Tuesday , September 16 2014
Home / Dunia Artis / Isteri Malique, Melissa Maureen dirompak dicabul

Isteri Malique, Melissa Maureen dirompak dicabul

melissa2

Kesian penulis mendengar nasib isteri Malique, Melissa Maureen ni. Dahla kena rompak, tak cukup dengan tu, kena cabul pulak. Malique yang cuba menghalang kena tetak dekat kepala. Syukur baby mereka selamat dari ditetak.

Apa yang penulis geram, tindakan polis yang sambil lewa seperti yang diterangkan Melissa di petikan dibawah, siap boleh tengok tv lagi tu masa ambil report. Tapi memang kes-kes kecil macam ni, polis-polis memang macam haram sikit.

Nak-nak kes kecurian, kalau rumah korang kena masuk pencuri, tak payah la buat report, polis ni bukan buat kerja pun, just ambil report lepas tu datang rumah ambil gambar sket2, lepas tu belah. Kalau boleh, terus berambus la kalau setakat ambil report tapi takde tindakan. Bodoh piang punya polis yang curi tulang ni.

Petikan diambil dari GUA

Kejadian berlaku pada 2 Oktober lalu, jam 10 malam. Pelakon Melissa Maureen dan suami, Malique (bekas ahli Too Phat) bersama anak perempuan, Inca Medina, lima bulan, didekati empat orang lelaki yang menaiki dua buah motosikal, apabila sampai di rumah di Section 6, Kota Damansara. Dua daripada lelaki itu membawa sebilah parang seorang.

Tidak puas dengan mengambil dompet, telefon bimbit, rantai dan jam tangan mereka, dua dari perompak itu mula mencabul Melissa. Apabila Malique menolak tangan mereka, kepalanya ditetak sebelum perompak-perompak itu memecut pergi.

Dalam akhbar Malay Mail semalam, Melissa memberitahu keadaan Malique dan anaknya sudah okay. Walaupun kehilangan kira-kira RM5,000 dalam bentuk wang tunai dan barangan, yang membuatkan Melissa paling terkilan ialah apabila kes mereka seakan tidak mendapat perhatian pihak polis.

Menurut Melissa, pihak polis hanya sampai di tempat kejadian 45 minit selepas panggilan dibuat. Selepas itu, disuruh Melissa dan suami ke balai polis Kota Damansara untuk membuat laporan. Di sana, pegawai polis bertugas dikatakan mengambil masa satu jam untuk mengambil laporan mereka, sambil menonton TV dan dengan keadaan kepala Malique yang berdarah.

Tambah Melissa, pegawai berkenaan gagal memasukkan butir-butir seperti dirinya dicabul serta nombor plat motosikal perompak. Selepas itu, mereka diberikan nama seorang inspektor dari cawangan Mutiara Damansara untuk dihubungi tetapi tiada nombor telefon yang diberikan. Selang beberapa hari kemudian, apabila mereka berjaya mendapatkan nombor inspektor berkenaan, mereka dimaklumkan beliau sendiri bahawa dia sedang bercuti.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

116 comments

  1. hurm aku bukan la nak kutuk kepolisian negara..tapi aku pun pnah tekena ngan polis mcm ni..halai balai wat keje..cam harem jer…sbnya kita org biasa bukan anak vvip mana2…stakat ilang 4 5ratus, bg dorang benda remeh jer…lau umah datuk kat depan tu kena rompak..50henget jer duit anak dia ilang, siap amik cap cari cam citer csi tu…aku mmg xbaper nak respek polis camni…tgk kedudukan seseorg..bukan ker rakyat sumer same jer ke dia patut tolong…jgnla double standard..

    • samela yg terjadi dgn kwn aku. kejadian berlaku pd bulan pose yg lepas. dia kena samun kereta depan rumah lepas tu nak dekat berbuka puasa pulak. si polis bangang ni (opps!) leh suh kawan aku buat report lepas waktu buka..ade ke patut? member tgh susah hati mcm tu dia suka2 hati nak mengenyangkan perut yg dah sedia ada buncit tu! geramm!! tp aku percaya tak semua polis mcm tu..kan?kan?

      p/s: bapak aku bekas polis dowh! huhu

      • hah kalo btul ko pny cite ni,,,aku tumpang cian kt kwn ko 2….polis 2 da lapor sgt kot..

        • aslm kepada semua satu malaysia,ok saya nak beritahulah yang berkerja untuk negara dan berkhidmat untuk orang ramai buat dengan sehabis baik,supaya tidak ada suara yang kritik tentang kita ok,harap2 fahamlah ok.aslm

    • mmg ar,aku pun pernah terkene ngn polis nih.kes aku kene ragut.pegawai polis mude tu langsung xheren kt aku.sedap duk menggatal ngn minah2 seksi yg kene thn..siap gertak salah aku lg mase aku xcident baru2 ni..padahal budak isap dadah tu yg salah..geram sampai skrg,sbb tu skrg kalu aku xcident ski2 setakat luke berdarah tu , kete rosak biase2 je aku xg balai..senang suh laki aku je setel,lg best.

  2. yela xsume polis macamni kan kan..tapi sb ada polis yang macamnila abes tercalar n terpalit -ve kat sume polis..umpama nila setitik rosak susu sebelanga

  3. polis mmg..byk mkn rasuah je lbh..aku pn x suke polis..ceh

    • sedap jari2 ko nulih!! ko branak pon bapak ko carik polis lg mau byk komplen..brape byk ko bayor cukai???? ko x suke polis ko pny hal..bkn sume polis mkn rasuah!

  4. polis mmg bese mcm tu..dh la suke mkn rasuah..pangei mcm ape je..haha..ampeh

  5. kalau dah pakai seksi tu mau tak terliur perompak tu…jgn nak salah polis saja cermin dulu kita tu…bukan semua polis mcm tu…biasa la kalau selama nie 10 yg kita BUAT BAIK TAPI 1 kita buat salah org tetap nak ingat yg salah…

    • kita tak bleh menilai akibat dengan keadaan. kalau orang nak kena rogol pun pakai tudung labuh pun bleh kena. ko simpan duit tujuh kaki bwh tanah pun bleh hilang.

