Saturday , October 1 2016
Home / Isu Semasa / Keputusan Keseluruhan Anugerah Skrin 2011

Keputusan Keseluruhan Anugerah Skrin 2011

Kategori Drama

  1. Drama Terbaik – ‘Sanggul Beracun’ – Sabri Yunus
  2. Pelakon Lelaki Terbaik Drama – Eman Manan, ‘Janji Syurga’
  3. Pelakon Wanita Terbaik – Umie Aida, ‘Airmata Nur Salina’
  4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik – Allahyarham Faizal Yusof, ‘Jangan Hantar Aku Ke Neraka’
  5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik – Elfira Loy, ‘Kum Kum’
  6. Pengarah Terbaik Drama – Sabri Yunus, ‘Sanggul Beracun’
  7. Lakon TV Terbaik – Sabri Yunus, ‘Sanggul Beracun’
  8. Drama Rantaian Terbaik – ‘Juvana’, Filmscape Sdn Bhd
  9. Drama Komedi Terbaik – ‘Geng Surau’
  10. Videografi Terbaik – ‘Sanggul Beracun’, Balang Rimba Sdn Bhd

Kategori Filem

  1. 1. Filem Terbaik – ‘Magika’, KRU Studio
  2. Pelakon Lelaki Terbaik Filem – Remy Ishak, ‘Cun’
  3. Pelakon Wanita Terbaik Filem – Siti Sharifah (Eja), ‘Janin’
  4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem – Sidik Hussin, ‘Karak’
  5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem – Nadiya Nisaa, ‘Cun’
  6. Pengarah Terbaik Filem – Osman Ali, ‘Cun’
  7. Lakon Layar Terbaik Filem – ‘Aku Tak Bodoh’, Erhan Baharudin / Sujin Lee

Kategori Penerbitan Dalaman

  1. Rancangan Dokumentari / Majalah Terbaik – ‘Suatu Ketika: Ep YuenYuet Leng
  2. Rancangan Bual Bicara Terbaik – Selami Jiwa: Dato’ Fadzillah Kamsah
  3. Rancangan Hiburan Terbaik – Maharaja Lawak Akhir
  4. Rancangan Muzikal Terbaik – Shout Awards 2010
  5. Rancangan Realiti Terbaik – Showdown 2011: Top 12 Show
  6. Laporan Khas / Berita Terbaik – Buletin Utama, ‘Pengemis Terhemat’.

Anugerah Khas

  1. Anugerah Yasmin Ahmad – Syamsul Yusof
  2. Anugerah Artis Harapan Pantene – Fazli Daniel Ali, ‘Yang Terpuji’
Sumber dipetik: OHBULAN!

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

03-rakaman-kemalangan-maut-gokart-mediamalaya

Rakaman & Gambar Kemalangan Maut Go Kart EIMARACE 2016

Kejadian kemalangan maut ketika perlumbaan EIMARACE 2016 di Sukpa, Indera Mahkota, Kuantan.

21 comments

  1. anugerah lemau..emcee perempuan tu paling teruk dalam sejarah pengacara anugerah di msia… silap la tv3 guna khidmat cik ta

  2. buang masa dan mengarut jer anugerah nie.nasi lemak 2.0 kalau masuk habis bungkus filem bodoh yang lain tue

  3. ask yang pling membosankan.. pengacara ntah ape2.. tv3 patut lebih peka selera penonton

  4. Tentang ASK 2011.
    1. RCW bosan! please la jangan suruh dia jadi host acara lagi. Tak sesuai. Ally sorang better. RCW tak menyumbang pun, sekadar baca skrip je.
    2. Baju Alyah OMGGGGGGGG. ingat awak tu kat Hollywood ke?? takde sensitiviti langsung.
    3. Result yang hampeh. Tak faham camne dorang judge.
    4. Byk pencalonan yang tak dikenali.
    5. Persembahan tak best ESPECIALLY najwa latif. adoi dik, xde ke baju elok sikit nak pakai selain baju tidur??? plus mcmana la boleh bagi budak mentah yg pengalaman atas stage tak sampai setahun buat performance? ramai lagi penyanyi berpengalaman yg ada kan?
    6. Penggunaan ipad yg tak sesuai. nmpk artis terkial-kial. better pakai kad je,lebih mudah kan?
    7. Ape motif suruh fathia, kilafairy, wawa zainal dgn LJ nyanyi masa closing??? tak menarik pun.
    8. Presenter macam tak rehersal. Byk ke laut je merepek atas stage dan buang masa.
    9. BORING, LEMAU, HAMBAR.

