Tuesday , December 6 2016
Home / Gossip Panas / Johan RL akan di saman oleh Ogy Ahmad Daud kerana lawak penhinaan

Johan RL akan di saman oleh Ogy Ahmad Daud kerana lawak penhinaan

Difahamkan Ogy Ahmad Daud melalui petikan akhbar pada hari ini mahu menyaman Johan Raja Lawak kerana berlawak berunsurkan pengaiban terhadapnya di Festival Filem Malaysia ke-24 (FFM24). Antara lawak yang dikatakan mengaibkannya ialah mempersendakan arwah ibu dan bapanya, mempersendakan Tahun kelahiran Nabi Muhammad SAW dan mempersendakan faktor umur artis veteran itu di khalayak ramai. Malah lawak itu tidak didapati di dalam skrip yang disediakan pihak Astro kerana Johan terlupa skrip akibat sering lewat untuk hadir ke reherseal FFM24. Di bawah ada lagi dua video dimana dikatakan Johan berlawak yang kasar sehingga mengaibkan artis veteran Ogy Ahmad Daud.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

hp-ayda-jebat-dirampas-mediamalaya

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

69 comments

  1. kerana pulut, santan binasa..
    kerana mulut, badan binasa..

    • Kalau nk sopan nk berbual tentang maruah jgn berjoget meloncat2 depan org ramai.. Ogy tu sebenarnya tk kena gaya dan tak sepadan pon dngn johan. Dan sebusuk2 johan pon tkde pon mengutuk ogy mcm mane ogy mengutuk johan

  2. pulak dah..aku tgk bkn main gelak je dorng tu..last2 saman menyaman lak.

  3. takda pun Johan mempersendakan arwah ibu baopa Ogy… Ogy yg over sgt mlm tu.. menyampah…

  4. aku rasa cm ok je JOHAN,,,,,WAKAKKAKA…..

  5. Tul2…. Tgk mlm tu ogy over mcm biasa la….asyik2 nak puji diri sendiri….

  6. dia kutuk orang kat af lebih2 xpe, yg johan takde niat pon nak kutuk dia, nak saman..lol

  7. Pelik..lawak johan ni mmg standart format ke?yg ogy gelabah nape?xnampak mane celah pun menghina..sudahla ogy..retired please

  8. saya rasa Johan xdelah melampau…biasa ajer…cume mgkin bab kata OGY dah tua berkedut tu kot yang mnybbkan OGY naik angin….tp lawak johan xdelah kutuk arwah ayah n ibunya…bahkan pasal tahun gajah tu pun xdelah JOHAN hina Nabi…die cuma ckp Tahun gajah jer…tp..cam kak OGY cite cam ader yg terlebih plak saya baca…cm ada unsur2 propa jer…law tidak pcya cakap saya boleh tgok sndri kt MEDIA MALAYA. tgok sapa sbnrnya yg OVER.

    • pelawak,mesti la kena spontan kan,xkan nk kena tengok skrip je,kang ckp xlawak pulak..yg tahun gajah tu aku rasa dia melawak spontan,xda niat or terpikir pown nk menghina nabi..bila johan ckp pasal tahun gajah,yg ogy p sambung lebih2 tu psal pa?chill sudah,kalau nk ckp psal agama,awal2 lgi dia dh tolak bila depa offer dia jadik pengacara bahkan,dia xkan p majlis2 maksiat mcm ni..artis sememangnya hipokrit..peace=)

  9. budi bahasa budaya kita…hemmm adakah dlm acara begini budi bahasa boleh diketepikan..kanak2 yg tgk pasti keliru dgn bahasa kasar yg digunakan..orang tua..dan sbgainya.bukankh lebih baik menggunakan bahasa sopan..

    • betoi tu..bckp ngan org yg lebih tu mmg kne sopan tp kalo org tua perangai tergedik2 depan org ramai lg teruk kot..please la..umo baye mak aku kot, malu aku kalo ade mak tergedik2 mcm tu..over giler..

  10. ogy dah monopos sbb tu lah meroyan! Btw, dia tak ingat ke yg dia dolu2 pon mulut suke melaser org? Ckp main lepas mcm dia je lah yg berhak mengkritik & memperli org? MEMANG PATUT jOHAN SMASH DIVE TUA TU.