    • cuit ko ne hape la… klu die pki seksi pun kt uma die kn.. ske die la nk seksi ke hape… mmg la de polis yg baik tp rse nye lg rmi yg hampeh…huhuhu..

  6. wei tak baik ckp cmtu…bkn smua polis cmtu…laki aku polis gak tp takde la amik rasuah n bnda2 yg smpai menjatuhkn maruah….terpulang pd diri sndiri n didikan agama… yg kes2 mcm pecah rumah tak dpt settle sbb tak cukup bukti.cthnye pencuri masuk melalui tingkap…klau korang ingt msti ada cap jari kn….sebenarnya klau tingkap kite terlalu kotor or berhabuk…bukti cap jari tak dpt kesan….

  7. Standard lah POLIS…memang macamtu kalau bukan terima rasuah atau makan gaji buta…bukan sekali jer macamtu tapi berjuta kali dah…nak kata gaji tak cukup rasanye banyak dah gaji polis tapi standardlah POLIS kan…A.C.A.B….All Cop Are Bull Shit…

    • ni lg sekor,mcm budak2 emo je lebih cite sbnr x tau,tibe2 nak ACAB2..gaji mmg da byk..ko jeles ke?? tak tau cite xpyh nak buat havoc

  8. woi!!! tak baik korang cakap polis malaysia tak cekap!!! Tengok itu hari demonstrasi Mansuhkan ISA kat KL, 598 orang kene tangkap!!! Aku respek gile kecekapan pasukan polis Malaysia ni coz aku pun antara yang kene tangkap hari tu. So aku tahu ar dan aku tengok la dengan mata kepala aku sendiri kecekapan polis Malaysia. Korang jangan sesekali mempertikai kecekapan dan kewibawaan polis Malaysia, aku marah korang cakap camtu tau!!! hahahaha….

    • hahahaha..tu ko kene tgkp mmg la..tp dlm kes lain..polis mls wt keje kalo xde name..alasan je manjang..cube org kaye wt laporan? laju jer..dh tu bg rasuah bg la rjn wt keje..xyah la nk bekap2 polis tu mesti la sedare mare korang polis..laki polis la..cube tanye laki korg kalo polis btl ke xde ambik ape2 rasuah..? hahahahaha..sudah laa…polis mmg terok..bangga kan hal jenayah tu mmg la tp dlm mase yg same rasuah tu xbleh lari..blah ah..uhu

      • ko jeles sbnr nye…..

      • betol3…polis gerak khas kt tv tu lg baik

      • kepada "oit"…if pas ni ko mati ko jgn suh family ko repot polis tau! repot kt bomba ke, tentera ke, mana-mana jabatan la yg x amik rasuah! dri gaye penulisan ko nampak sgt ko ni cetek pemikiran, npe polis jer yg dianggap amik rasuah?? jabatan lain x amik rasuah?? pengarah SPRM x amik rasuah?? kesian dekat ko kan mesti tak banyak bergaul dgn org tu yg cetek pemikiran..anyway aku gelak bila ko kutuk2 polis & org lain sebab ko pun ckp mcm org tak de pemikiran yg berpendidikan…kesian2..& ingat 1 hari nanti ko akan susah & akan cari polis…bila tiba time tu baru la ko nk jilat air ludah sendiri! huhu…hope ko g masuk sekolah blaja budi bahsa yg ko tak abis belajar tu…cian2..moge dosa ko kutuk org diampunkn oleh org2 tu! dosa dgn Allah ble dimaafkan sebab dia Maha Pengampun tapi dosa dgn manusia tak tau la ble dimaafkan ke tak kalu dia tak diampunkn!huhu…lu fkirla sendiri labu…

    • betul 2,,,ntah2 aku yg tangkap ko x??

    • alahai setakat kecekapan semua orang boleh tapi…kalau tak diswuh grenti x wat r…

  9. tu la polis malaysia…walaupun tak ramai yg jahat tapi yang jahat makan rasuah lagi ramai dari yg baik…dah selalu sgt makan benda haram jadila…hati gelap…sebab tu la keje dah malas dah tak amanah…keje ni patut jadi ibadah….bukan stakat keje nak duit jer…

  10. Negara kita sebenarnya kekurangan pak polisi…ayuh..daripada lalai dengan hiburan lebih baik mintak kerja jadi polis…

  11. cuba kalau orang kaya tu, cepat jer dia dtg tolong…kalau orang biasa mcm kiter nie..MCM SIAL!!!!

    • memang pun sial…! dlm undang2 yg polis layan cuma lah-
      1. VIP
      2. suami isteri kena dera (kes gaduh)
      3. anak2 kecik.. (corret me if I'm wrong).

      kalu anda bukan dr kategori diatas, takyah lah gi balai, buang karen… jumpa ngan pekida lagi bagus… kasi settle punyer…. mana mau, kaki? telinga? tangan kanan? tangan kiri? hahahaaha…(jgn saman aku, aku xde duit punya olang… rugi buang masa saman!!)

      • polis ade yg cekap…polis gerak khas,999,360….dan polis yg masuk berita….hahaha….

        polis trafic super mkn rasuah…..mintak maaf kpd yg tak mkn rasuah…..

        • tu sume polis nak market je tu. xgune polis yg camtu. polis dlm citer gerak khas lagi cam sial menipu. member aku bapak die polis, mmg die tau sgt sal polis ni. die ckp, mane ade boss turun padang skali tgkap pnjenayah. tu sume nak naekkan image polis.

    • ko msti org miskin kan??

  12. bygkan..dunia tanpa polis??
    hmm…….

