Sunday , December 21 2014
Home / Isu Semasa / JPJ punca kemalangan bas sekolah dan lori di Perak (8 Gambar)

JPJ punca kemalangan bas sekolah dan lori di Perak (8 Gambar)

jpjtahanmembabibuta1

Sebuah kemalangan berlaku di antara tiga kenderaan iaitu sebuah pajero JPJ, sebuah lori dan sebuah bas sekolah ini berlaku di Air Tawar, Perak.

Kemalangan dikatakan berpunca apabila sebuah lori telah ditahan oleh anggota JPJ dengan cara yang salah dan membahayakan. Ini telah mengakibatkan sebuah bas yang penuh dengan budak sekolah tidak sempat menekan brek lalu merempuh lori tersebut.

Akibat daripada kes ini, orang ramai yang berada di tempat kejadian menjadi berang dan telah menterbalikkan kenderaan JPJ sebagai tanda protes dengan kebodohan anggota JPJ membuat sekatan jalan yang mengejut.

Kemaskini 8.52 malam: Tambahan video oleh komentar

jpjtahanmembabibuta2

jpjtahanmembabibuta4

jpjtahanmembabibuta5

jpjtahanmembabibuta6

jpjtahanmembabibuta7

jpjtahanmembabibuta8

jpjtahanmembabibuta3

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

128 comments

  1. memey bahaya cara dorang ni.. lama dh aku prhatikan. maleh nk komen lebih2.. kang aku lak ke dalam..=/

  2. sangat bodoh dan bangang

  3. agak2 ar nk cari makan pun

  4. org perak memang gangster….kejor yop kejor

    • X la gangster mna pn yop..yg gengster tu betoi tapi bangsa laen…hehe,klu bangsa kita kena pukui,cm banggang jerr,tengok saja..!!gangster turun pas 5,6 hari ps kena pukui,,,hahaha

    • Jangan jadikan isu perkauman

    • Ni keje paria2 ni..bila sorang kecut macam kucing kurap bila dah ramai2 lagak rimau lak! Tunggu masa je all out dgn mereka2 ni..bangsa kurang hajar..dah lah busuk, pengotor dan macam anjing gilekan lubang..janji berlubang rogol je!

      • SEORANG BUAT SALAH KATA SATU BANGSA SALAH . MIND YOUR WORD . AGAMA MANA AJAR KUTUK BANGSA LAIN. INGAT BANGSA LAIN BAIK KONON. TANPA BUAT SALAH …………?

      • U KATA BANGSA KURANG AJAR . U CAKAP ITU SANGAT BAIK SANGAT? HA…HA. GO TO HELL

    • Dah yg driver lori pun keling, keling gak yg datang buat kecoh..so keling2 yg salah mak mereka lahirkan!

    • hey belacan..jgn kurang ajar tahu,, fikir sebelum ketuk orng k.

  5. terbaik …!!!!

  6. Ini buktinya kerajaan yg tidak mengamalkan sistem yg baik. Pemilihan anggota pun guna birokrasi dan ambik anggota muda yg rupa Haram, Aku org Ayer Tawar dan byk kali aku tgk sikap dan perangai anggota JPJ di daerah ini. Dan aku pasti..anggota JPJ yg terlibat ini adalah org yg sama. Tak caya..korang cari salag sorang anggota / rakan2 mereka yg memakai Myvi Paso kuning. Tgk plat kereta dia dan tgk corak modifikasi kereta dia. Tak ikut undang2 pun..tp bila org lain..dia ni nk tunjuk blagak. Na…ini buktinya,masyarakat dah muak dgn kempimpinan bahlol sekarang. Dan ini buktinya kebangkitan rakyat..!!!

    • ko ni xabis pasal politik ,da la puak ko senang2 nak bg kalimah allah kt org kafir

      • Cuba baca kisah ibnu umar al khatab bagaimana kisah beliau memeluk islam. Mana tau hidayat diturunkan. Insyallah

    • mohon upload gmbar myvi utk pngajaran…k bro zafuan..

    • Kau main politik pulak. Kau tak suka BN, JPJ pulak yang kau belasah.????

