Monday , September 26 2016
Home / Dunia Artis / Keputusan Konsert Akhir Akademi Fantasia 7

Keputusan Konsert Akhir Akademi Fantasia 7

akademi-fantasia-7

Konsert akhir Akademi Fantasia musim ini telah dimenangi oleh Hafiz, diikuti dengan Aril, Akim, Yazid dan Isma. Walaupun keputusannya jauh berbeza dengan ramalan penulis sebelum ini (baca sini). Namun ketika itu, penulis mengganggap Aril pasti kekal di’antara top 3 kerana kad AFMASUK yang diterimanya, apa guna dapat AFMASUK jika hanya mendapat tempat ke-5. tak gitu?

Apa yang memeranjatkan penulis, Isma telah jatuh tangga ke-5. Ia agak memeranjatkan, di’mana pengundi-pengundi di’Raja Brunei yang dikatakan kerap mengundinya itu? Atau adakah benar wujud konspirasi dalaman yang dikatakan cuba menaikkan nama Aril oleh beberapa pihak (— terutamanya Berita Harian, boleh kata setiap minggu mengeluarkan gambar dan artikel puji-memuji Aril)?

Walau benar sekalipun konspirasi itu, ia tidak mungkin mampu memberikan kemenangan Aril sebagai juara kerana jika ia berlaku. Pastinya 2 hari lagi wujudnya kritikan terhebat buat Astro. Di’bawah adalah keputusan undian SMS setiap pelajar selepas undian di’tutup:

  1. Hafiz – 46%
  2. Aril – 22%
  3. Akim – 18%
  4. Yazid – 9%
  5. Isma – 5%

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

zila-seeron-khairul-smule-bersama-mediamalaya

Zila Seeron kembali karaoke Smule dengan skandal dalam kereta?

Baru-baru ini, Zila Seeron baru sahaja muncul dalam satu rancangan A.M Live. Di dalam video ...

7 comments

  1. Tahniah Hafiz… 46% tu tnggi gak anyway xble gak nk beat Mawi if I not misktaken 58%… Ape pun aku tetap sokong Awwookkk!!!! X kisah aaa org nk kate Aril tu poyo ke bajek encem ke apa ke at least dia x penah hipokrit ngan perangai ye sendri. Terbaek wok. Semoga Aril n Jore Hafiz akan jadi somebody lam industri, korg kena keje double keras lai dr apa yg korang wak lam akademi especially Hafiz…. Sejarah dan buktikan klu keje keras, yg tersingkir awal pun leh berjaye dr Juara AF… contoh paling ketara, ke mana Faizal juara AF4 tp Rich yg jauh lebih berjaya, siap penah menang Juara Lagu lai… and byk lai… Juara AF yg paling konsisten stakat ni sapa lai, Mawi aaa. and harap2 Stacy pun bertahan lama bahh!!!

  2. Faizal AF4 tu kan pemalas sebab tu tak berjaya.kalau bangun tido lambat,ke lokasi pun lambat..ape nak jadi woi

  3. sokong zaza….yang peting aril dan akim tak hipokrit…
    ni baru dapat lagu rap dah bising + menangis…..
    lainlh kalau abang kelana yang dapat lagu tuh….heheheheh…..

  4. Si Hafiz Herman Tino nih pun x kemana jugak yg boleh gi jauh ialah Hakim dan Aril

  5. i Like Akim Laa…!! Akim PaTuT Jadi JuaRa..!!

  6. aq sokong korang

counter statistics