Saturday , December 3 2016
Home / Gossip Panas / (Gempar) Bekas peserta Akademi Fantasia 5 ditangkap hisap ganja

(Gempar) Bekas peserta Akademi Fantasia 5 ditangkap hisap ganja

ganja-ganja-siapa

Dibawah ini penulis telah boldkan teks-teks pada berita hari ini yang boleh dijadikan panduan untuk meneka siapakah bekas peserta Akademi Fantasia 5 yang dicekup menghisap ganja semalam menurut akhbar Harian Metro bertarikh 18 Julai 2009. jika ikut pendapat penulis, penulis telah membuat short-listed senarai nama mereka yang terkecuali berpandukan kepada bold teks di’bawah.

  • Aswad – Baru berkahwin, tidak mungkin dia.
  • Rizal & Shawal – Mereka bukan menyanyi lagi tetapi berlakon.
  • Dafi – Budak baik ini tidak mungkin dia.
  • Farha & Afiq – Menyepi selepas terkeluar dari rancangan tersebut, maka bukan penyanyi.

Adakah Aizat atau Ebi?

Mungkin Aizat kerana ganja penyebab kurus badan. Mungkin Ebi, kerana dia sentiasa bermasalah (— penulis merujuk berita-berita sebelum ini). Atau mungkin bekas pelajar yang lain. Anda tentukan…

[poll id=”20″]

Penyanyi khayal ganja dicekup

Seorang bekas peserta Akademi Fantasia 5 (AF5) yang sedang khayal menghisap ganja bersama tiga rakannya ditahan anggota Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) daerah yang menyerbu sebuah rumah di Kampung Sentosa Paroi, Seremban dekat sini, semalam.

Dalam serbuan kira-kira jam 4 pagi, peserta AF5 terbabit dan tiga rakannya berusia 23 dan 24 tahun sedang menghisap ganja di rumah seorang daripada mereka.

Selain peserta rancangan TV realiti itu yang terkeluar pada peringkat awal, seorang lagi yang ditahan adalah pelajar sebuah universiti di Bangi, Selangor.

Menurutnya, pihaknya turut menemui beberapa peralatan dan bekas digunakan kumpulan lelaki terbabit untuk menghisap ganja.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

neelofa-suri-hati-mr-mediamalaya

Scene Suri Hati Mr Pilot, Neelofa atas katil terselak tudung nampak … (2 Gambar)

Kecoh dalam forum gosip tersohor Malaysia apabila terdapat scene di dalam drama popular Suri Hati ...

51 comments

  1. Pelajar tu terkeluar awal lar. So, xmungkin Ebi! Aizat?? hmmmm

  2. Aizat bukan ke kat Jakarta for APM tahun ni. So, bukanlah Aizat

  3. rasanyaa bukan aizat sbb die kan kena gi apm..bukan die..aku rasa farhah kot..hahahaa…

  4. weiiiii afiq la

  5. oiiiiiiiiiiiiiii panteteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet

  6. afiq kot…gua nmpk dia kat seremban minggu lepas…lepak2 seremban parade….gua rase la…xde ape2 event pon kat seremban mase tu….slagi lom kua paper muke sape,gua mmg 100% rase si afiq…hehehehe

  7. "tiga rakannya berusia 23 dan 24 tahun sedang menghisap ganja"

    tu umo rakan dia…bukan umo dia kan…hehehehe…lu pk la sendiri

  8. kalau tak keluar album bukan penyanyi ke? kan ke si afiq tu masuk AF atas kapasiti penyanyi, bukannya pelawak…jadi kalau tak keluar album pun mmg dia penyanyi pun.

  9. Sapa2 pun yang gi layan ganja tu buat ape.. nasib la kan

  10. yg masuk af x kua album nk panggil ape?pelawak ke…haha….
    tgu dan lihat…..no more komen…..hahaha

  11. itu bahasa media.. mne2 yg kuar af memng dipnggil pnyanyi la.. rsenya afiq memng org nogori kan..

  12. ini sebahagian petikan dari salah sebuah akhbar tempatan……….

    SEREMBAN 17 Julai – Seorang bekas pelajar Akademi Fantasia musim kelima (AF5) bersama tiga rakannya ditahan dalam serbuan Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) negeri di sebuah pangsapuri di Kampung Sentosa, dekat sini hari ini.