    • Ape punya sengal statement ngko ni zafuan.agak2la sikit..ni kes accident.ape kaitan BN amik dieorang kerja dgn accident ni..sama mcm mak bapak ko..manela dieorang tau nk dpt anak yg sengal mcm ko.statement bodoh tak hengat.pastu ade pulak yg sokong statemnt bodoh ni.kot ye pun korang pnyokong tegar pakatan, beragakla sikit bile nk brpolitik tu..biar orang nmpak awk tu bijak, baru boleh jadik pemimpin..tp kalo nila cara pemikiran korang, mmg x pegi manela jawabnye…sbab dok mnyalahkan orang…tp action, tadak…dok brcakap je…pastu dok salahkn orang…again, no action…jap lg bile spender sndiri koyak,pun nk salahkn BN punca spender die koyak…bak kata pepatah…pndai x bole nk diikut, BODOH x bole nk diajar…sekian drpd latip propa…latip propa bukan BN mahupun PR…latip propa suke memerhatiiiii….hahahaha

    • ckp byk x guna…..org mcm ko ni brani blakang je…..

    • zafuan… ure so pathetic… sudah2 la ngan politik… semua benda nak di politikkan ke? guna la otak tu utk bende yg ade faedah sikit drp politik yg tak abis2…

    • kita jangan melepaskan geram kepada pihak berkuasa .. walau apa pon yang terjadi,besar mana masalah tersebut pasti ada jalan penyelesaian .. kita x perlu untuk bertindak ganas .. ini boleh menyebabkan keburukan kepada kita sendiri /… sekian ( hanya insan yang lemah )

  7. Jabatan Pembunuhpengguna Jalanraya

  8. Ini buktinya kerajaan yg tidak mengamalkan sistem yg baik. Pemilihan anggota pun guna birokrasi dan ambik anggota muda yg rupa Haram, Aku org Ayer Tawar dan byk kali aku tgk sikap dan perangai anggota JPJ di daerah ini. Dan aku pasti..anggota JPJ yg terlibat ini adalah org yg sama. Tak caya..korang cari salag sorang anggota / rakan2 mereka yg memakai Myvi Paso kuning. Tgk plat kereta dia dan tgk corak modifikasi kereta dia. Tak ikut undang2 pun..tp bila org lain..dia ni nk tunjuk blagak. Na…ini buktinya,masyarakat dah muak dgn kempimpinan bahlol sekarang. Dan ini buktinya kebangkitan rakyat..!!!

    • ko Anjing pembangkang

    • hey bangang..klu pembangkang skang jadi kerajaan, pekerja sektor kerajaan yg sedia ada skang ni kena buat keje ke??? maknenye pasni ko akan diangkat jd pengarah JPJ ke??????? klu ye, aku nak sound laki aku suh apply keje swasta cpt2..mane la tau pembangkang menang..kang jd penganggur sumer org…………statement bangang x ingat!!!cLn

    • hey bangang..klu pembangkang skang jadi kerajaan, pekerja sektor kerajaan yg sedia ada skang ni kena buang keje ke??? maknenye pasni ko akan diangkat jd pengarah JPJ ke??????? klu ye, aku nak sound laki aku suh apply keje swasta cpt2..mane la tau pembangkang menang..kang jd penganggur sumer org…………statement bangang x ingat!!!

  9. kat mana2 negeri JPJ macam raja jalan …berhentikan kenderaan berat sesuka hati …PADAN MUKA KO JPJ

  10. Berapa orang yang mati nie

  11. kesian..4 mati termasuk 2 pelajar..JPJ oi JPJ..x payah hukum gantung sampai mati sebab ko akan sentiasa hidup x senang samapi mati..:'(

  12. X patut2…chorr ko silap bakar tu,asl org ayer tawar ni bangang,!!org laen yg lagar undang2,org laen lak yg kena..patut ko yop bakar lori tu..abg2 jpj jgn patah semangat,kacau Ayer tawar habis habisan..hidup jpj.

