Saturday , October 1 2016
Home / Gossip Panas / Johan Raja Lawak di boikot kerana video anti-Bersih 3.0

Johan Raja Lawak di boikot kerana video anti-Bersih 3.0

Agak riuh semalam apabila terdapat pihak yang butthurt telah mencipta satu fanpage Kami Boikot Johan Raja Lawak. Segalanye berpunce apabila Johan di dalam sebuah video bertajuk Esok Nak Demo Ni telah menyindir peserta dan perhimpunan Bersih 3.0. Sehingga artikel ini dikeluarkan, jumlah pengguna yang telah menyertai fanpage tersebut ialah sebanyak 1950 orang dan semakin meningkat.

Kumpulan tersebut telah memaksa Johan untuk meminta maaf secara terbuka di atas keterlanjuran-nye yang penuh sindiran dalam video tersebut. Pada pendapat kami, Datuk Ogy pun Johan pandang halus, usah dilayan karenah-karenah manusia berotak udang ini. Hahaha! Video butthurt penyokong perhimpunan Bersih 3.0 dan parti pembangkang after the jump.

Sumber dipetik: Cari forum

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

02-remy-ishak-pasang-bodyguard-mediamalaya

Remy Ishak kini dikawal pengawal peribadi selepas terima ugutan bunuh (7 Gambar)

Pada bulan lepas, kami ada memaparkan berita dimana pelakon, Remy Ishak menerima ugutan bunuh gara-gara ...

28 comments

  1. beautifulnara vs mediamalaya

    mende..aku pn xphm video ni..wakakaka

  2. Kau ckp geng bersih otak udang…kau nk jd mcm johan gak ker…

  3. bangkang dari longkang

  4. Otak udang bila beria wat page fb tu.

  5. adik johan la.......

    itu pun nk kecoh…..

  6. Bersih mmg otak udang pun, mmg ptot pun video ni. Pns trik bjln rmai2, eyyyy jijik

  7. kata nak kebebasan bersuara..baru tengok video cam ni dah hangin..sapa makan cili dia terasa pedas la..hehe

  8. PEMBANGKANG bukan nak buat kacau tapi nakkan keadilan

    • tapi nak menuntut keadilan telah buat kacau!

    • Audrey Hepburn

      keadilan celah mana? semua yg menyokong celik2 kena perdaya dan dibutakan hati oleh diorg. hanya utk sorang tu capai cita2 everest dia. kesian korang dok percaya keadilan, keadilan, keadilan. diorang sesama sendiri pun tak adil, ada hati nak adil utk seluruh malaysia? in his a** dream.

  9. artis sndri pn x sokong ADIL……hahaha…berangn la korng tu ADIL sgt…

  10. bencipemimpinbersih

    ala memang pun sangat otak udang…..baru video da terasa ker…hahhahh…..ni nak tuntut keadilan tang mana…apa lagi yang nak diminta dengan perhimpunan bersih tu…nak sampai kerajaan di pimpin oleh mereka2 yang suka kan suasana kecoh…kacau bilau…konon bersih tapi penuh dengan najis…sila jawab orang2 yang konon bersih…SIAPA SI AMBIGA TU???….APA SUMBANGAN DIA PADA PEMBANGUNAN NEGARA…KONON PEGUAM TAPI…OTAK TAK LA GELIGA…..

  11. lawak giler…sempoi la johan,dorang xbleh terima hakikat artis da rmai sokong kerajaan

  12. Bagus sgtlh johan buat video tu…mmg org2 bersih ni kotor n jijik…perangai masing2 mcm sampah samseng…mcm binatang pn ye jgk…sama jek mcm ketua hangpa yang kaki mengongkek tak kira jantan betina tu…yuks!!!!

  13. bencipemimpinbersih

    agak2 ketua bersih tu tukar jantina kot…tu yang sokong sangat golongan yang nak kawin sejenis nie…mengaku jer lah yer tak….da lah penuh dengan najis…perangai serupa binatang…binatang pun baik lagi tau…ada juga yang dengar cakap tuan dier….golongan bersih tu main redah jer….agak2 dorang ni dilucutkan kenegaraan sangat sesuai…da tak suka kat kerajaan sendiri…keluarlah dari Malaysia nie…join dengan mereka yang hari2 hidup dengan senapang…buktikan yang korang tu komited dengan aper yang dijuangkan…uwaaakkkssss……

  14. korg yg telah diperbodohkan oleh pemimpin UMNONGOK.. diaorg kaya raya mkn duit rakyat,tgk mcm Khir toyol dah la, kaya raya tp rakyat merana..