    Dalam serbuan pada pukul 8 pagi itu, bekas pelajar berusia 23 tahun itu didapati dalam keadaan khayal bersama tiga rakannya yang berusia awal 20-an.

    maknanya beliau berusia 23 tahun……so saper di antara mereka ini berusia 23 tahun dan berlakon????????

  13. afiq was there. tapi dia tido. he's tested positive cz afiq mmg consume ubat sakit sawan dia (epilepsi) everyday. ni berita sahih. kalau dia amek,dah lame dia tu kurus dik. ayoyooo….. gemok gedempol je stp ari tgk…

  14. goldi… tapi kenapa masa kena cekup tuh dia khayal jugak? adakah sebab ubat sawan tuh?

  15. rizal la…coz dia pernah keje kat kedai spek kat senawang …senawang dgn tpt kes tu dkt je..

  16. dlm news metro, raid tu kol 4am. peliknya, camne news satu lg kata kol 8am dgn keadaan khayal lak, when it's not. mase si parents afiq ni smpai, cmtu lah dia cite . tp tak dibebaskan lagi pon. tggu surat doc kot. tp bdk2 len tu mmg kurus aaa..mmg nmpk sgt addicts.

    • goldi,
      mane dpt berita afiq yg kene cekup tu? o.0

      • goldi cousin dia. ubt epilepsi same group with cannabis. kalo org len,tested,+ve,mmg konfem addict cz cannabis ialah ganja. ubt epilepsi plak cannabis, mmg ganja. cuma sdih ar bile satu lg news tu ckp time arrested, dlm keadaan khayal. wallahualam. tu r, bile da jd cmni, kne gak tempias..

  17. skang kite tgk ape yg sbnrnye brlaku. if proven innocent, AADK akn bebaskn. kalo btul postive dorg amek cannabis,konfem ar dia pon join. lets see.

  18. orang gile jer yang hisap ganja…..nak mampus cepatlah tu…..tuhan beri akal untuk berfikir……prangai macam binatang….binatang molek sikit….bodohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  19. amboih cik ann bwk bsabar..mngucap byk2..

  20. rizla la…dia penah dok seremban….kg sentosa tu dokek umah pakcik den…nanti den tanyokanEnter text right here!

  21. afiq kot sbb dia kn ada masalah khalwat kn . ??

  22. mst la afiq… umur 23 thn… xkn diya or heliza plak… kan3…

  23. afiq….
    dio kono tangkap ngan sepupu den………..
    kwn2 pgl dio kewek

  24. sepupu den tu bangang sket….
    memg dio isap..
    dorg da lame kwn……..
    dulu duk kat wangsa maju…..

  25. apo da isap dadah…isap la bondo lain….
    ado yo masalah dak2 af ni…..hahaha….
    prog realiti lain nye budak xdo dgr masalah sgt…
    dunia2….

  26. mmg sah c afiq…ni sya dpt dr sumber2 yg sangat boleh dipercayai….

  27. xpe..pasni kua aaa TV gak

  28. a;ah mmg afiq la.confirm…

  29. xyah pening laei…….
    memg afiq……
    dio kono tangkap ngan sepupu den………

  30. BODOH!!!!! MEMANG BONGOKKKKK

  31. Kite pun memang rasa afiq. Ni antara statement pasal biodata dia dalam akademifantasia.net

    Tarikh Lahir : 3 JULAI 1985
    Asal : Putrajaya
    Pernah mengharumkan Negeri sembilan dalam sukan bola sepak dan bola lisut.

  32. Russel Angelholic Kaoru

    aIZAT GEMUK RUPANYA DULU !!

  33. bek pi la kt dia.. dia pnya diri hgpa dok maki hamun dia watpa.. dia isap apa menda pn dia pnya psal, xkco org len.. x mtak duit sapa pn, x mncuri mana pn.. sapa kta isap ganja jdik kurus? ais / fit kurus la gak.. org yg isap gnja tibai mkn smpai seperiuk mna nk kurus? bley jdi gmok gk. Aparaa.. Nilai diri sndiri dlu sblm tibai org len.. Istigfar bnyk2, pikiaq diri sndiri dlu ok sgt dh ka? Cma nk berpesan, jtuhkn maruah org dgn aib org..
    pikir2 la..

  34. jgn ckp pasal ganja kalo xtau apa apa pasal ganja.
    ganja xda chemical. tumbuh tumbuhan. 100% tumbuh tumbuhan dan tidak ketagih.

counter statistics