Tuesday , September 27 2016
Home / Dunia Artis / Harian Metro Photoshop Failed

Harian Metro Photoshop Failed

Yo gais! Hari ni kami nak ajar tutorial kat uolss macam mana nak jadi failed macam designer Harian Metro semalam. Kalau siapa perasan dalam newspaper mesti perasan gambar failed ni. Gambar di atas adalah gambar original, kesan effect tebaboom oleh designer Photoshop Harian Metro after the jump.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

03-instagram-umie-aida-digodam-mediamalaya

Giliran Instagram Umie Aida Pula Digodam (4 Gambar)

Dah semacam trend pula selepas akaun Instagram seorang selebriti digodam, ia berturut kepada selebriti lain. ...

15 comments

  1. Lawak terbaikkk dari ladang!

  2. memalukan….

  3. tak lawak pun..dia cuma nak ada gmbr 4wd tu n sesuaikan font utk ltk kt front page je. no biggy.

  4. haha.. smart, tapi x brape smart coz kantoi gak..

    huhu.. but bende2 ni is a norm bg industri gini..

    dr segi teknikal mmg kena edit cam tu kot coz objek focus (jip) tu dah di snap centered (jip tu), positioning heading tu jadi xde tempat kalau gambar original. so heading terpakse letak tepi n move objek focus ke kanan utk fill heading belah kiri. kene la memphotoshop..haha..

    pd aku xpela sgt, coz story ni x berunsur pape yg buruk, atau argumentative, BUT imagine bila di implement ( dan yg dah di implement ) dgn niat yg xelok atau utk 'individual / corporate' gain dan berkait pihak2 / isu2 yg hot, etc..

  5. fuhh nasib baik bendera pas xder.

  6. Adoiyai … Agak-agak la sikit… Apa barang duplicate gambar mat motor yang sama sampai jadi double-trouble? Kena pegi kursus lanjutan designer Heran Metro ni…

  7. haha no wonder lah. pelik!beso beno jalan nya. HAHA

  8. xde masalah pn…kene gak photoshop unyk heading 2..tp jgn la duplicate byk sgt..x agak2.lol

  9. haha… mamat baju itam yg de tulisan ijau tu yg mengkantoikn segala..

  10. Hahaha..mcmni pn ade ke? Konon nk tnjk sgt rmi org..pdhl…kahkah

  11. mana salah nya??? semua salah di mata anda , HM tu hanya nak highlight kan kenderaan yang membawa piala…itu sahaja. tak salah memandang dari sudut positif.

  12. sukenye dapat komen hasil kerja orangkan… mungkin niat untuk meletakkan tulisan… tu yang terpaksa panjangkan gambar… masa yang diambil untuk edit tk lama n nk kena publish so, rasa cam tak salah kan…

  13. pada aku tak salah pun sbb just nk letak heading jek..bygkn kalau dia x buat mcm tu mana dorg nk letak heading sdgkn jeep tu kat tgh..tu lah lumrah manusia hanya tau kritik kerja org lain je sdgkn pengkritik tu x pikir abis2 seblom mengkritik..aku pun pakar photoshop gak..just relax n +ve k 🙂

counter statistics