  15. bkn xleh nk bersura tp kan de saluran yg btl…ni yg dok p ngacau piok nasik org 2 wat pe?….org lain nk niaga,ko dok wat kecoh…rosakkan harta benda awam..duit sape 2?…bkn duit korg gak ke?…negara ni aman sbb pe?negara ni xaman pn sbb sape?…korg ni sume bijak pandai,skolah tggi,lulusan u…tp nape xbijak?…nape xpk mcmne tggi nye lulusan korg 2?..
    nk sgt ubah pentadbiran negara?..jd la pemimpinl!…..jgn jd org yg dipimpin mcm lembu cucuk hidung…jd pemimpin yg btl2 blh dicontohi..tp mslhnye pemimpin ko btl ke arahnye sampai ko kte pemimpin skrg xbtl?…

  16. haha….sentap sgt…ok per bangkang dri longkag?..bukan kaco org pn..drp bangkang pegi serang..mcm pyokong BERSIH haha….ikut cakap ambiga …pe dpat?…mana martabat org islam n melayu…??
    melayu mudah lupa..

  17. johan brilliant.! ahhaha. bersih tu buat huru hare je. hampeh

  18. jiran mak jemah

    sensitip sangat la penyokong bersih ni.. wat video camni sket da nak taching2 bagai… rilek la der.. kate jiwe kental.. bley lawan polis sume.. tp bile wat video cmni sket da sentap… adoii.. kelakar la der.. sket2 nk boikot.. cm bebudak… phuii..

  19. ak bkn org yg pergi demonstarsi bersih ari tu, ak rsa page nie cam salah ckit la maklumat dia, page "kami boikot johan " tu bukan org yg join bersih je yg pegi like, serius ak ckp, aku peminat johan, aku undi dia masa anugerah bintang popular hari tu, tp ak pun like page tu, sbb aku terasa ngan lawak dia. dia kna faham, tak semua peminat dia dtg dri ideologi yg sama, aku 100% xde mslah klu johan nie sokong umno pon, tp jgn la main sindir. siti nurhaliza ngan lisa suruhani tu pon puteri umno tp diorg tau jaga sensitiviti rakyat malaysia. tgk la vid bankang dari longkang tu, yg like nye 1000 lebih je, yg dislike nyer dekat 4000.. pe cite??

  20. BERSIH sbnarnye ade hala tuju..bkn sbb ko org kuat umno korg kena menolak BERSIH..cube korg kaji ape sbnarnye yg BERSIH perjuangkan..jgn menolak bulat2..org ckp BERSIH tu kotor najis..korg pon follow..xtau mende..kita yg bijak pandai ni kena berpikir..dlm ratusan ribu yg join BERSIH..korg rase diorg ni xde otak ke join buat huru hara..xmasuk akal kn..pikir ke depan cket..diorg mahukan pilihanraya yg adil..yg bersih..bukan sebab diorg nak menang..klu kalah adatla..ade menang ade kalah..diorg kalah xde hal..tapi jgnla maen tipu..tak aci la cmni..contohnye cmni..mentang2 ko anak guru besar..ko asik menang je pertandingan melukis..padahal ko pnye lukisan mcm melukis gune kaki je..haram xlawa lgsung..ade org lg berhak menang..lukisan anak penoreh getah lg cantek dan berseni..tp dengar ni..perjuangan diorg bukan nak menangkan anak penoreh getah..tp betolkan sistem pengadilan..biar rakan2 pelajar yg tentukan..sape suke lukisan anak guru besar angkat tangan..ade 3 org..sape suke lukisan anak penoreh getah angkat tgn..ade 27org..tibe2 ade dpt email 25org angkat tangan untuk lukisan anak guru besar..katanya 25org tu dari kelas yg sama..diorg sume cuti..padahal kt kelas muridnye ade 30org je..anak guru besar menang tipis pertandingan ini..yay..kte bersorak gembira..anak guru besar the best..cayalah bro..lukisan lu mmg mantap..tp adil ke mcm ni.. agenda BERSIH xlaen dan xbukan nk hapuskan undi 25org tu..xkire korg umno ke pakatan rakyat ke..pas ke..ini sbnarnye adil..klu btol la ko nk menangkan anak guru besar..xyah suruh bdk2 kelas tu angkat tangan..ko bg je hadiah kt die..lg senang.

    • ko tulis panjang2 p0n k0 rase pilihanraya tak bersih lagi..yg penang,kedah,selangor ape sume tu dpt pembangkang ko tak nampak plak..rase tipu lagi kew?kalau betul pilihanraya tu tak adil,baik sume negeri dapat kat Barisan jek..fikirlah..wat himpuanan bersih,tapi nyusahkan orang ramai..r0sakkan harta bende awam..tu bukan bersih namanye dah..tak boleh ke buat secara aman..k0rang nak negara malaysia ni jadi macam negara2 yg tgh tak aman tu kew?ade otak,fikirlah…puiiii

    • ada hala tuju ke macam tu?merosakkan harta benda awam.

  21. alaa … yg korang trasa pesal ..org buat lwak jer .. lol!

counter statistics