    ASK anugerah terlemau sepanjang zaman.
    * last year pun boring. I was there

  5. ulasan aku:

    rozita che wan tu saper pilih? kalau aku jadik bos dah lamer aku fire’ yang orang pilih dia, harap muka cantik, baju cantik tapi ketat melampau, aku tgk pon sesak nafas, jujur cakap dia mmg tak der bakat jadik pengacara… end of story, full stop.

    what’s wrong with ally iskandar…? nak ngorat2 ke aper? dialog/lawak/ucapan/borak2 macam dipaksa2 terpaksa2, weh, ni kan majlis rasmilah, entah aper2 entah, 2 pengacara yang totaly out of chemistry.

    pencalonan yang caca marba, yang menang entah aper aper, penyampai anugerah/artis terpaksa bergerak jauh untuk menyampaikan anugerah, pas tu yang menang tak bagi ucapan.. takper iklan tv lebih penting .. $$$

    persembahan entah aper aper, sakit telinga… persembahan penutup macam sekolah menengah punya persembahan musical… patot ar anuar zain takder… baru aku paham

    pakaian artis malaysia ni takyahlah berkemban2, lagi satu ulang tayang pakaian designer yang lebih kurang sama di setiap majlis… teringin gak nak tgk pakaian ala2 iras2 elie saab, Roberto Cavalli, coco chanel, gucci, dior kerr… eh baju 2nd rozita tu mengingatkan saya kepada baju Kate Winslet oleh Stella McCartney jeng jeng jeng…

    yang best boleh tgk SETH dan NORA, dan dialog cute dorang 🙂

  6. hmmm…bosan gak…pemenang dh sampai,tp tukang bg hadiah dok terkial2 g…presenter biasa la,kekdg kne gak ikt skrip,yg nyanyi 2,nape la nyanyi mcm 2…wat la gah mcm juara lagu,kan best…bagi gempak…xde 1 show pn yg bgs…finale yg 'eh!mcm 2 je?'…'gadis ayu' yg 4 org 2 wat nyemak je…mcm membazir je KF,LJ tempah baju cntk2…

    • hahaha seriusly aku sendiri tak paham ape motif dorg 4 org tu nyanyi masa closing. and KF? euwwww geli nengok. sory la kf

  7. hmm..aku pun setuju dengan komen2 suma..mmg tak syok langsung la ASK ni..hambar..dah tu byk hal memalukan..nak canggih sgt gna i-pad,tpi suma tak tahu pki..buat malu jer..smpi nak pgl2 teknikal lagi..bek guna kad jer..simple dan senang..first time la aku tengok anugerah yg sgt2 mbosankn..kalau ada undian untuk anugerah yg pling teruk..aku undi ASK ne..

    • xkan tercalon dlm pape anugerah pn thn dpn…selama ni tv3 xpernah mengecewakan..tp mlm td paling teruk dlm sejarah la aku rse…sape la penerbit mlm td ek..

  8. Mmg tahpepe pn..rozita gedik je lbh..kontrol..blah la..ally bajet nk wt lawak tp xjd..sian..waakakakak..

  9. ASK PALING SURAM TAHUN 2011,
    NAMPAK SANGAT ARTIS KITA HANYA TAU BERKEMBAN DR MENGUNAKAN IPAD TECHNOLOGY SEKARANG…. XBELAJAR DULU KE SBLM NAIK STAGE?KALO TAK TAU GUNA, SPARE LA KERTAS KAD TU SKALI DRPD LIVE PANGGIL TECHNICIAN. FUH !! MEMALUKAN BETUL KALO ORG LUAR TGK ANUGERAH KITA NI DENGAN HOS PAKAI BAJU “KETAT” SANGAT…UNTUK APA TU? SAMPAI NAMPAK KEDUTAN KETAT DI KACA TV TAPI SAYANG KUALITI ANDA SANGAT TERUK…HARAPKAN MODAL SUNTIKAN KECANTINKAN ANDA DAN BJU KETAT ANDA .. TAPI HAMPAA….BAB PERSEMBAHAN PULA PADA ALYA, JAC SEBAGAI YG BUKAN MUSLIM PUN TIDAK TERLALU SEXY HABIS2 PUN NO SLEEVE JEEE BUT U DENGAN CUTEX BIRU DI KUKU, DENGAN BAJU YG SEXY SANGAT, YG SELENDANG DI ATAS TU ALA2 ILUMINATI SUDAH..>!

    • tenda xbape nk biru

      ye btl…klu dh xtau gne,belajar la dlu,tp mslh nye budak yg pgl technician 2 kan reporter tv3,bkn ke reporter dh biasa dgn benda2 mcm ni…

    • baju alyah tu memang jahanam. jac yg non muslim pun pakai pantyhose. dia punya mak aii singkat tak sedar diri betol. baik pakai bikini je teros.

  10. maharaja lawak mega g bes dr ASK

  11. acara terhampeh dalam sejarah hiburan Malaysia .

  12. itulah…sape punya idea bodoh yang nak ambik rcw jadi pengacara…kalau anugerah besar mcm ni.ambuk la yang ade pengalaman…ingat rancangan NONA ke ape?????baju ketat sendat semacam…..bluekkkk

counter statistics