Saturday , December 10 2016
Home / Ngetop / Kereta Ziana Zain dipecah lagi

Kereta Ziana Zain dipecah lagi

OMG uols! Kereta Toyota Estima Ziana Zain kena pecah lagi kate-nyek. Kejadian yang dikatakan berlaku minggu lepas pada waktu malam di luar rumah menyebabkan-nya kehilangan kamera digital. Kalau penyangak tu bijak, sebelum menjualnya di pasaran gelap baik scan dahulu mane tau kot-kot terjumpa gambar-gambar atau video yang boleh menimbulkan kontroversi. kalau ada sudi-lah berkongsi bersama Media Malaya.

Kenapa penulis berkata begitu, sebab Ziana Zain mengeluarkan kenyataan seperti di bawah

Memang Ziana sedih dan kesal kerana dalam kamera itu ada banyak gambar-gambar anak kembar-nya selain gambar bersama keluarga. Kalau nak kamera itu ambil-lah tapi kalau boleh pulangkan kad SD itu.

Kepada semua, jadikan ini sebagai pengajaran. Walaupun di dalam kamera tiada gambar atau video yang boleh menimbulkan spekulasi negatif, setiap kali selepas bergambar, buat-lah backup di komputer ataupun laptop di rumah.

[gambar asal]

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Super WTF: Kompilasi kemalangan kereta menggunakan dashcam #23

4 comments

  1. Tak boleh cakap mcm tue…..insyaAllah dalam kad SD tu takde gambar / video yg teruk2. Ziana Zain bukan mcm tue…mesti gambar-gambar keluarga dan anak-anak je utk simpanan sbg memori. Jgn ckp2 yg bukan-bukan….berdosa di bulan Ramadhan ni.

    Takpelah Kak Ziana, Allah nak beri yang lebih baik tu. Berhati-hati di lain kali. Pasti ada hikmah di sebaliknya.

  2. Kpd kak Ziana, kereta Estima pun takkan selamat jika takde alarm security yg efisien.. 3 days ago, my Red Myvi kena pecah dek penyangak yang terdesak utk mencuri laptop jenama Acer yg dibeli 5 tahun lalu.. Aku takde la kecewa laptop ilang sbb laptop tu da pun bg sign nk rosak.. yg menyakitkan hati tu, 2 passport my wife and mine kebetulan ada dlm beg laptop tu slps pulang dr Phuket sbln yg lps (terlupa nak bwk kuar)..

    Lps tu baru terfikir, da tiba masanya gunakan Set Alarm Security yg berharga RM1,800.. Sy suggestkan kak Ziana pun gunakan alarm tu utk keselamatan di masa depan.. Ciri-ciri alarm tu :- (1) Sistem menggunakan kad SIM mana-mana telco (lebih baik postpaid, daftar RM10 je kat center) kerana jika kenderaan kita berada dlm emergency spt pintu / cermin tgkap diumpil / dipecahkan / tayar kenderaan bergoyang dlm keadaan yang agk kuat, sistem akan menghubungi telefon pemilik kenderaan dgn segera.. (2) Tidak perlu risau akan bnyi-bnyian spt guruh dan ekzos besar dr kenderaan yg melalui kwsn kenderaan kita kerana bnyi tu tak menjejaskan lgsg.. Alarm cuma berbunyi dlm tempoh 2 – 3 saat utk situasi begini scara purata..

    • Assalamualaikum apiz gombak boleh call saya 017 7591831
      Nak tahu ttg sistem alarm u pakai sekarang

  3. Sebagai pengajaran semua orang. Jangan simpan doc yang sensitif tanpa mengambil kira kejadian seperti ini.

counter statistics