri..tak tau pembalasan tuhan…bangga lah dgn kecantikan dunia..sok lusa mati kene balut ngan kain kafan…eloknya kain kafan tu pun design mcm ni gak..rabak sana rabak sini…

  11. semuga ramadan ni membawa sinar baru dalam kehidupan azah aziz….

  12. relaks aa beb.. cuba korang g duk sana sebulan dua baru tau, xyah nak mgutuk org, doakn je smoga dia n DIRI SENDIRI berubah ke arah yg lebih baik

    • saya duduk di luar negara selama bertahun2 dan mixed with international students and friends – still intact with my religion and aku x kekok berbahasa melayu but i have seen this type quite often. majoriti org akan teresona dgn kehidupan barat yg meriah partying. aku faham dia mungkin rasa terpaksa berbikini sebab takut dipandang berbeza dari org di sekelilingnya. org yg kuat ialah org yg boleh memeprtahankan pendirian di tempat yg berlainan. as long as dia x drink dan still practice agama, usually she will be ok. anyhow, Allah maha pengampun. semoga dia akan kembali ke pangkal jalan.

  13. biarla dia ngn hidupnya sendiri. yes , maybe cara korang nak tegur tu baik tapi tu urusan dia ngn tuhan . cukupla kita jadi ustaz and ustazah . Kita dh jalankan tugas sebagai umat islam . Nk dgr ke tak tu terpulang kat dia . takyah nak kecoh2 and mengutuk dia . Nnt kita plak yg berdosa .. kepada cik azah aziz , kau buatje ape yg kau rasa kau patut buat . janji happy .. is ur life so live it to the fullest . cuma jgn lupa yg tuhan cik is ALLAH and agama cik is ISLAM . sekian 🙂

    • sgt setuju … kita ni tegur ngn niat tuk kebaikkan dia .. nak dgr ke tak tu hak dia … ingat TUHAN kau tu siapa .. sentiasa mengingati TUHAN … selalunya org akan murtad sbb tak tahan dikutuk dihina dan dicaci kaum sendiri .. kwn i sorang dh murtad sbb dia kata bkn saudara islam dia nak bimbing dia .. kutuk dan hina adelah .. itu yg mebuatkan dia tak tahan pastu murtad .. ni cuma satu teguran kecil dari adik kepada cik azzah .. kau tu nak buat ape suka hati awak .. janji awak ingat TUHAN awak siapa … kalo dh smpai masanya nak berubah carila someone yg boleh bimbing awak .. inshallah satu hari nnt awak akan berubah dan lebih dekat ngn ALLAH ..

  14. duk ikut budaya yahudiiiii mamposs laaaaaa mcm niiiiii

    • hak elah. yg ko bkk fb,google,mkn mcd,lyn movie kt pgg,minum coke xikut budaya yahudi? eh xmmpus plak ko?

  15. Minah ni dulu pemes awal 90an.. gandingan hero dia masa tu Azhar Sulaiman..

  16. Teguran menegur ke arah kebaikan tu adalah wajib. Sama2 belajar improve diri sendiri. Ramai jg mereka yg berjaya dlm karier dan tak perlu dedah2 tu semua. Bg yg tak boleh ditegur renung2kan. Tak yah berubah kalau x nak x de org nk kisah org nasihat saja kubur lain2. Esok2 u pun pandai juga nasihatkan org. Jgn pula kita boleh nasihat org org x boleh nasihat kita ye tak.

    • sangat setuju dgn farah ..sebagai muslim kita kena amik nasihat n menasihati antara satu sama lain . memang kubur kita lain2 tapi ingatlah sapa yg nak menguruskan jenazah kita ? sedara seislam kita juga kan ? so jngan menyusahkan org n jngan marah bila org tegur kita untuk kebaikan. bukannay busy body cume menjalankan tanggungjawab sbg MUSLIM..

  17. bila dah bercerai nanti baru la terhegeh-hegeh cari industri malaysia semula… begitu la artis

  18. bahagia dunia, bahagia yg sementara…..sementara masih hidup….

  19. Sbb itu lah pompuan Muslim x digalakkan berkawin dgn lelaki yg bukan asal nya Muslim. Ni lah jadinya. Cian air mata parents azah ni. Kecewa yg sgt2..