  11. Ogy sensitip lah… Ogy dah lah tu..
    Tak perlu saman menyaman..
    Sekadar tegur dah lah…
    Ni mungkin PERINGATAN atas kelakuan
    Kita dulu… Dulu u pun laser kan…
    Asal bleh lepas aje.. SEKARANG kena balik
    Walaupun tak sengaja.. Jadi fikir2lah ya..
    Tak perlu ok nak saman menyaman..
    Ogy pun kena sedar… U pun ada terover bila
    Mengacara anugerah yg berpestige..
    Cuba tgk2 balik yg dulu2… :-))

  12. biasa la org tua mmg sensitip..x faham lawak org skang..dulu dia over xde pun org nk kecoh or saman dia..bila kena tang muka sendiri,nk kecoh..bersara la dok umah beribadat..dah sampai masanya..

  13. cuma aku x setuju johan skang suka wat lawak bodoh banyak sgt..smpai tahun gajah pun main2..xtau ke tu tahun nabi s.a.w lahir..mangkuk punya johan..kpd kak ogy..jom lik umah..solat..

  14. laaa…msing2 ak tgok over bebeno.
    yg si ogy pon tkedek2 bjoget.nmpk sgt johan xselesa.
    klo stakat ckp tua bkedut,at least bende yg BETOL.
    bkn la nk sebelah kn johan tp ogy sndri pon over gak.
    dlm byk2 bnde yg dorg ckp ak cume realise psl tahun gajah je.yg len ak rse biase.
    tp layak ke ogy nk myaman psl tahun gajah? mmg tahun kelahiran nabi tp ade ke johan prsendakan blebihan2?tak nmpk pon ogy akn mnng kat court kl myaman! 😉

  15. kok ogy ni je yg mengelabah..
    terasa lbh
    orng tu mane la ada niat nk wat cam tuuu
    ko tgk kak ogy tu sndri yg memlukkan diri sendiri

  16. sy rasa lawak johan agak keterlaluan la,, mmng la ogy ahmad dauh dah berusia tpi jnganla smpai smpai kata “dah lama perhati prgai org tua ni”, mne2 org pun kalau org kata bgitu kt diri , kita akn terasa.. lgi stu thun gjah tu, nmpak sngtla johan x tau agama,, perlu ke mnampakkn diri x tau sjarah nabi kita..? ckplah thun arnab ke thun ayam ke.. nie bila kata thun gjah nmpak la sngt mmpersendakan nabi muhammad.. johan patut mnta maaf dkat ogy,, that’s the best way he should do.. ^^

    • ala,dy sebut thun gajah sbb nk gtau da telalu lama la….klu ckp thun arnab, xde effect lwknye…
      sbut org tua btulla..xkan nk kata org mude belia kn ogy, sok kene saman sbb perli plak…
      susah tol!

  17. sejak Lisdawati dapat duit menang saman…masing2 yg lain pun sokmo nak menyaman jugak..kicik punya hal mau saman ayoyo….wahahahaha macam2 artis ni…

  18. johan pun just cakap tahun gajah saja…xde la maksud die pun nak hina Nabi..apalah korang ni. benda2 kecik xpayah la bakar kasi panasss lagi…relax la kak Ogy. respect pada Pak Nil yg pernah juga terasa ngan seorg pelawak..xde pun sibuk nak saman..bagi nasihat lagi. At last, pelawak tu sendiri yg mintak maaf secara terbuka…hubungan sesama rakan x terjejas & yg paling penting pak Nil makin dihormati..chill!

  19. gugurl la sgt kan ogy ni da pangkat granny da haha. desprado kot dia ni

  20. setakat cakap tahun gajah..ape ade hal..lagipun bukan tahun islam..tahun tu tahun sempena peristiwa je sbb abrahah menyerang mekah naik gajah…itu aje..tahun gajah tu bukan tahun yang tetap..1 shot punye masa jer..korang yg nak mengutuk pasal tahun gajah tuu cuba kaji sejarah balik..jangan nak terus cop si budak johan tu tak tau agama ke haper..sendiri cermin dulu…

    • yup..betul…mana ada dalam islam tahun gajah..nabi lahir 12 rabiulawal..tahun gajah tu di bagi sempena peristiwa abrahah..memang tahun tu la pun manusia jahiliah.so pe salah johan kata gitu? kak ogy..akak dah tua..terima la hakikat..kalau sensitif mcm tu,jgn la dok terkinja2 mcm tu..xpayah la terima jop event mcm tu.g join ustazah norbayah lagi bagus..konfrm xda kena kutuk punya..

