Wednesday , April 23 2014
Home / Dunia Artis / Kereta Bentley Flying Spur milik AC Mizal

Kereta Bentley Flying Spur milik AC Mizal

Sebelum ini heboh mengatakan AC Mizal telah membeli sebuah kereta mewah kelas teratas dalam kategorinya namun tidak pula ada bukti yang nyata. Penulis di sini dengan berbesar hati memaparkan kereta mewah berjenis Bentley model Flying Spur milik AC Mizal ini. Lagi gambar selepas ini. AC Mizal bukan sahaja memiliki Bentley Flying Spur malah beliau juga telah memiliki kenderaan mewah lain seperti Porsche & Toyota Aplhard.

Tagged with:

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

24 comments

  1. dia l kat wat business jual gelang…AC Konsortium…
    tu pasal mampu….

  2. dh kaye byk duit ape nk eran..bleh bli ape jer..bese la artis idop mewah..dorg mesti ade join ape2 bisnes saham2 ni..hahaha..nk hrpkan show…ac ni bkn ade ape2 sgt pn..blakon pn dh xde..

  3. no plate tuh y x tahan tuh..haha

  4. dgr cite bisness die pun da wat mlm jugak…

  5. klu wak perniagaan mmg xheran akan hidupp mewah, well businessman kang profession Rasulullah…semoga terus berusaha secara halal jgn jgn lupe berzakat ngan amal jariah.
    semoga pasni xde dah crita2 yg kureng sedap didgr psl nafkah tertunggak anak2 misalnye…

  6. beruntung si amelia tu..sian si bekas mak jan ac…

  7. pdnla dgn usha si amelia korek lubg/bntk imej ac..xcaya tnya c ac..gila syg bini tuu..

  8. Dah kaya jgn lupa pulak kebajikan anak2 dgn bini dulu, takut rezeki tak tahan lama pulak nanti…

  9. x payah lah nak tunjuk2…
    berlagak…

  10. jond dengan labuya

    awiezz, memang amalan berniaga diutamakan dalam islah, tapi kita harus ingat hukum amalan riba!!, cukup lah bahagian level marketing sekarang, semua berasaskan riba, riba hukumnya haram

    memang dia bisnes gelang magnet tapi korang semua tahu dia buat level marketing juga?? aku tahu!

    • haloo… kan ke aku kate 'berusaha secara halal' … wpun aku degree holder business study tp aku amik kat kolej agama.. so bab halal haram tu kitaorg blaja aaa bkn konvensional je… U lelain tu no komen! well korang nk caya atau tak, salah satu case study kitaorg psl ASB, klu was2 better jgn melabur sbb dah jatuh syubahah sbb ASB xjelas bab2 pelaburan dia. psl MLM plak, klu ikut mazhab syafie, untung jgn smpi sparuh dr cost, so klu end of financial year lepas wak audit untung lebey dr cost hah!!! pandai2 le nk berzakat dan besedekahhh. even dlm bisnes pun ade CSR bile satu2 company tu dah smpi satu tahap dlm margin dia…
      wah!! pnjng komen aku hehheh jgn mare

  11. betambah jeles lah ex- rakan kamcingnya, si Hans Isaac tu.Memandangkan AC dah kaya raya, gerenti tak lama lagi mat bangla tu akan saman dia sbb langgar kontrak Cuci the musical.2 juta, 3 juta? zaman sekarang ni tak main ribu2 dah!Klu menang, blh wat filem baru, tak ke gitu Hans? AC lak, lawan jgn xlawan.Takkan sonang2 ko nak bagi duit penat lolah ko pada si Bangla tu?

  12. hehe.. sahih mermbara ati ex si ac nih.. apapon inila rejeki bini si amelia.. semoga berbahagia sampai mati.. ac jgn lupes nafkah anak2 sinun eik…

  13. jalankan tanggungjawab kat anak-anak bekas isteri dulu,
    lagi berkat! ada ke cakap anak dia cuma 2 orang je. yang sebelum tu anak siapaaaaaaa????