    • memang tugas JPJ untuk menahan mana2 yang melanggar undang2 jalan raya.. tapi cara menjalankan tugas tu yang orang dok pertikai.. mengalahkan nak tahan ferrari jek sampai block mengejut macam tu sekali…

  13. Mungkin lori tu lari dari sekatan

  14. dunia akhir zaman…takbir…………………………

  15. jpj bodoh

  16. pemandu lori di negeri perak memang sial x sudah…memandu sesuka hati dan laju..mmg patut jpj buat sekatan jalan mcm tu.cuma jpj tidak bernasip baik….dalam hal ni pemandu lori yg perlu di persalahkan

    • Ha..Ada gk bro yg berfikiran bijak cm amree ni…ni baru bertamadun..yg laen tu cm zaman batu la pulak..!

      • eleh..tamadun lah sangat… nasib lah…sape2 pencetus kemalangan tak kira staff jpj ke, public ke, dah buat salah tu tetap salah…baik drebar lori yg overload dan jugak pegawai jpj,sape suruh buat kerja tak ikut SOP. sukati je…. bila dah jadi mcm ni salah menyalah..

        kejar lori macam la driver lori tu penjenayah. malam ni tak tido malam lah ko! tu kira berapa banyak nyawa melayang…lagi nak konar..

    • Geng lori dengn geng jpj dua -dua aku tak suka.
      Patut bkar lori n orn jpj sekali…..
      Keta jpj gi jahanam buat apa?…..sama bagi jahanam duit rakyat….bodooooooooo.

  17. X kn Kita suka duk kt negara yg x der undang2,leh buat sesuka hati…kalu rasa x nk ikut undang2,cari la mna2 hutan duk sengap2 kt dlm tu….

    • kena betul2 faham…sapa2 pun kat sini yg komen bukan utk mempertikaikan undang2 beb..masalahnya sekarang pemandu JPJ tu sekat lori yg salah tu secara membabi buta….kira brek maut la….ala2 hero hollywoood…macam haramjadah saja…..konon2 nak tunjuk jaguhhh…..puihhhhhh

  18. jpj memang mcm nie mcm x de u tunr ker bodoh nye jpj nie

  19. dlm berita tv9 td ckp lori sawit melanggar kereta jpj yg tengah berenti ketika lampu isyarat merah???? klu kena langgar nape belakang kereta jpj tu elok je…..emmm

  20. biar polis buat siasatan.. mengapa bus sekolah tu tak makan breaK???dah tau bawak budak sampai sarat mcm sadin,.,,ada pemeriksaan berkala tak??kalu di kawan perak ni..jpj biasa kene folo ngan tonto.. kalau lori tu ada buat kesalahan harus lah amil tindakan..kalau buat bodo je..org awam kate jugak JPJ makan rasuah,,bila ambil tindakan kate tak cukup mkn ke..apa ni warga malaysia.. kene pikir kerja diorg,, korang ni anti kerajaan ke atau anti jpj sbb korang keen saman je ..

    • adil dan saksama

      setuju. sikap manusia sekarang yg suka memberontak dengan kerja sia2. tengok sendiri la dalam pic tu apa colour yg ada. kita perlu sedar itu kawasan sapa punya. PERAK ne dah dibahagikan ikut kawasan dan minoriti. kita di mana?????? kita tak perlu jatuhkan hukuman dahulu. siapa yg tengok di tampil jadi saksi. ini takut macam dia pulak kena bayar ganti rugi.

  21. TOLONG JANGAN SALAHKAN ORANG AWAM KAY??JPJ YG SALAH. RAMAI PELAJAR SEKOLAH CEDERA DAN EMPAT ORG MATI…………KALAU JPJ NAK KEJAR LORI ITU BOLEHLAH BUAT SEKATAN SBLM TRAFIK TUNJUK LAMPU HIJAU…………INI TAK PULA…..HANYA TAHU NAK KEJAR SAJA TANPA FIKIR KESAN SAMPINGAN…. PADAN MUKA JPJ…..BODOH PUNYA JPJ

    • LORI LEBIH MUATAN KAT BELAH SANA AGAK2 BAHAYA TAK? DIORANG NI BAWAK APA? SYARIKAT MANA DIORANG KEJE? SAPE OWNER SYARIKAT TU?