  13. hmm, polis kat tempat aku lagi terer…
    bila ada jalan jem gler, dia datang lepah tu dia balek… penakut lah tuuuu…
    tapi dia rajin bila pegi ronda2 berdua dlm kete perdana tu… selalu tahan org indon yg x bersalah… pow duit… konon nya takde permit. ujung bulan kete polis tu akan masuk kawasan kotai,,, kutip duit bulanan…. yg itu ada masa lak!!
    peeerahhh…..polis nie lanun berlesen….

  14. aku pon kecewa ngan polis ni..
    Ujung bulan 10 aritu umah bujang aku kena pecah masuk..Macam2 barang kena kebas.
    Kiteorang wat report.tp xde ape2 tindakan pon yg di ambil.Polis juz ckp 'taman ni mmg kawasan diorang'

    Pastu, selang 10 hari rumah kiteorng kena pecah masuk lg.AKu call polis, n polis datang juz nengok jer n die leh la ckp 'awk semua pindah jer la dr umah ni,sewa je umah lain'. If jadi kat korang, korang sakit ati tak ngn polis tu?

    Yg kali ke-2 kena pecah masuk tu, kiteorg x wat report pon coz confirm x kan ade ape2 tindakan di ambil..

    Mybe da ade antara kami yg kena rogol n bunuh baru la amik tindakan kot..ntah la…

    • hahaha…sian ko..so dh tau dh polis cmne kn..xyah ade polis sng cte..mkn gaji bute je..uhu..polis hnye utk org kaye2. je..haha

  15. eh..ujung bln 7..huhu

  16. **correction – ujung bln 7

  17. hadoi…umah aku dulu pun cenggitu gak…org atas tkt 4 turun pakai tali ikut balkoni masuk umah…report polis…mmg datang..tapi amek syarat je le…

    p/s; bapak aku pun polis gak dulu…tapi pencen awal..pasal frust ngan bebudak polis muda skrang..keje main2

  18. polis mmg babi! bapak aku dgn kakak aku pon dh terkena dgn polis babi nih…polis nie anjing kerajaan je sebenarnye..tggu arahan dari big boss baru amik tndakan! alah, klu nak cekup perompak tu mcm2 cara bole buat..klu nak seribu daya..

    • polis anjing kerajaan yg ko ni makhluk ape?? sedap2 je tulis makhluk tuhan 2 anjing..emo lebih budak hingusan.ko ingat penyamun tu ade tanda kat dahi ke tulis PENYAMUN yg senang2 ko suh tangkap??? akai ada ka??

      • ko pe masalah bond? slma ni wa trima org kritik utk d jdkn iktibar & pngajaran di dunia & akhirat kelak..mn budibicara ko sbgai pnjawat awam? cb ko bgtau ko polis area mn? wa bkn nk tnjuk lagak tp trse sengkek ngn lu..lu xpyh crik wa,biar wa crik lu..wa nk kasi lu terang alam polis di mlysia..wa jgk sm mcm lu & mgkn beza pe yg de ats bahu pd unifom.. pa mcm? bl wa leh cri lu? maaf terpaksa gn wa ngn lu ats hilangnye budibicara kamu..

  19. hehhe… byk cite laks hmm ok gak lelama tak ngulor cni :D
    hopefully pepolis seme seluruh mesia tooooooolong le wak keje btul2, byk tol kes2 cenggini yg dgr. cian tol ngan melissa ngan family..

  20. POLIS HANYA JAGA PERIUK NASI ORG POLITIK SAJA.. ORG BESA2 MCM KORANG SEMUA SORRYYY LAAA….

  21. polis skang ni memang tak patut..banyak kes2 yang selesai pun melibatkan orang2 kenamaan..orang2 biasa cam kite ni die tak pandang pun..memang la ada stengah2 kes tu selesai..tapi take time..pastu..mane2 kes yang melibatkan orang pangkat tinggi2..jarang kene tindakan…slalu senyap camtu je..klu ada pun pasal rasuah..klu bab bunuh2..memang kem salam nak kene tangkap..oversea pun tak camtu..orang kenamaan pun..klu wat keje membunuh..mesti kene tangkap..takde ampun..

  22. samelah macam aku ni. keta bapak CRV 150K yang baru 6 bulan beli kena curi dalam kawasan rumah, ade automatik gate lagi. pastu pegi polis station, sarjan tu cakap tak payah buat ape ape pun. claim insurance je. haram nak datang rumah cek gate ke ape ape ke.

    kite suspek orang yang servis keta kita yang curi sebab bapak hantar keta tu pi servis 2 hari sebelum keta dicuri.pastu bapak cakap buatlah siasatan kat tempat servis tu. sarjan tu cakap takde bukti tak bole buat ape pun.

    hampeh!

    keta hilang camtu je.

    • oh oh sama lah cam kes rogol, mcm mane nak carik bukti kena rogol? huahuahuah….
      kalu adik polis tu kena rogol, diorang xyah tunggu bukti.. terus cekup je tahan kat lokap..lepah tu tibai abes2… heheeh

  23. iyeke? polis cm gitu… meh aku kongsi cite kt korg… rumah aku dlu pon de perompak msuk… mse 2 warga indon byak dtg ke mlysia, kje kt perang bsar yg skarg nie di pangil putrajaya.. kbtulan rumh aku tgh di ubh suai, nk jd kn cite mlm 2 ktorg 1 family tdo mmang x sdar lnsung… pada jam 4pagi bapak aku blik dr kje 4 time bapak aku tersempak ngn kumplan mat indon 2 dkat ats bukit jln nk kuar dri umh aku 2… bapak aku x tau lg mse 2 yg umh aku kna msuk pncuri… so bapak aku nie dia mmang peramah sume org dia nk tgur… bapak aku pon g laa tgur kumpulan mat indon nie… tnye wtpe kt cni… skali bapak aku kna serang ngn parang.. tp bapak aku mlwan smbil mnjerit mntk tlg… kbtulan bapak aku mse bwk bkas baldi kosng bapak aku lwan gna baldi 2… mse jiran2 aku kuar nk tlg bapak aku kumpulan mat indon nie dpt lari… jam 5lbih kumpulan polis dtg… amik gmbar kt dlm umh aku…cek jap jari, ble dh report sume…. allhamdulilah x smpai 2 2mgu slh sorg perompak 2 brjaya di tangkap… mmang time 2 sekitar kwasan sna mmang popular ngn pencuri nie…. allhamdililah skrg dh xde dgr lg kes2 rumah kna pcah msuk… wlaupon rumha2 kt sna sedang pesat membangunkan lot2 banglo… skrg nie mmang selamat skit.. sbb kwsan msing2 dh de pemuda ngn rela ati mjaga kwsan msing2… and polis de wt ronda kwsan 2… x summe polis cm2… bygkan laa malaysia nie tmpa polis…. msti kerap terjadi nyer huru hara…bayk kes2 rogol, byk kes2 rompakan, dan mcm2 lg… jd renung2 kn laa wahai rkyt malaysia, kte kn 1 malaysia…

