Sunday , December 11 2016
Home / Lain-Lain / Jerat Nurul Gersang atau diri sendiri bodoh?

Jerat Nurul Gersang atau diri sendiri bodoh?

Petikan dari Harian Metro

Seorang wanita yang memperkenalkan diri sebagai ‘Nurul Gersang’ dikesan menggunakan laman sembang sosial menawarkan diri untuk dijadikan teman tidur sebelum menjerat mangsa supaya memasukkan wang ke dalam akaunnya.

Wanita berusia 20-an itu turut memuatkan nombor telefonnya dalam laman sosial popular itu serta mempamerkan gambar seorang wanita seksi bagi menawan ‘mangsa’ tetapi dipercayai bukan dirinya.Apabila ada individu menghubunginya, wanita berkenaan akan bertanya ‘nak booking ke’ sebelum meminta ‘bakal’ pelanggan memasukkan sejumlah wang ke dalam akaun miliknya sebagai syarat untuk bertemu.

Bagaimanapun, wanita berkenaan memberi pelbagai helah apabila tempoh temu janji ditetapkan walaupun wang sudah dimasukkan dalam akaunnya.

Oh ok penulis faham.

Seorang peniaga yang cuba ‘menjerat’ wanita terbabit, Azahar Omar, 32, berkata dia melihat maklumat peribadi wanita itu dalam laman sembang berkenaan pada 10 Julai lalu menggunakan nama ‘Nurul Gersang’.

“Saya membuat laporan di Balai Polis Teluk Air Tawar selepas kehabisan RM450 untuk memerangkap wanita itu,” katanya. Difahamkan, beberapa lelaki lain turut menjadi ‘mangsa’ dan kerugian ratusan ringgit tetapi enggan membuat laporan polis kerana malu.

Rasanya paling mudah untuk menjerat gadis gersang ini ialah apabila ketika transfer wang tersebut. Bukankah kalau kita ingin transfer sejumlah wang ke akaun lain, akan dinyatakan nama penuh penerima? Daripada situ, berbekalkan bukti-bukti mesej di Facebook serta nama akaun penerima, peniaga hebat tersebut sudah boleh membuat laporan polis.

Kenapa bijak sangat transfer wang sebanyak 3 kali sehingga berjumlah RM450 kononnya untuk menjerat gadis gersang tersebut? Ingin jerat atau diri sendiri sudah kantol bodoh? You got Pwn3d!

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Super Kelakar: Jika sesetengah binatang matanya tidak ditempat asal (13 Gambar)

Siapalah pedajal gambar-gambar haiwan ni. Haha!

10 comments

  1. haha..bongok gla yg bt laporan polis tu..cover konon nk perangkap..pdhal dah tergoda dah..dah 'gersang' mcm pompuan tu..huhu dua2 ting tong !

  2. Alasan jer kata nak perangkap. Padahal…ada niat lainlah tu.

  3. hahaha.
    itu alasan nk cover je tu.
    klu dapat perempuan tu aku rasa x de report polis..ha3.
    lawak seh..ha3

  4. 🙂 yup. usually nama penuh kuar on screen. ^_^ cover malu lah tu..hehe

  5. dah "keldai" tue tetap "keldai" gak la..jangan marah yer…..!!!!

  6. tu psl.. la ni seme2 online, anytime je kita tahu details psl pemilik acct. kena plak klu dah kompem kes tipu. mmg bank punye polisi takan reveal seme2 tu tp klu dah ade laporan polis, proceed je…

  7. sbnrnya yg tukang msukkn duit tu yg bengongnya

  8. yang pi masuk duit sapa suruh.mesti nak langgan nurul…..tu pun brani masuk paper…..apa ke cerdik sgt…

  9. Hahahaha….bengong nye jantan

counter statistics