      • lori besar tak nampak keta JPJ nampak pulak. itu dekat situ, dekat manjung lagi teruk. takut i nak bawa motor

    • suka ikut kata hati. tengok cermin nilaikan diri sendiri. heiii siapa makan cili ne.

    • Ada yang mati ke?
      Doktor manjung dalam facebook dia tjlis takder yg mati…..cedera parah je
      Bukan area sekolah laju 35km? Patut lori, bas, kereta, jpj semua sempat break setakat bawa laju ciput gitu….

  22. Masukkan teks di sini!:@ bodooh jpj

  23. bas sekolah, kereta wira dan lori kemalangan di depan….
    JPJ berhenti 'mengejut' di antara bas di depan dan lori di belakang…
    apa kaitan kemalangan bas didepan, JPJ ditengah dan lori di belakang?
    kalau JPJ brek mengejut, kemalangan mungkin berlaku di belakang sahaja….
    tak faham???

    • HUMAN ERROR X BLEH PATAH BALIK TAPI SEKIRANYA LORI BERAT YANG LANGGAR ORG SAMPAI MATI. X DER LA SAMPAI MCM NI PUNYA MARAH. BAWA LEBIH MUATAN ( NAK UNTUNG LEBIH ). SESETENGAH JPJ ADA YG AMBIL DUIT. ADA YG KERJA BETUL.

  24. senang citer kiter lihat n tgk sajew lew……… aku heran mcm new kepala lori 2 rosak abiz keta depan diew elok jew? agak2 lah pon kalo aku rase pale lori mcm 2 keta depan pon mampos gak lah…..

  25. ini makan diaa. haha

  26. Patut2 JPJ kena pikir gak…..bukn lori tu laju sgt,jgn tahn mengejut,jauh drp pekan pn boleh,ini tempt org ramai nak tunjuk exsion,itu le jadi nya…………………..

    B)

    • Pendapat anda bole dterima pkai…yess, enforcemnt team kene consider keadaan ktika nk buat penahanan samada ia membahayakn org awam or tak…melainkn keadaan mmg btul2 mndesak spt pnjenayah yg lari, tu myb bole consder..tp pastikn keselamatan public diutamakn..pndpat kak salmi ni brula pndapat yg rasional n relevan..bukannye cter pasal accident, ade pulak dikaitkn dgn politik…:$

      • Dalam byk2 komen aku baca, aku paling setuju yg nie. Memang JPJ ada hak menahan lori nie, betu la tu dorang baut kerja, tapi kita kena tengok jugak cara pelaksanaannya, lori bukan boleh laju mana pun. Apa salahnya JPJ tu usha dari jauh, ambil no. Plate lori tu dan tahan di kawasan yg kurang sesak. Apa pun, takziah di ucapkan kepada mereka yg terlibat dlm insiden nie.

  27. hanya insan biasa

    ala.. yg ini pon jd isu,sbb diowang keje jpj terus jd isu…itu lah mentaliti masyarakat malaysia..keje gov pon kira sokong pembankang…bodo lah,ko tau ke die sokong apa… ingat semua gov sokong gov ..klau tak knp negeri negeri yg di warisi bn kalah..hahaha!! akal x der dak ? nie bkn isu , gov but sikap bangsa len yg xak puas ati byk bangsa melayu dlm gov.. any way ..syukur lah dok dlm malaysia..bkn nak perkauman 1 memang gov da yg bt tak betol.. but pembangkang der gak bt x betol ..actually tak nampak dr mata kasar..

  28. yg keje penguatkuasa ..ambek iktibar dr apa yg berlaku …

  29. Simpati melihat apa yang telah berlaku. takziah di ucapkan pada ahli keluarga yg terlibat. Semoga pihak JPJ mengambil ini sebagai 1 pengajaran…

    • BUKAN JPJ JE, MALAHAN SEMUA AGENSI PENGUATKUASAAN. JGN BAGI MUKA LAGI KAT MANUSIA YANG NAK UNTUNG LEBIH DAN MEMBUKA JLN RASUAH KEPADA AGENSI PENGUATKUASAAN. KDG2 DIORG TAK MAU KACAU PERIUK NASI ORG LEBIH-LEBIH ATAS DASAR MANUSIA DAN EHSAN UNTUK EKONOMI NEGARA. TAPI BILA TERJADI PERKARA SPT NI, SAMPAI MCM NI KEBENCIANNYA. CUBA BAYANGKAN KLAU LORI LEBIH MUATAN TU YANG MELANGGAR MANGSA. ADAKAH SAMA KEMARAHAN MEREKA2 NI.