    • ko dok kwsn org kaye ke idak? kalo kwsn org kaye xyah cte k..hahaha..sume org datau..

    • yelah tu, kat putrajaya kan tempat org2 berpangkat duk sana! memanglah polis keje keras…. kalu x bos dia tiaw dia abes2…mcm tmn tempat aku duduk… bos polis duk kat kawasan tu, memang lah selalu ada polis jaga, especially time pagi, traffic flow cantik jer,,, (maklum bos dia pun nak gi keje). tapi bila bos dia dah cau dr umah, jem gler babi pun, polis tu buat x tau jer… kekadang tu, tersangkut dlm jem (tak bergerak2 langsung) hingga 1 jam, duduk dlm kete kematu kaki… haram…. polis trafic x datang. padahal balai polis dekat no kat situuu…. huahua huahua…!!!
      kebanyakan anggota polis nie keje kerana terpaksa keje… diorang pun tension sbb superior dia suruh carik saman sampai 10 kes 1 hari! gler ke ape, bos dia tu??? so pandai2 ler kalu anda disaman tiba2 tanpa sebab konkrit…

    • tau xpe.
      oitt, aku sokong ko. kalau org kaye jgn lew citer.
      duriyan. aku pon sokong ko. cam harem.

  24. bukan kita nak TIADAKAN Polis di Malaysia ni wahai sue'z! Kita cuma mintak bapak2 polis kita ni supaya melakukan penambah-baikan dalam tugasan mereka terutamanya menjaga keselamatan rakyat dan negara.

    Malaysia sekarang ni kita kata je aman. Tapi kalo korang gi memana rumah terutamanya taman-taman perumahan, korang dapat tengok x rumah yang xpasang grill (jeriji besi)??? Itu menandakan rakyat hidup dalam ketakutan. Dah pasang grill pun bimbang gak lagi, perompak siap ada yg bawa pemotong berkuasa hidraulik tu…

    Pe peranan polis? Tak cukup anggota? Tambah la, berapa ramai belia yang menganggur, rekrut terus diorang dari Program PLKN tu pun bleh.

    Semoga POLIS DiRAJA MALAYSIA tidak dilihat pula sebagai POLIS RAJA Di MALAYSIA.

  25. tu ah. dulu umah sewa aku pon penah kena pecah kat kawasan serdang nun.polis x dtg langsung check umah pas kitorang wat report. 2 hari pastu pencurik tu masuk lagi umah kitorg time kitorang gi keje. siang2 buta lak tu. trauma abes kitorg anak2 dara ni. pastu barula polis2 tu dtg umah check2 kesan ceroboh n cari2 kesan cap jari. dia cakap memang slalu berlaku kawasan tu. tapi kitorang x penah pon tgk kereta polis ronda2 kat situ kalo dah tau kawasan tu ramai penyngak. pastu dgn konfidennya cakap 'alah kalo dpt tangkap pon ni mesti dah ada kat dlm pusat serenti'. diorg kata kalo ade berita akan bgtau.tp sampai skrg xde apa2 pon..sambil lewa je buat kerja. kata mesra, cekap dan betul. tapi x mesra pun. cekap jauh sekali. tah ape yang betul pon x tau. bukan nak kondem semua, tapi ada polis yang sambil lewa je n x amanah jalankan tugas.

    • sume kes ni dari laen2 tempatkan?
      aku tgk sume komen cakap xsume polis, xsume polis.
      tapi kebanyakan komen yg xpuas ati pasal polis.
      macam sume polis je.haha

  26. hahaha..ckp kt sni pn ade ke polis nk dengo? p soh polis bc blog ni..bg deme berubah sket..aduan org ramai..wkakakaka

  27. MCM SIAL JE ORG YAG CAKAP POLIS NI MKN RAHSUAH… KALO KORANG NAK TAU KASTAM, IMIGRESEN, JPJ, JABATAN PERHUTANAN MALAH YB YG BANYAK MKN SUAP… CUBA KORANG TENGOK KAT TV BILE KASTAM BUAT RAMPASAN TAPI ORANGNYE TAK DERK PLAK… BUAT RAMPASAN 3 KONTENA TAPI LAPOR 1 JERK.. LAGIK 2 GI MANE???

    • sng cte sume same je yg bdn2 uniform ni sume mkn rasuah..beh cte..hahahaha..sume xbleh hrp…weh kalo ayah ko keje imegresen pn..kalo ayah ko ambik ape2 ke rasuah ke xkan la ayah ko nk gtau ko sbg anak? hahaha..ape la..diam2 sudaaa..uhu

    • ktorang xde pon cakap polis je yg mkn rasuah. yg laen pon same. ko ni salah sorang mangsa kastam, imigresen, jpj, jabatan perhutanan or YB ke? citer beriye cam jadi mangsa dorg jek.
      kan kat atas tu topik "Isteri Malique, Melissa Maureen dirompak dicabul" ade kaetan ke ngn kastam, imigresen, jpj, jabatan perhutanan or YB? ko ni da off topic ah. adoiii~

  28. woi scha, bapak saya kerja imigresen tapi tak makan rasuah.