  21. yg penting majlis ni mmg dh haram..mnghabiskn duit..artis pkai seksi2…solat entah ke mne klau sblm maghrib dh brkumpul

  22. ogy dah xde duit tu yg nk smn org!!hahahhaha..

  23. johan go…goo…
    :*

  24. sharifah shahirah sume lau wt lawak kena hentam relak jew…die lak nk kecoh..aiya…salah pilih host daaa

    • a;a…sharifah shihra pun dorg sllu buli die kate mcm2 siap kate kuat produk lg kt die pun die rilek jer…sbb pelawak akan faham kalo btul2 pelawak…tp kalo stkt nak dapat prhatian kt pentas tu mmg xkn faham bahasa lawak…huhuhu….tp memg kak OGY agak over mlm tu..menympah lag tgok…sbb dah tua tapi nak dipanggil Gugurl lg tu…pastu wat hip hop nth ape2….Johan nk baca kputusn pun rimas n hilang fokus sbb die duk mnyemak depan blkang kiri kanan….dengn gaya yg x sesuai dgn usia…hhuhuhuhu… inilah yg saya tgok…

  25. banyak jgak johan kenakan ogy kan. berubah muka ogy. boleh nampak ogy cover marah & sedih

  26. elok sangat la tu…saman jgn xsaman..si johan tu pun xsedar apa dia cakap..dulu dh kena baling gelas xsedar…skang main mahkamh lak..padan muka..si ogy pun lepas ni beringat2 la ko tu bukan muda lg nk tekinja2 xtentu pasal..

  27. aduhhh……xyah la saman²….pe bende ar…..sound tegak kt johan suda…ckp la ko ni kuang ajo ek…nt johan sedo la tuh….tpi aku tgok johan saje je malawak….yg ogy amik ati wt pe…..bengang sbb org ckp dh tua ke…pe bende ar…suda² la sedo kn dri masing²……lex beb~

  28. alah2 sensitif sangat. nak menopause ke kak ogy?

  29. aisemennnn…nama pun lawak kan..bagi aku lawak johan tu biasa je..kenapa perlu kak ogy nak ambil hati… nama pun lawak…tak dak hal la..jangan kerana perkara kecik sampai nak saman menyaman..Kak ogy perlu ingat, masa kak ogy muda2 dulu pun kak ogy laser juga..kata org depan2…org tak kisah pun….peace no war…:)

  30. walaupun lawak…yang tua perlu dihurmati. perlu ada rasa hurmat bukan memperli ketuaaan orang. mmg lah pada org muda tak apa2…tapi bagi artis2 yang dah lanjut usia, perkara ini sensitif. belajarlah hurmat pada orang yang lebih senior dari kita.

  31. ntp kalo org tua over ataw kurg ajar nk hormat.zaman ogy dh abss

  32. melampau betol video yg akhir tu…mcm aku tgk pun menyampah. please la~ malu aku tgk..
    baya parents ku…tp parents aku x kesah plak di panggil berkedut & tua? etsss nie mesti kes x dpt terima kenyataan dh tua eh? haih kak..umur makin tertambah, bukan makin berkurang… 🙂 nasib bukan mami ku yg menari begitu, lau nda..malu juga aku tgk!!

  33. Malu lah angkat dir sendiri lebih-lebih… bawa2 lah bertaubat…

  34. ogy…u laser org leh…kena laser…nak saman. pe lah….tak malu ker?

  35. Next time jgn gabungkan makcik-makcik terlebih sensitif dgn orang muda tak berapa sensitif. Bad combination…bad combination. Ini pengajaran utk penganjur-penganjur anugerah lain akan datang.

  36. Nyampah kt Ogy,dh la pakai baju nmpk lekuk pusat..

  37. Ala kak ogy ni, dulu macam org x kenal dia dengan dengan lelazeran mulut dia tu…lani nak saman2 org lak, betul la org tua dah nak monopos ni, patut join ustazah pilihan dah la, org bg job patut jer bersyukur dahla…pasni harap2 jangn bg dah kak ogy jadi pengacara, naik meluat tgk dia yg over lebih…

  38. Lah..mak cik Ogy semakin sensitif lah. Smemangnya org tua, semakin tua smakin sensitif. mcm Mami me jgak. MAk Cik OGY Relaxlah ye..nnati kena kta Tak Sedar diri pulak. Pd Johan.. hati2 lah mengeluarkan perkataan terutamanya pd org berusia. Sbb org berusia tidak dpt menerima yg mreka dah tua, kerna jiwa mereka sentiasa MUDa.