  30. Adoyaiiii…pasal accident n pasal jpj ni, ape kaitannye dgn BN?..korang pikir kalo PR perintah nnt xde accident ke?..ape ke bangang punye statemnt tu..jngan buat malu org pakatan yop….krang org ingat org pakatan ni bangang2 belake…kome nk jadik bangang, kome jadik sorang2 ye…..skrang ni bnda dh jadik..yg salah prlu diambil tindakan..yg dh pergi, kte sedekahkn al fatihah…yg cedera n keta rosak,g pakat2 tlong..baik dr pihak BN or PR..g tolong…jgn dok nk membebel je mcm kiah propa..hahhaha..jage2, ade yg memerhati….hahhahah

  31. Lg 1 teman nk kaborkan…brhati2la ketika memandu ye…kmalangan ni bile2 bole jadik..kalo bukan salah kte pun, mybsalah org lain..mkesure kenderaan dlam keadaan yg cemerlang n memandu mngikut peraturan trmasukla jarak antara kenderaan….lpas tu kte brtawakal kpd Allah, smoga pemanduan tu slamat tiba ketempat yg dituju…ingat ye sedare2 sekelian….baik anda org BN mahupun org PR mahupun anda pgawai kerajaan ataupun swasta, sesungguhnye tiada jaminan anda trhindar drpd trlibat dgn kemalangan…kte hanya mampu merancang, selebihnye Allah yg menentukan….sekian dr latip propa..adik tiri kiah propa..hahahahha

  32. lau bukak kosmo depa salahkn lori sawit 2…depa ckp lori sawit 2 yg sbbkn xcident dan langgar kenderaan jpj…tp lau tgk kt gambar kenderaan jpj 2 sikit pon xde kesan kene langgar dari belakang…mmg paper skunk ni x leh nak percaya langsung.

    • AKU SOKONG PAPER X LEH CAYA. APA YG AKU TELITI SELAMA NI. SAWIT TU SAPE PUNYA? KENAPA BAWA LEBIH MUATAN? SEKIRANYA LORI TU YG LANGGAR MANGSA TERLIBAT, RASANYA X LAH MARAH SAMPAI NAK MEMBAKAR KERETA. RAMAI ORG X SUKA AGENSI PENGUATKUASAAN TAPI SKIRANYA JPJ NI X BUAT KEJE. BERAPA BYK LORI LEBIH MUATAN AKAN ADA KAT JLN. SERBA SALAH JPJ NI NAK WAT KEJE. JPJ YG HAMLAU TU MEMG HAMLAU LA.

  33. hamba bersimpati

    Ni bukan soal politik. Ini soal integriti pihak media melaporkan kejadian. Cuba letakkan diri kita di tempat mangsa kemalangan. Bayangkan budak sekolah tu adik atau anak kita. Jpj hanya perlu minta maaf je secara terbuka utk jernihkan keadaan. Terlalu ramai saksi di tempat kejadian. Mana mungkin bangkai gajah boleh ditutup. Fikir2kan.

  34. aku tgk macha yg penoh n over dlm vdeo ni.. mmg kalo excident dorg suke brkmpul n buat huru hara.. harap macha berubah.. macha jgn marah ini hakikat.. aku penah tolong macha excident patah kaki n men bola petang2 pon ngn macha.. jgn suka buat huru hara

    • tau tak pa. itu area depa berkuasa. kalau langgar ayam pun kecoh macam langar orang saja