    • Takkan abah ko amik rasuah dia nak bitau ko..? Kan badan ko gemok, sebab makan duit rasuah abah ko la tu.. Hahaha!

  29. x smua r….majoriti makan rasuah….minoriti y x makan rasuah pun kene skali la….

  30. ala kalo bapak kome polis ke imegresen ke kalo mkn rasuah pn xkan la nk cte pd anak2 toi x? haha..sndr2 diam sudaa..hahaha

  31. weh mediamalaya..ko da ubah nick aku kuor gambo baby ke?

  32. tp rase xbleh kan same nick..xtau la aku..haha

  33. ish pelik btl la..kan aku pki email tu da xbleh kuar msg aku kt sni..jd aku gune la email lain..da gune..ade plak kuor gambo baby tu lg..mslh btl web ko ni..haha..pegi la baiki ..aku ni kan pengunjung yg setia..huhu

  34. 2la sal polis sume x leh pki..
    ri 2 aq kne gk..dok daorang wt roadblock smpt g mtk no..
    bangang de gk aq tgk polis2 ni..
    dh 2 dye da thn pk cik 2 ckp lmpu x nyala..
    pdhal ok je aq tgk..
    pas 2 aq tgk polis 2 amek duet
    ptt la polis cari makan..
    ckp anti rasuah..tp dye mkn rasuah..podah la…
    polis x leh pki..
    sbg pennguna hope pihak polis jalankan kerja dengan amanah k..
    jd la orang yg disegani kerana jujur dn bkn kerana rasuah

  35. hahaha..btl tu..lg satu tgkp salah org x pakai tali pinggang dlm kete..pdhl aku nmpk polis nek kete polis tu ilex je x pkai tali pinggang xpe plak? kalo orang lain kecoh…polis sndr x buat..blah laa

    • dok lg bwh tempurung!! dah xtau undang2 lg mau tulih kat sini…polis bila bawak kete rasmi TIDAK DIWAJIBKAN pakai tali pinggang..Benda ni tertakluk dlm akta JPJ..kalo nak pakai untuk keselamatan xda hal,sama jgk dgn kenderaan rasmi/operasi mcm bomba,ambulan,jpj….lin kali tny dulu..tp klu polis 2 pakai kete die sndiri bkn rasmi lain la cita chooorrr

      • baru tau polis xpayah pakai tali pinggang kalu naik kenderaan rasmi…=)

        ermm, maybe xboleh salahkan semua polis…

        bukan semua polis macam tue..

        ade certain2 jew kowt..

        tp tolong la, seandainya masih ada lagi wujud polis yg memakan rasuah n lalai dlm melaksanakan tugas…minta pihak atasan tangani…

        xsedap kalo rakyat pandang xelok pada PDRM kerana mutu diorg dlm pekerjaan…

        setiap org ada kelemahan..
        tp kelemahan itu jgn dijadikan alasan…

  36. nak buat mcm mana daj ketua polis negara dah rasuah sana rasuah sini…..dia punya bawah2 lagi xboleh pakai…haram jadah…
    senang citer kita ni diawasi oleh penjenayah ytg berlesen sebenarnya…
    aduhai….kesia kitakan…polis mcm ni memg kalau boleh aku tembak je..bia mampus…
    senang citer….

  37. Kebanyakan polis:
    -xadil/xde timbang rase.
    ~biadap/kurang ajar/xde bahase.
    ~buat keje sambil lewa/asal boleh.
    ~buat keje utk buat syarat.(da ade laporan bile phk atasan tanye.)
    ~suke amek rasuah (rm5 pon jadi, jnji dpt minum kat warong)
    ~simpan brg rampasan utk kegunaan sendiri/kuarga/kawan (e.g- mercun/vcd/dvd cetak rompak) hanye cket je yg dibuat demonstrasi pembakaran/pemusnahan barang rampasan.selebihnye simpan.

    Kebanyakan polis HANYA AKAN buat keje bile:
    ~disuruh VIP/big boss/kerajaan.
    ~ade duit utk masuk kocek sendiri.
    ~akan dapat name/pangkat (e.g- masuk TV/dapat liputan media/anugerah)

    Contoh:- kes ahli politik cina jatuh dari bangunan.
    -Sebab org tu ahli politik, aje lame amek mase nak setel.
    nak siasat ade kaitan ngn pembunuhan la, ape la.
    kalau org biasa. ni bunuh diri ni.da tutup kes. aje kejap.

    Contoh:- Kes Altantuya.
    -Sebab kes ni ade ade kaetan ngn polis & kerajaan, aje lame amek mase nak setel. kalau org bese. awak suspek, tahan, bicara, bersalah, jatuh hukuman. aje kejap.

    Contoh:- Kes aku.
    -Aku penah kene saman ngn polis sebab naek moto ikut laluan kreta mase lalu jambatan MUAR.

    Aku ckp kat polis tu: "Macam mane nk ikut laluan moto, dah org duk paking reramai kat atas tu mancing. kang xpasal terlanggar dorg da satu pekerjaan plak nak g hospital la. nak byr bil perubatan la. laluan kreta kosong, sy lalu je la. pegi la saman diorang skali. sbb menganggu lalu lintas."

    Polis tu ckp kat aku: "Itu masalah ko. yg penting sekarang ko salah sbb ikut laluan kreta. salah tetap salah, saman tetap saman. aku cume menjalankan tugas."

    PERGH!! BANGSAT punye polis. ade ke cakap camtu. jalankan tugas kepale burit ko SIAL!. Kalau xsebab ko polis aku da terajang da muke ko. kalau jalankan tugas, org yg dok melepak kat atas jambatan pon saman la skali sbb gnggu lalu lintas.sumpah cam HANJENG!

    p/s- xsemua polis mcm bangsat. dlm 10, adela 2-3 org yg mcm bangsat.

    (da mcm artikel da pnjang commnet aku ni.haha.)

