Thursday , September 29 2016
Home / Lain-Lain / Iklan TM “Ramli” Manchester United yang kontroversi

Iklan TM “Ramli” Manchester United yang kontroversi

Bagi kami, ia kontroversi. Kalau anda rasa ianya tak kontroversi itu anda punya pasal la. Antara kontroversi yang timbul ialah ada yang mempertikaikan kenapa mesti Ramli yang dipilih dan bukan nama rakyat Malaysia yang berbilang kaum. Ada pula mengutuk mengatakan ianya hanya Angan-angan Mat Jenin. Apa pun, video ini mengandungi maksud tersirat buat kita semua untuk berusaha dengan lebih gigih untuk mencapai sesuatu.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

08-haiwan-tukar-mata-mediamalaya

Super Kelakar: Jika sesetengah binatang matanya tidak ditempat asal (13 Gambar)

Siapalah pedajal gambar-gambar haiwan ni. Haha!

56 comments

  1. bertuah la si ramli dapat sarung jersi dengan player man utd…pe pon ianya benar2 memberi inspirasi 😉

  2. just pikir positive..asyik negetive jew..x ke mana kita..

  3. ape kejadah tu pun nak kata kontroversi ke.

  4. nama rakyat malaysia berbilang kaum? habis kau nak apa? Shamsul Ong a/l Muniandy? Cetek sangat otak kau ni.

    • hahahahahahah

    • Tidak kisah siapa namanya kalau saya la……… yg penting dia orang Malaysia…..
      Kita sentiasa mengharap ini berlaku kelak……
      Dalam tempoh 5-10 tahun perkara ini mungkin tidak berlaku………..
      Kita di ranking 143 dunia(kalau tdk silap)….. Tiada pemain di EPL yang berada d rangking 70 ke atas….. Kecualilah kita dapat menghantar pemain remaja kita 12-16 tahun ke kelab2 EPL … Tu pun kalau scout kelab EPL tertarik………..

  5. kalu buh nama cina or hindu , aku rasa lagi owg kata kontroversi…. ramli dipilih sbb ramli burger… tue ja… kontroversi la sgt…. paronoid ada la….

  6. iklan camni pon ko nak jadikan issue . director tuh yang buat suka hati dea lar. ko ni pikir negatif ja

  7. Nak anti gomen pon agak2 lar broooooooooooooooooooooooooooooo….. lu pikir sempitt larrr

  8. Iklan Ramli Man U pun ada yg kata kontroversi sbb racist?kenapa ramli dipilih tp bukan chinese or indian?adoi.xkan 3 3 nak masuk MU bro!

  9. Kenapa watak utama tu tak bagi kat Safee Sali jer. Guna nama Safee, bukan Ramli. Nampak la sikit jalan2 ke arah kejayaan yang sedang meniti Safee Sali di peringkat tempatan, ASEAN dan antarabangsa. Hish, aku tak paham betoilah!!!

  10. haah la.. tu pn nk kontroversi… tk kisah la nk letak nama sape2 pn.. tp bez pe iklan tu.. thumbs up.. 🙂

  11. bodoh punya journalist.. memang x kemana la lu nih.. saja mau bikin kontrovesi ..

  12. xdenye pon kot kontroversi.relax..nak letak safee nanti cardiff cance pulak nk ambik die.hehe.nak tak bersifat perkauman, kat malaysia ni byk giler suku kaum.bukan setakat 3 utame tu je. pada aku yang penting pengajaran dr video ni. .berusaha dan ade rase tanggungjawab sebagai anak untuk membanggakan IBU AYAH yg bersusah payah membesarkan kita. ape bende yg korang da buat nak bg mak ayah korang bagge?

    p/s : lepas ni request TM pilih pemain mewakili 11 kaum kat malaysia vs. Real madrid ke,barcelona ke.paling habis pon jepon.hehe.