  20. Tah..mak ayah azah ni pn xksh anak die cmtu..puiihh

  21. Harap dia still muslim n berubah..patut la disebut lelaki muslim boleh kawin ahli kitab..tapi ada juga perempuan muslim berjaya membimbing lelaki non muslim yg convert..macam adam korie..yg menang rancangan menantu pilihan tu n beberapa nama yg lain

  22. Every sinner has a future, every saint has a past. Biar Allah je yang judge, kita doakan je la, tak perlu kutuk.

  23. Rooney ni provoke je… sabar….sabar….

  24. bila dh g mekahdh kebal dari dosa ke duhhh… adesss ada gk ummat cam kau ni 😛

  25. Islam Ikut-ikutan atau Islam keturunan atau memang kita tahu Islam sebenar? kita dimana? betol ke selama ni yang kita mengaku ahli sunnah wal jamaah? apa tuntutaannya? fikir-fikirkan

  26. semoga Azah kembali kepangkal jln…. itu doa saya untuk dia…..

  27. aku sokong jer rooney neh.. korang neh harap keyboard warrior ustaz ustajah boley la.. yg palin konpem kalu korang ada peluang duduk tempat azah neh ntah2 korang lagi teruk dari dia.. pigidahhh doakan konon solat cukup tak tu?

  28. Apa bendalah dok gaduh..

    Orng mcm Rooney ngn atau Aiman tak kisah ni dah terang2 jenis kita ckp apa takkan masuk dalam pale hotak.
    Dalam kepala diorang duk sibuk nak aim orng je…konon2 pemikiran sekular la tuh. Apa da hal pakai gini2 …mana ko tau dia smbhyng ke tidak…Korang baek ke heh wei..~

    Ahaha typical..orang mcm nih terlalu typical watak orang2 yg intelektual rendah.
    Jikalau intelektual tinggi, pastinya dia tidak akan mngutuk dgn hujah yng sama. Contoh, "ni la glongan pak ustazah ustaz..(nmpak sngt kebencian diorang dgn para baik2)" Argumen mcm ni orng pnggil ad hominem. Menyerang peribadi utk kuatkan hujah sndiri.

    Sudahlah wahai
    Manusia akal rendah.
    Berhenti berbicara dengan cara jahil..

  29. kesian bang rooney tuh ye…aku bace post dia pon aku nak tgelak…bang rooney..blajo pendidikan islam x kat skolah? bang rooney owg islam kan? meh kite zikir ckit bg tenang otak dan pikiran… subhanallah walhamdulillah walailahaillallah wallahuakbar….selawat ye bnyk2..allahummasolliala saiyyidina muhammad….istighfar jgn lupe kot2 la kite ni trlalu khillaf berbicara hingga melakukan syirik tnpa sedar… 🙂

  30. “Aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu tetapi aku pasti kalah dengan seorang yang jahil, kerana orang yang jahil itu tidak pernah faham landasan ilmu”.~Imam Syafie

  31. BAGUS LA ADMIN NI.. POST GAMBAR ARTIS UTK ORG KUTUK..PASTU GADUH SANA SINI..FREE2 DPT DOSA KERING…OHSEM

  32. Hidup didunia bukan nk cari glam kawan.

  33. di akhir zaman ni ramai yang semakin menjauhi allah..benang yang basah lagi nak ditegakkan..kita yang tengok gambar ni pon dapat dosa..admin yang publish gambar2 pon dapat dosa..sama je..

  34. "IMAM SYAFIE BERKATA: AKU MAMPU BERHUJAH DENGAN 10 ORANG YANG BERILMU, TETAPI AKU AKAN KALAH DAN TEWAS KEPADA SEORANG YANG JAHIL KERANA MEREKA TIDAK MENGETAHUI AKAN LANDASAN-LANDASAN ILMU"

  35. Hak masing2…nk kata islam tu btl pn xblh gak..yg dok perang islam ssama islam tu apa cita bunuh2 ssama mnusia xkira dosa phala plak..yg paling penting harmoni hdp dlm dunia ni..xkira agama..apa guna ada agama tp hdp dngki mdengki mcm org mlayu?

  36. Suka dengan pemikiran u S Danish Hazriq…so true…maybe walaupun dgn luarannya yg begitu dalamannya mungkin lebih baik dari yg pakai tutup habis, tudung labuh…hanya tahu mencari kesalahan org lain then mengutuk habis2an…sedangkan dia tak kacau kita pun…klu tak suka jan ikut la bukan tambah dosa dengan mengutuk, menghina, memaki hamun…betol tak? PEACE NO WAR.

counter statistics