  38. phewww!!! nasib baik aku tak jadi polis….klu x,x berkat idup aku hari2 kena maki hamun…hehehe

  39. polis semuenye baik-baik la,korang ni la,ala jangan la cepat terime sangat pendapat dalam blog ni,orang dah kena jadi gelisah dan x leh berpikiran waras la,ape-ape pn leh kata tuk menyenangkan hati yang lukalara dan gundah gulana 2,klu la x ada polis dekat malaysia korang jugak nanti kang yang x aman,masalah macam ni jarang sekali terjadi,tapi bile dah jadi terus nak band polis ape kes korang-korang kat luar ni agak-agak la ckit.

  40. xpyh la nak cite2 hal yg korg sndiri xtau cite sbnr nye k..!! xpyh la penat2 kan jari 2 tulih bkn2,komplen2…aku bknye nak menangkan polis cuma trasa je..bkn semua polis mkn rasuah…yg kat cawangan IT,FORENSIK,LATIHAN,TRANSPORT,BENGKEL,KOMUNIKASI,PERSENJATAAN,LOGISTIK,DESPATCH,MAHKAMAH,ESKOT,PENGIRING,BODYGUARD,DLL mcm ne??? xda kene ngena pon dlm hal rasuah.mgkn 2 pngalaman korg,so korg xpuas ati buat aduan,skrg mcm2 tmpat ade nak buat aduan.pk la dgn waras.

  41. gelak gelak gelak kh

    kesimpulannya,9 DARI 10 KOMEN MENYATAKAN:

    POLIS KUAT MAKAN RASUAH!

  42. gelak gelak gelak kh

    POLIS MALAYSIA KORUP! AGENSI KERAJAAN PALING KORUP! (RUJUK SURVEY FORBES 12/898A/WORLDPOLICE/SURVEY) POLIS YANG KE 10 DARI 65 NEGARA PALING KORUP!!!

  43. gelak gelak gelak kh

    BERGELAK… WAHAI DEMI UNTUK WANG RINGGIT
    LELAKI TAK KIRA JUGA WANITA
    ASAL POLIS MALAYSIA
    MATA DUITAN SAJA….!

  44. gelak gelak gelak kh

    MENGAPAKAH KONTRAK KETUA POLIS NEGARA SEKARANG DILANJUTKAN WALAUPUN DIA DAH PATUT PENCEN? APA? PENGGANTINYA TAK LAYAK KE? TAK CUKUP GILA KUASA LAGI KAH? NORIAN MAI PENCEN ADA WANG 35 JUTA….AKU KEJA SAMPAI MAMPUS PUN PENCEN TAKDE WANG SEBANYAK ITU….

    • kenapa ko x jd polis…ko kn org baik xmakan rasuah…zzz org2 mcm ko ni la yg patut jd polis utk jaga ketenteraman awam…dari ko dk melalak kt sini baik ko jd polis…jd teladan kt suma polis….

  45. ha3..actually en aku penah couple ngn polis..
    then..dia penah cite..
    sometimes sehari uh dia kena gak n WAJIB cari saman smpai 50 la..bape2 la yg ketua dia mintak..
    tu ah yg jdik sampai kdg2 polis ni nk carik salah orang je keje dorang..
    n one more thing..tahla..in my opinion..x sume polis amek rasuah..tapi..sbenarnye..mang ade polis yg amek rasuah..x dinafikan..coz nila tiga suku baldi rosakla susu sebaldi..hua3..

  46. oh lupe..
    skang en gempak sal isu curi enjin TUDM kn??
    stahu aku mase enjin uh ilang adalah mase najib,our PM yg skg jdik menteri ptahanan..btol x??
    n then..dia punye keje..pgawai bawahan yg kene..
    adOi..tu la ngara demokrasi..hua3..

  47. polis? ape2 je laa..

  48. astagfirullah…

  49. Pukima ko bond.. asal ko nak tangkap2 plak.. ko tangkap aku skang .. babi.. x buat salah nak tangkap orang .. mak ko makan cirit la sial.. tangkap aku ko kasar skit ngan aku mahkamah mari.. saman mak bapak seluruh keluarga laknat ko rm5 ribu .. bodoh punya orang.

  50. bodoh.. memang la x semua polis makan rasuah kat malaysia ni. tapi 90 peratus polis kat malaysia ni makan rasuah.. terlalu banyak tu sebab .. perut buncit …

  51. Ingatlah! Wahai insan2 yg bergelar polis atau sape2 pun…kerja satu ibadat…rasuah memang kerja biadap..biadap dengan Allah dan Agama Islam..Bertaubatlah sebelum terlambat..Pintu taubat masih terbuka sebelum datangnya Sakaratul Maut…

  52. bukan nak cakap pe la, tp da kau p pakai tededah cna cni camana la org xcabul nasib xkne rogol… lu pikir la sndiri… polis tu pn mele nk mlayan…

  53. aku bukan ape bro2 semua tapi aku suggest kat kau orang semua klau ada son of a bitch( motherfucking cop) ni nak gertak atau pun nak mintak rasuah kau record muka dia atau pun situasi yg terjadi tu pakai handphone kau orang pas tu macam biasa masuk dalam youtube fucking shit!!! confirm goyang punya fucker ni