  14. jalankan tanggungjawab kat anak-anak bekas isteri dulu,
    lagi berkat! ada ke cakap anak dia cuma 2 orang je. yang sebelum tu anak siapaaaaaaa???? Insaflah!!

    • korang nie asyik nak hentam ac je… kalu korang jd bapak sanggup ke ko nak biarkan anak2 ko terabai…ko owg ada bukti ke yang si ac ni x bg nafkah???ex wife die pun x tunjukkan bukti yang si ac ni x bg nafkah…kan senang kalu die bterus trang ckp ngan ac yg die perlukan duit sbb nak kawin lg n nak pakai keta mewah….

  15. AC???..Kaya???…Menipu???..

  16. Halloo..mana ada org jual gelang magnet pakai BENTELY, PORSCHE< ALPHALD…kalau tak menipu.Kereta tu dia beli hasil menipu masa ngan Edymium. Beribu org kena kencing sekali ngan bos Edymium dia kencing. La ni dia buat sendiri lak. Gelang tu bersepah kat tepi jalan, pasar malam, up n down town, sama jek, cuma dia cop AC kat gelang tu. Barang Cina Mali kos lebih kurang 1 rm 4.00 – rm 12.00 jek, tepi jalan jual rm 10.00 – rm 40.00, AC jual rm200.00 – rm1000.00, dia buat la gimik BERGAYA, ADA KUASA,SEMBUH PENYAKIT,siapa caya padan muka. Beli satu gelang rm 1000.00 nanti dia masukan duit bonus kat bank kita l/k rm 180.00. Kalau beli 10 gelang rm 10,000.00 dia masukan duit l/k rm 1800.00.Itu dia kata DUIT PAKSA, dia sediakan pinjaman lagi kah…kah..so kiralah berapa banyak keuntungan dia kat situ. Kalau pihak BERKUASA tak sekat dia ni tak lama lagi memang dia jadi Billion Air lah coz pasaran kat Indon, n luar negara lagi luas tu pon kalau tak kena cekup ngan pihak berkuasa negara berkenaan. tulah dia gunakan bebudak bekas AF Haziq, Khai n Rosma, ntah sesapa lah lagi yg kureng pandai ni jadi pengikut dia.La ni buat road Tour kat hotel-hotel seluruh Malaya,dia gunakanlah bebudak tadi jemput orang kampung datang dengar taklimat, yg terpengaruh belilah gelang AJAIB tu. Tunggu seminggu DUIT PAKSA pun mai lah kat bank ker/ dia bagi cek ker. Ni la kerja orang-orang yang nak cepat kaya. Tunggulah balasan ALLAH. Subhanallah

  17. btl kater TERTIPU tu. Tgk aje lar kt facebook si AC nun dh brp org yg dh join sejak bulan Jan 2010 tp habuk apa pun tarak. Jgn katerkn kata laluan, id pun x wujud. Come la beb, tak kan la selembab tu. Siput babi pun lagi laju lar aku rasa. 5 bulan, siput babi pun kalo dari KL dh smpai Tibet la aku rasa. Nie, jalan pun idak.

    Dlm this month la x silap aku tgk bgitu punya rmai org SP kena kencing. Siap beratur. Apa lar bahalol bin bahangang punya umat. Ada ker cara sng nk jd kaya??? Tgk si AC nie pun cukup lar. Dia jenis bertanggungjawab ker dgn anak2 dia yg idop dgn janda dia? Itu darah daging dia buat 'dek' ini kan pukal ngkorang yg x de kena mengena.

    Jgn percaya la keta bentley tu nama si AC. Nama dia blacklist la dgn Bank Negara. Kalo x keta pinjam aku x tau lar. X pun keta showroom.

  18. kalo tertipu xkn dah ramai yg dpt incomenye…pk2 la wahai MELAYU yg kolot…aku pon dah dpt la…ALHAMDULILLAH…

  19. yg perlu umat islam amik tau ialah muamalat islam..sama atau tidak…rujuk pada pakar muamlat..inipun bg muslim yg mau mjga kemuliaan agama..bagi yg malas nak kaji atau nak amik tau…mmg dia redah jerrr..duit la katakan….

counter statistics