Thursday , November 27 2014
Home / Dunia Artis / Hattan kini bergelar Datuk

Hattan kini bergelar Datuk

Hattan atau nama sebenarnya Mohd Sukri Shahabudin apabila dikurniakan Darjah Kebesaran Mahkota Pahang Peringkat Kedua, Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk.

Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah telah berkenan menyampaikan anugerah tersebut dalam satu istiadat di Balairung Seri Istana Abdu Bakar, Pekan. Kami di Media Malaya ingin mengucapkan tahniah kepada beliau.

Sumber dipetik: Media Hiburan Online
Tagged with:

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

18 comments

  1. Sekarang dah senang sangat dapat title "Datuk"! Temberang sana temberang sini, jual gelang sana jual gelang sini, jual kete sana jual kete sini, jual arang sana jual arang sini, walau bukan scala besar mane pun, tupp tupp dapat jadi "Datuk"..bangga gile Seniman! Tapi de value ke??? Org ramai respect ke???? Ntah lahhhh….sendiri mau ingat lah bebb. Nape lak yg lain2 bertahun2 berjuangkan dengan ikhlas bidang seni sampai ke tua pun, jgn kata title "Datuk", penghargaan pun tak dapat…Huahaha…macam2 ada kat M'sia!

  2. Hiroshima Nagasaki

    OK TAHNIAH…DAH REZEKI DI USIA EMAS…..

  3. apa sumbangan Hattan nie…cer citer, cer citer…

  4. hurm…datuk beli kot..kuang kuang kuang

  5. Minah tonggeng.

    Mudah sangat dapat datuk artis ni .beri lah pada ahli sukan seperti jailani ke rashid ke , ustaz ke ustazah ke guru2 ke tok tok imam ke doktor ke ibu 2 ke ini tak habis habis artis merosakan remaja bukan ada sumbangan ,sumbang mahram adelah. Dunia dunia .takut kalau2 medal datuk tu tak ade nilai bersepah kat mane mane. Shahrukh khan ape yg ia buat?pelik2 .hattan pun ape lah sangat bakti nye. Adeke. Ramai lagi yg paling layak. Guru guru besar dan cikgu cikgu kerja siang malam pun tak ade yang dapat gelaran datuk .sial komen

  6. awek cun giler tapi

    datuk low class.. sng nye nk btl.. phg?? aduii.. org x respek pn dgn sultan cmni…hahahhaaa..

  7. tahniah la ye…tp datuk dr pahang ni,datuk murahan…xde value….n9 sendiri xsuke2 nk bg…klu korg pasan,datuk2 artis yg de kt msia ni,sume pahang je yg bg….

  8. tahniah lah… tapi apa jasa Hattan kat Pahang ek? menunggu mereka yang berkelayakan utk dpt Datuk, xkiralah dr negeri mana seperti aznil (menang award peringkat asia), Amy Search (terkenal juga di Indonesia), Ella (album-albumnya jualan paling laris) atau seniwati Mariani yang hingga hari ini tetap berlakon.

  9. Apa2pun tlg jgn kutuk Sultan, hak tuanku untuk anugerahkan darjah kebesaran kepada rakyat!

  10. aku pung nk apply lah….. bole tambah kat credential aku….yeeehaah..!!

  11. datuk sapa tuh………………………………………..

  12. Minah tonggeng.

    Nonanina aku leh calonkan ko. Brapa umo ko. Keje ke ? Masih sekolah ke? Atau kau ahli gusti ke atau ko penyanyi terkenal ke ? Atau pun ko bakal menantu tengku2 ke ? Kalau kau org biasa kene lah buat kontravesi dulu. Hantar borang kat aku. Nanti aku forwardkan dekat ………mane E.?

    • Cukup masa nanti Zarina TakBerColi pun dapat title "Datuk" sebab snggup berkorban maruah dan body demi seni…

  13. dah akhir zaman dah ni…artis2 dibangga2kan, disanjung.

  14. xde makna kalu datuk dr pahang.. dh tahu sgt datuk beli.. byr rm200ribu isi borang n then tunggu giliran akan dipanggil.. pengalaman bos aku.. hahahahah… bkn ckp2 saje.. my ex boss ckp mcm tu sbb dia pun dato' beli dr pahang..

  15. ade aku kisah..aku p

    phg ni miskin sgt ke smp nk jual title tu? sultan pn sengkek agknye..nk mkn duit rakyat je..wakakakak

  16. DATUK BELI YOO....

    KALAU DAPAT DATUK TENGOK NEGERI JUGAK KALAU PAHANG NGN MELAKA KE MANA2 NEGERI YAG SENANG DAPAT XYAH BANGGA LA…ADA DUIT SEMUA JALAN…KLO DPT DATUK DARI KEDAH KE SELANGOR AKU RESPECT…

counter statistics