Saturday , December 10 2016
Home / Isu Semasa / Keputusan Anugerah Juara Lagu (AJL) ke-24

Keputusan Anugerah Juara Lagu (AJL) ke-24

Terima kasih kepada rotikaya kerana liputan secara langsung.

2347hrs – Vokal Terbaik – Aku Rindu Sayang Kamu oleh Black

2349hrs – Persembahan Terbaik – Kau Aku oleh Aizat (Berbaloi bawa naik budak-budak sekolah naik atas pentas)

2351hrs – Tempat Ketiga (RM12,000 + Trofi) – Bencinta oleh Faizal Tahir (Sekali lagi berbaloi beliau gagahkan diri untuk membuat persembahan)

2352hrs – Naib Juara – Dan Sebenarnya oleh Yuna (Kami ada cerita baik tentang Yuna & pembikinan lagu ini. Tunggu!)

2354hrs – Juara Anugerah Juara Lagu ke 24 – Pergi oleh Aizat (Sudah di’jangka ketika Cheryl Samad komen panjang lebar semasa intro persembahan. Tahniah Aizat & Pete Teo)

2356hrs – Ally Iskandar tersalah orang. Yang tampil di’atas pentas bukan Pete Teo. Kelakar pula. Jumpa lagi tahun hadapan!

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Aplikasi Razak menerima serangan “1 Bintang” di Google Play

Aplikasi Najib Razak baru sahaja diumumkan pada hari ini namun ia mendapat reaksi yang berbeza ...

10 comments

  1. AJL memang best…tp, keputusan x brape best la…knp lagu pergi tu leh jadi juara lagu??die best…tp,sgt simple n lirik ulang2..same jugak ngn lagu yuna tu..ingatkan bunkface leh sangkut…x sangkut ape p0n..nasib bek faizal tahir ade menang…huhu…tp, the best AJL lah…x b0san langsung sepanjang men0nt0n AJL..hehe

  2. apa2 pun gook luch aizat…semoga kamu akan terus maju dlm bdg seni…

  3. apa2 pun gook luck aizat…semoga kamu akan terus maju dlm bdg seni…

  4. hehehe klu dah juri Datuk Siti, Fatimah Abu Bakar and Datuk Seri Farid jurinya, x heran le lagu Pergi menang, tp lagu tu layak menjadi juara pun, Tahniah AIzat. Yg x bestnye bile Aizat leh menang persembahan terbaik, stakat bdk2 tu, Siti pun 'angkut' bdk2 gak mase persembahan lagu cindai, pastu lagu Purnama Merindu laks, bdk gak yg sarungkan cincin utk dia part last lagu tu. Aku wase yg paling kreatif dan blum penah dibuat dek org persembahan Tomok, aku xminat langsung lagu dia nih, bkn taste aku heheh tp bab persembahan dia mmg best, klas gtu, eeiii lum ade lai ade 'hantu' menjelma atas pentas, ari tu je aaa Misha Omar, lagu Pulangkan tp mmg org agak dah sbb lagu pun OST cite Pontianak, x heran le…
    yg paaaaaaaaaling best bile Yuna no.2…beronok ronoknyeeee

  5. a'ah..persembahan tomok best dan lain dari yang lain..tapi..suka lagi ajl 23 compare to this year punya..lagi meriah..macam something missing ajl kali ni..bravo to pengacaranya..sempoi..apa2 pun faizal tahir menang..yeay!!! walaupun tmpt ke-3..berbaloi2x

  6. yuna??booo….loosserr….

    bunkface??blah!!patut x layak masuk pun final…ptuihh!!

    faizal tahir?wa respec la..sakit2 pun..dapat tmpat ke 3…mmg hebat!

    aizat??umm….prsembahan biasa..vokal agak mantap mlm tu…lau tmpt kdua atau ke 3..ok gak..tp ptama??mcm x kene je…

    Black??WOW!!impresive!!SUPERB!!suara mmg nyaring sgt2…power!

    HUjan??best…pesembahan dia gimik tu mcm real je..hakhak…

    Alyah??no komen…cukup syarat je..

    Tomok?suar HODOH!baju..cantek!!suara??x best..sengau sket tu ada…cuma x mcm dulu…

    Stacy??tarian x mantap!suara hancus!letih sgt kot….

    SEARCH???wow!!aku bajet diorg y menang..hakhakhak!!!

  7. ah.. search jgk yg plg best mlm tu.. diorang yg layak menang hahahaha

    • btul3x… search gak yg bessssssssssttt mantop gtu. Aku tertunggu2 lagu Isabella, pesal ye amoh nyanyi sket huhuhu…
      lor, xde lai ke cite psl 'antu' mlm AJL kat cni, nk gak tgk gambo atau cite versi kat cni …. hmm adakah teknik cahaya, gimik Faizal Tahir, biasan etc atau … waallahualam…

  8. eh suara black tu best ker? mcm terlebey nyaring je? best lagi Faizal Tahir.

  9. Love the blog, thanks for the info. What do you think about GDI?? I signed up at ExplorePro.comThanks!@

counter statistics