    • Off topic dr cter accident di atas..Sorry to say..teman setuju bebenor dgn statemnt incik sarep dol..teman bukan racist..tp nile realitynye…teman duduk area yg mmg ramai macha…ade yg ok..tp rmai yg prangai mcm sarep dol ckp…wife teman drive kt jlan, pastu adela macha sorang ni bwak mtor cilok2 dgn x pkai helmet..pastu die trlanggar keta wife teman..trus jatuh trgolek..pastu dok meraung..amma..appa…pastu beramai2 org die dtg kerumun..adela luka2 ckit..wife teman bwakla g klinik..pastu tman g tgk mtor die, bwak g bngkel…repair n tman byar…tp mmg dasar mnusia lupe daratan, dhle die yg salah, teman x buat report pun dh ckup baik..pastu hntar g klinik n repairkn mtor..skali die siap mintak gaji die sbulan kt teman sbb x bole kije…mmg mcm haremmm…trus teman ckp nk wat report polis…n nk jadik cter dkt dgn tmpat accident tu ade cctv…bru die ade rase goyang…bak kate pepatah…kaduk naik junjung…kte bg betis, die nk buah dada trus…hahahhaha..opsss…trlucah pulak ayat teman..jgn marah aaaaa B)

  35. puiiiiiiii…….

  36. huk aloh.. abis lah brg bukti dah terbakor/tercemar.. susah lah nak siasat apa sebenarnya yg jd pasni. lain kali pakai otak dulu sebelum bertindak. punca kemalangan ialah manusia, bukan kenderaan jpj. yg pegi terbalikkan kenderaan jpj tu dah kenape? kacau brg bukti boleh kena tuduh kat mahkamah. yg melayu pun x kurang jugek, terjerit2 "kasi bakar". incite org lain utk buat benda x betul. tu lg satu patut dituduh kat mahkamah.

  37. AKU YS SALAH……HAHAHAHAHA

  38. i like latip propa..statemnt yg bernas dan boleh di terima akal. komen yg len..SAMPAH!!!

  39. biarlah pihak yg. berkenaan siasat dulu.Janganlah pula kita yg. ambil tindakan melulu bukan kita x simpati kepada yg. terkorban tapi kena perlu sabar.Jangan pula politik dicampurkan.Pada saya BN kah PR kah x salah

  40. ape2 pun.. kawasan kemalagan behampiran dengan sekolah.. keje jpj main corss dr arah ke ipoh utk kejar lori tue.. ape tak pk sebelum bertindak?? dh la kat traffic light kawasan berhampiran sekolah.. kalau tgk keadaan kete lori bas semua termasuk motosikal.. tak mungin takde yg mati.. ape jpj igt nie filem ke ape main cross over.. kalau die nak tahan lory tue sekali pun die leh buat u turn kat simpang pantai remis.. plus boleh kejar balik lory tue.. die kan jpj boleh bawak laju tanpa kena saman pun.. semua cerita dalam berita dan surat kabar menipu termasuk la polis jpj tue.. kalau diorg tak salah.. kenape pergi lari dr kenderaan jpj tue.. bak kata pepatah berani kerana benar takut kerana salah.. konon lari g buat laporan polis.. dusta.. duduk la situ diam selamat kan keadaan yg dah jadi hura hara… kata sedia berkhidamat.. tak sedia pun.. dusta dusta..

    • Tapi pelik nape bas x sempat brek…bawak bas sekolah laju sgt ke???? Brek mkn x? Jgn jd cam kes eksiden kat area setiawangsa..seorg ibu sarat mengandung 7bln & suami meninggal dunia dihimpat bas sekolah semasa traffic light merah..diorg baru antar anak sulung gi umah pengasuh..ade sebuah bas kat dpn berenti, sbb jln kecik si suami kena berenti blkg bas..tup2 satu lg bas sekolah dtg dr blkg brek x mkn & hentam psgn tersebut….kesian anak yg kat umah pengasuh tu… *speechless everytime teringat……sedey!!!*

  41. copp kete jpj tu dr arah sitiawan menuju ke ipoh.. main cross utk kejar lory tue yg dr arah ipoh menuju ke sitiawan..

  42. macam syok gak aku bace komen2 korang tu.. hihihihi ade yg di buat teladan.. ade yang cam hampeh.. ape2 kite tgu dah lihat je la.. ngeee aku no komen.. xde kat tempat kejadian.. lalalalala

  43. Kesian eh……kanak2 jua jdi mangsa…harus dambil tindakan tu…

  44. Tuhan kalau nk tunjuk sekejap jek leh jadi….eeee takut gk aku ngn dosa2 lampau nih..tpi dosa aku x lh cm pegawai 3 org tu kot..,aku kais pgi mkn pgi jerr,bkn mcm depa tu…huhuhu

  45. bangsa mne bodoh ni…pandai2 kutuk bangsa lain pula….