  39. sama2 harus menilai akan kekurangan @ kelebihan masing2..tidak salah menegur antara satu sama lain..mudh2an semua bersyukr dgn sgl nikmat yang masih diberi olehNya..sesungguhnya org yg sll memaafkn kekhilafan org lain, insya Allah mereka diklngan org yg dikasihi

  40. Ogy nak cari duit lebih tuh.. saman orang dpt bkn sikit tp byk wok..

  41. apasajalah remaja purba sorang nih…….

  42. kan dia bahasakan diri dia "akakkkkkkkk" haruslah sentap panggil dia org tua..benda blh runding pun nak saman2..xpaham aku.btw yg mn lawak johan persendakan arwah mak ayah dia…xperasan pun kat vid

  43. yahooo…aku tgk kedua2nya salah,yg ogy terlebih3 gedik..yg johan lak terlebih2 slamber…awal2 dah tahu johan tu pelawak.watper terima job ngn dia lau x leh masuk..mmg pelawak caranya mcm tu…merapu.,pastu x pyh lah nk melayan atas pentas tu..hang pun nmpak sangat gedik tu pasal hang melayan,,,last2 kner diri sendri, dah malu nak saman lak,,,hang p tengok vdio tu malu lah beb ,,,dah mcm budak2 lah pulak,.,,x ingt ker hang tu berjubah…..so pada ogy x yhlah nk besar2 citer beb,,,kasi setle sudah..

  44. PEROT TAK BOLEH BLAH!! that's all…. hahahaaaa

  45. azwan ali saman ogy = fail.

    johan saman javed = succeed.

    ogy saman johan = ?

    what goes around comes around eh?

  46. Ogy yg Over..PtOtnyer be prOfesiOnal..awk pOwn bkn mlOt bgOs sgt pOwn..

  47. Ogy memang mcm tu, dari dulu smpai skrg tak abis2 dgn overnya, yg paling teruk sensitif tak tentu pasal, lain kali panggil aja Orang Utan jadi pasangan so tak delah rasa tersinggung ke apa ka…

  48. inilah klu artis yg takde pelajaran tinggi…ckp tak guna otak tp guna emosi…..

  49. agaknye ogy xde duit sgt kot…sebab 2 nk saman menyaman ni….mcm bgus sgt..die pon over jgk…ckp org…sendiri mau ingt la…

  50. johan memang ada salahnya, tapi OGY tak payah sensitif sgt sampai tak nak maafkan johan

  51. OGY tu mmg ada SAWAN skit.. kdg2x blakang pentas dia ckp sorang2x..ingat lagik masa dia jadik pengacara kat UUM dulu bersama salleh yaakob

  52. meroyan x belaki….

  53. beristighfar je byk2 kedua2 nya…

  54. ogy pun dulu nak kene saman dgn azwan ali sebb mulut die…ogy pun mulut bleh tahan..hal2 kecik pun nak saman2,rilek johan lawak mu mmg best bro

  55. ogy kalo hg rasa alim sangat mintak je jadi pengacara "semanis kurma" atau "ustazah pilihan" …x sdar diri betol….

  56. tapi yang pelik Ogy tu melalut masa Johan cakap pasa Eman Manan tu xpe plak…"Tempat yang jatuh lagi dikenang,apakan lagi tempat berenang"…lucah pe…. dia pun 2 x 5 gak…

  57. ogy to touching lbh!!!menyamparh lorh….

  58. ogy ni emosi ja lebih ni …… org tua2…

  59. Kes ni memang dah x jadi apa2 cuma nak nasihatkan kpd artis2 yg junior tu, respectlah kat org lama dlm dunia hiburan. Lawak memg x salah..tapi beringatlah sikit.Janganlah jadikan org lama sbg bahan lawak awak, sbb nanti bila awak dah berumur, & org baru kenakan awak then agaknya awak pun boleh faham apa perasaan mjdi bahan lawak org. Kat atas pentas, memg kita tengok mereka spt x ade ape2 sbb nak jaga professinalisme tapi bila dah x on-stage, itu hal lain. OGY adalah artis yg dah berada lama dlm industri & dah melalui byk pahitmanis. So, respectlah kat dia. Cuba fikir sendiri..kalau org menghina awak depan ramai org, awak x rasa Malu ke?? Yg baik drpd Allah s.w.t

counter statistics