  54. ginilah aku nak cerita bagi mereka yang anti polis ke benci polis ke aku nak kau org pikir masa kau tidur sape yang tengok rumah kau?adik beradik kau orang yang lari ikut mat rempit sape yang tolong carikan?adik beradik kau org yang kena cabul atau rogol sape yang bantu?kau org pikir tak sekarang penjenayah dah cukup bijak nampak muka baik tp macam haram jadah..so apa yang terjadi pada mangsa dalam ruangan ini mungkin(mangsa samun dan cabul)ada dosa yang dilakukannya hanya allah saja yang tahu.ada hikmahnya polis tugas menjaga keselamatan dan ketenteraman awam jika ada polis yang sambil lewa buatlah aduan mengikut jabatan polis sendiri..mungkin kau org lupa masa zaman komunis mereka inilah yang berkorban dan ada yang mati dalam usia yang muda ,meningalkan anak isteri dan sekarang pula polis mula dibenci alasan rasuah.cuba kau pikir sape sebenarnya yang paling banyak makan rasuah?takperlu aku nakcerita kita ada sprm biarlah mereka ambil tindakan …sebenarnya aku juga seorang anggota polis dan aku terasa apa yang korang kutuk polis tak semua polis macam tu ..anggota polis yang beragama islam tahu hukum hakam yang mana haram dan yang mana halal…aku bersyukur dengan gaji yang aku dapat sekarang dan kenapa aku perlu ambil rasuah sedangkan gaji aku dah cukup besar dan isteri aku mempunyai kerja yang baik..aku memang benci rasuah dan punca rasuah bermula dari masyarakat yang ingin melepaskan diri dari sesuatu..islam adalh panduan hidupku.kepada mereka yang marah dengan apa yang aku luahkan bolehlah email aku pama8182@yahoo.com

  55. tu la aku pon sokong korg sume..tp kan..mmg ptot pun polis tu wat cam tu..sblum kena batang idung sendiri bukan main provoke polis ni mcm2..
    mkn rasuah la apa la…dah kena btg idung sndri tau plak nak carik polis..manusia mmg tak penah puas..

  56. aku tak rasa semua polis camtu.. ade yg betol2 buat keje. tapi ada yang sambil lewa.

    Aku penah sekali kena copek kat Johor Bahru. Baru 2 hari aku sampai sana sebab kerja. Then masa nak naik bas awam dengan 3 lagi kawan aku, ada Indonesian rasanya lalu sebelah aku then turun balik. Memang kelam kabut masa tu, then bila pergi satu balai, dia suruh gi satu lagi balai dekat2 City Square tu. Pergi situ dah terpingga2 nak cari sape, then kebetulan ada seorang polis tanya kenapa. Cerita2 kat dia, dia kata biasalah keadaan tu but dia ajak jom balik round2 kat situ dengan van polis tengok kot2 cam sape2. 2 kali round situ. Memang dia bergurau gakla, but at least kita tenang sikit walaupun kena baru kena copek.

    Then bila gi buat laporan, kita dah macam panik, dia tolong tenangkan tunjuk satu lagi kes dia terima, ada sorang tu ilang RM23,000 masa tengah jalan kaki. Dia kata kalau macam dia ni, lagi sedih. Then kami mintak polis tu hantar kami balik sebab dah serik kat JB tu. Dia kata susahla, sbb diaorg semua kena standby but dia tolong panggilkan teksi. Baikla jugakkan.. Walaupun kes tak tutup, but at least diaorg tenangkan akula. Mas tu kami 4 orang 3 perempuan 1 lelaki.

  57. puan leno,bkn ke klu tgkp behabok lg senang dpt cap jari…..?anyway memng x sume polis mkn suap tp byk yg ambek….

  58. sapa yg kata 90% polis malaysia mkn rasuah dari org awam mmg bangang, mana punya kajian dia ikut… takkan polis dlm cawangan latihan (pulapol), cawangan pancaragam, unit anjing pengesan (K9), Unit udara, Unit IT, Forensik dan mcm2 lg cabang yg seumpamanya pun mkn rasuah??? celah mana yg bodo sgt nk bg depa ni mkn rasuah?? apahal??? mangkuk!!… dlm polis ada berpuluh cawangan dan unit.. bila dah emosional, kuar statement pun bodo2 jer…

    ** jangan marahkan nyamuk kelambu dibakar… buduhh…

  59. polis bkn nyer bt keje sgt,… aku penah rase cm ner melissa nie rase,..masa tu bilik aku kena pecah masuk,..brg2 kena curi,.. pegi bt report polis dah laa cm lyn nak xnak jer,.. aku satu habuk pun xde dah sume kena kebas,.. nak wat laporan kena byr lak tue,.. jenuh mencari duet nak byr duet wat report,.. pastu, belagak giler polis lam balai tue,.. ckp nak dtg tgok keadaan bilik, smpai skrg xdtg pun,.. mkn gaji buta jer,.. bajet cam bgus,.. sedar laa sket,.. mgkin ari ni korg tu diatas aku nie jadi org kat bwh mntak tlg, esok lusa korg lak kat bwh, mgkin aku lak kat ats nak tlg korg,..

  60. ntahapehapepe kan….tp apa yg aduka tu tulis…memang biadap….biadap terhadap sultan tu aku no komen..tp biadap terhadap islam tu….budak ni mcm dah terpesong akidah…

    ______________________________________________________
    dapatkan panduan bina otot badan lelaki percuma disini

  61. korang yang benci polis ni mmg bangang.ko lahir dan ko mampos pun
    repot polis.klu accident,hilang ic bla bla bla tahu lak cari polis.
    hipokrit.cam diri tu betul sgt.hati busuk.

    • weh bodo..tu keje dorg…bezakan la keje n sikap..mmg la apa2 hal kena report polis…kalo bleh report bomba dah lama org cari bomba kalo exsident, hilang i/c ka hapa…ko xpenah kena sembang boley la…

  62. toksahla nak salahkan polis mereka kan makan gaji dan ikut arahan, arahan datang dari pegawai, pegawai dilantik oleh menteri, zaman BN memerintahni mana ade menteri yang tak makan rasuah, jadi Rasuah dah jadi makanan menteri, jadi juga makanan pegawai polis terus jadi suapan anggota Polis.. nak wat camana… salah kamu juga pilih menteri haprak 5 tahun sekali.. Allah takkan mengubah nasib sesuatu kaum itu kalu mereka taknak ubah nasib mereka… Mereka pilih pemimpin haprak mereka dapat la Malaysia dan isi-isinya yang haprak…. salah korang jugak…. ha yang belummendaftar mmengundi Pilihanraya cepat2 buat kat pejabat POS… jatuhkan BN pilihanraya akan datang… hidup RAKYAT.