  46. 2 la jgn try budak perak ni..mmg kena la…tanah jajahan kawasan perak kot

  47. Melayu kalpiah…..Jaga mulut anda. Perangai Melayu memang bodoh dan menjijikan….masukkan kuching dalam punggung untuk hisap kamu punye XXX…Hang ni kutuk orang India ye…Kamu ni bangsa yang tidak ada asal usul….Semua nye curi dari orang Cina dan India…

  48. Don’t blame us..Bangsa kamu memang tak tahu nak cakap Inggeris..tetapi kutuk bangsa lain…
    Agama kamu pun bukan agama asal kamu..Agama Islam asal dari Arab..bukan dari Tanah Melayu….Tahu sejarah ke tak tahu…Perangai orang Melayu kamu ni memang menjijikan….kamulah paraiah…bukan kita….Tahu apa makna paraiah….Bahasa pun bukan asal bahasa kamu..curi dari Orang Indonesia, India, Orang Putih dan Cina…tapi nak kutuk orang lain. Semuanye curi….Kalpiah…..

  49. Semua agama mengajar baik sahaja….! Orang Melayu jangan kutuk orang India. Kamu jangan melupakan jasa orang India buat kepada kamu. Kutuk mengutuk bukan seorang yang bertamadun. Allah tidak pernah bagi tahu mengutuk orang malah Tuhan hanya mengajar yang baik sahaja…! Itu bukan pasal kaum Orang India dengan Melayu. Itu isu kemalangan.

    • OI MELAYU KALPIAH…JGN NAK PANDAI CAKAP MELAYU CURI DR ORG INDON, PUTIH & CINA..HG TK TAU SEJARAH, ASAL USUL MELAYU JGN CAKAP BYK..PAHAM!

  50. prangai driver lori kbnyakan nye same jer..tau nak cpat jer..mentang2 lah kendraan besar.belagak nak mamPOS… jpj salah driver lori pun salah.. lg2 kalau keling yg bawak lori. jalan tu mcm kaum dia punya seorang jer… dasar bangsa bangsat……………..!!!!

  51. Hehehe…npk nyer keling ni dh mkn cili..huhuhu..

  52. Tulis panjang2 pn,x guna gk..kalau kt ic tu dh ada tulis keling..baca Buku sejarah satu kontena pn,x leh nk padamkn yg dh Ada kt ic,apa yg ko buleh buat,ko bako jerr,hehehe

  53. aku msh konpius…klu kete jpj tu halang lori dari depan.mcmne plak de kete kt depan lori?….pas tu kte ada bas xsempat brek..bas tu bkn kt depan ke?….

  54. anak haram islam

    ape ni…cakap je islam adalah agama suci dan tidak menghina bangsa lain…xpi kt sini anak islam juga jadi anak haram ..hahahahaha…sukanya anak islam mengutuk bangsa lain..mcm la islam ni bagus sgt…rogol anak sendiri la bangsa kau…kakakakakaka
    AGAMA ISLAM AGAMA ROGOL ANAK SENDIRi

    • Woi pukimak kau la keling! Ko nk kutuk pun kutuk bangsa dh la. Ko nk kutuk islam kenapa? Mmg la melayu pun ada ramai yg mcm pukimak. Tapi kau tak payah la nk main sentimen agama kt sini.Org india or cina or bangsa lain tak ada yg beragama islam ka? Yg melayu pun ada yg bodoh, tak reti nak respect bangsa lain. lu pun bodoh punya macha. Lu ckp ini mcm depan gua, gua pancung sama lu tau anjing.

  55. x pasai2 dah jadi perkauman di sini..aku nak tnya ni, betoi ka ada yg mati ni??? biasalah manusia, suka menokok tambah cerita..dr A-Z mmg cerita x kan sama lagi dah..