  13. We want Ramli…

  14. Ni pon hal besar sgt ke??? HAHAHAHAHA…

  15. 'ramli' mbawa identiti malaysia yg majoriti nya org melayu… kontroversi ke? angan mat jenin pn xpe la… jnj semangat tu ada..

  16. So u think nak bagi nama ape? pasal nama pun kontrovsi? aiyo…..

  17. Nama 1Malaysia paling sesuai ialah Ramleenggam (gabungan Ramli, Lee, Lingam).

  18. dah2.. sapa yang buat article ni tutup la computer. cari kerja lain..

  19. kn melayu majoriti kt mlysia…of course la guna name melayu..lgpn brape kerat sgt cina n india yang main bola…kire Ramli dh mewakili rkyt mlysia la…

  20. dasar admin berfikiran sempit.

  21. maybe beliau nak ramli sarip kot…

  22. admin ni saje2 buat alasan kontroversi name dan angan2 mat jenin. aku rase dier ni anti MAN UTD ni. WAKAKAKAKAKAKAKA Chill bro.

  23. hah? kontroversi? sejak akhir2 ni benda remeh temeh pun nak besar2kan mcm jd isu. come on la.

  24. yang kontroversi sebenarnya sebab manchester united.

  25. aku rasa ko ni hater MU.. jeless sbb knpa pilih MU kan? ko tu yg racist.

  26. bodoh..taik pndai pk dr kau….

  27. ni taktik mediamalaya nk korg bergaduh kt sini.then page hits pn tinggi.pdhal xde isu pun.

  28. ye iklan ini memang racist .. saya setuju nama perlu ditukar ke nama selain nama biase di malaysia …. nama paling sesuai ialah Prajuk Thongchai .. nama siam .. supaya kaum melayu , cina dan india , kadazan, iban, bidayuh, orang ulu, orang penan, orang bugis, sikh, serani tidak bergaduh untuk benda bodoh diatas.

    Diharapkan .. utusan malaysia, harakah, dan semua media masa yang pro kerajaan dan pembangkang mempolitikkan isu diatas selama 3 minggu .. sehingga isu baru timbul ….

  29. lantak korg la nak kata pe..bg aku..iklan ni best sgt

  30. Aku paling setuju dengan komen nu_Ox3r. "ni taktik mediamalaya nk korg bergaduh kt sini.then page hits pn tinggi.pdhal xde isu pun."… Tahniah mediamalaya. Lu memang pandai memporbodokan org x brape pandai. HAHA

  31. nama ramli tu klasik tau..so beutiful
    caya lah tm..
    idea enko mmg kelassss
    syabas..
    tringat kt yasmin ahmad…raya hilang seri tanpa iklan beliau
    huh huh

  32. dah melayu yg majoriti kat malaysia ni, nak bising2 apa lagi? agong yg ketua negara pun dr melayu jgk kan? bangang.

  33. admin over….semua benda nak kritik je lebih….nak name ape lagi tah…nak suh letak name die gak nye…tahpapetah

  34. ko nie ek…benda2 mcm nie pun nk publish…xde modal lain ke….

  35. alah..jelezz la tu sbb bkn nama ko yg TM pakai…glamer la Ramli-Ramli kt Malaysia sbb iklan TM ni,huhuhu….

  36. aku x rase kontrovesi pon..nice ape..this about inspiration..so ramli2 kt malaysia bule paste kt jersi mereka no 19..

  37. ishk..cam ape je aku baca…adake kontroversi…takkan nak letak Lim Ramli a/L Muniamy..kihkihkih….guna la tempurung otak bukan tempurung lutut…..bukan asyik nak ckp uols memanjang..pe seme..sebutan pun cam ape!!..pleaseeeeee penulis blog…..

  38. dy dngki sbb tm x amek ye jdi pemain mu…dy dpt main kt zimbabwe…

  39. Bodoh…bgs la tu bangsa kite melayu..ko tgk iklan cine ade buat cerita bangsa ko ke…sblm tls sila pikir

  40. spa pn xpa iah..jgn lpa melayu peribumi..

counter statistics