  63. hahahahaha padan dgn muke die siapa suruh die tunjuk perangai gedik die tu kt org hahahahahahahahahahahahahahaha gedikkkkkkkkkkkkk hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha pdn dgn muke die cella dh agak dh si melissa maureen tu jual badan hahahahahahahahahahahaha

  64. tak semua polis macam tu or hanya kerja utk org kaya saja. Rumah my friend pernah kena pecah… rumah flat je, polis datang je utk check. My house pun pernah kena pecah masuk, pun rumah biasa je. Masa tu I tak ada but my husband kata polis dtg macam csi.. amik cap jari semua. Kebetulan masa tu kami baru pindah rumah, tak adalah sangat barang berharga. So yg hilang remote2 and satu mesin urut kaki. Dah jumpa dah barang2 tu. Yg funnynya pencuri tu guna our bag isi barang2 tu utk bawa lari.

  65. polis malaysia memang bangang haprak siol tolol.kje nk mkn rasuah je.kje xwat.dahla anjing kerajaan!meluat betol.bile ade kes akciden…ambik n guna cara sendiri diorang marah2.bile report..ade diorang kisah???kalau kes dpt liputan media baru nk kecoh wat keje.lau x….kem salam jerlaa.BLAH AH A.C.A.B.

  66. kpd smua mangkok ayon yg dok petahankan polis, pegi mamposla…
    1 malaysia smua dah fhm sgt peel polis…kau stakat mek repot, kalau rajin kau mek gmbr pastu kau dtg rmh, pastu kau diam. kalau kau sengkek kau merajinkan bontot kau buat2 saman sana sini, pastu dgn selambanye kau pau.pastu mkn tua perot kau mkn bonyot anak2 kau smua xmenjd sbb? mkn hasil haram.

  67. memang mcm tu lah lumrah polis kt negare kite skarang…..bile masok tv,sumenye cekap….tp blakang,mcm haprakkkk….konon bersusah payah banteras jenayah tp last2 dieowg yg sukerela biakn jenayah terjadi…

  68. memang polis semua same xder yg kurang semau yg lbeh jer !!!

  69. Assalamualaikum..PDRM??,huh..Sy bkta bkn kut emo,bkn ngn air liur je..Tp dr pnglamn 5x msuk 3pnjra yg brasingn,lbih 30x msuk lokp,prnah d cj atas E0,even interpol redlist pn pnh..Bkn nk bnga..Xda gne lnsg.Mlah myesl se um0 hdp smpi skunk,frm my exprn,hny 1 dr 5 polis yg jjr..Bgtu gk ngn jail offcr..Lu pk r sndr bk kte nabil,n beruk yg mkn cili..Xkn lembu yg trase pdasny kn.?

  70. ak pun simpati gak ngn nsib melissa n malique tu..nsib baik anak diorg xpape erk. yg hairannyer rmai gak polis yg cmtu tp xsmua ar..ak hrp pasni pihk polis yn der prangai cmtu brubah lar spya negara kiter ni aman damai jer..

  71. zulaika marcella xbaik kata mcm 2 tau.
    itu hari dia…hari kita mana kita tahu.

  72. polis pun org gak beb..ada yg baik ada yg tidak.tp aku rasa korang ni byk layan csi kot tu psl emo..nk jd polis klu baik sgt pun susah gak nti tak tergamak pulak nk tembak org jahat!dari korang maki hamun polis ni baik la korang pikir camner nk buat ngan PATI2 yg buat taik kt m'sia ni sbb diaorg la hidup kita tak aman…

  73. kepada “oit”…if pas ni ko mati ko jgn suh family ko repot polis tau! repot kt bomba ke, tentera ke, mana-mana jabatan la yg x amik rasuah! dri gaye penulisan ko nampak sgt ko ni cetek pemikiran, npe polis jer yg dianggap amik rasuah?? jabatan lain x amik rasuah?? pengarah SPRM x amik rasuah?? kesian dekat ko kan mesti tak banyak bergaul dgn org tu yg cetek pemikiran..anyway aku gelak bila ko kutuk2 polis & org lain sebab ko pun ckp mcm org tak de pemikiran yg berpendidikan…kesian2..& ingat 1 hari nanti ko akan susah & akan cari polis…bila tiba time tu baru la ko nk jilat air ludah sendiri! huhu…hope ko g masuk sekolah blaja budi bahsa yg ko tak abis belajar tu…cian2..moge dosa ko kutuk org diampunkn oleh org2 tu! dosa dgn Allah ble dimaafkan sebab dia Maha Pengampun tapi dosa dgn manusia tak tau la ble dimaafkan ke tak kalu dia tak diampunkn!huhu…lu fkirla sendiri labu…

  74. aku perna kena macm tu. masa tu budak umah aku curi laptop aku.
    lepas tu aku buat report then jumpa sarjen seorg tu. aku siap bagi semua maklumat ttg diri budak tu dan kat mana kedudukannya sekarg, tapi polis tu boleh ckp dia tak ada link ngan polis daerah lain… terkejut aku. polis baju biru pun tak ada link ngan polis baju putih… pelik aku lah….

    kepada yang polis betul ker macam tu?

    di sebbakan geram polis tak buat apa2 tindakan padahal ada waktu dan masih sempat serta maklumat lengkap saya pun buang ajer ler copy report yang saya buat…

    saya bukan tak percaya PDRM tapi biar tulus dan cepat ambil tindakan yang boleh dipercepatkan. buat ler kerja sikit….jangan ler asik tgk tv ajer…. bergerak sikit.. action atau tindakan yang diperlukan…
    kalau tak cukup anggota ambil la lagi…. bukan nya susah.. kerjaan banyak duit apa…..

  75. aku penah kena…..mmg la xsmua polis yg camtu…tp ada…
    aku kena pow rm100 atas sebab yg xmunasabah langsung…
    aku xhalal dunia akhirat la…makan la duit tu…

  76. I know why the 5.P.O didnt respond well,
    its the same case with m.j somehow,
    search about it guys

counter statistics