  56. patut dikenakan tindakan undang2 pada mereka…4 org mati…negligence

  57. Salam Sejahtera Semua,

    Cukuplah tu, jangan berlebihan dalam apa saja tindakan, cakap, bahasa, emosi… bukan boleh settle pun.

    Kutuk JPJ pun, staf JPJ kena buat kerja juga, yang salah kena tahan jugak, ada sorang dua yang buat salah,jangan lupa bakti mereka yang betul-betul berkhidmat untuk masyarakat. kat mana pun ada jenis manusia yang over.

    Hentikan berbalas komen ni.. banyak sangat buruknya.. makin panas makin melarat.. Lama sangat kita hidup harmoni. Kekalkan yang baik.

    Lagi pun forum ni bukan mewakili bangsa mana pun, individu saja.

    RELAX LAAA..

  58. Namibia die is good

  59. KEPADA PENGGUNA NAMA #ANAK ISLAM HARAM#…. MULUT KO MCM PALAT.. KO TAW CITER ORG MELAYU JER KAN…. BANGSA KO PN ADA LAH ROGOL ANAK SENDRI… ROGOL ANK ORG DALM BAS..PN ADA…… BODOH BETULLL… STDAK2 NYA ORG ISLAM XSEMBAH TUHAN YG D PERBUAT DRI TANGAN SENDRI ..DH SIAP PAS TU SEMBAH PULAK… BODDDDOOOOHHH SANGAT………. SEMBAH LAH TUHAN BUATAN TNGAN KORANG TU!!!SIALLLL!!!

  60. admin mane ni x kan biar je isu perkauman ni berlarutan, bertanggungjawab la sket…

  61. kesian abang JPJ tu patutla buat macam tu….

  62. korg xde kat tmpat kejadian byk bunyik lak..korg nmpak ke ape yg berlaku??jgn pndai nk tunding jari klu xde bukti yg kukuh..bkn nk memihak sesiapa tp mcm bodo bnda cmnie nk kaitkan politik..bangang giler..abs ko ingt klu PR perintah exciden xde..sume aman laa ye..nmpak sgt bengap..kesian2..org melayu bergado sbb bnda cmni..kesian aku tgk melayu skarang..

  63. Hahahahahah JPJ dah macam GANGSTER…. bodo ….

  64. patutnya lori tu langgar jer sampai mampos kete JPJ tu.. pasai dia semua org eksiden..ingat senang ker nk repair kete? nk claim insurans? nak gi memana masa kete tengah repair? JPJ takper la kete kampeni banyak.. rasuah banyak… pegi mampos la ko JPJ

  65. so?? by doing that problem solved??

  66. semua org bodoh….bas..lori..kete..jpj..tukang komen..hhahaha

  67. dalam kes ni tiada siapa yang betul2 benar dan tiada siapa yg betul2 salah.JPJ MAHUPUN PEMANDU LORI…tak payahlah sebab video and gambar eksiden sampai nak bergaduh sesama sendiri tiada faedah pun.

  68. benda ini semua peringatan juga buat semua anggota JPJ yang lain supaya jangan terlalu ego dengan 'uniform' yg dipakai.hormat org lain bukan bermakna anda tidak boleh tegas tapi biar berhemah dan kena dengan cara.semua cari rezeki yang halal.harap2 masyarakat malaysia tak payahla nak buat andaian sampai melalut kepada keturunan,bangsa dan agama lain.sensitif la sikit. negara kita ni kecik je.

  69. diaharpkan media lebih telus dalam menyampaikan berita, ada banyak kekeliruan dalam kes ini.sesetengah media cakap jpj yang salah setengah lagi menafikan.so bukankah dah tak telus jadinya.macamana nak percaya.

  70. bangang sape yg sokong jpj..ade otak pikir la..lori 2 curi emas ker..??xperlu kot nk sekat bodoh mcm 2…lori kot….bkn skyline….bngang…

  71. ini semua poyo……

  72. kalau anak aku dalam bas tu dan dia cedera teruk, mmg aku bako sampai meletup pajero jpj tu kalau aku tak dapat belasah org jpj bangsat tu sampai cedera teruk sama mcm anak dlm bas tu. haram jadah keje mcm xda akal!

counter statistics