Thursday , September 29 2016
Home / Gossip Panas / Kenapa Blog Azwan Ali bukan di Hack

Kenapa Blog Azwan Ali bukan di Hack

Selepas menerima surat amaran oleh SKMM pada bulan Mei 2009 mengenai blognya, Azwan Ali telah menyepi dan tidak menulis selama sebulan diblognya. Dan apabila blognya mula diperkatakan oleh blog-blog hiburan lain dan orang perseorangan, Azwan kembali lagi memberi entri pendek dengan ayat maki-hamun seperti biasa.

Kemudian pada 22 Jun 2009, terdapat satu entri yang keluar di’dalam blognya mengatakan ayat seperti digodam (— pecah masuk). Ayatnya berbunyi seperti ini.

BLOG INI TELAH DIGODAM AKIBAT KETIDAKBIJAKSANAAN PEMILIKNYA. DENGAN RASMINYA MENGUMUMKAN BLOGNYA DITUTUP. * TAPAI

Penulis berasa pelik dengan kenyataan hacker tersebut. Amat jarang penulis menjumpa laman web atau blog yang digodam dengan cara yang amat simple sekali jelas menjadikan penulis merasa bahawa ini adalah agenda dan cara meraih simpati Azwan setelah dibenci oleh orang ramai.

Antara fakta-fakta yang boleh dipakai “Kenapa Blog Azwan bukan di Hack” dan ia adalah taktik Azwan cuba meraih simpati:

Sejak tahun  2006, hanya 17 blog di’bawah domain blogspot.com telah di’hack. (— boleh buat carian di’sini) Dan tiada satu pun digodam oleh orang Malaysia bernama *TAPAI. Pelik?Bukankah Azwan/Personal Assistantnya sendiri kerap menulis menggunakan CAPS? Kebetulan?Kebiasaan hacker bukan setakat memasukkan entri sahaja, pasti sekali memasukkan gambar (— gambar hanjing paling sesuai dengannya) jika dia sangat membenci Azwan dan membuang entri-entri yang ada(— optional). Malah pautan ditepi juga wajib ditukar kerana hacker itu mempunyai banyak masa untuk berbuat demikian.Hacker menggunakan nama simple sahaja iaitu *TAPAI. Kebiasaannya hacker akan menggunakan bahasa L33t untuk mengubah nama mereka, contohnya: H4(|{3Ð B¥ 74p41.Tajuk blog tidak diubah, hacker mempunyai banyak masa, tetapi kenapa dimasukkan entri sahaja?Kalau pun Azwan menuduh

Akhir sekali, Azwan Ali… You PW4N3D!! Kena Hack ke meraih simpati? Meraih simpati my a$$.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

02-remy-ishak-pasang-bodyguard-mediamalaya

Remy Ishak kini dikawal pengawal peribadi selepas terima ugutan bunuh (7 Gambar)

Pada bulan lepas, kami ada memaparkan berita dimana pelakon, Remy Ishak menerima ugutan bunuh gara-gara ...

11 comments

  1. serikandicinta

    Setuju sangat….
    Tak masuk akal blog dia digodam kalau setakat bagi statement camtu jer

    *Mesti otak dia letak kat lutut tu… kuang 3x

  2. yes aku sokong sangat. Propa Azwan Nak Raih simpati Ah tu. Sapa Ah rakYat Malaysia Yg Malang Dok soKong Azwan tu…. ermm

  3. akhirnya ada yang sependapat dengan aku mengeluarkan post.. aku linkkan post neh kepada blog aku gak..

    kita bongkarkan benda yang merepek ni..

    bukan untuk jatuhkan orang, tapi "fikir sebelum buat"

  4. ye betoll
    die pon same cam kah pah aini…kak pah jeles ngan siti sebab die dah kertu….
    azwan jels ngan aznil 2 yg buat mende2 bodo cam ni…publisiti murahan…teruk giler..
    dah x fofular 2 wat je lah x fofular, x yah nk buat2 cite bongok cam ni
    pas2 bley plak nk buat blog…hampeh sangt

  5. korang try bace 'peminat' dia yg komen kat setiap entry dia.. gile plastik..
    sah2 mak ayam tu yg komen sendirik.
    tgkla si komen tu pnya profile skali.
    meroyan …

  6. soalan: nape astro nak gak amik dia untuk tv progrm? dia byr astro hape.. i mean.. who watches that crap? duuh..

  7. ermm Azwan tu perasan diva ya amat. ada jugak org cam tu, ada ker patut dia kat kita ne anjing2 kurap dok hentam dia… apa punya org la….

    rasanya mana ada peminat dia, kan?

  8. besela azwan kan pondan malaya..tu psl gile sket..hahahaha..gedik..dh laki x sedo diri terkinje2..

  9. K ada komen tapi tak approve.. biasa lah..

  10. maybe hekes nk cepat.dia delete smua dan msukkan baru sblom blah.
    ada kemungkinan.
    bukan 17 je bro , banyak dah web blogspot kena hack.
    cuma x dihebohkan.

  11. Tidak dapat berkata apa2 kecuali KETAWA..hahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahaha

counter statistics