Friday , September 30 2016
Home / Isu Semasa / Keluarga cina ubah tandas terbiar menjadi tempat tinggal yang selesa (4 gambar)

Keluarga cina ubah tandas terbiar menjadi tempat tinggal yang selesa (4 gambar)

Kalau korang rase, rumah mak ayah yang korang duduk tu sempit, ade 2 bilik je pastu berebut bilik ngan adik beradik. Kemudian merajuk & sambung belajar dekat kolej tak balik-balik sebab ade rumah sewa dan bilik sendiri, well think again, bro.

Zeng Lingjun, dilahirkan di sebuah perkampungan kecil, dan berasal dari keluarga yang miskin. Dia bercita-cita untuk menjadi tukang kasut yang berjaye. Maka, satu hari, berbekalkan RM24, dia telah meninggalkan kampung untuk mengejar cite-citenya di bandar China.

Akhirnye berbekalkan gaji sekitar RM900++ sebulan sebagai tukang kasut, die telah menyewa sebuah tandas terbiar untuk dijadikan tempat tinggalnya kerana tidak mampu untuk membeli rumah sendiri. Kini, dia sudah beristeri dan mempunyai seorang anak masih tinggal di tandas terbiar yang disewanya beberapa tahun lalu. Lagi gambar after the jump.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

03-rakaman-kemalangan-maut-gokart-mediamalaya

Rakaman & Gambar Kemalangan Maut Go Kart EIMARACE 2016

Kejadian kemalangan maut ketika perlumbaan EIMARACE 2016 di Sukpa, Indera Mahkota, Kuantan.

13 comments

  1. love with my life..

  2. HIGH TASTE GAK… CADAR CK TU

  3. tandas bersih…tp kalo aku hdp cam nie..cam ne la…x leh byg…

  4. tkpe la, ini pn ok pa… ikut kmampuan la… yg penting tak merempat kat mana2 smpai myusahkn org lain…

  5. sedihnye ak tgk kt diorg ni.:'(

  6. Anak dia chomei lor…

  7. Bersyukurlah dengan apa yang kita ada dan berusahalah selagi kita masih berkemampuan.

  8. tetiba teringat movie CJ7….:(

  9. wlaupn tandas jer tp nmpak cm selesa.. x kesahla,asalkan ade ngan family sndiri

  10. mcm xbape susah sgt je…mampu beli komputer…aku yg sewa umah sbln RM500 ni pn xmampu beli komputer pas komputer kena rompak thn lepas.tp bagus la dia x nyusahkan org n x merempat tepi jalan.sian baby tu.

  11. Orang macam ni biasanya ada kesungguhan untuk berjaya dalm idupnya..biarpun dalam tandas terserlah kasih sayang antara mereka (sebak ni… ) tak terkejut kalau satu hari nanti dia muncul sebagai orang kaya…memang kesian kat baby tu tapi apa yang dia kenal itu la dunia dia dan yang penting ibu ayah yang menyayangi dia……

counter statistics